Inlägg

Inlägg som Genmah har skrivit i forumet
Av Genmah

Det öppnade en ny Telia-butik i Uppsala idag och de har iPhone 3GS i lager! Jag köpte min svarta 16gb där för en dryg timme sedan, har ni tur finns det kanske kvar.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Flugfarfar
Jo, att den är låst till telia efter de tre månaderna betvivlar jag inte, men det är ju bara att jailbreaka och låsa upp. Däremot undrar jag vad som menas med "tre månaders uppsägningstid"? Tre månader som jag MÅSTE betala för abonnemanget, eller vadå?

Från den dagen du säger upp abonnemanget måste du betala för ytterligare tre månader, ja. Det är det som menar med uppsägningstid.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Flugfarfar
Skrev i min kommentar typ "man blir låst till Telia, men utan abonnemang va? Annars vill jag inte ha den." men nu blir jag lite förvirrad. Vad exakt händer om man tecknar ett 0 månaders abonnemang? :S

Jag har även självklart mailat in och frågat dem, men jag tänkte bara om någon av er visste.

Ett noll-månadersabonnemang låter som ett abonnemang som du kan avsluta nästan direkt, utan att tvingas vara bunden i ett år eller två innan det kan avslutas.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av definition
Polaren undrar. Det GPS programmet som finns på appstore. Navicon lr något för 800 spänn typ.
Ingår röster där osv, utan någon månadsavgift eller liknande? Dvs precis allt ingår lr?

http://www.navigon.com/site/se/sv/products/navigation_softwar...

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Aletheia
Japp Sudoku Magic ska det vara... My bad.

AppStore

Homepage

Cool app! Finns det färdiga pussel som medföljer eller får man hålla sig till att fotografera egna?

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Aletheia
MagicSodoku - Ta en bild på ett sodokupussel och lös det i mobilen (eller lått programmet lösa det åt dig)

Jag hittar inte MagicSudoku i App Store. Är det "Magic Sudoku" (dvs omvänt namn) det du tänker på? Verkar vara en cool app-hursomhelst.

Av Genmah

Med brasklapp för att det kanske är ett rykte, har jag läst att Zepto inte har egen svensk support längre utan köper in den tjänsten från ett externt företag.

Skadan kan jag dock inte säga något om eftersom jag inte har någon erfarenhet av skadat gångjärn på bärbar dator.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dr slizer
iPoden för hela arkivet och iPhonen för "bäst just nu"? Den stora fördelen med Classic är ju att de flesta kan få in hela sitt musikarkiv på den, vilket är svårare på en iPhone med dess begränsade minne. På detta vis kan jag tycka att iPoden skulle vara som klippt och skuren för längre resor och dylikt och iPhonen för lite mer vardagslyssnande.

Så sant, så sant. En iPod kan vara bra att ha vid längre resor på grund av batteriförbrukningen och så slipper man oroa sig för flygplansläge och liknande.

Kom gärna med fler bra tips och anledningar för att ha både en iPhone och iPod. Ja, jag vet, jag är kanske lite larvig. Men har man beslutsångest så har man!

Av Genmah

Är väl mest att det tar emot att sälja dels för att den är graverad och jag har därför fäst mig extra vid den, samt av någon anledning känner mig obekväm med att sälja elektronik. Ja, jag vet, jag är lite knasig. Men men.

Någon som kan komma på olika användsningsområden för både iPhone och iPod Classic?

Av Genmah

Kan någon hjälpa mig att rättfärdiga ett iPhone-köp?

Jag köpte en ny iPod Classic för ett par månader sedan och det känns som att den bara kommer ligga och damma ifall jag köper en iPhone ovanpå det.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Boonttif.
Felanmälde samma dag som jag postade, fick etiketter av UPS dagen efter och sen har inget hänt. De har alltså inte fixat att skicka hit en jävla UPS-truck på fem jävla dagar, så imorrn bitti får de ett jävligt arg samtal.

Kan vara så att man själv måste ringa UPS och avtala tid för upphämtning.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Inzom1a

Fått svar

Hur löd svaret? Det kan vara intressant att veta ifall det skulle hända någon annan!

Av Genmah

Jag skickade iväg en "byta 32bit-vista mot 64bit-vista"-beställning igår, men en sak som slog mig är att jag inte fick göra något riktigt aktivt val om vad jag ville byta från, och till.

Det enda jag fyllde i, förutom personlig information, var nog COD-numret, samt att jag fick välja "uppgraderar/nergraderar mellan 32bit och 64bit" i en rullista.

Är det så det fungerar att COD anger vilket OS och vilken version jag har och att "uppgradera/nergradera"-valet gör att de automatiskt skickar ut den jag inte har?

Jag antar att det är så iaf, blev bara lite osäker. Det enda som står i orderbekräftelsen är "ersättningsskiva", eller något i den stilen.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Random-person
Eh, ni är väl inte så dumma att ni inte märker ut kontaktinformation på skåpen så att folk enkelt kan kontakta er när ett skåp gått sönder?

Eh, problemet var ju ATT de ringde, men för sent. Lät som att folk sket i att felanmäla när de råkat pajja någonting och förväntar sig att det ska fixas magiskt, utan att de ringer om det. Eller nått.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -=FULLMOON=-
Att visa Leg när man är över 25+ tycker jag inte ska behövas... visst för att legitimera sig så att det verkligen är sig själv. sen på tio år kan mycket ha hänt iofs.

Så jag tycker bara at det är dumt av de att hindra en från att köpa om det är skadat.. är ju uppe titt som tät att 70+ måste visa leg för att köpa en flaska dricka som de vill njuta av. liksom tror att de kan ta reda på sig själv mer. dock har jag förståelse om det finns misstankar om langning eller andra brott men har det gått ut på en dag eller två så hade jag nog släppt igenom det.

Att inte behöva visa legitimation över 25 ska väl inte behövas, dock är det svårt för oss som sitter och gör kontrollen att veta att personen är över 25. Det är jättesvårt att gissa ålder, t.ex. kunde en bekant till mig handla på systembolaget när han var 17 utan att de kontrollerade legitimation.

Dock tycker jag det är lite väl pedantiskt att kräva legitimation på någon som helt uppenbart är pensionär eller liknande, eller om det är minimalt skadat i ett hörn.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -=FULLMOON=-
Det där fattar jag inte redigt.. förtydliga.. låter som en kul sak att göra med jobbiga människor som tränger sig på?

Jag gissar på att "Cyber Judas" får de datorrelaterade frågorna eftersom han är kille, trots att det står tre tjejer ur personalen mer lättåtkomligt, på grund av att vissa har fördomen att tjejer inte kan något om datorer. Tråkigt men sant.

Av Genmah

OEM-nycklar som köps i butik ska gå att använda till både 32- och 64-bit-versionerna. Dock vet jag ej hur det är med de OEM-nyckar som följer med paketdatorer från stortillverkare. Om de medföljande programmen följer med på en skiva så borde de fungera då de antagligen är skrivna för ett 32bit-OS. Dock fungerar de _garanterat_ inte.

Om det fungerar med skivan du redan har vet jag ej tyvärr.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jocce81
Hm, men vad då, om jag tolkar det här rätt, så kan man alltså få 64 bitars "gratis" istället för sin 32 bitars?

Skall nämligen köpa bärbar imorgon, och tyvärr hänger bara 32 bitars med.

Har dock en OEM skiva med 64 bitars till min stationära, kan jag kanske använda den?

Hur blir det om man redan installerat Windows? Måste man ominstallera från scratch eller kan man "uppgradera" till 64 bitars?

/Jocce

Mitt tips är att du formaterar och installerar om från grunden ifall du uppgraderar från 32bit till 64bit OS. Tror inte ens du kan starta 64bit-installationen på ett 32bit-OS.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Handa
Haha, först frågar han trevligt och sen kan han inte ens ställa en riktig fråga...

Citat:

Ursprungligen inskrivet av jOnÄTÄn
Gissar att du jobbar på ica eller liknande ?

Isåfall lär du få mycke sånt.

Haha, japp. Även om jag blir lite ställd och förväntar mig fler ord i "frågan" så förstår jag oftast vad de menar. Men jag spelar lite dum, då får man iallafall oftast ett "...var finns det?" som uppföljning.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av K-D][Aramis

Det har stått i butiken med en katalog. De går bestämt fram till mig vid disken. Drämmer ner katalogen i bänken och helt enkelt säger "scartkabel".

Det där är också något jag stör mig på, när folk ska fråga en sak och så säger de bara ett ord, eller på annat sätt ger otillräcklig information om vad de vill.

-"Det fungerar inte!!" (Jaha, VAD är det som inte fungerar)
___

-"Ursäkta, jag skulle vilja fråga en sak?"
-"Okej, vad vill du fråga?"
-"Sill!"

(För jobbigt att säga "Var finns sillen?"?)