Inlägg

Inlägg som onekind har skrivit i forumet
Av onekind

Hade tänkt införskaffa ett par nya hörlurar till datorn. Använder moderkortet z170 pro gamings ljudkort. Vad tror ni funkar bra med en förstärkare t.ex. en Fiio E10K http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=2805346

Just nu så har jag ett par gamla Sony MDR-XB700 som jag fastnade för pga den tunga basen men jag har tejpat dom rätt så hårt nu... dags för ett byte alltså!

Det jag har kollat på är Beyerdynamics och Sony MDR's men det är ju rätt svårt att välja, kanske blir så att man åker dit och känner efter istället? Kanske ett par HE-400i? Något dyra men

Av onekind
Skrivet av Plasmatic:

Vet inte varför alla tycker samsug är bäst..

Har själv en Z3 som helt utan skydd överlevt i närmare 3 år.. och ja, jag har tappat den många gånger från fick höjd i stengolv. värker fram eller baksidan visa tecken på bruk ens..

Blir en Z5 snart tror jag..

Bara att instämma. Har en Z3 Compact själv och den har jag tappat säkert 30+ gånger på betong från ca 1m höjd. Jävligt tålig telefon måste jag säga, för att inte nämna batteriet. Behöver ladda var tredje dag ungefär.

Av onekind

@Grönahunden: UUUschhh! Får ont i ögat av den där texten!

Av onekind

Har du loggat in på hans googlekonto på mobilen? Youtube? Lånat hans mobil för att se en video kanske, som du lagt till som favoriter i ditt yt-konto eller liknande?

Av onekind

@Dreijer: Yup!

Critical 2016-06-09 14:10:25 Kernel-Power 41 (63)

Av onekind

Jag har samma problem, såg inte innan jag gjorde min egna tråd. Det som står i min event viewer nämner Kernel Power, men det kanske bara är för att jag stängde av datorn på fel sätt då datorn frös?

Sen förstår jag inte memtest, ska man lägga in den på ett usb och boota?

Av onekind

Datorn låser sig. Mus+Tbord dör

Hej!

För ett tag sedan så började min dator från ingenstans att börja låsa sig. Tangentbordet slutar lysa och musen slutar lysa. Kan inte göra någonting på skärmen då allt har fastnat. Händer ibland när jag surfar, ibland när jag kollar på film.

Det här är vad som står i event viewer:

Critical 2016-06-09 14:10:25 Kernel-Power 41 (63)

Log Name: System
Source: Microsoft-Windows-Kernel-Power
Date: 2016-06-09 14:10:25
Event ID: 41
Task Category: (63)
Level: Critical
Keywords: (70368744177664),(2)
User: SYSTEM
Computer: DESKTOP-GTSGVN7
Description:
The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly.
Event Xml:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-Power" Guid="{331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}" />
<EventID>41</EventID>
<Version>3</Version>
<Level>1</Level>
<Task>63</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x8000400000000002</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2016-06-09T12:10:25.637809700Z" />
<EventRecordID>19724</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="4" ThreadID="8" />
<Channel>System</Channel>
<Computer>DESKTOP-GTSGVN7</Computer>
<Security UserID="S-1-5-18" />
</System>
<EventData>
<Data Name="BugcheckCode">0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter1">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter2">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter3">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter4">0x0</Data>
<Data Name="SleepInProgress">0</Data>
<Data Name="PowerButtonTimestamp">0</Data>
<Data Name="BootAppStatus">0</Data>
</EventData>
</Event>

Dold text

Jag får lov att starta om datorn varje gång detta händer och det kan ju knappast vara bra i längden. De trådar på nätet som beskriver mitt problem har fått tips om att det kan vara något med hibernation/energi-alternativ och det är det inte för min del. Det enda jag inte har gjort hittills är att uppdatera BIOS. Har uppdaterat de flesta drivrutiner men kan det verkligen vara problemet? Har iofs inte gått in i felsäkert läge ännu då dessa frysningar händer kanske som mest en gång i veckan.

Vad tror ni är problemet, går det att avläsa något i felmeddelandet, eller kanske det är felmeddelande om att jag stängde av datorn på fel sätt, och inte det som föranledde mig till att göra just det?

Vad för mer information skulle kunna hjälpa mig? Specifikationer? DxDiag? Något annat?

Av onekind

@Rallsson: Uppföljning?! Du kan ju inte säga så där om du inte fullföljer din moraliska plikt för oss.... cliffhanger amgg

Av onekind

@haloumi: Noterat.

Känns som att det är dags att avsluta annonsen! Fick dock ej tag i någon bil idag så då får det bli imorgon. Kortet är paketerat och väntar bara på adressuppgifter så om inget händer över natten går kortet till herren ovan. (inte gud, haloumi) ^^

Av onekind

@Casper Ingen susning sorry

Gick in i #pracc när 1.6 hade varit aktuellt ett bra tag och fick tag i en pracc (pcw(PEE CÄÄ VEÄ)) mot bl.a. mannen myten legenden jaegarn och hans bror, och gick ut segrande!!!!11!11!111ett!1

Fast ingen kommer väl ihåg det... eller hur jag på något underligt sätt lyckades gissa mig fram lösenordet till en managers auth(?) med OP @ #NiP och gjorde mig själv till OP där när kanalen var fylld med typ tusen(tals?) personer. Där satt jag säkert en hel halvtimme innan någon kom på mig!

Hm... nästan 30 år och det här är vad jag åstadkommit... FML

Av onekind

Har du kollat vad du får upp för ms om du använder hans internetsladd?

Av onekind

@spjakarn: Mitt problem blev löst när jag tog bort någon feature som kom med på mitt Z170 Pro Gaming. Det hette game-någonting tror jag, något som berörde latensen eller liknande. Avinstallerade programmet och GE funkade felfritt.

Googlade runt för någon månad sedan och det man såg lite överallt var att det är GE som helt enkelt inte trivs med vissa andra program.

Av onekind

@genguskhan är återigen intresserad och denne får kortet för 50 kr om inga fler bud trillar in. Avslutar annonsen på måndag då paketet postas iväg!

Av onekind

Verkade inte som att genguskhan längre är intresserad, så då går kortet till @Icte om denne nu fortfarande är intresserad för 50kr. PM isåfall!

Av onekind

Lite småroligt att han ser att det står 100 grader. Han gör ingenting. Lägger upp en till bild. Får svar att det är kylaren som inte sitter som den ska. Han börjar tänka på kablar och nonchalerar totalt svaret.

Vi var alla nybörjare i början, men det här tog nog priset! Karma? Han får ju ett 980 Ti nu.

Hvad fanden

Av onekind

Det finns seeds om du bara vill ha platt. Sök på minecraft seeds and you shall find!

Sen så kan jag bara uttala mig om vanilla, det funkar bäst så tycker jag. Det enda jag använt i minecraft är hd-vatten. Går inte att spela utan det tycker jag.

Av onekind

Ser ut som att @gubben ej vill ha kortet då denne ej svarar på meddelande.

Kortet är fortfarande till salu!

Av onekind

Kortet blir skickat den 22a till @genguskhan för 100:- om inga fler bud trillar in tills dess!

Av onekind

Har haft säkert 10st MX518, när jag inte kunde hitta dessa på nätet längre, inte ens begagnade så fick det bli G500, begagnad dock men hittar man ett exemplar kvar i lådan som maximalt har använts någon dag så ser jag inga problem med det. Snarlik ergonomi som MX518 skulle jag vilja påstå.

Av onekind

Kortet går till @gubben om han fortfarande vill ha det och inga fler bud trillat in. Kan posta paketet fr.o.m. imorgon tisdag.