Inlägg

Inlägg som GambitSWE har skrivit i forumet
Av GambitSWE
Skrivet av sirlen:

Bara så jag förstår rätt. Ni skriver "Nya Pentium G3258 ger två kärnor med stöd för Hyperthreading i 3,2 GHz till ett TDP-värde på blygsamma 53 W" medans det i stapeln står 2 kärnor och 2 trådar. Vilket är det som gäller?

Reagerade på samma sak, och blev själv lite fundersam. Dock säger andra källor bla TechPower att Pentium versionen saknar HT, så jag går på det.

Av GambitSWE

Ganska snygg, lite Apple influerad kanske...Att priset kommer ligga över 10k kan inte komma som en överraskning. Allt ser riktigt trevligt ut förutom Glossy skärmen.

Av GambitSWE
Skrivet av havoc:

Seagate var precis som alla andra hårddisk tillverkare utom möjligtvis Samsung långsam in på SSD marknaden, detta visar i alla fall att man inte har gett upp. Tror detta kan bli rätt bra.

Jag vet ej när Samsung hoppade på SSD-tåget, dock så tog det tämligen lång tid innan deras SSD diskar kom upp och förbi konkurrenterna som det är nu. På prisjakt var det från början aktörer som Intel, OCZ och Corsair som "verkade" sälja större volymer, följt av Toshiba/Sandisk/Crucial/Transcend och de andra märkena. Tex när Sandforce problemen uppenbarade sig i diverse SSD, bla OCZ, då var ju Samsung blott en prick på horisonten, om ens det. Kommer faktiskt inte ihåg om de ens var listade på prisjakt då. Var väl med 830 eller 820 serien eller vad det nu hette innan som Samsung slog igenom, och det var inte så länge sedan om man jämför med Sandforce2/Intels G2, och innan dess så hade jag faktiskt inte ens märkt att de tillverkade SSD. Det kanske de gjorde, men det talades inte ett dyft om det på de sidor jag brukar hänga på.

Av de "traditionella" hårddisktillverkarna så är ju Samsung störst, men nog fanns det väl SSD'er från WD och Seagate innan? Eller?

Det är så jag kommer ihåg det, men då man börjar komma till åren så kanske minnet sviker än.

Av GambitSWE

Jag tycker om att ha media och film på fysisk media, och skulle uppskatta att ha större kapacitet på BD skivor. Lite jobbigt när det ryms så lite avsnitt/min per skiva. Det allra jobbigaste med dagens skivor är att vissa långa filmer inte ryms på en ensam skiva, utan man måste sätta in skiva "numero due", vilket är ett jäkligt stort irritationsmoment för min del.

Av GambitSWE
Skrivet av jacobtr:

Har någon nån ide varför man gör så många? Borde det inte kosta mindre att göra 10-15 kort? Eller?

Instämmer till fullo.. Visst är det kul för oss konsumenter att gotta oss i ett så stort urval, men det skulle lugnt räckt med en tredjedel. 25 av 35 kort kommer säkert inte ens bli köpta. Onödigt att göra så många, att lägga så mycket pengar och resurser på så många modeller, som senare säkert inte blir köpta i några större volymer måste ju bara rendera att nästföljande generation av moderkort blir antingen färre, eller dyrare.

Jag förstår varför tillverkarna gör det, men ändå så är det ju ett oerhört slöseri på att "uppdatera" moderkort som egentligen inte behöver uppdateras. De kunde gott och väl hoppa över någon generation av moderkort då och då, iaf för min egen del.

Av GambitSWE

Lär ju inte hända, men skulle klart vara ballt om det kom lite kändisar och promotade "stora" filmer och serier som i Vegas. En avdankad och tjock Michael Ironside, som fortfarande lever på meriter från kultserien V är ju sådär upphetsande.

Av GambitSWE

I Landvetter, eller ännu närmare Snåkered, så går strömmen lite titt-som-tätt. Dessutom är det tämligen ofta strömmen är borta i timmar, och det mest jobbiga är att 3G-4G slås ut i området också. Så man kan ju glömma om att använda Internet tills strömmen är tillbaka i området. Väldigt sällan som Härryda Energi uppdaterar om just mitt område (att det finns ett avbrott i området eller så), så går man in på deras sida så kan man ju tänka att eltillförseln funkar prima, men det gör det inte.

Ruggigt roligt när Gudrun slog till, ingen el på 4-5 dagar. Ingen uppvärmning (golvvärme), ingen internet, inget vatten (egen brunn) och inga toabesök ... det var tider

Av GambitSWE

Om den är tänkt som ett spelalternativ för vissa, borde då inte vara självklart att ha vanligt nätverkskort i burken? Vi vet väl alla att trådbundet är en självklarhet i spelsammanhang och mer pålitligt än trådlöst, även om det funkar hyfsat där med, med -n & -ac standarden.

Av GambitSWE
Skrivet av anon214934:

Menar inte att det skulle vara nån skillnad på förhållanderna mellan Samsung/Apple osv och OnePlus, ville bara nämna det att visst är det kul med en såpass billig telefon, men priserna rent generellt för elektronik är snuskigt låga av en anledning.

Nja, att priserna skulle vara snuskigt låga kan jag inte hålla med om, då detta är väl en subjektiv syn. Europa, och Sverige i synnerhet betalar ofta mycket mer än vad jänkarna gör för samma pryl, och det är ju inte bara inom elektroniken detta sker. En bil kan vara 50% dyrare i Sverige än i USA tex, trots att det är samma bil. Min förra laptop köpte jag för 16800 kr, exakt samma kostade i USA strax under 9000 kr.

Att vissa saker upplevs som billiga är väl att utbudet är större och det råder större konkurrens. Förr i tiden, när Sverige inte hade Elgiganten, Media Markt, On&Off etc, så kostade ju standard TV'n innan widescreen slog igenom 5-6000 kr på Siba. Då tyckte jag att det var dyrt när föräldrarna inskaffade en Bang Olufsen TV för 11000. Idag kan man ju hitta tv-apparater långt över 30-40 000 kr i butikerna, för att inte snacka om de enstaka exemplaren för 100-200 000 kr. Finns mer bredd nu, och visst finns det vissa prylar som är billiga, men det finns även otroligt många mer som är svindyra.

Av GambitSWE
Skrivet av anon214934:

Ja och i övrigt är telefonen skitbillig om man kollar på resterande prestanda också. Det är ju bra men också jäkligt dåligt att elektronik är så snuskigt billigt som det faktiskt är, hade dom haft realistiska priser hade inte tillverkarna (dom anställda som faktiskt bygger telefonen) levt och jobbat under slavförhållanden, men då hade det också varit en lyxvara (som det borde vara!).

Säkert mycket som stämmer i det du säger, men det ändra inte det faktumet att denna telefon kostar 2900 bagis, medan nästan exakt samma telefon från Samsung, Apple & Co kostar 6500. Tror du att arbetarna på fabrikerna som tillverkar Samsungs och innan nämnda märken har bättre förhållanden och tjänar de stora stålarna? Visst har bla Apple tagit stryk angående förhållandena för sina arbetare i Asien, men tror ändå inte att de har det bättre än arbetarna från OnePlus.

De stora marginalerna från Samsung, Apple & Co går nog ned i deras egna fickor, och inte till arbetarna i deras fabriker.

Av GambitSWE

Ja, den verkar fungera fint för ditt ändamål. Tänk på att denna mediaspelare skall ha stöd för att spela upp de filer som du faktiskt vill spela upp. De flesta likadana spelare har väl stöd för de "flesta" formaten som avi (divx/xvid), mp4 (xvid/h264), mkv etc. Har du exempelvis hela filmer i dvd format i .iso format, så kanske inte de spelas upp. Vidare så är det värt att veta att filmer med högre upplösning blir rejält tyngre att spela upp för mediaspelaren, inte säkert att den "klarar" att streama trådlöst filmer i 720p/108p från din stationära, utan du får kanske köra sådana filer genom gammal hederlig trådbunden teknik. Många mediaspelare med imponerande specifikationer har problem med trådlös streaming, trots att källan är väldigt nära. Kanske värt att ansluta någon disk eller sticka till mediaspelaren för att slippa buffringsproblem/hackig bild. Trots att specifikationerna ofta säger att den skall klara det och det, så är det ofta det händer att det helt enkelt inte fungerar. Har ett par prylar hemma som ex stödjer WiDi, WiFi-Direct etc, men aldrig fått dem att fungera. Enklast skulle väl vara om du kunde testa produkten hemma om den uppfyller de mål du har, gör den inte det så är det bara att lämna tillbaka prylen, och testa någon annan. (Om möjligheten finns)

Lite synd att USB porten i TV'n blir oanvänd, men finns det ingen inbyggd spelare, så är det väl endast en port för att ansluta en disk eller minne för inspelning. Lite konstigt att det inte finns någon inbyggd spelare i tv'n, då det är genom den inbyggda spelaren som den spelar upp materialet du själv spelat in från tv'n. I alla fall de få Samsung tv's som jag haft att göra med.

Av GambitSWE
Skrivet av Pcgurun:

Vet förr när man började att bygga datorer så kunde man få värme problem med särskilt NB-chippet, hade själv ett mobo som klättrade till 129 grader i "idle", ngt högt tycker jag ialf...
Men det kanske inte är ett problem längre, har själv inte stött på det på ett par tre år nu...

Det hela slutade med att jag skaffade en 5cm fläkt på NB ifall..

Sant att vissa chip hade lite problem förr. Dock så har jag inte hört att det händer nuförtiden. Dessutom så vill jag minnas att det var väl mest problem just med de små fläktarna som satt på chippen, de slutade fungera för vissa, bla mig. Dock när jag googlade på det problemet då, så rekommenderas det faktiskt att limma på ett passivt alternativ, och det fungerade galant. Det finns säkert något moderkort därute med aktiv kylning, men de flesta har väl passiv nu? Kan inte minnas när jag senast såg ett moderkort med en fläkt. (Betyder inte alls att de inte finns, bara för att jag inte sett några på ett tag).

Av GambitSWE
Skrivet av Neon:

Långsam efter 1-2 år? Vad händer om man gör factory reset? Blir den snabb igen då?

Vad jag vet så har mina Android telefoner bara blivit trötta av att man installerat mängder med appar som ligger i bakgrunden.

Visst, telefonerna blir långsamma om man har massor av appar installerade, men vad jag märkt, så är det själva uppdateringen av Android som orsakar att telefonen börjar gå på knäna. Sedan kan det väl vara en kombination av båda. Google Play erbjuder dig kanske inte den nyare och tyngre appen pga den inte stöds av ditt os, men efter en uppdatering till en nyare version av android så voila, kan du installera en nyare version av appen, som är tungdriven, a'la Facebook.

Sticker någon nisse upp nu och säger att man kan slänga in en annan rom eller liknande, som drar mindre resurser, så har han/hon totalt missat poängen. Det skall icke vara tvunget att installera diverse custom-roms, för att telefonen skall vara "normal-rapp".

Av GambitSWE
Skrivet av Ollebro:

Först och främst så finns det massor routrar på marknaden idag med inbyggda antenner, sedan är det så att i den trådlösa världen finns det mottagare och sändare. Antennen i din telefon är typisk mottagare, den kan vara relativt liten och dra lite ström men det kräver istället att sändaren vilket då är den stora 3G/4G masten har en stor antenn och en jävla massa ström att trycka ut radiovågorna med. Ju mindre du gör en antenn desto större måste den andra vara och mer ström kommer krävas. Ett hemnätverk är oftast ganska litet och kan därför har routrar med inbyggda antenner för det mesta men externa är helt klart att föredra. Smartast är att ställa flera av dem i olika vinklar så att de får maximal spridning genom hemmet.

Finns faktiskt mer trådlösa routrar av AC-standarden än jag visste om, och mycket riktigt har många av dem inbyggda antenner. Konstigt dock att de två populäraste på prisjakt är två Asus, med spretande antenner

Nu när jag nämnde mobil-telefoner så kanske det var lite missvisande, då telefonerna innan endast använde antennerna för just uppkoppling till mobilnätet. Nu har ju dock mobilerna även inbyggda nätverkskort, och dessa har ju "inga" antenner, och fungerar både som mottagare och sändare, eller? Så därför ställer jag mig lite frågande varför ha antenner, då routrar kan byggas utan och bibehålla samma dataöverföringshastigheter. Det verkar ju inte inte finnas något att vinna på att göra routrar med antenner.

Av GambitSWE

Själv tycker jag att tillverkarna borde koncentrera sig på att utveckla en router som har mindre antenner eller inga alls. Har två routrar av N-standarden hemma, den ena har två antenner, den andra tre. Att man nu skall ha 4 till 8 antenner tycker jag är att gå till överdrift. Lyckades telefontillverkarna att bygga in antennerna, så borde hårdvaru-tillverkarna som gör routrar också fundera på detta.

Vem vill ha en router med 8 spretande antenner?

Ju mer "skit" som sticker ut, desto mer "skit" som kan gå sönder enligt mig.

Av GambitSWE

Håller helt med dem som undrar varför man inte kunnat undvika dessa kraftiga "overhead" innan. Kan man nu få 64% förbättrad prestanda i Total War eller vad det nu hette, så är något tämligen fel. Jag fattar att man kan få några procents skillnad med förbättrad mjukvara, men 64%?.

Instämmer till fullo när folk säger och undrar, "vad i helsike" har ingenjörerna hållit på med hittills, om det nu finns så "mycket" mer att hämta ur kombinationen, grafikkort och directx?

Av GambitSWE

Fläktkontroller är en sak, men den här är ju ruggigt ful. Interfacet är det jag stör mig mest på.

Av GambitSWE

Någon som vet varför programvaran som följer med, inte kan klona återställningspartitionen? Är det för att de har kapat lite av funktionerna från "riktiga/hela" Acronis mjukvaran? Har för mig att Intel/Samsung också haft kloningsmjukvara som "endast" haft de allra nödvändigaste möjligheterna för att klona. Vidare har jag för mig att jag kunde klona även återställningspartitionen på min gamla laptop när den körde Vista, men då använde jag mig av Intels/Acronis lösning, då SSD'n var av märket Intel.

Av GambitSWE
Skrivet av emilakered:

Hur ska jag då kunna sälja den som raritet på Blocket sedan för dubbla pris?

Hehe...Lätt, köp vit sprayfärg, ladda ned en mall av Apple's äpple...klipp ut äpplet, fäst någonstans och spreja sedan skiten vit. Voila, du har ett originalt Apple tillbehör, som du inte bara kan ta dubbla priset på, men även det fyrdubbla. Släng dit någon mening att artikeln har utgått från Apple's amerikanska sortiment och du är på det gröna...

Av GambitSWE
Skrivet av rektor:

Förstår inte varför den har en USB 3.0 och en USB 2.0 istället för bara två USB 3.0.

Jag skulle då iaf inte villja ha något gammalt USB 2.0.

Kan kanske även vara en pengafråga. Dessutom finns det vissa externa enheter som inte fungerar med USB 3.0, trots bakåtkompatibilitet. I mitt fall är det visserligen Windows 8/8.1 som spökar tillsammans med USB 3.0 och ett externt tv-kort, men det kanske finns sådana problem med andra os också, som då Chrome här. Vet faktiskt inte, då jag inte brytt mig att kolla hur det funkar med andra os än där jag haft mitt tv-kort.