Permalänk
Medlem

Problem med filöverföring i XP/Vista

Jag installerade nyligen "Windows XP Ultimate - By Johnny" på min dator, en något modifierad version av Windows XP som i viss mån beter sig som Vista. Men nu till mitt problem.

När jag försöker kopiera utdelade filer från en Windows XP-dator över nätverket får jag bara upp ett felmeddelande som lyder "Your current security settings do not allow this action.". Detta är ej beroende av filtyper då tom. .txt-filer berörs av detta.

Detta verkar vara någon funktion som introducerades i och med Vista, och som har integrerats i operativsystemet. Jag har hittat ett antal "lösningar" via sökmotorer, involverande ändringar av Internet-säkerheten, men ingen av dessa har hjälpt.

Jag skulle vara oerhört tacksam om någon har lösningen på problemet, så detta är oerhört enerverande.

EDIT:
När jag lägger till den andra datorn under zonen "Trusted Sites" i Internet Explorer, då går det att kopiera filer till den här datorn.

Men, om jag tar bort den ut trusted sites-zonen och istället ställer in EXAKT samma rättigheter under de andra zonerna, då går det inte.

EDIT2:
Upptäckte precis att det går att köra filer, tom .exe-filer, direkt från den utdelade mappen. Dock går det som sagt inte att kopiera filerna, då får man "inte säkert"-meddelande. Bra säkerhet, där.

Permalänk
Hedersmedlem

*Tråd låst*

§ 7 - Piratkopiering
Du får inte sprida länkar med anknytning till piratkopierat material. Det är inte tillåtet att diskutera hur man kringgår kopieringsskydd eller olovligen kopierar upphovsrättsskyddat material.

All antydan till innehav av piratkopierat material är förbjuden.

Trots att det kan vara lagligt att göra privata kopior är diskussioner kring detta förbjudet. Den svenska och internationella lagstiftningen kring privatkopiering är väldigt ospecificerad och föränderlig. Vi är inte jurister som kan se till varje enskilt fall och bestämma om det är tillåtet eller inte. Av denna orsak är dessa diskussioner förbjudna. Likväl är det tillåtet att diskutera överföring av film och musik till sin bärbara mediaspelare, förutsatt att man inte är tvungen att kringgå kopieringsskydd för att göra det. Regler.