Inlägg

Inlägg som Genmah har skrivit i forumet
Av Genmah

Re: Rabatter på bärbara datorer

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Knightstreet
Jag har varit inne på dell men jag hittar ingenstans att knappa in koderna.
Finns det rabattkoder på Zepto?

Zepto verkar inte ha några rabattkoder på samma sätt som Dell. Dock brukar Zepto mer eller mindre alltid ha specialerbjudanden på någon av deras modeller.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av delusivedoll
Någon som har något annat bra allternativ på latop?

http://www.zepto.se/

De saknar tyvärr digital bildutgång (om det är viktigt för dig, annars har de VGA-kontakt), men framåt våren/sommaren skall det komma nya modeller.

Av Genmah

Baily: Hur är din nuvarande skärm dålig? Grynig?

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Toivo83
den är för upp till 17"
fler som haft den till 15.4"

På så sätt. Men, sitter den bra då? Nu är jag då ingen expert på området men sitter den inte väldigt löst om man sätter den i en 17"-väska som den där? Rent spontant känns det ostabilt ifall den skulle åka omkring i väskan.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Toivo83
Annars å är det targu xl metro messenger som vankas på listan.
Men som sagt, det den inte pjåkig ut så kan man ju lika gärna plocka en sådan

Är inte Targus XL-väskan anpassad för 17"? ...och du hade en XPS på 15"? Risken är väl att datorn skvalpar omkring ifall det blir för mycket luft i den fickan som datorn ska ligga i.

Av Genmah

www.zepto.se kan jag rekommendera. Vill du spela hyffsat fungerar nog en 6224W eller 3415W bra.

Av Genmah

Följde det verkligen med en antenn till Linksys WRT54GC?

När jag köpte den fick jag minsann nöja mig med den inbyggda antennen, låg ingen extern antenn alls i paketet...

För övrigt är det _väldigt_ kass räckvidd på Linksys WRT54GC med endast intern antenn, jag kunde inte sitta i vissa rum på nedre våningen i villan (routern stod på övre våningen) utan att hastigheten sjönk till 5-10 Mbit/s...

Då rekommenderar jag att man lägger ner någon hundring extra på en WRT54GL istället. Funkar prima med bra räckvidd och dessutom kan man installera custom firmware för ökad stabilitet.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kimberly89
Ja den har tv out, båda s-video och dvi, vilket betyder att du kan via HD fil på fin hdready tv.

Ungefär det jag sa, ju. ;P

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av lAlAz0r
ASUS är ett välkänt märke, har aldrig hört att de har några problem med deras bärbara datorer.

/ lAlAz0r

Min ASUS fick lite problem efter nästan två år i form av CPU på 105*c under Warcraft 3 (automatiskt avstängning som följd) och batteri som höll i 13 minuter vid full laddning... Så helt perfekta är de inte.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Oktay
använd inte batteriet när det inte behövs? alltså när du har sladden i ha inte batteriet i, ha det någonstans på ett rätt så svalt sålänge..
någon länkade mig en bra sida om hur man tar han om sitt laptop batteri ett par sidor tidigare i tråden

Annars går det nog bra att ha batteriet isatt i datorn, oavsett om man har strömsladden ikopplad eller inte. Jag tror inte att det lönar sig så himla mycket nu för tiden att hålla på med att ta ur och sätta i batteriet en massa.

Har man batteriet i har man dessutom ett bra skydd mot damm (ifall det inte följer med något sådant där tomt skal).

Av Genmah

Re: Asus F3KA - Fråga som tar 20 sekunder att besvara!

Citat:

men är inte säker på att det finns någon tv-out. Kan någon med lite bättre koll hjälpa mig att undersöka saken? De här definitionerna finns på hemsidan:

Raden "1 x bildskärm / video - utgång kompositvideo/S-video " verkar antyda att datorn har en S-video-utgång. Det finns även en DVI-utgång, bra att ha ifall du vill köra TV-ut till platt-tv.

Av Genmah

Vad är "CPU whine" egentligen? Är det bara att CPU-fläkten går på högvarv helt enkelt, eller är det något annat?

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av lAlAz0r
VGA stödjer väl bara 720P och 1080I inte 1080P ?

/ lAlAz0r

Hm, möjligt, just det har jag inte koll på. ^_^' (Det står säkert på Wikipedia, om inte annat)

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CiroX
Är grymt sugen på det erbjudandet, Men det finns en nackdel bara. den har varken HDMI eller DVI utgång.
så om man tänkt att man ska koppla den till TV:n och köra 1080p filmer å grejer så blir det lite svårt..
verkar som om zepto inte har någon dator med HDMI eller DVI utgång =(

En bekant till mig matar sin HDTV via VGA-utgången med sin Zepto och det funkar fint.

Av Genmah

Warcraft 3 (TFT), Logitech G15 och Vista. Problem!

Jag har lite problem med att använda makrofunktionen på mitt Logitech G15 (version 2) tillsammans med 'Warcraft 3 : The Frozen Throne'.

Som bekant tilldelas vissa spel egna profiler för makroinställningar, och Warcraft 3 med expansion är ett av de spelen.

När jag fortfarande hade Windows XP installerat och startade Warcraft 3 : TFT reagerade G15-programvaran direkt och laddade in WC3 TFT-profilen. Det gick utmärkt att programmera makron som då sparades i denna profil.

Dock har det börjat strula lite efter att jag installerade Windows Vista. G15-programvaran hittar de två spel jag för närvarande har installerade och som stöds av den; Warcraft 3 TFT samt Hellgate London. Hellgate London-profilen fungerar som vanligt.

WC3 : TFT, däremot, fungerar inte alls. Programvaran hittar spelet och skapar en profil för det, men när spelet startas laddas inte den specifika profilen in utan jag får nöja mig med Standardprofilen. Ytterst irriterande då det fungerat perfekt förut, under XP.

Jag har pillat runt lite i programvarans inställningar. Jag upptäckte att den .exe-fil som länkades i profilen var den som tillhör orginalspelet. Jag ändrade till expansionens egna .exe-fil men detta gjorde ingen nytta. Det dyker upp en logga på LCD-displayen när TFT startas men TFT-profilen i G15-programvaran laddas inte in, utan det är fortfarande standardprofilen som används.

Profilen fungerade som den skulle precis efter jag installerade TFT, men efter jag patchande slutade WC3:TFT ladda in den specifika profilen..

Kan det vara något knas, antingen med Vista eller senaste patchen av TFT? Eller, är det bara min dator som driver med mig? Har någon annan upplevt detta problem med Warcraft 3 : TFT, Vista och Logitech G15?

(Hoppas inte mitt inlägg blev för ostrukturerat och överpopulerat av förkortningar, men tack på förhand för eventuella svar!)

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ton
Vad får dig att tro att tråden är specifik för 15.4 tum?

Titeln på den här tråden är "Endast denna helg!", vilket syftar på att Zepto under helgen har ett specialerbjudande på deras Znote 3415W... vilken har en "15.4" WSXGA 1280x800"-skärm.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Limpa
I tomato funkar det perfekt, orginal är på 42 har jag för mig men du kan dra upp den till 200 om du vill .. Tror visst att upp till 100 är lagligt i Sverige.

Åh, intressant! Tackar! Vad kallas inställningen i just Tomato? (Vet någon om liknande finns i dd-wrt?)

Av Genmah

Kapar tråden lite.

Min WRT54GL står på övervåningen i villan. Snett ner, på nedervåningen, står en bärbar dator. Dock tycker jag signalen till den är lite småsvag.

Stämmer det att det går att ändra signalstrykan? Var hittar jag den inställningen? Jag har letat runt lite i orginal-firmware:n men inte hittat något.

Av Genmah

Jättebra tråd!

Jag är på jakt efter en bra och prisvärd laptopryggsäck. Datorn har jag inte än, tänkte nämligen skaffa mig en Zepto när deras nästa uppdatering kommer, som ryktas införas om ca. en månad.

Problemet är, att ifall de kör samma stil på de nya modellerna blir det antagligen en 14" (motsv. dagens 6224W) och de flesta väskorna verkar vara "upp till" 13", 15", 17".

Hur är det då ifall man har en Zepto 14"? Ligger de bra i en 15"-väska eller kommer det bli för stort glapp så de hoppar omkring?

Jag tar i alla fall tacksamt emot tips på en bra och rymlig laptop-ryggsäck till min framtida Zepto 14". Förutom datorn med laddare och hörlurar får den gärna ha plats för en Nintendo Wii (de är ju inte så värst stora) samt ett par klädesplagg.

Av Genmah

SR Webbradio-gadget i Vista, kanaler saknas

Efter att ha installerat Vista laddade jag direkt ner SR Webbradio-gadgeten via Microsofts egna tjänst för ändamålet.

I programmet syns dock ej alla kanaler, bland annat Radio Uppland (SR P4 Radio Uppland). Dock finns kanalen med i xml-filen med kanallistan.

Har någon annan använt denna gadget och haft samma problem som mig, att vissa kanaler i kanalliste-xml-filen ej visas i själva gadgeten? Om så är fallet, hur löste ni det?