Inlägg

Inlägg som onekind har skrivit i forumet
Av onekind
Skrivet av retxeD:

Hej och tack så hemskt mycket för hjälpen!

Jag gjorde som du sa och valde en i5:a istället. Nu har jag plockat ihop alla delar som jag vill ha. Är det något som jag har glömt, eller något du tycker jag bör lägga till? Till exempel kablar, har jag alla nödvändiga för att datorn ska fungera? Samt, verkar alla komponenter att passa ihop med varandra och i chassit?

Här är inköpslistan: https://www.komplett.se/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=16555...

Har inte mycket mer att komma med mer än att du borde höra med inet om deras prisgaranti och om de är villiga att sänka priset på sitt 980 Ti så att du köper alla komponenter ifrån en och samma sida. Skadar ju inte att fråga.

edit: Vad är grejen med ett nätverkskort? Räcker inte moderkortets?

Av onekind
Skrivet av PjompN:

Men tror du att du kan hjälpa att bygga en hyffsad dator för runt 8 tusen eller så?

Skickades från m.sweclockers.com

Du kan väl åtminstone försöka lite själv istället för att prompt be någon annan göra jobbet åt dig?
Plockade ihop en åt dig lite snabbt men för en lite högre slant, du får försöka komma med egna modifikationer för att få ner priset. Har du t.ex. en hårddisk så kan du få ner priset, har du ett gammalt ATX-chassi kan du får ner priset ytterligare, osv osv. Snåla däremot inte på grafikkortet, det är där de flesta slantarna ska läggas. Processorn som jag valt kan även den bytas ut, men nu har du iaf överklockningspotential.

Sen så finns det MÅNGA trådar här som frågar exakt samma sak som du (mig inkluderad), så kolla runt lite på forumet i din prisklass och som sagt gör egna modifikationer.
http://www.inet.se/kundvagn/visa/9060631/leetpro1338

http://www.inet.se/kundvagn/bild/9060631/leetpro1338

Som någon redan nämnt, kolla på en begagnad dator och gör ett klipp om du verkligen inte kan lägga lite mer på datorn. Jag förmådde mig inte att bygga ihop ett åbäke för knappa 8k, det skulle ha stuckit i ögonen... Förlåt.

Skrivet av alex5555:

Här har du en lista med delar som går på 7k. Resten av pengarna får du lägga på OS.

http://www.prisjakt.nu/list.php?ftg_check=on&exclude_ftg=on&l...

edit: Kör på ovanstående, lite mer budgetsaker, och jag hade helt glömt bort AMD då de är billigare. Det gör bara så ont när folk köper billigt för jag har varit där och visst är vi alla olika kräsna när det kommer till lagg och så, men jag har alltid köpt budget och har alltid ångrat det enormt. ^^

Av onekind

Jag håller också på att fixa nytt, får man fråga varför du valde 1150 (?) över 1151?

Av onekind
Skrivet av Dogshitjoint:

Ja det går att få ner priset, men då blir det inget roligt utöver det du vill ha kvar, man ska ju inte mixa högpresterande grejor med budgetdelar. Och ska du ha en sådan skärm, så blir det precis som du skriver G-Sync och de skärmarna är inte billiga med IPS teknik, vad jag vet.

Ja det ser välan bra ut med den vagnen. Kolla bara så att moderkortet stödjer NVMe M.2 SSD, vilket jag har för mig att ASUS fick förtur på gällande det stödet, men kolla för säkerhets skull.

Men du kommer att få bra hjälp här när folket vaknat upp ifrån sin vinterdvala.

Lycka till med din nya goa dator mannen!

//Dogshitjoint

Skrivet av Zaphood:

Det går att få ner priserna en del.
Själv hade jag valt billigare 2666 MHz minnen i stället.
Nätagg hade jag bytt en EVGA Supernova G2
När det kommer till grafikkort så ska EVGAs modell vara snarlikt Asus-kortet
Sen vet jag inte hur mycket du vinner på att ha en M2 SSD i stället för en vanlig SATA. Jag hade valt en 850 EVO i stället på 500 GB.
Ska du inte ha någon 5.25" enhet så bör Define S fungera lika bra. I define får du dessutom bättre luftflöde.

Skrivet av Guybrush82:

@onekind: Svårt att få ner priset speciellt mycket utan att gå ner i prestanda. Det finns ju billigare alternativ av GTX 980 Ti, men hur pass mycket "sämre" dessa är kan jag inte svara på på rak arm. Du får jämföra benchmarks.
Som nämnts tidigare i tråden så kan du välja ett par billigare RAM, samt en annan PSU. Sedan anser jag att 950 Pro är "onödig" för normal användning, så där kan du spara in en tusenlapp genom att välja en 850 EVO istället.

Exempel där jag bytt RAM, PSU, chassi samt kylare:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/9030230/2016-01-16http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.pnghttp://www.inet.se/kundvagn/bild/9030230/2016-01-16

Tack för tipsen!

Jag valde att gå på Guybrush82's linje, men med en twist! M.2-SSDn var inte kompatibel med ASUS Z170 i PCIe Gen3 x4, endast x1 som vad jag förstår behöver en adapter för att använda, och då i ca 700-800MB/s och det är ju inget vidare om SSDn kan leverera 1500MB/s.

Så det fick bli ett annat moderkort från MSI istället, men om man jämför beskrivningarna på asus och msi-moderkorten så verkar det inte finnas några häftiga funktioner på msi-kortet som typ "RAMcache" och "GameFirst III" som snabbar upp laddningstider respektive minskar lagget, om jag nu fattat det rätt. Finns det inga fancy funktioner på MSI-moderkortet? Hur mycket bättre blir datorn egentligen med ASUS-RAMCache och GameFirst III till skillnad från MSI?

Kom även på att jag har en Noctua NH-U9B SE2 så jag tog bort CPU-kylaren, så då fick kundvagnen se ut så här:
http://www.inet.se/kundvagn/visa/9049593/2016-01-20

http://www.inet.se/kundvagn/bild/9049593/2016-01-20

Sen till skärmen jag tänkt köpa också. Står och velar mellan en Acer 27" Predator XB270HU, eller en Acer 27" Predator XB271HU då jag tänkt spela spel i 1440p, men jag ser ingen direkt skillnad på dessa två då de båda har 144hz, G-sync och IPS, förutom att det skiljer 2000kr? Sen så bör väl datorn kunna hantera 1440p ultra-inställningar i t.ex. Fallout 4? Kanske är dags att nämna att det jag siktar på med den här datorn är att få en laggfri upplevelse i 1440p i Fallout 4.
http://www.inet.se/kundvagn/visa/9049717/2016-01-20

http://www.inet.se/kundvagn/bild/9049717/2016-01-20

Då går notan på 26455 med den dyrare skärmen eller 24655 med den "billigare" skärmen.
edit: Fick upp ögonen för ASUS 27" ROG SWIFT-skärmar men det är samma sak här, hur vet man egentligen vilken som är bäst, eller är det bara att köpa och se efter?

I nuläget har jag en sketen laptop som inte riktigt håller måttet för tunga spel så det är definitivt dags för mig att handla en ny en, men sen så får man höra om grafikkorten pascal? Värt att vänta? Hur stor blir skillnaden från ett 980 Ti till ett high-end pascal-kort? Jag antar att de sämre korten byggda på pascal (?) körs ut först och att man får vänta mycket längre än bara det preliminära leveransdatumet "första halvåret 2016" på att få tag i ett high-end. Det "känns" som att de bra korten kommer komma ut typ 2017 så jag vet inte om jag har lust att vänta... Fallout 4 är ute och jag har inte ens rört spelet. Meh.

edit2: Läst lite om pascal och vissa säger att prestandaökningen ligger allt ifrån 50-100% ifrån Maxwell - borde man då kanske tänka på ett 970-kort istället, och sedan uppgradera till pascal när det kommer i slutet av 2016? Hur kommer mitt 1440p-lirande att ta skada om jag byter ut 980-Ti till ett 970 så länge?

Tack för svaren!

Av onekind

Köpråd dator, 19k

Tjosan!

Det var ett tag sedan man hängde med i svängarna, så här tänkte jag dela med mig utav min kundvagn och se om någon har några invändningar på det jag tänkt köpa. Kommer t.ex. allt att passa?

Det jag helst vill ha kvar i datorn är i7, 980 Ti och M.2-disken. Går att det att få ett lägre pris måntro?

Behövs en skärm också, enda kravet är 1440p, IPS & G-Sync.

http://www.inet.se/kundvagn/bild/9029916/re

Av onekind

Samtliga delar är borta! Tack å bock!

Av onekind

Pröva att fippla ur CMOS(?) (batteriet på moderkortet) och sen sätt in det igen. Funkar inte det så gör det igen och vänta 30min+ och testa igen.

Av onekind

@Nietszche:

Edit: Privat

Av onekind
Skrivet av Chaotic:

Finns det möjligthet att få Sapphire 3870 Vapor-X gratis mot att jag betalar frakten?

Njadu, vet inte varför men skulle känna mig utnyttjad på något vänster om jag gick plus-minus noll om jag gick och paketerade det. Tänkte mer att någon ville ha det medskickat i samband med utskick men som det verkar nu så är ingen intresserad utav kortet. Du kan väl åtminstone dra till med ett skambud?

Har nog bestämt mig nu, skickar i sådana fall samtliga paket på måndag alternativt tisdag.
Högsta bud nedanför:

7970 Vapor-X - laxan96 - 1100 plus frakt.
G.Skill Ripjaws 8GB - putte_br - 250 plus frakt.
Intel i5 2500k - köpare via annons på blocket för 1000.
ASUS 6870 & XFX 6870 BE - köpare via annons på blocket för 600 plus frakt.

Till er som lagt med Noctua NH-U9B SE2 inuti ett bud får gärna buda enskilt på den om ni finner den intressant.

Cirkapris frakt via Schenker, paket 0-3kg: 74kr

Blundar såklart inte för högre bud men förhoppningsvis så är allt klappat och klart tills morgondagen och jag slipper agera kontorsnisse med en hel drös av bud på diverse sidor.

Mvh Arvid

Av onekind

Noterat samtliga! Har även fått bud på 7970 på 1100+frakt i PM från laxan96 vilket delar mig något då kalleteodor bjöd 1800 för 7970+i5 vilket jag i runda slängar tolkar som 1000 GPU, 800 CPU men som trots allt är något komfortablare då inget högre bud kommit fram på CPU samt att då blir det ett mindre paket att paketera.

Låter annonsen tugga ett tag till då jag även annonserat ut delarna på några fler sidor som jag även där inväntar högre bud innan något utskick sker!

Båda 6870's går till Nietszche för 500 som det ser ut nu då ingen verkar vilja gå över 250 per kort för 6870-korten, men som sagt låter jag annonsen tugga åtminstone till kvällen innan ett eventuellt definitivt svar.

G.Skill Ripjaws 8GB går till putte_br för 200+frakt om han vill ha dessa separata då jag inte säljer 7970 till dennes lagda bud.

Skrivet av Jonssown:

Vart i Dalarna finns sakerna?

Prylarna finns i Gagnef!

Av onekind

i5 2500k, 7970 Vapor-X, G.Skill Ripjaws 8GB, Noctua NH-U9B, 6870 Black Edition, *Budgivning*

Hej på dig!

Äntligen fått tummen ur r*ven och lyckats få upp ett par datordelar till försäljning då jag ej har användning för dessa längre! Grafikkort, processor, processorkylare & ram-minnen. Samtliga delar har fungerat felfritt sedan respektive inköp.

CPU: Intel Core i5 2500K 3,3GHz
Inköpt 120613.
Detta är den upplåsta varianten, mycket klockvänlig så den är redo för en bra bit över 4GHz. Socket 1155. Har använts i samband med kylaren Noctua NH-U9B SE2 som även den är till försäljning.

GPU: Sapphire Radeon HD7970 3GB Vapor-X GHz Edition
Inköpt 130524.
Ett av de bättre 7970-korten. Hittar jag kartongen så skickar jag med den, i övrigt så finns inget tillbehör tillgängligt.

Äldre kort:
ASUS Radeon HD 6870 1GB GDDR5
XFX Radeon HD 6870 Black Edition
(fabriksöverklockad)

Och sist men inte minst i GPU-avdelningen så skickar jag med ett uråldrigt Sapphire 3870 Vapor-X om du nu vill ha det... eller så får det begravas på återvinningscentralen!

RAM: G.Skill Ripjaws 8GB (2 x 4GB) 1600MHz DDR3 CL9
Inköpt 110624.
Finns inte så mycket att basunera ut om dessa, gör vad dem ska, ser häFtiGa^ ut men fyller trots allt en funktion då de är något lägre och passar till fler processorkylare. 1.5 volt spänning.

Delarna kan skickas om så önskas och då är det i sedvanlig ordning förskottsbetalning som gäller, antingen via Swish eller mitt konto hos Länsförsäkringar. Har aldrig skickat så pass tunga paket förut (grafikkort över 1kg) så var inte förvånad om jag ber er stå för frakten. Kommunikation! (!)

Budgivning gäller. Samtliga delar säljes i befintligt skick. Bilderna är saxxade från respektive butiker jag köpt dem ifrån (undantag minnena), vid önskemål kan jag ta kort på delarna innan utskick.

Lägg ett bud om det är något du fastnat vid så kontaktar jag er om budet verkar intressant.

Mycket möjligt att jag glömt någon specifikation, dylikt - fråga på!

Mvh Arvid

Läs hela annonsen här

Av onekind

Får jag fråga varför du inte bara kör på det mobila rakt in i datorn? Är det fler folk som behöver internet?

Och du har säkert pillat jättemycket på routern; provat defaults?

Av onekind
Skrivet av evil penguin:

Ett definitivt "no-no" vet jag inte, skulle nog tro att det kan gå det där också, åtminstone så länge du håller dig mer eller mindre till standardfrekvenser. Det är ju inte mycket till marginaler, dock.

750W verkar vara en vanlig rekommendation.

Tack för svar,

blir en 750w då det inte ens kostar en hundralapp extra.

Av onekind
Skrivet av evil penguin:

Det räcker absolut i första läget, crossfire 7970 låter däremot inte som någon bra idé.

(Framgår iofs inte riktigt vad systemet i övrigt består av eftersom det t.ex. inte finns någon cpu i listan.)

*facepalm* Glömde CPUn haha!

Det är en Intel Core i5 3570K 3,4Ghz jag ska ha i lådan! Så CrossFire är ett no-no?

Av onekind

Räcker 650 watt för den här riggen?

Tjena!

Har plockat ihop en kundvagn men är osäker på om jag behöver mer kräm i nätagget.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/3110950/2013-03-16

Räcker det för riggen, 650 watt, och räcker det om jag någon tid framöver vill uppgradera till CrossFire? (2st 7970)

Tack för svar.

Av onekind
Skrivet av Misona:

Tack, men förgäves. Tydligen så måste jag ha varit inaktiv i 5 månader, så om 12 dagar kommer jag tillbaka till tråden och tigger en till. ^^

Av onekind

Letar efter en vänlig själ att förgylla min natt med 10 dagar WoW, finns på praellen100@hotmail.com

Tack på förhand! <3

Av onekind

PSU Power surge

Halloj!

För en tid sedan så köpte jag en hel drös med nya delar, det enda jag sparade i datorn var själva chassit och grafikkorten.

Nu så har någonting hänt dock. Datorn stängs ner lite då och då som den vill, och ibland kommer den inte tillbaka, ibland så gör den det, som en reboot ungefär.

Efter säkert 50 ggr av dessa reboots så började jag få ett meddelande istället, efter datorn har stängts av som säger något i stil med ~ asus blablabla psu unit ~~~~~~~ the computer has been shut down to prevent damage ~~ power surge. Något i den stilen.

Jag letade runt i datorn och till slut så hittade jag felet. Den största kabeln från nätagget som går in i moderkortet med runt 16-20 pins eller något, måste ha börjat brunnit. Plasten på en pin som går in i moderkortet har smält fast inuti moderkortet just där man stoppar in kabeln. Så när jag tar ut kabeln med alla pins på så är det en öppen pin utan plast som kommer upp. Det är bara metall eller vad det nu kan tänkas va i såna pins.

Nu till mitt problem: hur går jag tillväga?

Ska jag köpa nytt moderkort, eller nytt nätaggregat? Och vart ligger skulden om jag nu kan tänkas få ut det på garantin?

moderkort: Asus P8Z68-V
nätagg: Corsair HX 750W 80+ Silver Modulär

Tack för svar!

Av onekind
Skrivet av Tobi the Dobi:

Ditt moderkort är en rejäl flaskhals för dina grafikkort. Vad folk än säger så är PCI-E 1.0 4x för lite bandbredd för dina kort. Jag körde 2st 5870 i et liknande system och det presterade bättre när Crossfire var avslaget. Korten rendrar varannan bild så det kortet som går i 16x måste vänta på att 4x-kortet rendrar sin bild och i slutändan flaskar det så mycket att kortet i 16x klarar sig bättre ensamt.
I dagsläget så är det svårt att hitta 775-mobos med PCI-E 8x/8x så jag skulle rekomendera dig att uppgradera till Sandy Bridge

Tack! Det var det jag misstänkte.

Någon kommentar på kundvagnen? http://www.inet.se/kundvagn/visa/434888/q66

Moderkortet funkar med CF i dual 8x pci-e? Finns det ett bättre kort för mindre pengar eller som kanske bara har 2st 8x pci-e slots för mindre pris? Ska jag köpa 2st sådana ram istället för 1st? Tack på förhand.

Av onekind
Skrivet av Söderbäck:

Har du klockat processorn något eller? För det gör en del skillnad i spelen idag om du kan få upp processorn på... säg 3.2Ghz eller nå sånt. Vad har du för kylare till processorn?

Skrivet av onekind:

Jag förstår inte riktigt. Varför en ny processor i samma socket när jag redan har Q6600 och https://www.inet.se/artikel/6308718/noctua-nh-u9b-se2 @ 3.0ghz (kan inte klocka för fem öre f.ö.)

Körde ändå två omgångar av 3dmark vantage. Det låg somewhat stabilt i performance-preset-grejjen runt 15-70 fps, men hela skärmen började hacka i vantage ungefär mitt i första scenen/testet, och det gjorde det 2 gånger i rad.

Ska jag testa 3dmark 11 också?