Inlägg

Inlägg som GambitSWE har skrivit i forumet
Av GambitSWE
Skrivet av Neroth:

Vilken fjollig sak. Deras marknadsföringsvideo är ju bara pinsam. T.ex. brytarna är utbytbara enbart för att de inte förväntas hålla för mer än 16 klick styck. Man får väl ett helt magasin med musen, så man kan göra mantelrörelse när en är utsliten.

Grå färg? Jaha, så det är en feature att den har färg? Separata vänster- och högerknappar verkar ju väldigt nyskapande. Ingen har väl gjort det förr. Ett skrollhjul! Mind blown. Verkar även som att de anlitat sydamerikanska indianer till att göra mönstret på sidan. Mmm, fräscht. Och sidoknapparna verkar ju inte skitheta. Ska man smeka musen för att "klicka" på dem? Sen har den väl 1 miljard DPI, som ingen någonsin behöver, ever, i universums framtid.

Totalt skitsnack för en överhypad mus som garanterat inte är bättre än valfri annan "gaming"-mus. Faller väl i bitar när man öppnar förpackningen.

Och koppla loss sladden? Varför? Så det blir lättare att tappa bort den och därmed göra musen obrukbar.

Skitfett. Not.

Ramlat ur på fel sida av sängen idag lr?

Har själv aldrig satt mig in i tekniken bakom mössen, men de gör ju reklam för att det är ett scrollhjul av "ALPS", som jag antar är något utöver det vanliga. Den gör reklam för att vänster och högerknapparna är SEPARERADE, till skillnad från de flesta andra möss. Om det är bra eller dåligt låter jag vara osagt, då jag helt enkelt inte vet själv. Att man kan ta loss kabeln är väl positivt, speciellt när man tar isär musen, blir lättare då enligt egen erfarenhet. Sedan är det väl inte menat att man skall ta loss sladden hela tiden, utan bara vid sådana tillfällen som kräver, för att sedan snabbt fästa den igen för att som du uttrycker det, inte atappa bort den. Vidare så är brytare något som ständigt går sönder på diverse mus, från ALLA tillverkare. Har själv haft två möss av märket Steelseries XAI, där brytarna gick sönder på båda. På den ena efter nästan exakt ett år, på mus nr två (garanti), så överlevde den knappt två månader (och ändå spelar jag inte speciellt mycket, men diggade musen skarpt). Så utbytbara brytare kan vara väldigt bra. Slutligen så är det som dag och natt att använda en mus som har olika DPI inställningar, speciellt när man spelar. På vissa spel vill man ha hög DPI, medans på andra mindre.

Denna marknadsföring skiljer ju sig inte alls från ex tangentbordstillverkarna, så jag ser inte vad du riktigt stör dig på. De säger att mitt har Cherry MX blå brytare, andra säger röda, den tredje har nu RGB belysning etc.

Av GambitSWE
Skrivet av Marroak:

Next gen.. skällsord..

Lol, exactly

Även om marknadsföringen nästan antyder att konsolerna skulle kunna åka till Mars själva, och göra Gud vet vad, så är det komiskt att de inte kan köra ett spel i 1080p i respektabla FPS. Lite komiskt...har för mig att jag läste en artikel angående ett spelhus som nämnde att de först nu hade tämjt egenskaperna hos PS2 konsollen, och det var precis innan lanseringen av PS3:an. Tog dem alltså år att utnyttja kraften i burken. Här verkar det som om man "måste banta för att komma in i byxorna"

Skulle de däremot kalla de nya konsolerna Future Gen, då skulle jag höja på ögonbrynen

Av GambitSWE
Skrivet av cyzed:

Det finns massvis med material i 4K och högre upplösning, de flesta filmer spelas in i högre upplösning än 4K nuförtiden. Det som fattas har varit distribution av materialet, men det har ändrats. Netflix erbjuder ganska mycket material i 4K. Sen så kommer många andra att följa efter. Anledningen till att det har gått lite seg är att vi har varit i en övergångsfas från att vi haft DVD och Blu-Ray som inte får plats med högre upplösning, så går vi mot att få det strömmat från internet istället. Nu när marknaden för strömmat material över internet expanderar explosionsartat så kommer material i högre upplösning också bli tillgängligt i högre utsträckning.

Spelar väl ingen roll om det filmas i 4K eller högre. Finns det inte tillgängligt för den breda massan så är det liksom fram till nu ett dött argument. Håller inte på med Netflix själv, men om andra här i tråden säger att Netflix's 4K är såpass kraftigt komprimerat att det förlorar detaljrikedomen, kan det då fortfarande med rätt kallas "riktig" 4K. Själv föredrar jag super bild på 720p än sunkig bild på 1080p.

Det är möjligt att DVD/Bluray har bromsat in utvecklingen för 4K, men jag tror att tillgänglig bandbredd påverkar mycket mer, alltså själva infrastrukturen. Hur många kan ärligt talat säga att de kan skicka ut en Bluray ström utan detaljförlust?

Av GambitSWE

http://www.prisjakt.nu/kategori.php?l=s189959873&o=eg_1584#rp... > mellan 13-15", belyst tangentbord, optisk läsare och max 10 lax. Dock så är ju urvalet sisådär stort, speciellt med CD/DVD, då laptopar går på 13,3" - 14" - 15,6" och vidare till 16". Vidare så har Macbookarna äldre processorer, och tämligen sunkig upplösning. Skulle du även inkludera 15,6" så får du betydligt mer modeller, där några har betydligt starkare processorer. Fast som alltid så är vissa modeller endast tillgängliga i få butiker.

http://www.prisjakt.nu/kategori.php?l=s189959873&o=eg_1584#rp... > samma som ovan men MED 15,6"

http://www.prisjakt.nu/kategori.php?l=s189959873&o=eg_1584#rp... > samma spec som ovan upp till 15,6", men UTAN optisk läsare. Kan ju köpas till en extern om du kräver det. Visserligen angav du detta, och jag själv har det som ett krav, men ibland så undrar jag om det inte vore värt att köpa utan och ta med min externa. Grejen är att jag alltid har ont om plats när jag är på vift, och en extern optisk enhet tar alltid lite plats ändå, trots att den är slim i mitt fall.

Av GambitSWE

Såvida inte Intel helt tappar stinget, och AMD överträffar sig själva med nästkommande (nyare arkitekturer) processorer, så lär vi inte se AMD komma upp på Intel nivåer. Tycker att sedan Intel började använda ordet Core, så har det bara gått utför med AMD.

Lite annat var det innan "kärnor" kom in i leken, på Pentium generationerna, när AMD "was the shit" för spel, (iaf innan P4/Prescott/HT, som för övrigt lät som en jäkla dammsugare). Billigare, snabbare och lättare att klocka. Kom ihåg när man köpte en 700Mhz och sprättade upp till 800, eller om den var 600-något och klockades till 700-något. Kommer endast ihåg 700Mhz av någon anledning. Har säkert kvittot kvar, men orkar inte att leta. Those were the days

Av GambitSWE

Skall absolut inte ha något med energiinställningarna att göra. Kollar du på en film från en extern hårddisk, så streamas videon hela tiden från disken till din videospelare, så disken har ingen rätt att stänga av sig, oavsett om du har en energiprofil som säger att disken skall stänga av sig efter x min. Diskar går endast ner i viloläge efter x minuters av inaktivitet, vilket ju passar in i ditt scenario. Vissa mediaspelare kanske buffrar videoströmmen lite, men ingen spelare jag vet buffrar upp så mycket av videon att en hårddisk går ner i viloläge.

Har nog mer med kontakten mellan dator och den externa enheten att göra, eller så kanske disken håller på att gå sönder. Du kan ju kolla SMART statusen på den, och i värsta fall, om det går, installera den i en stationär burk för att felsöka mer grundligt. Har du kablar/adapter så att du kan koppla disken direkt till en dator så är det super. Ofta så får man inte alla värden om man använder externa chassin, då kontrollerkortet i externa chassin inte alltid skickar all disk-info till operativsystemet.

Av GambitSWE

Att diskar ibland går upp på "rött", är ofta relaterat till någon windows process, typ Service Host eller liknande, såvida du inte ser någon annan process som använder disken såpass. Svårt att säga då du har diskanvändningen markerad i fel läge, du har markerat från lite användning till mycket, där mycket ligger längst ned.

RAM är som någon nämnt troligtvis en minnesläcka. Kan typ vara ett program som Firefox som käkar minne i vissa tillstånd. Fast även här är det svårt att säga då du inte visar RAM användningen i ordning.

CPU användningen är inte så stor, kan tänka mig att din balanserade energi-profil som klockar ned processorn visar upp till 20% då och då. Skulle du köra på High Performence, så kanske du skulle ligga på 5-6%. Sedan var dessa procent är från, får du kolla genom att sortera på CPU. Säkert någon/några få bakgrundsprocesser som tuggar lite. Kanske något i taskbaren. Ändå lite konstigt, har nu 117 processer igång på min laptop, och har 2-3% användning, med vissa enstaka spikar uppåt 7-8% och det på Balanserad profil.

Av GambitSWE
Skrivet av tHAEL:

Win 7 x64.

Testade att ta ut batteriet igen och den här gången fick jag inget meddelande att jag skulle reboota när jag kom in i windows. Rebootade ändå för att se om problemet var löst vilket det verkade vara. Skulle det hända igen får jag göra en systemåterställning och återkomma med resultat.

Ibland när du ändrar inställningar i BIOS/UEFI och/eller installerar någon ny hårdvara och sedan loggar in i Windows, så tar Windows och registrerar dessa ändringar. Ibland måste Windows även starta om för att göra dessa ändringar, då den inte kan göra det under vanlig Windows miljö/drift. Detta är ganska normalt. Typ när du tog bort batteriet, så tappade liksom ditt OS inställningarna, och måste om-registrera dem. Vet inte riktigt om du förstår, men vet inte riktigt hur jag skall förklara, varför Windows måste reboota efter bort-tagandet av batteriet.

Av GambitSWE
Skrivet av askmyrenn:

Jag provade att sätta fingret på fläkten för o stoppa den och då slutade ljudet, ska jag plocka väck denna fläkten då eller? Och isåfall kan jag fortfarande använda den utan att behöva köpa en ny direkt?

Jadå, du kan ta ut fläkten utan några problem. Alltid bättre med att ha mer kylning än för lite, men det enda som händer är att burken kommer få in mindre kall luft, då frontfläktar i 9 av 10 fall fungerar som insug. Har du ett program som mäter temperaturerna inne i burken så kanske du kommer att märka att det blir någon grad varmare, men skall inte innebär något annat problem än så.

Av GambitSWE

I/O panelen (nu kommer jag inte ihåg ordet ) är den lilla skyddsplåt/plast skydd som kommer med vid köp av alla moderkort. Dvs, det skydd som man först sätter fast i den öppningen där alla kablar senare skall kopplas in. Olika moderkort har ju olika kontakter där bak, så man måste ju nästan alltid ta det skydd som kom med det moderkort man skall använda i burken.

När du försöker passa in moderkortets anslutningar genom detta skydd, börjar det gå ifrån redan där uppe, alltså att överst sitter det tämligen OK, medans man ser att de nedre anslutningarna redan ligger lite ifrån?

Mycket möjligt att chassit är lite "fel-gjort". Har haft samma typ av problem på ett äldre chassi, även om jag lyckats att skruva fast det någorlunda, så att det fungerat.

Av GambitSWE
Skrivet av hakro807:

Väldigt välförtjänt position. Apple har under snart 20 år visat att de är kapabla att hålla uppe kvalitén och samtidigt vara ett framåtskridande företag. De har på många sätt definierat IT-branschen och vårt sätt att relatera till och använda teknik, de har en extremt stabil ekonomisk ställning och älskas av såväl press som av kunder.

Lite mer skrämmande att ett företag som tillverkar sötat och kolsyrat vatten kan vara värt så mycket... : /

20 år som pionjärer? Nja, tror du saltar på lite för mycket där. Visst har de säkert haft tekniker/patent som bidragit till utvecklingen, men jag ser själv deras intågande under mp3 tiden som början på deras storhetstid. Ipoden var definitivt inte första mp3-spelaren, men nog den mp3-spelare som i särklass drog till sig mest uppmärksamheten, och den produkt som jag anser började lyfta Apple till de nivåer de är på idag. "and then came the Iphone"

Innan dess så var ju Apple ett ganska litet "nisch-företag", med datorer som knappast var bättre än andra. Under min Universitets-tid, så undvek alla Mac-datorerna som pesten, och det var lite av en tävling att hinna först till en Wndows eller Unix burk. Kan naturligtvis vara mycket av en vanesak, men konstigt att så många föredrog att sitta framför Unix burkarna, än de obscent fula Mac-datorerna. Fanns i tre olika färger i datorsalen, grön, gul och rosa har jag för mig. På denna tid var Apple definitivt inget stort företag, hur man än försöker definiera "stort". Året var väl 99 om jag inte minns helt fel.

Av GambitSWE
Skrivet av Don_W:

GE - General Electric är stora inom många områden. Till exempel så har dom en mängd fastigheter i Sverige. Här har du ett axplock av deras tjänster / produkter http://www.ge.com/se/products_services/index.html .

Just inom fastigheter har dom väldigt höga krav för att leverera god kvalité vet jag personligen då jag varit involverad i ett antal av deras projekt.

Jo jag vet att deras produkt/service-portfölj är så mycket större än vad namnet antyder, de har ju tom bidragit till Gripens jet-motor, även om Volvo nu modifierat den ganska kraftigt. Fast detta var ju inte det jag undrade. Jag ställde mig frågan hur deras namn värderas så högt, utan någon synlig exponering i Sverige, och i de länder jag varit i.

Skrivet av Rajat:

GE Money Bank genererar massor med

Jag vet, farsan var kund hos dem. Någonting med en av hans bilar, leasing har jag för mig.

Av GambitSWE
Skrivet av Videoapan:

Jag köpte min externa bluray för 200 på eBay, så inte så dyra längre.

Skickades från m.sweclockers.com

Priset är ju högt relaterat till var och när du köpte läsaren, eller hur? Sedan kanske du köpte en fungerande, men en begagnad läsare, då ebay säljer beg också. Tror inte i ditt fall att det var så, men du förstår väl min tankegång? Samtidigt är det väl lite jobbigt om något skulle krångla, med tanke på att det inte var en butik i Sverige. Fast för 200 bagis så kanske du kör slit-och-släng metoden, och skaffar en ny

Billigaste externa i Sverige enligt prisjakt är ungefär 600 kr för en blålaser, lägg till knappa 200 kr för att bränna BD. Då är vi nästan uppe i 800 kr, fortfarande billigt?

Av GambitSWE

Det jag ställer mig lite undrande till är hur General Electric kan vara så stort. Visst är de gigantiska, men här snackar vi om själva varumärket, och inte företagets värde, omsättning.

General Electric ansikte utåt, utanför USA's gränser tycker jag är tämligen litet, så hur beräknar man deras varumärke så högt? Spelar ingen roll att om man öppnar ett proppskåp så hittar man troligen deras namn, då det inte är detta som diskuteras. Vidare, så ställer jag mig undrande till SAP. Som vanligt är man inte så himla överraskad att så många "amerikanska" företag är med, och att de befinner sig så högt upp på listan, då undersökningen säkerligen är beställd av amerikaner, gjord av ett amerikanskt företag, och för den amerikanska marknaden, så att de kan känna sig stolta.

Vidare, hur kan American Express ha ett så bra värde? I Europa är ju VISA mångdubbelt mer synligt, tom MasterCard är större. Dessutom är det ju iaf i Sverige sämre att ha att göra med American Express för de som tar emot dessa kort, typ alla som har betalterminaler av Babs etc, då American Express har extra avgifter förutom de som VISA/MasteCard har som betalas av kort-terminals ägaren. Kan tänka mig att detta även är sant utanför vårt lands gränser. Noop, en bullsh*t varning här tycker jag.

Av GambitSWE
Skrivet av Stardeluxe:

Är det någon som fortfarande använder den optiska enheten? Föredrar hellre något kompaktare utförande alt bättre kylning. Externa enheter finns ju för dom som verkligen behöver en.

Även om många har skippat att använda sig av läsare, så finns det säkert en och en annan jeppe som använder dem, "myself included". Har man råd med en sådan fet laptop, så kanske man även har råd med att köpa en extern, fast de externa har tidigare kostat mångdubbelt mer än interna läsare, fast det var länge sedan jag kollade upp detta, och dessa var av "blå-laser" karaktär.

Jag själv föredrar att ha inbyggt, och inte släpa på ytterligare ännu en extern enhet, men det är ju såklart helt subjektivt.

Av GambitSWE
Skrivet av knoxz:

Med Samsung Rapid mode aktiverat, kan detta stämma eller? Varför står det SCSI hårddsk?

http://s8.postimg.org/d272f0gzp/image.jpg

http://s8.postimg.org/oftlq7rid/image.jpg

Varför det står SCSI kan jag inte svara på, säkert någon kombo mellan drivrutin och olika diskar. Har haft SCSI på en 5400 RPM hårddisk, så jag tänkar ej på det.

Att man får sådana fantastiska resultat med RAPID Mode är ju att Rapid Mode snor åt sig upp till en Gig av RAM-minnet (Kan bli mer i framtiden), och det är då RAM-minnet som står för den fantastiska hastigheten. RAM är ju betydligt snabbare än Flash-minnena. Rapid lånar lite RAM och använder det som Cache, typ som Windows inbyggda Superfetch funktion. Fast till skillnad från Superfetch så kan Rapid också användas till "användar data", och inte bara till program/applikations data. Finns en minimal risk med att ha det påslaget, då datan i Rapid mode kan gå förlorat om du ex. får strömavbrott. Dock så skrivs ju datan ner till disken relativt ofta, så riskerna är ganska så små. Vidare så töms väl Rapid till disken innan du stänger ner för natten, om jag kommer ihåg läxan. Slutligen så är väl detta en mjukvarulösning, och funkar således inte innan man bootat in i Windows.

Av GambitSWE
Skrivet av trickysaer:

Man lär få gå runt med en handväska inom kort om man ska ha de senaste.

Jag trodde alla visste om att alla telefon-tillverkarna gått ihop och bildat en kartell, för att ytterligare dra ut oss de sista kronorna. Agendan på mötet var glasklart, de har mer pengar att göra av med, hur kommer vi åt dem. En väska blev svaret, men för detta så måste man motivera folket att köpa en, vilket då ledde till större skärmar på telefonerna.

Nyaste tillbehöret för mobilen blir Unisex-(hand)väskan. Alltså en väska att bära dessa jättemobiler, så nu har vi alltså, lurarna/blåtand headset, skal, dockor, chromecast, glasögon (Google), smartklockor och en väska som skall inhandlas för att komplettera mobilen. Briljant.

Finns det personer som har alla dessa grejer, så kan man lugnt komma upp till en månadslön på alla tillbehör. Sedan att några byter telefon lika ofta som andra byter underkläder gör ju inte tillverkarna sura precis.

Av GambitSWE
Skrivet av cokeman 1337:

Synd bara att plex inte klarar av rar filer (Jobbigt att packa upp). Går ju visserligen att spegla XBMC till chromecast men blir ingen bra bild med spegling.

Det är väl ändå ytterst få media spelare som lyckas med att spela upp rar filer? I scene-releaserna så är väl ändå RAR filerna till för att man skall slippa tanka ned hela skiten om något går snett, typ korrupt fil. Då tankar man bara ner den filen igen, så den stämmer in med sfv filen, eller? Fast torrents har väl inbyggt stöd för det väl? Har aldrig tagit ner en skadad fil genom torrent-protokollet, däremot hände det tämligen ofta att man fick korrupta RAR filer från diverse FTP servrar, innan P2P revolutionen. Då man på vissa servar inte kunde pausa en nedladdning, utan fick börja om från början, så var väl RAR att föredra. Skulle ex en film vara uppackad, så skulle du vara tvungen att tanka om hela skiten från början, till skillnad från RAR, då du bara börjar om från den sista hela RAR du fick ned. Fast med torrent så slipper man ju detta.

Tycker PLEX/XBMC etc är tillräckligt bra när de kan spela upp ISO's etc, kan överleva utan RAR stöd

Väldigt många här som verkar lite svajiga vad som är skillnaden, trots att vissa påpekar "what's what".

Chromecast
+ Efter påbörjad uppspelning, så funkar din dator/platta/telefon som en fjärrkontroll
+ Du kan hålla på med annat på enheten, då Chromecasten sköter uppspelningen själv
+ Du sparar batteriet på enheter som har det, då Chromecasten går till källan direkt, ex Youtube, och hämtar och spelar upp filen därifrån.
+ Du kan spela upp diverse mediafiler direkt genom Chrome's webbläsare, ex öppna en avi/mp4, och eftersom Chrome har stöd för Chromecast så castar man hela tabben, och då även video/audio filen.
- Krävs applikationer som har stöd för Chromecast

Microsoft WDA
+ Miracast speglar/klonar den skärm du använder, och exakt det du ser på datorn/plattan/telefonen, ser du på enheten som är ansluten till Microsofts adapter
+ Behövs inget stöd för appar
- Då Miracast klonar exakt samma bild på sändaren till mottagaren, så kan du inte ex se på video på mottagaren, medans du håller på med annat på sändaren (rätta mig om jag har fel, så var det förr)
- Då sändaren är involverad hela tiden med att sända bilden, så påverkas batteriet därefter.

Finns säkert grejer jag missat...

Av GambitSWE
Skrivet av Obligatorisk:

Mitt motto är: "Köp aldrig Samsung". Det slår aldrig fel. Jag rekommenderar starkt att ni andra tar efter. Det finns inget positivt i att äga en Samsung-produkt. Deras produkter håller en låg kvalitet jämfört med konkurrenterna, de använder omoraliska marknadsföringstekniker och företaget i sig är väldigt destruktivt mot folket i sina hemtrakter. Detta gäller säkerligen de flesta stora företag, men Samsung är störst och elakast.

Förlåt att jag säger detta, men det måste nog vara en av de mest korkade grejerna jag läst. Finns så mycket fel i det du har skrivit att det skulle ta spaltmeter att summera det, så jag låter bli. Dock så måste man nämna detta. Låt bli Samsung om du tycker de är dåliga, men att generalisera allt ett företag har släppt som dåligt, bara för att de är stora, är verkligen urbombat.

Av GambitSWE

Det är bara så kul att läsa det här, en sådan dag som denna. I Söndags blev jag lack på att jag fick vänta så länge på lappisen att starta, så jag bestämde mig för en Samsung EVO, så jag åkte iväg till NetOnNet och köpte en, och idag det här. Livet är grymt.