Inlägg

Inlägg som sdaniel1 har skrivit i forumet
Av sdaniel1
Skrivet av Acoria:

Får revidera detta inlägg, skärmen fungerade bra men efter ett par dagar upptäckte jag en pixel som fastnat och var konstant grön. Den lilla jäkeln satt nästan mitt i skärmen och när jag väl sett den höll jag på att störa ihjäl mig, dessutom led även skärmen av det där grymt störiga coil-whinet när den var i viloläge vilket helt enkelt resulterade i att jag skickade tillbaka den.
Jag var under en längre tid lite halv skeptisk till att köpa ny skärm över huvud taget med tanke på detta men jag provade lyckan med en annan skärm istället som jag blev nöjd med, samma panel som Lenovo skärmen med det står LG på den istället.

Ja du, inte svårt att vara missnöjd med ett måndags ex! LG version är helt ok men klart snäppet sämre och (fulare(subjektivt)). Coil-whinet är inte helt enkelt att göra något åt. Men en grön pixel går att väcka men lite tur. Visst är det bra att vi har så bra returrätt som konsument.

Av sdaniel1
Skrivet av Jonhed:

åh nice!

Jag köpte aldrig cyberpunk för jag insåg att jag bara spelar valorant ändå

Hoppas du får mycket användning för 3080, jag minns inte vad vi pratade om senast men blir glad att någon fick en bra deal inte bara jag!

Ha det

Inte jag heller men jag minns att du var lite purken när man bara ville hjälpa till så jag ville gör dig lite glad.
PS Köp inte Hp Reverv G2, den sög! maxa Oculus Quest2 istället! Så mycket bättre på så många plan.

Av sdaniel1
Skrivet av mrqaffe:

Du kan få en bild på hur det låter hos mig >
https://i.imgur.com/WDgsfLh.jpg
Den är dessutom helt ärlig angående hur det låter eftersom det är tyst på bilden och jag inte spelar på högtalarna just nu när jag skriver detta.
Hur det låter i verkligheten när man spelar framgår lika lite av den bilden som av de videos du postat, videorna visar ungefär lika bra som bilden hur högtalarna ser ut och man kan troligen identifiera modellerna om man letar runt lite men man kan definitivt inte säga något alls om ljudkvaliten vid användning varken utefter dina videos eller min bild, man kan möjligen dra slutsatsen att det är högt ljudtryck för att kameran vibrerar i takt med musiken i videon ovan men mer än så går inte att säga om ljudet bortsett från att man hör hur dåligt inspelningarna låter.

Super Nintendo! Respekt!

Av sdaniel1
Skrivet av sp1k3n:

Hur många timmar behövdes det för att spela in dem?

Det är väldigt delade meningar här men jag tycker dem lät väldigt bra direkt. Medans andra menar på att dem låter ganska instängda i början och behöver rejält med inspelning för att låta riktigt bra. Jag spelade mina i 5 dagar i stäck på 65% volym:ish, Men jag har dem i källaren och kunde stänga dörren "Friends on Mushrooms - Infected Mushroom på repeat" Jag tyckte det räckte gott och väl men någon annan hade sagt annorlunda säkert.

Nu har jag haft dem över ett år och dem låter bättre nu såklart det tycker även jag som är lite skeptiskt till

Dynavoice Challenger Sub 10 EX kostar normalt 3500kr och den klassiska rean på 1900kr så passa på att plocka upp en till

Jag tycker dem låter grymt bra om man kör två.. då dem är stänga så går dem inte lika lågt som en öppen men desto rappare,
tycker två st är riktigt fördelaktigt för fördelningen samt att få en djupare fylligare men samtidigt riktiga snärtig och rapp.

Tycker så många andra öppna subbar lider av saggig slapp bas även om den är djup så ligger den efter vilket stör mig väldigt mycket och är inte ens användbar för musik. Upplever det lika illa som när lipsynken är ur synk om inte värre.

Subbar behöver man absolut inte för endast musik om man inte vill såklart, jag har 2 st mest för bion och om man vill ha lite extra dunka dunk!

Av sdaniel1
Skrivet av Jonhed:

Okej
Jag förstår att det känns drygt att ha ett 2070 i dagsläget men du får en hel del för det på marknaden. Upp emot 3800kr, så då behöver du bara lägga 2000 emellan. Bara ett tips

hej igen!

Ville bara informera att jag grät verkligen när jag sålde mitt rtx 2070 strix super för 5500kr! 690 kr mindre än jag köpte det för. Jag hade det strax över ett år! Samt att jag fick tag i ett 3080 strix innan priserna höjdes och det funkar finfint!

(Tackar Nvidia för den magiska efterfrågan på grafikkort och Jonheed för att du gjorde känslan av allt detta extra speciellt bra.)

Ha en lika underbar dag som jag ska!

*Hörde att Cyberpunk 2077 var ju fantatiskt bra också!*

Av sdaniel1
Skrivet av sp1k3n:

Finns youtube klipp, tyvärr på ryska, men ljudet framgår relativt bra. Är själv intresserad av dem.

https://www.youtube.com/watch?v=8mbG-waELi8&t=306s
https://www.youtube.com/watch?v=mfEAcLba0Qw&t=600s

Är som sagt skit nöjd med mina. och jag är väl ändå en ganska så kräsen jävel. äger ju ändå nästan 30 st tws nu

Av sdaniel1

Vet inte om det är till någon direkt hjälp men jag tycker mina DF-8 med dubbla Challenger Sub 10 EX låter fantastiskt (har dubbla för bions skull annars hade en räckt gott och väl. Allt från glasklar akustisk musik och sång till Terminator 2 i soffan med tillräckligt djup och rapp bas.

Skulle ändå våga säga dem är mer för musik än bio.. Men som sagt jag är skit nöjd. Drivs av Onkyo TX-NR696 så ingen värsting. Har hört av många att Dynavoice generellt låter bättre med Yamaha stärkare.. Inget jag själv upplevt då jag inte kan jämföra..

En polare som har en System One sub och är inte nöjd då han tycker den mullrar okontrollerat och sovitt jag förstått så är System one mer budget än dynavoice, speciell då definition är den finare modellen.
Klipsch gör bra shit. Men jag tycker dem är ganska fula och tråkiga generellt.

Jag tror du kommer blir nöjd oavsätt. Mer en fråga om hur väl dem passar in och vilka du tycker är snyggast

Av sdaniel1
Skrivet av Barsk66:

Kan också rekommendera dessa "linsskydd" som ger en distans från linsen på någon millimeter så att glasögonen inte riskerar krocka med linsen och repa den. Något jag råkat ut för med quest 1'an innan jag lärde mig den hårda vägen... (går dock att slipa bort).

Polywatch
https://youtu.be/SwCS85BW8NQ?t=314

Av sdaniel1
Skrivet av rickard64:

det är exakt så jag upplevde det när jag går från min Q2 till G2:an.
G2:an är bra mycket klarare och mer högupplöst men det är precis samma "blurryness" utanför sweetspot på dem båda.
Dock så är skärpan bra mycket sämre även i sweetspot på Q2an....

G2 oanvändbar! Q2 blir bara bättre och bättre! Skulle säga att skärpan i sweetspot är nästan on par nu. Det ända som G2 har är att man typ inte kan se pixarna vilket man kan på quest2 men då ska man ju leta också. Det har man inte tid när man spetsar folk i Blade and Sorcery.

Skrivet av Alphahanne:

MRTV har publicerat sina resultat från tester av multipla exemplar.

https://www.youtube.com/watch?v=5Ri7ktV9InY

Tråkigt!

Så typ det ända sättet att vara nöjd är om man kommer ifrån Google Cardboard 3D Virtual Reality, missade hypen eller kommer från något annat totalt värdelöst.

Skulle vara kul att testa den på skoj med typ i9 10900K @7.5GHz + RTX 3090 +256 DDR4 4400MHz.
aja GG Hp ..

Inväntar Valve index2 Corona edition
/leave

Av sdaniel1
Skrivet av dwd:

Obs man kan få micro scratches på originallinserna p.g.a. friktion mot extralinserna.

Ser fram emot dagen vi slipper plastiga fresnel-linser

Second that!

Av sdaniel1
Skrivet av dwd:

Där kom det. Kör nog hellre på zeiss då som sagt, gjort för både plast- och glasoptik. Engångsdukarna är prisvärda och man slipper oroa sig över repor från gammalt skräp i duken, som även skulle kunna finnas efter tvätt.

VR-linser är extremt mycket känsligare än ett par vettiga glasögon av mer tåligt material. Jag har inte heller någon som helst aning om vad för beläggningar det kan finnas på dem. Undviker gärna husmorsvarianten på icke-utbytbara linser i en pryl för flera tusenlappar.

Man får göra precis som man vill. Jag sa bara vad jag gör. Och för mig funkar kanon. Alltid gjort. Skulle köra den i diskmaskinen om det gick. Ja nä Yes är ju hemskt att använda på plast, som man sen äter mat på. Som sagt orka. Sen är widmovr lins inserts väldigt utbytbara.

Alla sätt är bra utom dem dåliga

Av sdaniel1
Skrivet av dwd:

Har en hel låda med diverse sådana. Smetar bara ut. Vill att smuts och fett ska bort på första svepet för att minimera risken för repor, och då är zeiss grymt bra.

Testat en ren Därför man ska ha många så man använder dem rena och kan tvätta upp så man alltid har rena.

Jag brukar ta PYTTE pytte lite yes diskmedel på fingret och LITE lite pytte vatten och sen stryka över linsen och sen torka av med en sån microfiberduk. Har gjort det på glasögon i 15 år utan några som helst fett och smutsfläckar och nu även Quest 2. Kanon resultat (Jag har numera WIDMOvr linser på och det funkar kanon på dem också.) om man kört beatsaber i 8 timmar så är det skönt att kunna ta ut linserna och rengöra all kebabsås man svettats.

Av sdaniel1

Orka

https://www.biltema.se/hem/stadning/stadartiklar/mikrofiberdu...

Boom!

Av sdaniel1
Skrivet av Halldin:

Vad jag menade var att det är vedertaget att Index/G2 har bra ljud (det bästa ljudet som går att få, rentav) och att Quest inte har det med sin inbyggda lösning.

Är sen 15 år tillbaka van med iem och nu även tws. Tycker Q2 fungerar kanon med mina Shure SE535 eller Mi True Wireless Earphones 2S. Även mina Mpow x3. Visst är det bättre "ljud" på g2/index men långt från fantastiskt. Samt micken är ganska kass i jämförelse med Q2. Sen är man även låst på G2 att använda dem inbyggda lösningen endast då den inte finns 3.5mm Jack.

Av sdaniel1

Ett alternativ till https://widmovr.com/ och https://vroptician.com/
är https://www.vr-wave.store/

Ser ut att ha ett smart magnetiskt system, lite hot swaping. Kan ju vara bra om man är fler som använder samma headsetet eller om.

Har inte kollat exakt hur dem ligger i pris och frakt osv i förhållande till VRoption eller WIDMOvr. Men dem verkar vara snäppet dyrare. Men det kan det vara värt om användnings området finns.

Av sdaniel1
Skrivet av Sienar:

Tror VR optician är bäst

Vad för research ligger bakom det kyrkliga påståendet?

Jag har widmovr och kan bara säga bra saker och jag är en gnällig jävel sett till om man läser mina inlägg

Varför tycker jag dem är så bra då? För att jag märker inte ens av att dem är där annat än att jag kan dra på mig headsetet utan glajjor.. Dem är lätta att ta av och på. Känns premium och långt ifrån Kina kvalitet som Alibaba linsskydden som jag hade först.

En annan som tycker till.
https://www.reddit.com/r/oculus/comments/7v63o1/my_review_of_...

Av sdaniel1
Skrivet av Devil May Cry:

Jag tog inte med kabelpriset alls. Inte ens den billigare för 460kr. Så inte helt säker vad det är du vill påpeka.

Men då kan jag göra det med. Quest 2 3890kr + elite strap och batteri 1579kr + kabel 460kr = 5929.
Köper man 256 GB vilket man ändå gör om det inte är för barn så blir det 800kr mer dvs. 6729kr.

Argumenten för att man inte måste köpa elite strap och batterier är såklart alltid diskuterbart men då håller det inte måttet att jämföras med varken index eller G2 gällande komfort.

Referens:
https://www.inet.se/produkt/5411628/oculus-quest-2-64gb?utm_s...
https://www.inet.se/produkt/5411630/oculus-quest-2-elite-stra...
Random Alibaba kabel 460kr

Köpte 5 meter sladd för Q2 = 120 kr
https://m.aliexpress.com/item/1005001831487388.html?trace=www...
Funkar helt perfekt.

Har även en kiwis sladd också för 250 som även den fungerar helt perfekt.

https://m.aliexpress.com/item/1005001619417239.html
Halo strap-en 243 kr .. Inte lika mysig som på Rift s halo men inte långt ifrån heller.

Det jag ville säga var att Q2 är mycket billigare än G2 även med dessa extra grejer som bara gör Q2 ännu bättre..

Du skrev att det inte verkar vara så att Q2 är billigare för att man måste köpa till massa saker för komma upp till samma nivå av headset som G2 är. Så det jag villa säga var att det bara är bs

Finns tom stjärterum att köpa till några olika masker upphängning av sladd och batteribank och fortfarande vara billigare.

Räknar man även in att man kan använda enheten trådlöst så blir det ju nästan som att man faktiskt får två headsets.
Ok nu är jag kanske trött. även om det dock är en point!

PS. Inet är dyra på typ allt. DS.

PPS. Så alla som har varit missnöjda med G2 har låg IPD..lins wise.. intressant DDS.

Av sdaniel1
Skrivet av Devil May Cry:

Efter lite testning har jag lite input att dela med mig av.

1. Jag tror man borde göra sig själv och andra en tjänst genom att besöka en optiker om man inte gjort det på länge, det bör vara första steget om man vill göra en objektiv bedömning av bildskärpan. Det erbjuds gratis undersökningar titt som tätt, finns ingen ursäkt att inte testa sin syn. Någon procent brytningsfel kan ge irriterande suddig effekt i linserna.

2. Den absolut största påverkan därefter är IPD. Med information från optikern bör inte detta vara ett problem.

3. Därefter vilken form man har på huvudet i kombination med IPD:n. Det är svårt att få en produkt att passa alla.
För mig är detta det skönaste headsetet jag testat (OG HTC Vive, OG Rift, Quest 2). Den är objektivt lättast och har bäst ljud av alla dessa så det kan man inte ta ifrån. Ljudet spelar in på ergonomin eftersom det inte trycker mot öronen och inte kräver att man bär mer på huvudet.
Fov är objektivt inte sämre än någon av dessa andra headsets men beror också på punkt 2/3.

4. Ah den omtalade sweetspoten. Se till att inte använda dynamisk upplösning under tiden man laborerar, sätt bästa kvalité på allt i windows mixed reality inställningar, i steam och WMR steam appen för att undanröja eventuell mjukvaruförändring. By default är det inte satt till bästa kvalité på samtliga fält i WMR inställningarna. Stäng även av reprojection då det påverkar hur suddigt föremål kan upplevas i rörelse om man inte når upp till 90fps.

Det finns inget konsument headset på marknaden som har en sweetspot som täcker hela linsen det är teknisk omöjligt för tillfället med denna typ av lins. Med mitt testande inuti VR med ett föremål i handen, på arms avstånd är allt tydligt och läsbart. Avstånd från headsetet/huvudet spelar stor roll när man letar efter sin sweetspot. Eftersom alla testar på lite olika sätt så kommer detta aldrig leda till en objektiv slutsats eller åtminstone någorlunda objektivt.
Med OG Viven bredvid mig så har den sämre sweetspot som dock kan vara svårt att urskilja då allt är suddigt i den. Det tar mig till nästa punkt. Att inte blanda ihop "bra" sweetspot med att pixlarna/bildskärpan överlag är suddig.

Detta är bästa konsument VR headsetet om man vill ha maximal detaljrikedom när det gäller upplösning (allt). Alla andra konsument headsets idag kan inte erbjuda färgerna och upplösningen som detta headset gör. Speciellt vid utomhusscener där man kan titta långt bort och varje pixel räknas.

5. Kontrollerna är de som är billigast det ska man ta med sig, antar att de gjorde så för att hålla nere kostnaden. Har man basstationer så finns iaf möjligheten att uppgradera till index controllers.

6. Ang. kostnad som jag ser diskuteras ofta, Quest 2 vs Reverb G2. Ja jo initialt verkar det kanske som att quest 2 är mycket billigare men egentligen är det kanske inte så.

Vill man använda Quest 2 som PCVR och ha samma komfort så är det sladd och elitestrap som gäller. Men då har man istället batteritid att tänka på och den tar slut även om du har sladd i. Så för att då kunna mäta sig bör man ha strapen med inbyggd batteri.
Om vi tar den billigaste varianten 64GB som är vid minsta laget imo så är vi ändå uppe i 5469kr och då har jag varit generös och inte tagit med priset för kabeln som Oculus själva tar 1000kr för, eftersom man kan leta runt lite och hitta betydligt billigare (ofta med kvalité som kompromiss).
Så då har du ett headset som kostar 2k mindre och har sämre färger och bildskärpa överlag i fördel till att den går att köra som standalone och det är en avvägning man själv får göra.

GL HF.

5 meter sladd usb 3 -C och halo strap på Alibaba 460kr så Jo G2 är billigare och nej dem är inte skit! Fungerar lika bra om inte bättre än original delarna som är så grymt dyra sett till vad du får. G2 ordinarie pris är 7 349 kr. Kör du Oculus pcvr "only". Så är det 3690 kr. Nu skulle jag aldrig köpa eller rekommendera 64GB vs 256GB men men. Annars helt ok take on the subject.

Oculus 64GB 3690+460= 4150 kr
Oculus 256GB samma som ovan +1k
HP Reverb G2 7349 kr

Visst nu köpte jag min G2 för 6 129 kr på BF men den lämnade jag tillbaka. Dock fortfarande dyrare.

Mellanskillnaden på 3070 till 3080 typ

Rekommenderar KIWI design Silent VR Cable Pulley System
Perfekt när man kör med kabel.

Av sdaniel1
Skrivet av EnJoker:

Har inte testat G2an själv men följer denna tråd för att jag har varit sugen på att byta min Q2a mot den, så säger inte emot att det är den bästa konsument VR-kitet idag. Dock efter att det uppkommit flera exempel på medlemmar här som lämnat tillbaka sin G2a i förmån för en Q2 så har jag bestämt mig att avvakta men fortsätta följa utvecklingen.

Både seten ser ut att vara väldigt bra och att Q2an kostar ~halva priset mot G2 går inte att säga emot, även om ett elite strap för 500kr är QoL-höjande. Kabel behövs inte alls och speciellt inte en för 1000kr om man vill uppleva PCVR bra. Min uppfattning efter att ha läst här och på andra ställen är att de största nackdelarna med G2 jämfört med Q2 är oskärpan utanför sweetspot, kontrollertracking och datormjukvaran? Förutom det uppenbara att man måste köra trådat också då.

Tråkigt dock att göra detta till en G2 vs Q2 diskussion när vi är mitt inne i en annan intressant diskussion här men tror detta är intressant för många läsare.

Med sidequest kan man göra Q2an knivskarp. Vågar säga on par med G2an även den i sin lilla sweetspot. Det som dock G2an har som aldrig Q2 an kan få är att upplösningen, maxning döljer pixlarna i stort sätt helt. Om du har 3070 eller högre och kan pusha den upplösningen utan att bidra till den globala uppvärmningen.

Men jag håller med. Skulle allt annat varit perfekt hade jag kanske kunnat köpa "lite" suddigt men det var för många kompromisser för 6120 kr .. Oculus ekosystem är överlägset. Mjukvara, hårdvara, community, dev. Osv etc. Jag önskade att saker varit annorlunda då jag tycker konkurrens är hälsosamt. Men det går inte för mig att rättfärdiga köp när Q2an finns. Hoppas det vänder!

Glömde detta btw:
https://widmovr.com/product/oculus-quest-2-prescription-lens-...

En fröjd för oss glasögonormar! Funkar ju även som skydd. 242!

Av sdaniel1
Skrivet av svolter:

Enklaste sättet är att ladda ner en app till telefonen som mäter ipd. Sök på ipd så kommer några appar upp.

Testat två appar på kul då jag redan vet min ipd. Båda apparna var 0.5 till 1.5 ifrån min ipd 10 utförda test. Men den är väl ändå överkomligt så man inte ställer in 68 när man har 62 eller tvärtom. Även om jag tror man kan pricka in det lika bra genom att dra slidern på G2. Dock svårare på Quest 2.

Tips på quest två är att man kan ha dem mellan dem tre klicken t.ex jag kör på mitten mellan ön 1 och 2. Och det är tydligt bättre än om jag kör på läge 1 eller 2.