Inlägg

Inlägg som Genmah har skrivit i forumet
Av Genmah

Är det vanligt att Zepto smyguppgraderar sina datorer då och då?

För bara några dagar sen kunde man endast välja CPU på 1.66 eller 2 ghz till sin 6224W, men nu är de två CPUerna borttagna, och ersatta av CPUer i vidden 2.1 ghz till 2.6 ghz. (Dock finns de två tidigare CPUerna kvar i Value-modellen, endast Power-varianten de tagit bort de ändre varianterna som valbart alternativ).

Av Genmah

Aha, så Zeptos egna nätverkskort fungerar med den där knappen numera? Det var säkert ett gammalt inlägg jag läste.

Nåja, bra att veta att det fungerar!

Men om någon annan kan förklara fler skillnader korten emellan är det högst välkommet.

Av Genmah

Vad jag hört ska man, om man istället väljer Intel-kortet, kunna stänga av WLAN:et med en knapp på datorn. Detta ska man inte kunna med Zeptos kort. Dock är väl detta mest användbart om man flyger ofta eller liknande. Behöver man göra det någon enstaka gång går det alltid att göra inne i operativsystemet. (Brasklapp för att jag läst detta i en annan tråd, och inte hört det från Zepto själva.)

Annars vet jag inga skillnader, det får någon annan svara på.

Ett tips är att du skriver ner precis allt du behöver veta, och ringer Zeptos telefonsupport och ställer alla frågor innan du gör beställningen. De ska vara väldigt tillmötesgående med frågor vad jag hört.

Av Genmah

Linksys WRT54GC - Låsning/krash

För ett drygt år sedan köpte jag en Linksys WRT54GC (trådlös router).

Jag har aldrig varit riktigt nöjd med den. Räckvidden har varit riktigt dålig (fem meter, två vanliga trädörrar emellan, stoppade signalen). Visst, den är kompakt, men lite mer trodde jag dne skulle klara.

Dock har den även börjat bete sig än mer underligt. Då och då (nån gång per vecka, kanske oftare. Beror på användning) krashar/låser routern sig så jag antingen får extremt låg hastighet eller inte får IP alls. Detta avhjälps enkelt genom att dra ur sladden. Inget stort besvär, visst, men ytterst tråkigt när man sitter mitt i en session i ett online-spel.

Detta "krash-problem" har ej uppträtt under det dryga året jag haft routern, utan först under den senaste månaden/månaderna. Jag har inte ändrat config alls under denna tid och alltid haft i princip samma portar vidarebefodrade.

Har någon av er haft någon liknande problem och/eller vet var det kan bero på? Kan det vara något som kan gå att lämna igen mot garanti?

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sterstyle
Hur löser man detta då?

Avaktivering inne i Windows?

Av Genmah

Hur är det med Zeptos egna trådlösa 300 Mbit-nätverkskort? Är det bra eller är Intel värd de extra hundralapparna att välja till från början?

Har någon av er som köpt Zepto valt till Allrisk-försäkringen? En bekant fick 2 år allrisk till sin 6224W för cirkus 800:- men när jag valde till större minne, snabbade CPU samt Windows vista gick den upp till 1445 ca.

Edit:
Efter att jag plockade bort Vista (!) från beställningen sjönk Allriskförsäkringen till 1095:- . Extra premie bara för att man kör Windows på datorn?

Av Genmah

Ingen bild med nytt Sapphire Radeion X1950pro

Tja.

Vi satte precis in ett sprillans nytt Sapphire Radeion X1950pro i flickvännens dator. Dock får vi ingen bild.

Både dator och kort verkar starta av fläktarna att döma men skärmen verkar inte få någon signal. Bilden uteblir iallafall. Båda kontakterna på grafikkortet har fått varsin strömsladd instoppade i sig.

Det är ett Sapphire Radeion X1950pro-kort i AGP-version det rör sig om och det är kopplat till ett nätaggregatet i form av ett Antec 400w.

Kan det röra sig om något strömproblem? Har för mig att Antec ska vara bra kvalité och att 400w bör räcka.

Tack på förhand för hjälpen!

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Karim
Börjar mellandags rean redan imon?

SIBAs Mellandagsrea börjar imorrn och Elgigantens samt PC Citys börjar den 26:e. OnOff är jag osäker på.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SwedBear
På denna länk kan du se alla öppetider för OnOff

http://www.onoff.com/online/se/inet.nsf/vPictures/julen2007/$...

De flesta verkar ha öppet 10-19 juldagen.

/B

Tack så mycket. Jag letade runt som en tok efter öppettiderna på deras hemsida men hittade dem inte. Jag måste se dåligt.

Av Genmah

Öppettider under mellandagarna, OnOff m.fl.?

Är det någon som känner till de stora butikernas öppettider under mellandagarna?

Det jag är mest intresserad att få reda på är öppettiderna för OnOff, speciellt ifall de har öppet imorgon tisdag, 25/12. (Främst butikerna i Uppsala och Stockholm). Är det någon som sett/läst detta någonstans?

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av rvnlrd
Framförallt gällde detta folk som köpte i större butiker på nätet. Själv köpte jag min på Inet och fick en S-panel. Hurvida 2232BW kommer med olika paneler vet jag inte.

Hur såg du att det var en S-panel? Ska man inte kunna se det efter modellnamnet på klisterlappen på baksidan?

Jag kollade på skyltexemplar i diverse Svensson-butiker (On Off mfl) men där stod det bara 226BW[R]. Har de börjat sätta R som panelnamn bara för att folk inte ska klaga ifall det skulle stått C?

Av Genmah
Citat:

Jag har nämligen åkt runt till de flesta "fysiska" butiker i Gävle-trakten (SIBA, ONOFF, Expert och Elgiganten) och _ALLA_ hade A och C-panelerna.

Hur vet du att alla hade A- och C-paneler? Bad du om att få kika på någon uppackad skärm eller kollade du bara in skyltexemplaren?

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mjeuuu
Skulle gärna vilja få svar på mina frågot angående PS3 som jag ställde tidigare (angående ljudet osv).

Tack för tipsen hittills allihopa!

Du kan alltid, med en fin liten sladdkombination, göra om PS3ans RCA-ljudsladdar till 3,5 mm, jo. Hör av dig ifall du vill ha hjälp med att plocka ihop rätt sladdar.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Orr3
Alla nya som säljs är väl bara S-paneler, har iallafall hört det. Jag fick en S-panel och köpte för 2 veckor sen.

Intressant. När jag var och kikade på skärmar i lokala ONOFF-butiken stod det 226BW[R] på klisterlappen innanför luckan.

Är det inte på det stället det ska stå om det är S- eller C-panel? Vad är isåfall en R-panel?

Av Genmah

Problem med filöverföring i XP/Vista

Jag installerade nyligen "Windows XP Ultimate - By Johnny" på min dator, en något modifierad version av Windows XP som i viss mån beter sig som Vista. Men nu till mitt problem.

När jag försöker kopiera utdelade filer från en Windows XP-dator över nätverket får jag bara upp ett felmeddelande som lyder "Your current security settings do not allow this action.". Detta är ej beroende av filtyper då tom. .txt-filer berörs av detta.

Detta verkar vara någon funktion som introducerades i och med Vista, och som har integrerats i operativsystemet. Jag har hittat ett antal "lösningar" via sökmotorer, involverande ändringar av Internet-säkerheten, men ingen av dessa har hjälpt.

Jag skulle vara oerhört tacksam om någon har lösningen på problemet, så detta är oerhört enerverande.

EDIT:
När jag lägger till den andra datorn under zonen "Trusted Sites" i Internet Explorer, då går det att kopiera filer till den här datorn.

Men, om jag tar bort den ut trusted sites-zonen och istället ställer in EXAKT samma rättigheter under de andra zonerna, då går det inte.

EDIT2:
Upptäckte precis att det går att köra filer, tom .exe-filer, direkt från den utdelade mappen. Dock går det som sagt inte att kopiera filerna, då får man "inte säkert"-meddelande. Bra säkerhet, där.

Av Genmah

TFT Vs. CRT gällande färgåtergivning

Jag går i köptankarna av en ny TFT-skärm (Samsung 226BW för de intresserande) och samtalade om detta med en kompis. Då började han prata väldigt mycket om att CRT var överlägset, endast på grund av färgåtergivningen.

Förut görde jag att CRT var mycket bättre gällande färgåtergivningen, hur är det nu för tiden? Är det stora skillnader man märker, och stör sig på, eller är det något endast de mest petiga bryr sig om?

Jag skall inte ägna mig åt någon professionell bildbehandling eller liknande, bara surfa, spela (både PC/X360), se på film mm.

Av Genmah

Kan man se direkt på kartongen vilken panel det är eller måste man packa upp alltihop? Vore ju smidigt att se direkt i butiken vilken panel man är på väg att köpa.

Edit:
Vet någon vad Samsung har för döda pixlar-policy? Jag vill undvika att återigen köpa en TFT för att upptäcka en död pixel och få beskedet att den inte går att byta ut.

Av Genmah

Är det någon som vet hur "Xion"s och "LC-Power"s nätagg är?

Hittade det inte i Pålitliga/Opålitliga-listan.

Av Genmah

Grafikfel vid alt+tab

Nyligen har det börja bli problem med bilden på min dator. Ibland, ofta när jag alt+tabbar/stänger ner spel, blir det en massa konstiga streck, linjer, färger osv. på skärmen helt utan anledning, och det enda som hjälper är att dra ur DVI-sladden och sätta i den igen. Det underliga är att detta endast händer vid skärmens maxupplösning, 1440*900. (Det är en Wide-screen TFT)

Vet dock inte alls vad det beror på. Kan det vara drivrutiner? En glapp DVI-sladd? Eller tom. hårdvarufel på grafikkortet?

Har fler upplevt det här problemet? Hur löste ni det isåfall?

Av Genmah

Sprillans nytt Radeon x1650pro fungerar ej, dock inga problem med andra kort

Jag läste runt lite i andra "Jag har problem"-trådar, men hittade inget matnyttigt. Så, jag hoppas på en ny tråd.

Mitt Radeon 9800se (agp) behövde bytas ut och jag köpte ett HIS Radeon x1650pro (agp) från Komplett.se.

När jag skruvade i Radeon x1650pro och sätter igång datorn får jag ingen bild på min LCD-skärm. DVI-porten på grafikkortet gör så att skärmen lägger sig i viloläge och VGA-porten får ingen signal alls. Strömkablen till grafikkortet är ikopplad och jag har tom. kopplat ur övriga delar så som hårddiskar och DVD-läsare för att testa om strömförsörjningen var problemet, men inget resultat.

Jag prövade igen med mitt gamla Radeon 9800se samt ett Radeon X700, och de båda fungerar felfritt. Nätaggregatet är på 550w, så det borde inte vara något problem.

Är det någon som upplevt samma problem och fått det fixat? Kan grafikkortet vara trasigt, trots att det är helt nytt?

Mitt moderkort:
http://us.dfi.com.tw/Product/xx_product_spec_details_r_us.jsp...
Nätaggregatet:
http://www.webhallen.com/prod.php?id=59057
Grafikkortet som krånglar:
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=326555