Inlägg

Inlägg som GambitSWE har skrivit i forumet
Av GambitSWE

Ha, tycker om meningen angående RAM-minnet, som får mig lite att läsa meningen såhär, "ackompanjeras av 4GB, eller typ 3GB, men säkerligen måste den ha åtminstone 2GB?". Man kör en klassisk helgardering, jag förstår naturligtvis varför, då man inte riktigt vet, men som sagt, man garderar sig mot alla tänkbara scenarion.

Av GambitSWE
Skrivet av Fenix:

sunt förnuft säger att det är dumt att ha en sån manick för ögonen när man går på övergångsställ

LOL, haha, jag tror inte det var riktigt så han menade, såvida du inte var lite ironisk där. Lite svårt att tyda sådant i text ibland, utan ett hjälpande smiley face

Av GambitSWE

Tycker att det är lite i högsta laget att ta 10 lax för en 13" 1920*1080, 4GB och 128GB SSD. Även om batteritiden är OK, så undrar jag hur kraftfulla dessa processorer är. Känns som om priset på Ultrabooks och hybrider har gått upp, istället för ner. När de första ultrabooken visades, typ ASUS, kostade de väl ca 8-10 lax. Nu typ 2-3 år senare, så börjar priset på 10 lax, och går uppåt, nu snackar jag nya modeller som lanseras, och inte föregående generationer som går ner i pris. Intels vision att ultrabooks skulle hålla sig vid 1000 $ strecket verkar inte så gångbart längre.

Av GambitSWE

På idg.se så demonstrar de en Samsung TV med kurv'ad design som kan räta ut sig själv. En sådan skulle jag kunna tänka mig, men annars så tycker som många andra att det helt enkelt inte funkar, då sweetspot'en alltid är i mitten, och inte kan upptas av mer än en person, såvida man inte sitter i knäna på varandra

Av GambitSWE

Undrar lite om Martin kommer att förtälja slutet på serien, eller om han reda gjort det, för producenterna av serien. Har läst alla böcker hittills, och han drar verkligen ut på tiden. Han verkar ha lite för många sidoprojekt (andra böcker) som han pysslar med, och inte engagerar sig tillräckligt mycket i serien som blev hans stora genombrott.

Hoppas att det inte blir som med Robert Jordan, lite ironi här, då jag vet att det inte kommer att vara fallet här. Tog honom, och mig, ca 20 år från första bok till sista, . Fast Jordan gick ju bort innan han skrev klart slutet på sin serie "Sagan om Drakens Återkomst". Vissa Fantasy författare gör sina verk nästan för stora, och tar längre och längre tid på sig att göra nästkommande bok.

Om "Sagan om Ringen" bara tog upp tre böcker, men klämde fram ca 3,5 tim per bok, undra då hur lång filmen/serien från Jordan skulle ha varit

Av GambitSWE

Frågar du dig varför någon skulle vilja ha en smartklocka, så är det ingenting för dig, punkt slut. Man skall inte intala sig själv att jag kanske kan använda den till det och det, för troligen blir det så att du knappt använder den, och då är det verkligen bortkastade pengar. Att köpa bara för att äga är väl ganska korkat.

Exakt samma diskussion har vi haft här på forumet angående plattor. Finns sjukt många som inte ser poängen med att ha en platta/tablet om man har en dator, eller tom vice versa. Varför ha en dator?, när det räcker med en platta.

Du bör reda veta vad du skall med enheten till, du skall inte behöva hitta på eller rättfärdiga köpet för dig själv i efterhand.

Själv har jag ej någon användning för en smartklocka, om batteriet höll MYCKET längre så kanske, då jag har en goja med att ha ett armbandsur på handen, men det är bara jag. Trots att jag har en mobil i handen, så tittar jag upp klockan på handen 9 ggr av 10. Jag tycker att det redan är för jobbigt att ladda mobilen varannan, var tredje dag, vilket är normen hos mig. Att då ha ytterligare ännu en manick som måste laddas stup i kvarten, trots att den knappt används, skulle få mig att gå i taket.

Men som sagt, det är min åsikt.

För övrigt så är klockan jäklig snygg däremot.

Av GambitSWE

Om det är idioti vet jag inte, då det finns massor av grejer som jag tycker är helt idiotiska, men som verkar fullständigt normala för andra. Visst kan man donera pengar och skapa uppmärksamheten på andra sätt, men jag tror ändå att detta är ett ganska påhittigt sätt att skaffa sig uppmärksamhet.

Jag själv var ju som ett frågetecken när jag såg detta för inte allt för länge sedan i någon blogg eller om det var i mitt twitter-flöde. Då det var en atlet så kopplade jag inte det till en sjukdom, då detta inte nämndes i videon. När fler och fler av dessa dök upp (uteslutande från Nordamerika), så kollade jag upp vad poängen med det hela var, och då fick jag reda på varför, och nu har det nått oss i Sverige.

Jag tror att idén och videon är ganska genialisk, för jag kan ärligt talat säga att jag nog inte skulle ha lagt någon större vikt i en text som berörde ämnet, då jag ofta scrollar mig igenom texter utan att läsa dem allt för noga.

Av GambitSWE
Skrivet av Nightcrawler:

Om Windows är slött på din laptop kan bero på många saker, program som Asus skickat med eller en långsam hårddisk, jag bytte till SSD på laptopen så det kan göra en del.
Annars kan det vara något problem med din dator för Windows 8 är inte känt för att starta långsamt med en i7a.

Visst har du helt rätt. Finns en mängd skitprogram som kommer med, och Asus valde även att gå volym istället för snabbhet när det gäller disken. Sitter en 5400 RPM'are i den, och den är allt annat än snabb. Tyvärr får man inte med några skivor alls, utan endast den gömda Recovery partitionen, och den installerar ju tyvärr alla bloatware med, alltså ingen ren installation. Min förra lappis (Vista), hade både ock, både Recovery partition som skivor. Installerade man från skivorna, så struntade man helt enkelt att stoppa i skiva två, som innehåll bloatwaren, och voila, en ren installation. Krävdes dock att man installerade vissa drivrutiner som fanns på skiva två, men allt var ok. Nu har man ju inte den valmöjligheten.

Avinstallerar jag alla bloatware jag kan, så tar den ändå ca 80-90 sek för Win 8 att laddas. Alldeles för lång tid. En annan rolig grej är att lappisen reklamerar sig själv som snabb från viloläge, kallat Instant On, med samma disk antar jag, då det inte fanns SSD val till just min. Skall tydligen ta 2-3 sek eller så... Min tar ca 10-15 sek.

Naturligtvis skulle en SSD göra underverk, men just på lappisen så måste jag ha en stor disk. Då säger naturligtvis budgeten ifrån. En tanke är att offra den optiska platsen, men då jag fortfarande ofta kör skivor, så är det lite jobbigt. Visserligen har jag en extern spelare, men vill helst inte släpa på ytterligare ännu en attiralj.

Av GambitSWE

Konstigt att DirectX 11.2 nämns, men inte version 12. Jag antar att stödet kommer att finnas där, men finner det ändå lite överraskande att det inte nämns. Branschen brukar ju ofta hypa och göra reklam för framtida tekniker som stöds, trots att det inte är mainstream än. Ex. 64-bits processorerna som kunde köra 64-bitars OS, trots att 32 var mainstream under Windows 2000/XP tiden.

Av GambitSWE

Saknar XP-tiden, där man faktiskt väntade på att nästa Service Pack skulle komma. Lättare att göra egna custom installationsmedium också. Tycker att Win 7 är vida överlägsen för den vanlige Svensson är Win 8. Funkar allt alltid, och man absolut inte gör något annat än sätta på datorn, surfa lite och stänga ned, så är väl inte Win 8 något direkt dåligt, men det är sällan verkligheten ser ut så.

Modern UI är lite för plottrigt, och det är lite jobbigt att hitta apparna, om man inte använder dem dagligen. Det enda jag ibland kommer åt via Modern, är sport-appen. Sedan att inställningarna är utspridda på diverse ställen är ju ett riktigt stolpskott enligt mig. Finns flera punkter jag retar mig på i Win 8, men det är ju jag.

Många nämner att det går otroligt fort att boota in i Win 8. På min laptop är det precis motsatsen. Tyvärr kommer ju lappisen med just Win 8, så då får man köra med det. Har endast så många licenser för 7:an, och de körs på de andra burkarna i hemmet.

Av GambitSWE

Min första SSD (Intel G2) spinner som katten i morsans, och den var väl inhandlad sent 2008 eller tidigt 2009, kommer inte riktigt ihåg. Min andra som blev en OCZ, var det lite strul med, och den fick bytas ut p.g.a. Sandforce problemen. Det blev ytterligare ännu en Intel, och den spinner även den som katten efter 3-3,5 år.

Får väl snart byta upp mig, då den tyvärr är alldeles för liten som en C disk i dagsläget.

Jag rekommenderar starkt att införskaffa en SSD, som många nämnt, så finns det ingen uppgraderbar komponent i datorn som ger ett sådant lyft som ett byte till en SSD från en traditionell hårddisk.

Av GambitSWE

Om du märkt att din dator har mycket damm i och kring sig, så kan det ju ha kommit in en del i läsaren. Du kan ju testa att blåsa ut den. Koppla ur den ur datorn och använda exempelvis tryckluft på burk. Vissa dammsugare klarar ju även att "pusha" luft, så då kan du även testa detta i sista fall, om nu annat inte hjälper. Dammsugare är i och för sig inte att rekommendera när det gäller datorer med tanke på statiskt elektricitet, men är spelaren död innan dess, och du inte vill lägga ca 100-lappen på tryckluft, så har du ju inte så mycket att förlora.

Du nämnde att du testade olika kablar, testade du även de olika kontakterna? Ibland händer det ju att vissa kontakter inte fungerar längre. Om du har möjligheten, så testa i en annan dator. Funkar det där så vet du att det inte är spelaren, utan någon kombination av dessa två i din setup.

Tänk dock på att använda dammsugaren en bit från datorn, om du väljer att gå den vägen. Så att du inte leker med dammsugaren kring en öppen burk.

Av GambitSWE

Körde i flera år antingen Kaspersky eller NOD32 med licens för 5 användare eller vad det nu var, och det funkade prima. Brukade köpa genom Amazon's brittiska hemsida, då priset var bra mycket bättre än i Sverige. Dock på senare har jag faktiskt gått över att använda Microsofts egna, relativt lättdrivna antivirus program Windows Defender. Räcker gott och väl som ett skydd om man inte surfar på för "suspekta" sidor

Har man en laglig version av Windows så är det bara att tanka ned från Microsofts sidor. Har för mig att det hette Microsoft Security Essentials på Vista. På Win 7 och Win 8/8.1 så är det redan inbakat som Windows Defender. Vissa funktioner kom väl redan under XP tiden, dock så måste de ha ändrat något mellan XP och Vista, för Vista krävde då att man skulle tanka ned Security Essentials.

Av GambitSWE
Skrivet av Cav.:

Helt klart rätt åt dem, på tal om rån köpte en en Samsung tv för 15 000 runt 2011 och kan inte ens se netflix på den.

Visserligen så är 2011 inte så länge sedan, men då fanns ju inte ens Netflix i Sverige. Så att det skulle vara ett "rån" från deras sida, har jag lite svårt att förstå. Är det en smart-tv så kan man ju uppgradera mjukvaran till en viss del, men kanske är just dina tv-specs sådana att den inte klarar av uppspelning av Netflix grejer. Oavsett om det är mjuk eller hårdvarurelaterat, så kan ju inte tillverkarna implementera stöd för tekniker som först kommer till EU/Sverige först om ett par år, om de ens kommer.

Visst, lite surt kanske det är, men jag skulle definitivt inte kalla det "rån". Själv köper jag en TV för själva bilden från de källor jag redan har tillgång till. Ex BD filmer eller ngt jag streamar från nätverket (via dator, då min tv ej har nätverks-kort). Apparna är en kul grej i nyare tv, dock enligt mig endast ett plus i kanten, och inget jag kräver. Detta är naturligtvis en subjektiv syn från min sida.

Av GambitSWE

Läste att någon kanske ironiskt sade att nu dyker sakerna kanske upp på ebay, fast jag tror att nissarna är lite smartare än så... Dessutom så kostar ju elektronik som ingen annan stans där borta i Brasilien, så grejerna kommer väl att säljas inom landets gränser. Jag antar att man kommer att sälja genom att använda sig av "word of mouth", har tyvärr glömt den svenska motsvarigheten.

Sedan är ju São Paulo en mega stad, betydligt mer som bor där än i hela Sverige, så jag antar att hålla sig undan inte bör vara något problem. Vidare så är ju Brasilien ett korrumperat land, så att få vissa att titta bort kanske inte är så svårt. Kolla bara vad som hänt nu senaste dagarna, att självaste FIFA håller på med svartabörsen biljetter till matcherna. Jag antar att lagväsendet tar betydligt hårdare på att knäcka ner på gängen som håller på med narkotikan, än "vanliga" stölder/rån, hur spektakulära de än är.

Många "antaganden" från min sida, men jag tror att det kommer krävas något extra om dessa nissar skall åka fast. Påtryckningar från Samsung eller liknande, annars får man kanske förlita sig på att någon "golar" på de andra. Kanske "the inside man"....

Av GambitSWE
Skrivet av The Slayer:

Tycker faktiskt lite synd om folk som är dumma nog att skaffa 4K-tv/projektor i dagsläget. Vad ska de göra? Kolla på sina blu-ray filmer uppskalat?
När det börjar dyka upp källmaterial i 4K så kan vi börja tala om vitsen med 4K-tv i hemmet. Innan dess.. Nä..

Skrivet av TiasE:

Kände exakt samma sak med 3D när de TV apparaterna började trilla in på marknaden, var typ 2-3 filmer som fanns att köpa och tvapparaterna var inte direkt de bästa Tycker iofs fortfarande att 3D tekniken är för omogen för hemmabruk men nu är det ju 4K det handlar om Lär inte köpa någon 4K TV förens om flera år när det är mer standard.

Är i stort sett alltid samma visa med ny teknologi. Kommer ihåg när DVD versionen av Sagan om Ringen recenserades på en sajt. Tror faktiskt det var del två, Sagan om De Två Tornen. Då körde de uppskalat till 1080p på en FullHD TV av den enkla anledningen att det inte fanns någon Bluray version av filmen ute då. Då snackades det hit och dit hur bra bilden gjorde sig i FullHD, trots att materialet endast var av SD kvalité.

Vill minnas att vid denna tidpunkt, så kommer jag inte ens ihåg hur det såg ut på tillgången av Bluray-filmer, i alla fall när vi snackar om Sverige. Kommer faktiskt inte ihåg när jag läste detta, men var väl 2006-2007.

Av GambitSWE
Skrivet av Youjimbo:

Bilden med datorn på en skärms baksida ser rejält photoshoppad ut. Dåligt dessutom. Såvida inte datorn tryckts ihop särskillt mycket. Den ser rejält mycket smalare/lägre ut där.

Instämmer helt. Oavsett storleken på TV'n, så bör Brix'en sticka ut mycket mer än vad bilden antyder.

Av GambitSWE
Skrivet av car2ns:

Du missuppfattar produkten. Detta är ett tangentbord med "extra mycket plast". Alltså ett tangentbord med en yta för vanlig mus på höger sida. Den ytan är inte en trackpad/musplatta. Utan den ytan är en musmatta.

Dessutom dom drösen med trådlösa tangentbord är ju inte mekaniska som tydligen är viktigt för en "äkta" gamer

Hehe, jag vet att "dödytan" är menad som ett ställe att använda en vanlig mus. Att ha en sådan stor trackpad skulle nästan göra ytan till en ritplatta, typ Wacom. Point taken angående mekaniska tangentbord, dock det jag motsatte mig var ju hur detta inte var klumpigt?

Oavsett om du har en ett trådlöst tangenbord och en trådlös mus, eller en kombi-enhet med musplattan integrerad, så är ju de klumpiga oavsett i tv-soffan. Hur är inte denna jättepjäs något annat än klumpig?

Av GambitSWE

Utdrag "I tv-soffan är dock spelkontroller fortsatt populärast, framförallt då användning av mus och tangentbord kan upplevas klumpigt. Det här vill Roccat råda bot på med konceptet Sova.."

Hur är inte detta klumpigt... Det har ju släppts en drös med trådlösa tangentbord med inbyggd platta. Antingen så tycker man att trådlösa tangentbord är klumpiga eller ej. Jag ser inte hur man kan "bota" någon som tycker att sådana tangentbord är klumpiga, genom att göra en ännu större produkt.

Tycker själv att använda tangentbord i soffan är jobbigt, och då snackar jag bara om att skriva något då och då. Alla tycker väl som de tycker, men inte råder detta bot på "klumpighets-faktorn".

Enda positiva här är väl bakbelysningen och bristen på eftersläpningar (latensen)

Av GambitSWE

Är det tänkt att man skall tanka ned Steam OS vid ett senare skede för att ersätta Windows operativ-systemet när Valve säger "Vi är klara"? Eller kommer de att släppa en ny version, nickname "Beta Machine" när Valve är klara med sin vision för hur de färdiga Steam Machine's skall se ut?

Steam Machine är en sak, men det här är bara bortkastade pengar enligt mig. Du får en kontroll, och?...Blir riktigt less när jag läser sådant. Vad skiljer detta från en vanlig spelburk på budget, förutom handkontrollen? Okej, du får ett Alien huvud på chassit, en annars?

Vissa ser ingen poäng med tablets, eller ultrabooks när det finns tablet och vice versa, dock så tycker jag att de produkterna ändå har sina uppgifter, men denna?