Inlägg

Inlägg som onekind har skrivit i forumet
Av onekind

Kortet skickas iväg imorgon till @genguskhan om han fortfarande vill ha det.

Av onekind

Noterat samtliga!

Som @Icte nämnt kan jag använda PostNord och gå ned några kronor i frakt om så önskas.

Av onekind

Asus Xonar DS 7.1-ljudkort

Hojt!

Köpt ny dator och moderkortet har äntligen ett någorlunda vettigt ljudkort, så jag behöver inte ljudkortet längre. Inte heller får den plats, så nu får den säljas!

Kortet ger dig markant ökad bas och mer diskant om man kan säga så. Gillar du också stark/djup bas så rekommenderas kortet. Även i kombination med mina feta högtalare med receiver så får jag bättre ljud + bas än med det vanliga ljudkortet på moderkortet.

Köptes från inet 3 år sedan. Recensioner och specifikationer: https://www.inet.se/produkt/6303391/asus-xonar-ds/#specs

Flitigt använt, litet jack i 3,5mm-utgången för ljud, den gröna alltså, se omslagsbild. Endast estetiskt problem, berör ej funktionaliteten det minsta.

Tänkte mig en budgivning, börja med en 100 måntro + frakt via DHL för 69kr?

Ser helst betalning via Swish alternativt banköverföring, då via Länsförsäkringar. Förbehåller mig rätten att sälja till vem som helst, eller inte alls.

Mvh

Läs hela annonsen här

Av onekind

Trevligt med lite intresse iallafall Noterat!

Av onekind

Sapphire HD 3870 Toxic, Vapor-X

Hej på dig du!

Har nu bestämt mig för att sälja mitt gamla 3870-kort. Tanken var att det skulle användas till något kul bygge framöver då kortet var det första kortet jag köpt som jag blivit imponerad utav då kortet klarade Crysis/Crysis Warhead(!!!) @ typ år 2009. Den planen har fortfarande inte blivit av, men det kanske finns någon annan som tänkt bygga något enkelt och billigt men som ändå vill ha någorlunda prestanda som är intresserad utav kortet. Kortet är ett Vapor-X med högre frekvenser samt bättre kylning än referenskorten.

1st 6-pin, 512MB, GDDR4, PCI-E.

Kortet satt i burken från ca 2009 till ca. 2013 då jag uppgraderade datorn, efter det har det legat i en låda i garderoben tills nu då jag tog några kort för annonsen. Kortet har alltså fungerat felfritt. Har för mig att jag sett originalkartongen någonstans i huset om det nu är av vikt, men den var inte hel precis så kan inte lova någonting ang. kartongen. Silvertejp i sådana fall! Drivrutiner finns att hämta på amd.com.

Kan ta fler kort på någon specifik del om så önskas, eller varför inte en bild på originalkartongen? Jag är serviceinriktad och höjer inga ögonbryn för din eventuella fetisch när det kommer till originalkartonger. Kan även skicka med diverse strömsladdar om så önskas.

Tänkte mig en budgivning, men vet inte riktigt vart man skall starta, 75+frakt måhända? Efter en snabb googling såg jag att det hade sålts för en månad sedan för 150kr på allaannonser.se.

Hade tänkt låta annonsen vara uppe i en vecka eller två, men vill någon verkligen fingra på kortet och budet är OK så kan jag skicka samma dag. Har tidigare sålt och skickat 3st grafikkort här på SweC om det har någon betydelse. Frakt via DHL ligger på 69kr om jag inte minns fel.

Ser helst betalning till Swish men om du bor nära Borlänge/Leksand så kan vi mötas upp för kontantbetalning istället. Banköverföring funkar också om det nu ter sig så, Länsförsäkringar.

Behåller rätten att sälja till vem jag vill eller inte alls. Blir det inte sålt så åker det tillbaka i garderoben. Never too late to bygga ett bygge!

Må väl.

Läs hela annonsen här

Av onekind

Jag hade valt ADSL. Har testat båda och visserligen så kan man få en lite lägre ping med mobilt bredband i vissa fall, men iom stabiliteten och att man alltid får ut samma hastighet oavsett vilken tid på dygnet så skulle jag ha valt ADSL. Finns typ 24/2, kanske högre?

Av onekind
Skrivet av Azureye:

@onekind: Det kostar 1690:- på Inet för de har rabatt. Det är skillnad på Z170 och Z170, så vad du gav för ditt Z170 är ännu mindre relevant. Men ja, en tusenlapp är väl vad jag tänkte egentligen. Perfekt för den som tänkte uppgradera och vill spara 700 spänn.

My bad, det var ett likadant, Z170 Pro Gaming om det var det du menade? Trodde det var underförstått eftersom du nämnde just den modellen. Köptes för 1590, ingen rea alls när jag köpte, så priset har alltså gått upp en del sedan februari.

Av onekind

Köpte mitt Z170 för ca. 1300-1400 hos inet.se, att det kostar 1749kr nytt i butik ser jag som irrelevant.

Eftersom det är använt - en tusenlapp kanske? Får se vad resten säger.

Av onekind

Backlight bleed? IPS-glow?

Nyligen köpt en XB271HU och det är min första IPS-skärm och har samtidigt inte varit så insatt i det här med backlight bleeding och IPS-glow. Hur vet man vilket som är vilket?

Bilderna nedanför visar på något utav dessa problem, kanske båda, vad vet jag? Första bilden visar en aning för mycket av vad som uppfattas av mitt öga, speciellt uppe i högra hörnet där det egentligen inte är något jag kan störa mig på och då tycker jag faktiskt jag är av den kräsnare sorten när det kommer till sånt här. Vet inte riktigt hur det kom upp i kameran så pass mycket problem i högra hörnet på första bilden, även om de 3 övriga hörnen ser rätt lika ut på bild som i verkligheten, fast tänk er att man drar ner på "problemet" med sisådär 20-30% - så uppfattar jag det med mina ögon.

Den andra bilden visar däremot väldigt snarlikt på hur det uppfattas i verkligheten, speciellt i högra hörnet - och då rakt framifrån och inte snett ifrån som bilden togs. Men på den här bilden så ser man väldigt lite utav BLB/IPS-glow'et i mitten, botten av skärmen. Det är lite värre för ögat mitt, men fångades inte riktigt upp med kameran.

Är något av detta acceptabelt? Tror jag läst någonstans att man ska ha testat skärmen i minst 100h innan man tänker på en returnering, men samtidigt så känns det inte så värst kul att lägga nästan 9000kr på en skärm som ser ut som den gör. Jag kan känna att om man har lagt en sådan peng på något så ska det inte vara så här.

Vad tycker DU?!

#1

http://acer.i.lithium.com/t5/image/serverpage/image-id/10765i893...

#2

http://acer.i.lithium.com/t5/image/serverpage/image-id/10766iF49...

Av onekind

@Qeel: Aha! Kanske var spänningen på de 3000MHz-minnena, 1.35v istället för 1.2v som ställde till det. Tror jag läst någonstans att det är det senare man ska köra med Skylake.

Tack

Av onekind
Skrivet av Qeel:

Inet meddelade att RAM-minnet inte fungerade bra med moderkortet så det bytes ut mot detta Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 2133MHz CL13 Vengeance (rekommenderades av dem)

Ajdå! Vilka minnen valde du när du frågade dem? Jag beställde 2666MHz-minnen och trodde det skulle funka galant, men nu vet jag inte riktigt. Frågade till och med om det i en egen tråd, men nu ser jag det här.

Av onekind

@NLRedBeard: Jag har nyss köpt mina delar till nya datorn och valde då en i7 6700K. De ynka FPS:en man får för en tusenlapp mer när man väljer en i7 över en i5 är inte riktigt prisvärt dock, men jag ville ha en i7 nu ändå utifall det börjar dyka upp titlar som använder det.

Och sen lite E-Peen ofc.

Av onekind
Skrivet av Fönstrputtsaren:

@Rouge of Darkness:

Realtek chippen brukar vara helt ok. Problemet är väl snarare att förstärkarkretsen (till ljudutgången) kan ta upp en massa störningar från andra komponenter i datorn, speciellt när den sitter på moderkortet. Det är inte chippets fel.

Jag har precis köpt samma moderkort, men jag har även ett Xonar DS som ligger och skräpar just nu då jag bara har en laptop. Jag vet att när jag använt det förut så har t.ex. mina högtalare med förstärkare levererat mycket fylligare ljud, åtminstone i basväg, men hur är det med "kvalitén" på ljudet? Blir det bara bättre bas eller blir det "bättre" ljud på något sätt?

Jag tror det men...?

Av onekind

@b3h4ppyn0w: Verkar som att det är mycket fler exemplar av den skärmen som har BLB & annat blä. Verkar som att det är en smaksak dessa skärmar emellan, många förespråkar den ena, andra den andra. Vore kul att hitta ett definitivt svar men men.

Av onekind

Hittade en annan mus, bud på 150 nullified alltså!

Av onekind

@Anders9110: Då var det som jag trodde. Tack & bock!

Av onekind

2666MHz-minnen med Z170?

Halloj!

Tidigare frågade jag alla goa gubbar & de enstaka fruntimmer som florera här i forumet efter köpråd inför mitt nya bygge. Fick en hel del tips jag tagit tillvara och har just precis beställt, men så här i slutet valde jag 16gb över 8gb, och bytte då även MHz på minnet, från 2133 till 2666.

Tidigare i veckan skickade jag ett mail till inet och frågade bl.a. om M.2-disken var kompatibel med moderkortet vilket det visade sig vara, men då den länken som skickades till inet i mailkontakt innehöll deras variant av ett MSI-moderkort så sa dom att det inte var säkert att minnena som då låg på 2666 var kompatibla med det moderkortet som jag hade i kundvagnen för tillfället.

Nu undrar jag samma sak med ett ASUS Z170 Pro Gaming och om dessa 2666MHz-minnen är kompatibla? Jag har tidigare antagit att så länge det står t.ex. att det går att överklocka minnena till typ 3200MHz från moderkortets 2133-default så spelar det ingen roll vilka minnen man tar så länge det är inom detta spann, men nu undrar jag ändå. Jag tror och antar att det bara är att stoppa i minnena i burken utan att pilla i BIOS för att det ska rulla på, men eftersom jag nu köpt 2666-minnen så vore det väl lite dumt att inte köra dem i den frekvensen?

Vet ni någon större skillnad på CL13 och CL15 förresten?

Vidare undrar jag vad ni tror om 980 Ti i SLI? Antagligen blir det inte så troligt då pascal kommer ut, men får man tag i ett kort för en rövarpeng så kanske det blir ett alternativ om nu det verkar tugga på bra.

Så här blev beställningen, förhoppningsvis har jag inte förbisett något i kompatibilitet. Hoppas man får ett exemplar av Acer 27" Predator XB271HU utan BLB & liknande.

Tack för svar & tack för hjälpen med bygget!

http://www.inet.se/kundvagn/bild/9081530/1440p-ultra

http://www.inet.se/kundvagn/visa/9081530/1440p-ultra

Av onekind

En hundring och en femtiolapp för MX518!

Av onekind
Skrivet av abbe_93:

Det beror nog lite på hur man använder datorn också. Om man bara startar ett spel och kör det så är det säkert inga problem. Dock har ju folk ofta ganska mycket igång igång i bakgrunden. Men visst, detta kan ju flyttas till swap under tiden. Men om man gillar att byta mellan saker ofta så kan det kännas lite segt. Men det kanske bara är jag som tabbar ner spel ibland och gör annat (normala människor stänger nog av dem ). För mig känns den relativa summan (<3%) så liten för att få dubbla mängden.

True! Skimmade igenom lite på das interWebZ och hittade det här, förvisso från 2014 men det ska inte göra så jättestor skillnad tycker jag, just när det kommer till bakgrundsapplikationer.
http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2073099/8gb-16gb-ram...

"What are you possible using that takes up 4-5gb RAM. I have 10 internet tabs open, CPU temp software, iTunes, and watching youtube on my second monitor and I'm sitting at 1.9gb usage.

When I game I rarely see the RAM usage go above 4-5gb regardless of game."

- Men som du säger, det är inte många slantar vi pratar om när datorn kostar så pass mycket ändå. Blir nog ett 16gb-kit för mig också, då kan jag ta en finare färg också, hihi! För att inte glömma epeen.

Av onekind

@Obalaan: "Sloppy seconds" finns här för dig om du ändrar dig!