Inlägg

Inlägg som GambitSWE har skrivit i forumet
Av GambitSWE
Skrivet av Baxtex:

Detta känner jag till, men borde inte detta gälla alla mina mekaniska diskar isåfall?

Du kan markera disken som offline i lagringshanteraren, då borde den gå ner i viloläge.

Får kolla på detta.

Som du säger, detta kommer gälla för ALLA mekaniska hårddiskar. Har du inget emot att vänta de få sekunder extra det tar för disken att spinna upp, så är väl det, det enda alternativet jag vet om. Är lite jobbigt att vänta ibland, men men... Försökte kolla @sweanders grej, visserligen kör jag engelsk, men kunde inte hitta det han nämnde i mitt system (win 7 ultimate). Känner till offline funktioner för filer/mappar, men det är ju inte riktigt samma sak..får kanske kolla på det någon dag.

Av GambitSWE

Det är en ren lottning om man får fahcore 17 projekt eller ej. Jag köpte ett 780 kort nyligen, och i början fick jag ett par 17 projekt, men har nu fått ca 20-talet 15 projekt på raken. Stanford har sagt att fahcore 17 har gått ur advanced stadiet, så det argumentet behövs inte längre. Jag vet ärligt talat inte om det skadar att ha det kvar, men jag har iaf tagit bort det, då jag ändå fick massor av 15 projekt på raken med det argumentet.

Jag var och nosade på 140k, men naturligtvis är det bara en siffra som man ser i teorin. Nu har jag ca 93k, med PC'n i signaturen. Av dessa 93 tusen, så kommer jag kanske få 15-20k på 24 timmar.

Enda jag kan rekommendera är väl att du ser till att ditt kort utnyttjas till max, alltså full GPU Load. Sedan har jag läst mig till att ex 7xx seriens Nvidia kort kan ha användning av lite CPU kraft, så jag har satt min CPU på 7 kärnor (8 hyperthreading). CPU'n ligger då på ca 89-90% load.

Av GambitSWE
Skrivet av atego:

Det är bara att Folda på och göra klart de jobb du får, så kommer du få tillbaka din bonus. Jag tror du måste göra 10 st WU för att få tillbax din bonus eller om det är 80% av kommande jobb, är lite osäker, men räkna med att göra 10 jobb utan bonus, efter det ska du garanterat ha fått tillbaka din bonus!

Sedan kan det väl tilläggas att det inte är vilka 10 st WU's som helst som skall gå igenom, utan de måste vara av SMP slaget, vilket bidrar med att det går avsevärt mycket längre tid innan man får några poäng. Skulle det vara WU's foldade på ett grafikkort, så skulle det inte alls ta lika lång tid innan man såg några bonus poäng. Är nu uppe på ca 20-talet 15 projekt på raken nu.. På Hardforum snackades det om att nästan alla 15 projekt i stort sett var klara, dock verkar det som om alla de som ännu inte foldats har landat på mitt bord.

Har tagit bort advanced argumentet, men satt dit, "extra-core-args" som tydligen är nytt. Argumentet gör bara att Nvidia kort som når upp till tmax värdet, pausar foldingen i så många sekunder som det anges i -twait. Där 900 sekunder är minimum. Detta är bara en säkerhetsåtgärd, om ditt grafikkort nu skulle nå upp till dessa nivåer. Mitt 780 har nått upp till 85 grader som max, utan någon överklockning.

<!-- Folding Slots -->
08:45:03: <slot id='0' type='GPU'>
08:45:03: <extra-core-args v='-tmax=86 -twait=900'/>
08:45:03: </slot>

Av GambitSWE

Har nu fått ca 10 15-projekt på raken med advanced... fick 17-projekt innan, men får endast 15 för tillfället, väldigt irriterande. Dessutom verkar jag inte få några bonus points överhuvudtaget... Riktigt segt just nu...får endast 5757 på ett gtx 780...jäkligt konstigt, med tanke på att jag inte ändrat några inställningar...

Enligt denna, sägs det att man kan nu ta bort advanced argumentet..
http://folding.stanford.edu/home/changes-in-core17-update-and...

Av GambitSWE
Skrivet av anon150792:

Mina YouTube klipp buffrar bara ungefär 15% framåt och ligger på 15% hela tiden, varför buffrar den inte hela klippet? lite irriterande, har inga problem att kolla igenom hela klipp men att den inte buffrar hela klippet direkt tycker jag är mycket skumt.

Kan klicka in mig på halva klippet och den buffrar direkt därifrån +15% så inga problem att se på videos, bara irriterad att YouTube inte buffrar hela klippet direkt och undrar om det är något jag kan göra för att den ska buffra hela direkt ist för att reservera 15% eller något sådant konstigt.

Använder Firefox, så lade till SmartVideo för YouTube för att se om den kunde göra så att videos buffrar till 100% direkt, men det blev ingen förändring, dock så stod det i infon om just det tillägget att det var till för de som har dålig anslutning eller begränsad hastighet, vilket jag inte har då jag har 100/100.

Har för mig att en gång i tiden så buffrade den mer om inte hela klipp...kanske är en begränsning för att spara på bandbredden. Istället för att buffra upp hela klippet, så buffras endast en del, vilket är en fördel om du bestämmer dig för att inte se hela klippet. Bara en teori, men men... Tycker dock att playbacken för mig alltför ofta kommer ikapp buffringen, och du pausas i klippet. Ibland börjar buffringen när du kommer till slutet av det buffrade avsnittet, men ibland hänger det sig, och Youtube klipper av snutten exakt där, och påstår att det är slutet av videon.

Av GambitSWE

Telia ADSL 8/1
78.X.X.5X => teliasonera-cph2 (78.X.X.X/14)

och ja, Youtube är riktigt segt som oftast...

Av GambitSWE

Jag kör Lite varianten av Core Temp Monitor. Fast den tar då förgivet att du även kör Core Temp på datorn du vill övervaka, vilket jag ju gör... Finns säkert massor av sådana appar.

Av GambitSWE

Ta bort nätsladd och batteri från moderkortet och vänta en stund. Sätt tillbaka och kolla om det hjälper.

Av GambitSWE
Skrivet av KidTaco:

... Noob fråga: jag köpte ett Windows 7 OS till datorn jag har nu, går det att installera det på nya och slippa pröjsa för ett nytt?

Köper du en Retail licens (dyrare) så kan du ju installera det på vilken dator som helst, DOCK så kan du ju inte köra den på mer än en dator i taget.
Köper du en OEM licens, som bara skall kunna köpas till färdiga/kompletta datorsystem, så låses den licensen till den hårdvaran. Du kan sedan inte använda den licensen till en annan dator. Kan bli strul om ex. moderkortet går och du måste byta ut det. Du får kontakta Microsoft och säga hur läget ligger till, annars är det risk att du inte kommer kunna aktivera windows versionen på datorn om du bytt ut moderkortet.

Om du menar om du kan installera din köpta (retail) windows version på din nya dator, så är det naturligtvis ja. Dock så kan du ju då inte använda den gamla datorn, den du har nu med samma Windows.

Av GambitSWE

Jag tycker att du bör följa Zarkov's rekommendationer och ta en billig lösning. På servern kan du som nämnts installera ex Plex, som gör det jobbiga att transcoda/konvertera till ett format som din htpc lösning klarar av att spela upp, om den redan inte har en den specifika codec som filen kräver. Då krävs det ingen monsterdator som klient/htpc till servern. Du installerar Plex Media Server programvara på servern, och installerar Plex Media Center på din htpc.

Tyvärr har jag ingen känndom alls om Raspberry pi's förmåga. Dock så krävs det inte alls mycket för att det skall flyta på. Beg eller nytt, spelar ingen roll. Skulle kanske rekommendera någon lösning med minst två kärnor dock.

PS! Jag skulle bortse allt som OskarW90 skrev... 6000kr och uppåt...släng dig i väggen säger jag bara... Finns knappt något material över FullHD på nätet...noop, menar inte demofilmer, så varför satsa på ett format som är x antal år in i framtiden?

Av GambitSWE

Hatade att trixa rs-232 portarna när man lekte med de äldre mobilerna, då Sverige "endast" hade nokia och ericsson lurar...

Har för mig att i stort sett alla modem (uppringningsbara) körde via com-portar innan usb skiten satte sig...har fortfarande två gamla modem via com-portar... ett Lasat modem och ett US Robotics. Lite nostalgiskt blir man av dessa bilder och minnen.

Av GambitSWE
Skrivet av Ziddie:

Om man nu utgår från att du är seriös...

Vad ska du men en helikopter till och hur finansierar du detta?

Varför köper vissa pers en Koenigsegg? Ungefär samma fråga... Han kanske vill ha en för privatbruk, eller så kanske han vill driva ett företag, där 'koptern är en viktig komponent. Som sagt..finns flera anledningar... Sedan hur han finansierar det, är väldigt mycket hans sak. Tycker att fråga en sådan sak är lite taktlöst...

Av GambitSWE
Skrivet av Lombaxton:

Hej! jag har köpt delar till min dator och nu när jag ska bygga ihop den så funkar inte fläkten med moderkortet. Mitt moderkort är från Gigabyte och heter x79-ub3. Min fläkt är en coolermaster hyper 212 evo och när jag skulle sätta på bakstycket till fläkten fanns det inga hål för skruvarna. Ska jag göra hål i moderkortet eller vad ska jag göra? SNÄLLA svara nu! :?

/

Jag antar att du skrivit fel, och har ett GA-X79-UD3 (sedan verkar det finnas två revisioner av kortet)... Fläkten skall ju enligt prisjakt och coolermasters sida säger väl egentligen samma sak, kompatibelt, trots att socket 2011 inte anges och man går in under fläkten. Dock så anges ju inte 1156 heller, men då 1155 lr om det var 1150 som har samma hål, så är den ju kompatibel med dessa med. De har väl antagligen glömt att uppdatera specifikationerna på hemsidan.

Det skall finnas hål för backplaten, om det inte finns, då får du helt enkelt gå till butiken och byta ut moderkortet till ett som har det. Börjar du göra hål, så gäller ju inte garantin, och dessutom så riskerar du att knäcka brädan, oavsett om du är hyper-försiktig eller ej.

Av GambitSWE
Skrivet av Gilgamesh:

Arctic har sina kylare redo redan som presterar bättre än tillverkarnas, problem solved!

Nja, alla kanske inte känner sig mogna med att meka med efterkylare och/eller vattenkylning, och då är partnertillverkarnas kort ett bättre alternativ. Dessutom så tenderar det väl att vara en aning billigare med ett färdigt alternativ från partnertillverkare, såvida de inte är några "super-duper" klockade varianter. Här måste man ju slänga på ett par hundralappar, kommer inte ihåg om det var denna som kostade cirka 700 riksdaler.

Av GambitSWE
Skrivet av Dinoman:
Dold text

Du kan bara spawna in i gunship. När du är död och har spawnkartan framför dig så kommer det finnas ett grönt flygplan som cirkulerar i mitten av banan, dubbelklicka på den för att spawna i gunship. Är den inte full redan så kommer du in.

Flygplanen finns bland alla andra fordon när du spawnar. Ser du dom inte så får du avvakta tills någon av dina kamrater blir nedskjutna och vänta på en re-spawn av planet.

Att man spawnar in i gunship är väl ganska naturligt....dock så har jag aldrig lyckats....flygplanen däremot har jag ALDRIG sett på en karta...Antar att jag haft oturen att dö när det inte finns några tillgängliga, då de flyger runt och delar ut "rain of destruction", men ändå...har väl lagt cirka 10-12 timmar på multiplayer på bf4..att inte lyckats se ett flygplan på den tiden, är nästan statistiskt omöjligt... Fast det är ju jag å andra sidan, har aldrig någon tur i något jag företer mig, spel eller det dagliga livet.

Av GambitSWE

Lite buggigt, som att ljudet försvinner helt ibland...hänger sig någon gång under laddning av banor....sedan naturligtvis koden som gör det möjligt för div. nissar att döda dig genom en 50 cm tjock betongvägg med en 7.65mm kula, medans du inte kunde döda dem free-line-of-sight på 15m. Fast att det är buggigt i början får man leva med...brukar vara så med de få spel jag spelat.

För många platser för snipers... på bf bc2 och bf3 så var det inte i närheten lika många campers som på de servrar jag varit inne på med bf4.

Banorna, både bra och dåliga... Siege of Shanghai hatar jag faktiskt...Sedan tycker jag att på vissa banor i byggnader så är det för mörkt...man ser inte ett skit, visst det är kväll/natt ute och så och det är lika för alla, men come on...

Slutligen - Får nog aldrig samma bf känsla som de tidigare spelen i serien upp till och med bf2. Dock så tyckte jag väldigt mycket om bf bc2. Kanske för att det var det första bf spelet jag köpte av den nya generationen. Spelade aldrig bf bc, dvs ettan.

Betyg: 5 av 10.

PS! Hur fasiken kommer man upp i gunships? Har aldrig fått möjligheten, varken i bf3 eller bf4..Förresten så ser jag inte vart planen finns heller. Endast helikoptrar kan jag se...får väl googla på "How to find planes in bf(x)"....

Suger riktigt hårt på bf, men spelar för att det är ganska kul...

Av GambitSWE

Man tycker ju att flygplansläge på mobiler borde per automatik förhindra att man kan sätta på ex wifi. Nu kan man sätta på flygplansläge, och sedan sätta på wifi, och fast flygplansläge-ikonen fortfarande är på, så surfar man som vanligt.. Borde ju vara så att man inte kan sätta på wifi förrän man stängt av flygplansläget.

Av GambitSWE
Skrivet av tvelander:

Va nej OLED SNART !!!
no more 400w TV !

lol, ta inte illa upp, men jag höll på att ramla av stolen när du säger 400w, och precis under står dina specs om din monsterdator med bla. tri-sli eller vad det nu heter, av modell TITAN dessutom. Undrar hur mycket din burk drar....

Min gamla plasma panna från 2006, 42" (inköpt till fotbolls-vm) drar 261w.. så 400w är väl att ta i... fattar naturligtvis vad du menar, men nog kan du inte klaga på strömtörstig TV, när din dator drar samma i idle...

Riktigt synd att Panasonic följer i Pioneer's spår...klart de bästa plasmorna jag sett med mitt obildade öga...Tycker tom att min gamla (endast hd-ready) plasma visar bättre bild än de vanligaste förekommande LCD apparaterna... Känner inte riktigt någon som lagt ned mycket pengar på en high-end LCD, så där kan jag inte jämföra. Tycker dock att bilden är behagligare och naturligare på plasmor än på LCD, fast det kan ju vara högst subjektivt..

Av GambitSWE

Är inte hundra på om det stämmer för alla diskar, men till många Samsung diskar och Intel diskar så får man antingen med ett kloningsprogram, eller så kan man tanka ned ett gratis från tillverkarens hemsida, och på så sätt få en exakt kopia av sin gamla hårddisk där Windows var installerat på. Då slipper man ju ominstallera Windows och alla program man redan har installerat. Kan spara många timmar. Programmet fixar i stort sett allt själv..

Enda frågetecknet som kan hoppa upp är ju om du inte kört AHCI innan. Vete förbaskat hur jag gjorde första gången jag flyttade över till en SSD, det var ju ett tag sedan..om jag bara bytte till AHCI, eller fick göra något annat med, för att det skulle fungera....Jag kommer ihåg att jag först ville testa hur snabb den var, och ville inte vänta i timmar som det skulle ta att ominstallera Windows och alla program. De flesta program kan man ju skjuta på med att installera, men det finns ju så förbaskat många uppdateringar och omstarter när man installerar Windows...

Har du dock tid, så är det ju rekommenderat att installera från grunden, även om en kloning är just det, en exakt kopia av din originala disk.

Av GambitSWE

Även jag kör gammal hederlig klocka på armen, just för att kolla tiden. Sitter i DNA't att jag måste kolla tiden på armbandsklockan, och inte mobilen. Det händer väl, men då är det mer att man redan har mobilen i handen. Mobilen brukar till 99% av tiden befinna sig i sovrummet, då jag inte kånkar på den kors och tvärs i hemmet, och då kommer ett hederligt ur till sin rätta, då den alltid finns på armen, förutom i duschen då...

Som nämnts, en cool grej med smartklockor, men sällar mig till dem som tycker att batteritiden är för dålig, och vill inte ha ytterligare ännu en pryl som måste laddas stup i kvarten.