Inlägg

Inlägg som Genmah har skrivit i forumet
Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Alx__1991
Min HDD klickar lite ibland, inget jag stör mig på extremt mycket men finns det något trix för få bort det?:D

/Alex

Jag kan ha läst något om det tidigare tråden men jag minns inte vilken sida det var. Inte säkert att det var den här tråden ens. Men jag tror att det fanns någon slags lösning, så det är säkert värt besväret att söka rätt på det.

Av Genmah

http://www.justfuckinggoogleit.com/ är en bra sida för överklockning!

(F'låt, kunde inte låta bli. :>)

Av Genmah

Jadå. Längst upp på den här sidan finns ett utmärkt sökverktyg. Använd det så kommer du säkerligen få en del bra träffar.

Av Genmah

56*c på CPU är ingen större fara.

Ett varningens ord, innan du ens överväger tanken att både överklocka och undervolta, läs på ordentligt. Annars kan det hända en tråkig olycka med din utrustning.

Av Genmah

I den där configen får du faktiskt Vista på köpet.

Dock är det Vista Basic, så om du ändå kommer använda det och vill ha allt nytt blingbling får du uppgradera till Home Premium för cirkus +300 kr .

Av Genmah

Jag vet inte om Dells support garanterat är bättre än Zeptos, då jag hört mycket gott om Zeptos support.

Av Genmah

Kan en bärbar på 15" vara något?

Det kommer antagligen sluta med att du får tips om dels Zeptos modeller avsedda för spel, dels om Dell XPS M1530, så det är lika bra att tipsa om dem på en gång.

Det är ungefär samma modell på grafikkortet i Zeptos och Dells modeller (förutsatt att man väljer 8600M GT på Dellen). Dock har Zeptos dubbla mängden minne jämtemot Dells variant, samt att Dells minnen istället är något snabbare. Zepto har endast VGA-utgång där Dell har både VGA och HDMI/DVI på den nämnda modellen. Båda tillverkarnas modeller går att anpassa efter det egna behovet.

'Varning' för att Zepto, förhoppningsvis inom en månad, kommer utannonsera helt nya modeller. Dock är det ganska kraftig rabatt på de nuvarande. På Dell XPS M1530 går det även att få lite rabatt på via diverse rabattkoder. För det finns en helt dedikerad tråd här på Sweclockers.

Av Genmah

Jag har spanat lite på Wenger SwissGear Synergy Backpack, en ryggsäck för 15"-laptops från de som tillverkar de Schweiziska armé-knivarna. Den verkar helt klart trevlig men jag väntar nog med att bestämma mig till Zepto släppt sina nya modeller och jag vet exakt hur stor min blivande laptop är.

Recension finns på NotebookReview.com. På Clas Ohlson kostar den 795 kr men om man beställer från Amazon.co.uk blir det ca 500 kr + frakt.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av fisherman89
spelar det någon stor roll på hur man beställer sin dell XPS M1530?
Alltså om jag beställer som "konsument" eller som "Företag" stora skillnaden e ju att priset visas som exklusive moms etc.

1.) Men jag undrar ifall man behöver en 9cells batteri ? hur länge kan den va på??
2.) vilken upplösning är det man ska ha på datorn ?
3.) Kan man installera windows xp på den?

tack för svar!

Det är nog enklast att beställa som privatperson. Då har du dessutom helt andra rättigheter gällande returer med mera.

1. På förra sidan, sida 99, i den här tråden står det hur länge ett 6 cell-batteri räcker. Ifall du vill ha längre batteritid och tycker det är värt pengarna får du själv avgöra.

2. Det är väl upp till dig och din personliga smak. Ju högre upplösning desto mindre bra prestanda i spel vid den naturliga upplösningen. Å andra sidan får du plats med fler ikoner på skrivbordet och kan ha fler fönster öppna jämte varandra. Populärast är nog 1440*900, gissar jag på.

3. Ja. Det finns guider på hur det görs bäst ifall man vill ha kvar Dells egna mediaspelare.

Av Genmah

Jag köpte faktiskt senaste numret av DigitalFoto, tack för tipset!

Dock har jag ej hunnit läsa mer än ett par sidor men jag fick direkt en del inspiration till framtida fotosessioner. Hittills är det mycket trevlig läsning!

Av Genmah

Bah, nåväl, ännu längre väntan, då.

Finns det en möjlighet att övertala dig att åtminstone avslöja ifall det finns DVI/HDMI på de nya modellerna?

Om det är någon som följer den här tråden som ska åka på Dreamhack; Ta bilder! Skriv ner specifikationer!

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zerom
Om någon är nyfiken på våra nya modeller och ska till Dreamhack, så kommer vi att vara på plats där med några av våra nya laptops

Men.. Men... GHA!

Jag som inte ska till Dreamhack, jag som är så himla sugen på de nya modellerna!

Du kan inte slinka in med ett ungefärligt datum när vi på Internets får reda på dem? Jag antar att DH blir världspremiär för dem, så kanske några dagar efter?

Av Genmah

Hm, snart går de senaste erbjudanderna ut, på Zepto.se... Hoppas det betyder att de släpper mer info om nya modeller!

Är det fler än jag som sitter och väntar med beställning pga. de nya modellerna?

Väntar enbart pga. avsaknaden av digital bildutgång så hoppas att det finns på de nya, annars blir jag ledsen.

Av Genmah

ares93: Inte samma komponenter? Vad var det som skiljde dem åt?

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av NickBomb
Men så det är inte bra att ha en axelväska om man vill ha med sig ganska mycket saker?

Nu är det väl ingen absolut sanning, men enligt min erfarenhet känns det väldigt mycket i axeln om man går med en för tungt lastad axelväska för länge. Beror väl på exakt hur tunga böcker du tänkt dig.

Personligen skulle jag kanske haft en axelväska om jag bara skulle haft datorn med mig och kanske en ryggsäck om jag skulle dra iväg nånstans dit jag behöver ha lite mer prylar, tunga böcker och grejjer.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av NickBomb
Någon som vet en axelväska för en 15"-dator(XPS1530 närmare bestämt) med ganska mycket utrymme för extern hårddisk, sladdar, headset, ganska mycket böcker etc?

Känner inte till någon på rak arm, men varning för att det kan bli ganska tungt med så där många saker i den och bli väldigt belastande på din axel. Jag skulle nästan rekommendera en ryggsäck istället.

Av Genmah

Själv ska jag nog skaffa ett Canon EF 70-200/4,0 L USM-objektiv som sällskap till kitobjektivet vilket följde med min EOS 400D. Det blir nog jättefint.

Av Genmah

Tips på foto-tidskrift?

Jag satt på jobbet idag och funderade på om jag skulle köpa en tidskrift om fotografering (mest digital sådan, eftersom att jag äger en EOS 400D) med mig hem. När jag väl stod vid tidningshyllan såg jag dock att det fanns ett antal olika tidskrifter som behandlade ämnet, och då tidningar nu för tiden kostar ca 70:- styck kändes det knepigt att veta vilka som egentligen var köpvärda utan att lägga en mindre förmögenhet för att kunna provläsa alla.

Därför undrar jag; vilken/vilka av fototidskrifterna som finns i dagligvaruhandelns tidningshyllor, helst på svenska, tycker ni är bra och köpvärda? Då jag är en nybörjaramatör inom systemkamerafotografering är jag ute efter en tidning där jag kan lära mig mer inom fotografering i allmänhet, inriktat på digital sådan.

Kom gärna med tips!

Av Genmah

Zeptoexperten är återförsäljare för Zepto. Dock vet jag ej varför det är så, då Zepto som bekant har egen försäljning på deras hemsida...

Så länge du väljer exakt samma komponenter är det väl bara priset och vilka försäkringar som erbjuds till som skiljer. Enligt vad jag hört sköter Zepto själva all support på deras datorer, även de som säljs från Zeptoexperten.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av HMB
3: 1440x900 anser jag vara lagom för en 15" skärm, 1680x1050 blir nog för litet misstänker jag, dock så är det en smaksak.

...och ska du ändå koppla in en extern skärm när du ska bildbehandla seriöst spelar datorns bildskärm ingen roll för det ändamålet.

Jag skulle antagligen ha valt 1440*900, eftersom jag gissar på att det högre alternativet kommer bli lite väl smått. Men det är ju, som tidigare nämnt, en smaksak.

I övrigt håller jag med föregående talare.