Inlägg

Inlägg som Genmah har skrivit i forumet
Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Phat^Trance
tänkte liksom om det är bättre för batteriet att dra ut laddaren när batteriet laddats klart eller om man ska låta laddaren vara i.

Det finns många teorier om det där, men som jag har förstått det är bärbara datorer byggda för att du inte ska behöva hålla på att plocka ut och sätta tillbaka batteriet hela tiden.

Låt batteriet sitta kvar, hela tiden.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av filip71
Hmmm. Intressant. Aldrig hört talas om att piratbatterier kan förstöra datorer. Möjligen lågkvalitetsceller inte skulle hålla lika länge men det är ju inte samma sak. Nån som har egna bra/dåliga erfarenheter av 3:e partsbatterier eller någon refernens till en källa som inte är av typen "hörde att min kompis polare..."

Nu är det ingen hårdfakta, bara något jag hört.

Det lilla jag läst om piratbattierer är att de ev. kan sakna vissa inbyggda säkerhetsspärrar mot något. Det finns säkert piratbatterier som kan vara bra, dock vågar jag nog inte chansa med det till en så dyr pryl som en dator. Men det är bara jag.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av filip71
Fläskstort 9cellsbatteri kan man köpa på ebay för <600 spänn ink frakt. Det slutar alltså på samma pengar som en förmodad NC10...

Så varför ska jag inte välja den? Någon som vill avråda mig?

--filip

Om det är ett pirat-/ icke officiellt batteri du funderar på skulle jag avråda dig av bara den anledningen. Jag skulle iallafall inte stoppa in ett piratbatteri i min dator, ifall det skulle pajja.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ODDNAME
Egentligen är det väl 2ggr men 3 har blivit praxis?

Att det är tre gånger är bara något jag fått berättat för mig, jag har inte läst lagtexten själv.

Av Genmah

Om jag inte minns fel ska det vara möjligt med lagstadgad återbetalning ifall en elektronisk vara skickas på reparation för samma fel tre gånger, och det inte har avhjälps.

Rätta mig ifall jag minns fel.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bamse1981
Jaha har kontaktat Zepto nu precis, dem hittar heller ingen lösning på problemet,tolkar det som deras spdif inte heller funkar på deras maskiner kanske man hittat en bugg ?

På min Zepto Nox lyser den optiska utgången hela tiden, även när den ej är vald som standard-ljud-ut-enhet.

Ska det vara en optisk toslink-port på Hydran? Om den inte lyser låter det som något fel.

Av Genmah

Prövat att rensa casheminne, kakor och andra temporära filer i din webläsare?

Av Genmah

Jag har för mig att Dell inte accepterar rabatt-kombinationen 15+5%, åtminstone vad jag hört förut. 10+5% verkar de ha gått med på tidigare, men när någon prövade 15+5% rabatt gick det inte. Men pröva går ju alltid.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av yoyoyo
Är det någon som har testat GTA IV på sin Nox A15 ? Jag köpte det och får usel prestanda. 10-15 FPS ..MAX! Och då har jag minimerat grafik inställningar. Är det verkligen så att Noxen inte kommer klara detta spelet? Fler som har testat? Inställningar? Nox-Konfig?

Enligt rykten ska GTA 4 till PC vara mer buggigt av sig än kalla kriget. Dock ska en patch vara på gång.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Davvan
Om man inte nödvändigtvis vill ha själva DVD-skivan så laddar man ner en 64bits version och använder nyckeln som man redan har.
Den funkar utmärkt på både 32 och 64bit

Desvärre finns det inget (lagligt) sätt att ladda ner varken 32bit- eller 64bit-skivorna. Vill man ha en extra skiva är det beställningsformuläret hos Microsoft som gäller.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ranger
Jag köpte en DVD från Inet med Windows Vista Home Premium Sv DVD (Retail)

Får man inte två skivor med retail-utgåvorna, en med 32bit- och en med 64bit-versionen?

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ranger
Om jag inte har något OEM, är det fortfarande möjligt att få byta till ett 64-bitars?

Vad har du för slags licens?

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hencke
Jag antar att noxen har blivit dyrare efter oktober när den nya "modellen" kom, den man kunde få tv-kort och docka till. Undrar hur mycket de skiljer sig i övrigt. Undrar varför man har skyndat så mycket att man inte kunde lansera den "riktiga" produkten från början...

De nya, dockningsbara modellerna kommer ha bokstaven B istället för A (B14, B15 osv), och vad jag kan se är det desvärre A-modellerna som gäller fortfarande.

Om det nu är så att priserna har gått upp ändå kan det kanske bero på att dollarn har gått upp en del i värde senaste månaderna.

Av Genmah

Om produkten, datorn, reparerats tre gångerr för samma fel och det inte hjälpt ska det gå att häva köpet enligt någon konsumentköplag, om jag ej minns helt fel.

Av Genmah

När jag kopplade datorn till projektorn/skärmen första gången kom det tillochmed upp en föredömligt enkel ruta där man fick klicka i om man ville ha speglat skrivbord, utökat skrivbord eller om endast den externa skärmen skulle visas. Detta var dock genom Windows Vista, vet ej hur det är med XP.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Toivo83
vad behöver man göra på xpsen efter man pluggat in hdmi kabel till både burken å tvn.
har ingen möjlighet att testa själv nämligen.

Förvisso är det ingen XPS, men när jag kopplade min Zepto Nox A15 till en projektor via HDMI har jag för mig att bilden visades direkt nä vi växlade över till HDMI-ingången på projektorn. Samma sak när jag kopplar den till min Samsung 226BW med en HDMI->DVI-kontakt.

Förhoppningsvis ska det vara lika lätt att koppla in en XPS till en Platt-TV.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hult
Annars kan man koppla in 3 st 3.5mm på förstärkaren också men det verkar inte lätt att hitta en kabel med 3 kontakter i varje ände och jag vill inte behöva ha 3st kablar.

Köp tre kablar och bind ihop dem med kabelband, vettja.

Av Genmah

Zeptos svenska avdelning handhar väl bara kundkontakt för svenska kunder som jag förstått det, resten (fabrik, verkstad osv) finns i Danmark. Zepto har väl inte tillräckligt stor kundkrets i Sverige för att känna att det behövs fler personer i just den svenska supporten.

Datorn är helt okej... när den väl anländer.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ricke90
Min x64 version av Home Premium skickades för några dagar sedan och jag har en fråga. Kan jag ha x86 installerad på en dator samtidigt som jag har x64 på en annan? Tänkte att det kunde bli lite problem eftersom jag använder samma cd-key till båda versionerna, vad jag har förståt?

Om du har en vanlig hem-licens får du bara använda cd-nyckeln till en dator i taget. Är det dessutom en OEM-licens låses licensnyckeln till hårdvaran på den dator du först installerade på.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av BlackBird
Sjukt patetiskt att kräva både medlemsskap OCH avgift för att få spela ett sketet demo. Timetrial eller ej, ett demo ska vara gratis.

Demot är gratis, Time Trial-läget i demot är en extra förmån för de som förhandsbokar.

Dock verkar det som att Time Trial-läget är endast förunnat dem som har Xbox Live Guld, dvs. betalvarianten av Xbox Live. Inte för att jag förstår varför; jag är van vid att Xbox Live krävs för 'multiplayer'-läget i spelen, men inte för enspelarslägen ála Time Trial.

Xbox- och EA-supporten kunde inte svara på detta bättre än mig.