"Avaktivera adblocker annars får du inte läsa!"

Permalänk
Medlem
Skrivet av Paddanx:

Bilen står, med nyckeln i, ute på gatan, och pappren för att registrera den ligger framme.
Skriv på och den är din.
Du sätter dig i bilen,... och den börjar spela reklam för dig i radion på hög volym, och du får reklam i rutorna med blinkande färger och allt. Du kan inte stänga av.... utan att betala 500 000kr
Vad gör du?

Går ur bilen om jag tycker att bilen inte är värd lidandet reklamen orsakar mig. Så jävla svårt är det inte.

Skrivet av Paddanx:

Vad baserar jag detta på?
Bla domen mot SVT/Radiotjänst. Som lade ut sig på nätet, och sedan skickade räkning för alla hade en dator. Detta överklagades till domstol och vi har numera inte denna kostnad.

Läser du inte nyheterna? Alla kommer betala den kostnaden direkt på skattsedeln eftersom man slaktar radiotjänst (bra) och tar kostnaden på skattsedeln istället. Kul för singelhushållen som får sänkt kostnad, trist för folk som mig som med 2 vuxna i huset får en liten ökning i kostnad. Kan väl iofs leva med det eftersom alla snyltare inte kommer komma undan längre.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Chrisj:

Kanske. Men jag tror de skiter i att serva folk som inte betalar för sig. Brukar vara så företag fungerar.

Betalar för sig? Ja, nu är ju inte Aftonbladet.se prenumerationsbaserad, och även om den vart det är det ju inte lika säkert att man sluppit reklam i alla fall. Tidskrifter har ju alltid kostat pengar och har i alla tider innehållit reklam. Jag betalar nästan 5000 spänn om året att kolla på hockey på TV, men likförbannat måste jag se på reklam i periodpauserna på Cmore.

Att som Aftonbladet gjort nu och ställer ultimatum på deras kunder brukar inte fungera speciellt bra. När Autosport.com gick över från reklambaserad sida till att tillåta icke prenumeranter att endast klicka och läsa fem artiklar i månaden, avslutade jag min prenumeration i protest, och många, många andra följde mitt exempel. Detta var väl tio år sedan, eller nått och har aldrig vart på Autosport.com sedan dess. Det här är att alienera sin kundkrets.

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av VresiBerba:

Jag vill inflika här att första posten här i tråden kan få en att tro att det är så du känner ändå. Det kanske inte var ditt syfte men rubriken tar inte upp missnöje med reklam på aftonbladet utan rubriken uppfattas som att du ogillar att de kräver att du ska stänga av adblockern för att få komma åt deras innehåll. Även själva inlägget som tråden startar med indikerar att det är detta du vill ta upp. Att det är där skon klämmer.

Så har även jag uppfattat ditt budskap i den här tråden. Att det inte handlar om missnöje kring reklamen per se för den kan man kringgå med en adblocker utan missnöjet handlar istället om att man blir utlåst från innehållet om man kringgår deras affärsmodell.

Är det något annat än detta du ville förmedla så kan det nog vara bra att förtydliga detta för jag tror i så fall att många har missförstått en hel del här om så är fallet.

Visa signatur

🎮 → Node 304 • Ryzen 5 2600 + Nh-D14 • Gainward RTX 2070 • 32GB DDR4 • MSI B450I Gaming Plus AC
🖥️ → Acer Nitro XV273K Pbmiipphzx • 🥽 → VR: Samsung HMD Odyssey+
🎧 → Steelseries arctic 7 2019
🖱️ → Logitech g603 | ⌨️ → Logitech MX Keys
💻 → Lenovo Yoga slim 7 pro 14" Oled

Permalänk
Medlem

Har två smarta och unika förslag:

1. Sluta besöka aftonbladet.
2. Betala för plustjänsten.

Permalänk
Medlem
Skrivet av tvelander:

Tittar inte TV pga av reklam heller^^

Overkill även i avståndstagandet mot reklam. Jag gillar dig.

Permalänk
Medlem

Nu är det ju bara sporten som är blockerad. Desvärre är det bara Bjurman jag läser på aftonbladet så det försvann Tror hans blogg fick klart mindre läsare efter detta.

Visa signatur

14900KF--Apex Encore--RTX 4090--G.Skill 2x24GB DDR5-8000--Dynamic Evo XL
12900K--RTX 2080Ti--Gigabyte Z690 Aorus Master--4X16GB DDR5 6000
Ljud: Lewitt Connect 6--Shure SM7B
Skärmar: Neo G8 4K 240hz--Huawei 3440x1440 165hz

Permalänk
Medlem
Skrivet av Paddanx:

Bilen står, med nyckeln i, ute på gatan, och pappren för att registrera den ligger framme.
Skriv på och den är din.
Du sätter dig i bilen,... och den börjar spela reklam för dig i radion på hög volym, och du får reklam i rutorna med blinkande färger och allt. Du kan inte stänga av.... utan att betala 500 000kr
Vad gör du?

Inte perfekt analogi, men Internet är fritt. Allt som läggs upp på den är öppet för alla, om du inte väljer att stänga det och lägga innehåller bakom en paywall.

Håller helt med dig. Om att det inte var någon bra liknelse alltså

Permalänk
Medlem
Skrivet av Chrisj:

Detta förvånar mig lite också. Jag är uppvuxen i ett hushåll där vi generellt hade morgontidning och dagstidning, föräldrarna betalade 10kr om dagen på 90 talet för tidningen, alltså cirka 250kr i månaden. Men folk tycker i dagsläget att det är för dyrt med 149kr i månaden för AB online, trots inflationen. Många i våran generation verkar vara uppvuxna med piratkopieringens mantra att allt ska vara gratis och det är bara att ta? Förstår inte hur man som TS kan tro/tycka att han ska ha deras material men samtidigt absolut totalvägrar att kompensera dem för materialet.

Anledningen till att det finns sånt folk är ju för att det är så enkelt för dom att få det gratis. Förr fick de ju antingen ta gårdagens tidning ur soporna eller sno dagens. Sweclockers osv skulle ju kunna göra så att artiklarna och inläggen man ser som "gratis besökare" ligger en vecka bakåt i tiden.

Visa signatur

Ryzen 5 7600
Rx 6650xt
32Gb

Permalänk
Medlem
Skrivet av svolter:

Jag håller med! Folk har till och med mage att gå på toaletten eller koka kaffe när TV reklam pausen startar. Förstår de inte vilken skada de gör och hur skall reklam TV kanalerna överleva om folk inte sitter och tittar på den?

Det kan ju TS göra här också. Han kan gå på muggen medans aftonbladets autospelande flashfilm körs och sedan när den är slut komma tillbaka och läsa sin artikel.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Shudnawz:

Eh?
AB skickar ingen faktura till dig i efterhand, efter att du tagit del av innehåll som föreföll vara gratis vid tillfället. De upptäcker om du försöker tillgodogöra dig innehållet utan att gå med på deras villkor (visa reklam), och säger då stopp. Borträknat vad man tycker om deras innehåll, så måste jag säga att AB har ett schysstare tillvägagångssätt än SVT/Radiotjänst i ditt exempel.

Och det är inte så annorlunda från en betalvägg; det finns ett villkor (betala eller visa reklam) för att få tillgång till innehållet.

Snälla länka mig dessa villkor, som är lagförbara och giltiga i Sverige.

För:
1. Jag har aldrig accepterat ett enda avtal för att titta på en öppen internet sida. Jag kan läsa aftonbladet, som Sweclockers, utan att acceptera något avtal. Först när man skapar ett konto, har du en EULA.

2. EULA är inget giltigt avtal i Sverige. Du kan inte dömas eller åtala att följa dem under någon lag, utanför Sveriges egna lagar då så klart.

3. Inget av detta kräver att du ser på reklamen, eller hämtar hem den. Du får lov precis som om du tittar tex TV, lov att både stänga av TVn/Ljudet och/eller gå där i från. Du behöver inte läsa/se eller höra den. Du får även lov att spela in detta (under privatbruk, enligt copyswede grund på blank media) och sedan skippa reklamen.
Du får mao, precis på samma sätt skippa att ladda ner och se reklamen på Internet, på valfri site. Ingen lag, inga regler eller något kan eller kommer eller ska hindra dig, inkl att köra skripten.

Enda som kan ske är att siten själv, väljer att neka dig tillgång (då det inte längre blir öppet) och kräva pengar, sk paywall. I övrigt är det gratis för mig att besöka allt från Facebook till Google till Sweclockers och även Aftonbladet (varför jag nu skulle vilja), utan att ladda någon reklam.

Skrivet av Shudnawz:

Att internet är "fritt" betyder inte nödvändigtvis gratis, det betyder "otyglat"; alla får skriva vad som helst, men man får samtidigt sätta upp villkor för att andra ska få ta del av det du skriver i din lilla bubbla. Om du gör villkoren helt vansinniga kommer ingen besöka din bubbla, och du får då inte ut ditt budskap. Om du gör innehållet fritt tillgängligt får du kanske ut budskapet, men har svårt att tjäna pengar på det. Balansgång.

Och just nu pågår ju ett slags arms race, där sidorna som vill tjäna pengar på sitt innehåll börjar blockera innehåll för besökare som hanterar deras sida på ett visst sätt. Det är en naturlig utveckling när folk använder adblockers istället för att bojkotta.

Fritt betyder att du får ha åtkomst till det, i den form du vill använda det. Jag kan mao gå in och läsa varje artikel på Sweclockers, och länka till dem, diskutera det med vänner osv, utan att de kan kräva något. Jag måste inte läsa alla sidor. Jag måste inte läsa alla artiklar. Och jag måste inte ens ladda ner alla sidor, alla artiklar, eller ens en hel sida. Finns inga lagar som säger annat.

Därav blir just "fritt på internet" precis lika öppet som om du hittade artikeln gratis på tågstationen.

Problemet ligger ju att de får till skillnad mot en papperstidning, får direkt info till annonsören i hur många som "läser den" (aka laddar ner den).

Så vad är det vi diskuterar här? Jo den moraliska biten. Att man "borde"... för de behöver det. Men precis som AMD behövt vår hjälp i snart 5 år, eller barnen nere i afrika behöver vår hjälp... är det inget du "måste". Det är helt upp till dig och mig vad vi vill göra.

Skrivet av Shudnawz:

Look, jag försöker inte skydda AB på något sätt. De är nyhetsvärldens råttor. Men attityden med att "jag ska ha tillgång till allt innehåll du inte har gjort omöjligt för mig att se utan att betala" är skev. Det kommer sluta med att all riktig journalistik (och en del konstig...) kommer hamna bakom betalväggar som bara ett fåtal kommer orka betala för, och det enda som är gratis är det som är helt åt helvete för att någon har en agenda med det. Och det är ingen utveckling vi vill fortsätta med.

Jo, jag vill ha denna utveckling. Jag betalar gärna för kvalité och det jag vill ha. Jag tom gärna prenumererat på Sweclockers, då jag vet att med detta hade jag fått något tillbaka som jag vill ha (mer artiklar och tester).
Jag tittar mycket twitch, men inte reklam. Dock prenumererar jag och donerar till samtliga jag tittar på när jag bestämt mig att innehåller är något jag vill ha.

Så om jag får som du säger "all riktig journalistik" hamnar bakom betalvägg, är det värt det för mig, för de som gör dynga, kan då gå hem eller skaffa vettigare jobb.

Skrivet av Chrisj:

Går ur bilen om jag tycker att bilen inte är värd lidandet reklamen orsakar mig. Så jävla svårt är det inte.

Precis detta har jag också gjort (då jag inte besöker AB längre).
Er poäng att han borde säga denna åsikt till dem, istället för här, håller jag som sagt med om.

Men din analogi att han stjäl 500kkr, höll jag inte med om. (Finns en förklaring ovan)

Skrivet av Chrisj:

Läser du inte nyheterna? Alla kommer betala den kostnaden direkt på skattsedeln eftersom man slaktar radiotjänst (bra) och tar kostnaden på skattsedeln istället. Kul för singelhushållen som får sänkt kostnad, trist för folk som mig som med 2 vuxna i huset får en liten ökning i kostnad. Kan väl iofs leva med det eftersom alla snyltare inte kommer komma undan längre.

Jo, och jag anser det både bra och dåligt.
Bra för jag slipper då ha en fjant i mina rabatter 1 gång om året jag måste förklara varför jag inte har en TV för, men dåligt då jag nu måste betala för något jag inte vill ha.

Personligen tycker jag att iden är okej, men kostnaden var för hög, med tanke på att man både sparar anställda, administrationen med det och samtidigt straffar som du säger, fler vuxna i huset. Det borde lätt kunnat gå att minska denna avgiftsstorlek och ändå få ut samma mängd bidrag i slutet då fler nu kommer betala och minskade kostnader.

Permalänk
Medlem
Skrivet av MaxieTheHatter:

Det verkar inte gå så bra för aftonbladet, deras fysiska dagstidning kostar lika mycket som en veckotidning, deras sida går inte att ha igång utan reklam och även om man avaktiverar sin adblock så är mycket gömt bakom betalväggar ändå.

Dom gjorde en vinst på 150 miljoner senaste året.

Permalänk
Medlem
Skrivet av VresiBerba:

Nej du!

Skrivet av VresiBerba:
Alltså, jag skiter faktiskt i hur Aftonbladet tjänar sina pengar, vill jag inte titta på reklam så gör jag inte det.

Skrivet av Chrisj:
men samtidigt känner att han har rätt att använda deras tjänster.

Du kanske har problem med att uttrycka dig på ett sätt som folk förstår, men när du klagar på att aftonbladet kräver att du stänger av adblock för att ta del av deras tjänst så låter det i de flestas öron som att du vill se tjänsten utan att behöva se reklamen. Annars kan du ju gå till en annan webbsida och då är den här tråden helt onödig.

Permalänk
Medlem

Problemet är inte annonserna. Jag har inget problem med reklam. Problemet är att jag inte vill låta annonsörer köra kod i min webbläsare vilket är en relativt vanlig vektor för virus och annan skit, och att jag inte vill låta annonsörer spåra mig på webben. Och hela annonsmarknaden på nätet är uppbygd just kring det här osäkra och oetiska beteendet för att det drar in lite mer pengar än annars.

Ser fram emot att det regleras i lag, vilket det lär göras inom 10-20 år, men till dess så får jag skydda mig själv bäst jag kan.

Permalänk
Medlem

Hittade detta i en annan tråd. Lägg till detta som filter i er adblocker så försvinner betalväggen.

||aftonbladet.se/hyper-assets/freewall.*.js$script @@||aftonbladet.se^$generichide aftonbladet.se##.abAdArea

Visa signatur

AMD Ryzen R7 3800X | ASUS ROG STRIX X570-F GAMING | Corsair Vengence LPX 32GB 3200MHz | Fractal Design Meshify S2 | Fractal Design Celsius S36 | ASUS GeForce RTX 2080 Ti | Corsair Force MP600 1TB + Sandisk Ultra II SSD 480 GB + Western Digital Red 3 TB |

Permalänk
Medlem
Skrivet av WarWolf.667:

Man kan tacka nej... smakar det skit behöver du inte äta?

Mest av nyfikenhet, hur smakar skit? Har nämligen själv aldrig provat äta det

Permalänk
Medlem
Skrivet av Paddanx:

Men din analogi att han stjäl 500kkr, höll jag inte med om. (Finns en förklaring ovan)

Jag har inte gjort någon analogi om att han stjäl 500kkr. Det var någon annan. Jag skulle säga att det vore fel av honom om han fick bilen på premissen att han också har reklamen med bilen och sedan plockar bort reklamen men behåller bilen och därmed inte uppfyller sin del av avtalet.

Skrivet av Paddanx:

Jo, och jag anser det både bra och dåligt.
Bra för jag slipper då ha en fjant i mina rabatter 1 gång om året jag måste förklara varför jag inte har en TV för, men dåligt då jag nu måste betala för något jag inte vill ha.

Personligen tycker jag att iden är okej, men kostnaden var för hög, med tanke på att man både sparar anställda, administrationen med det och samtidigt straffar som du säger, fler vuxna i huset. Det borde lätt kunnat gå att minska denna avgiftsstorlek och ändå få ut samma mängd bidrag i slutet då fler nu kommer betala och minskade kostnader.

Skönt för de som nu slipper jagas av radiotjänst. Jag har betalat senaste 10 åren så det har inte varit något problem.

Däremot håller jag med dig om att de verkar ha gjort en cashgrab. Samtidigt som de sparar pengar på att inte driva myndigheten radiotjänst ökar de dessutom kostnaden för 4,4miljoner människor (merparten av skattebasen?) som bor i parhushåll. När man dessutom får in fler betalande eftersom alla betalar så blir det ännu konstigare i mitt tycke.

Permalänk
Medlem
Skrivet av lindahlj:

Har två smarta och unika förslag:

1. Sluta besöka aftonbladet.
2. Betala för plustjänsten.

Är det inte rätt dumt att betala för plustjänsten och samtidigt sluta besöka aftonbladet?

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av VresiBerba:

Så där, nu har även Aftonbladet sällat sig till de websidor, liksom Sweclockers, som antingen bombarderar en med vädjan eller krav att stänga av adblocker för att man skall kunna läsa på sidan. Jag kommer ALDRIG någonsin att avaktivera adblocker, ever, för någon. Idioti!

https://i.imgur.com/SLqFftO.jpg

Jag förstår dig, gå till denna länk https://gitlab.com/xuhaiyang1234/AAK-Cont#installation-instru...

Och bara följ Installation Instructions så lär du slippa sånt här skit på många sidor! hoppas det hjälper

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av improwise:

Mest av nyfikenhet, hur smakar skit? Har nämligen själv aldrig provat äta det

Gissningsvis så beror det på vad du ätit. Majs sägs ju komma ut som det togs in. Kanske är samma smak också? Djur har en tendens att käka maten flera ggr. Kanske inte är så dumt som man kan tro?
Har dock för mig att flera bekanta, som påstår sig ha provat, sagt att det inte smakar något särskilt. Jag är tyvärr inte man nog att själv prova jag heller

Permalänk
Medlem

I hemmet anstränger jag mig för att undvika reklam så långt det är möjligt. Bara streamingtjänster till TVn, ingen reklam i brevlådan - ringer företag som skickar adresserad sådan och ber dem sluta med detta, samma sak med skräpreklam via SMS, NIX på telefonen, blockera reklam på nätet och mailboxen.
Tycker det räcker mer än nog med all reklam man blir bombarderad av bara man sätter foten utanför dörren. Mitt hus - mina regler.
Väl i situationer där man inte kan påverka sin tillvaro får man ju anpassa sig efter situationen men i de fall man har möjlighet att påverka sin tillvaro, i positiv riktning, ser jag inte varför man skulle låta bli.

Visa signatur

| I7 3770K | NH-D14 | Asus P8Z77 V | Corsair AX 760 | Gigabyte G1 Gaming GTX 1080 | Fractal Design R4 | Cruical BallistiX Tactical 16GB | Samsung 840 Pro 128GB | Samsung 850 EVO 500GB | 1TB WD | Windows 10 Pro |

Permalänk
Medlem

Snart får man väl inte ha adblocker på ytterdörren eller styra tv'n med fjärren när reklamen går.
Jag använder Ghostery på gamla macen och på PC'n ökar jag upp med Adblock.
Spolar Abladet förövrigt...

Visa signatur

⚙️ Asus ROG Strix Maximus 13 Hero; Core i9, (11900K); ASUS ROG Ryujin 360mm; RTX 3090 ROG Strix; G.Skill Trident Z Royal DDR4-4600 CL20 DC - 64GB ; Samsung 980 Pro 2TB M.2; PSU: ASUS ROG Thor 1200W. CASE: ASUS ROG Strix Helios GX601. 🖥️Asus ROG PG279Q 2560x1440 🖥️, 🖥️🖥️HTC Vive Cosmos Elite, Vive Wireless. ⌨️Steelseries Apex Pro 🖱️Steelseries Rival 600

Permalänk
Lego Master
Skrivet av VresiBerba:

Men nu får ni väl för fan ge er! Om jag inte vill se reklam så, ja, är det min "entitlement" att inte göra det. Punkt, jävla slut. Milda makter.

Du gnäller dig blodig på min "rant" men... magiska piller?

Fine. Magiska piller var att ta i. Men var snäll och svara på den allvarligt ställda frågan; hur vill du att de ska finansiera sin verksamhet, som du uppenbarligen vill ta del av, om reklam inte är okej? Jag kan inte se att du har kommit med något konkret förbättringsförslag annat än "detta är dåligt".

Visa signatur

* Vänsterhänt högerskytt med tummen mitt i handen.
* A franchises worst enemies are its biggest fans.
* 🖥️ i5 12600K | Z690 | 32GB | RTX 3070 | Define R6 | 48" 4K OLED | Win11 | 💻 Surface Go 3
* ⌨️ G915 Tactile | ⌨️ G13 | 🖱️ G502 X | 🎧 Pro X | 🎙️ QuadCast | 📹 EOS 550D | 🕹️ X52 Pro | 🎮 Xbox Elite 2
* 📱 Galaxy Fold4 | 🎧 Galaxy Buds Pro | ⌚ Galaxy Watch5 Pro | 📺 65" LG OLED | 🎞️ Nvidia Shield

Permalänk
Medlem
Skrivet av improwise:

Är det inte rätt dumt att betala för plustjänsten och samtidigt sluta besöka aftonbladet?

Jo det är dumt, men det förutsätter att du väljer båda förslagen.

Smartast är att antingen välja förslag 1 eller förslag 2. Eller köra på som vanligt och stå ut med reklamen.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zicsoen:

I hemmet anstränger jag mig för att undvika reklam så långt det är möjligt. Bara streamingtjänster till TVn, ingen reklam i brevlådan - ringer företag som skickar adresserad sådan och ber dem sluta med detta, samma sak med skräpreklam via SMS, NIX på telefonen, blockera reklam på nätet och mailboxen.
Tycker det räcker mer än nog med all reklam man blir bombarderad av bara man sätter foten utanför dörren. Mitt hus - mina regler.
Väl i situationer där man inte kan påverka sin tillvaro får man ju anpassa sig efter situationen men i de fall man har möjlighet att påverka sin tillvaro, i positiv riktning, ser jag inte varför man skulle låta bli.

Problemet är väl inte folk som vill undvika reklam (vilket jag också vill) utan de som vill undvika reklam och heller inte på något annat sätt betala för sin "konsumtion" utan förutsätter att allt ska vara gratis. Och sen blir kränkta när det inte är det. Eller om de som producerade materialet en dag inte längre gör det. Själv betalar jag för att slippa reklam så långt det går.

Sen finns det så klart marginalfall där man betalar och ändå får reklam, men då är det förmodligen i de flesta fall så att man skulle fått ännu mer reklam utan betalningen. Även om jag då i de flesta fall hellre skulle betala ännu mer och slippa reklamen. Men så upplever jag mig ha mer pengar än tid, eller snarare, att jag upplever mig ha råd att betala för att den tid jag lägger ner ska bli mer kvalitativ. Alla har inte den möjligheten och då tycker jag det är bra om även dessa personer kan betala genom att se reklam istället. Har svårt att inte se paralleller till folk som tycker att det är arbetsgivarens skyldighet att se till att allt är roligt och givande på jobbet, utan att reflektera över varför dom får lön för att vara där.

I min egen bekantskapskrets tycker jag mig ofta se ett samband mellan att de som har sämst koll på hur en ekonomi fungerar också är dom som har störst krav på att allt ska vara gratis och att någon annan ska betala. Gärna i kombination med en egen ideologisk övertygelse om hur viktigt det är att alla är med och betalar

Permalänk
Medlem
Skrivet av improwise:

Problemet är väl inte folk som vill undvika reklam (vilket jag också vill) utan de som vill undvika reklam och heller inte på något annat sätt betala för sin "konsumtion" utan förutsätter att allt ska vara gratis. Och sen blir kränkta när det inte är det. Eller om de som producerade materialet en dag inte längre gör det. Själv betalar jag för att slippa reklam så långt det går.

Sen finns det så klart marginalfall där man betalar och ändå får reklam, men då är det förmodligen i de flesta fall så att man skulle fått ännu mer reklam utan betalningen. Även om jag då i de flesta fall hellre skulle betala ännu mer och slippa reklamen. Men så upplever jag mig ha mer pengar än tid, eller snarare, att jag upplever mig ha råd att betala för att den tid jag lägger ner ska bli mer kvalitativ. Alla har inte den möjligheten och då tycker jag det är bra om även dessa personer kan betala genom att se reklam istället. Har svårt att inte se paralleller till folk som tycker att det är arbetsgivarens skyldighet att se till att allt är roligt och givande på jobbet, utan att reflektera över varför dom får lön för att vara där.

I min egen bekantskapskrets tycker jag mig ofta se ett samband mellan att de som har sämst koll på hur en ekonomi fungerar också är dom som har störst krav på att allt ska vara gratis och att någon annan ska betala. Gärna i kombination med en egen ideologisk övertygelse om hur viktigt det är att alla är med och betalar

Utan att dra ut för mycket off topic här, vill jag säga att även om personer som detta finns, är de inte majoritet. Det som dock jag tror mer är majoritet är att om jag ska betala... vill jag också få något jag blir nöjd med. Kravet att få valuta för pengarna.

Problemet är att precis som du beskriver med finns det folk som inte vill betala något, så på motsatt sida finns det också folk som vill sitta hemma och göra precis ingenting, eller ha ett idiotiskt dumt jobb, där det nästa går ut på att lura folk att köpa saker, bara för att få de pengar som de sen kan sitta och säga att... "jag betalar visst det". Finns även företag som inte egentligen gör något, men ska ha betalt ändå... Hej Eniro!

Min poäng är, när företag i sig gör allt de kan för att kräma varje extra krona ur all du köper, och varje extra sak du köper ska ge dem rätten att sedan skicka SMS reklam, E-post reklam, "vanlig post"- Reklam osv... Varför kan du som motsats till detta inte få lov att säga emot? Varför ska vi acceptera att vi måste bråka om detta, för att företagen har satt oss i en slags moralisk nivå där vi "borde" betala mer?

Tänk på det. Allt du köper, allt du hyr osv. Hur ofta tillkommer det inte extra? Eller en liten avgift? En försäkring? Eller plötsligt en prenumeration du inte ens visst du hade? Eller att de snålat på en kondensator i TVn.. bara så du ska handla en ny efter 3 år? Glödlampor som kan hålla 8000 timmar utan problem... Datordelar som borde hålla mååånga år, körs så hårt från "fabriks OC" att de inte ens håller mer än garantitiden?

Varför sitter vissa av er och försvarar företag, när de själva redan gör allt de kan gör att tjäna mer?
Om det @improwise säger ovan stämmer, så tjänar de pengar. Ändå låter det på vissa av er som att vi ska rädda deras barn från svält. Så trappa ner oros nivån lite, snälla?

Kanske... bara kanske... borde ni inte försvara företagen, innan ni vet vf som verkligen sker bakom kulisserna?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Shudnawz:

Fine. Magiska piller var att ta i. Men var snäll och svara på den allvarligt ställda frågan; hur vill du att de ska finansiera sin verksamhet, som du uppenbarligen vill ta del av, om reklam inte är okej? Jag kan inte se att du har kommit med något konkret förbättringsförslag annat än "detta är dåligt".

Hur aftonbladet ska finansiera sin verksamhet är väl inte hans problem överhuvudtaget? Det han sagt är att han ogillar popups där de ber honom stäng av sin adblocker för att han inte vill läsa reklam. Sen hur aftonbladet löser problemet om de nu mot all förmodan skulle vilja ha kvar en läsare med adblock aktiverat är inte hans eller någon annans problem förutom aftonbladet.

Ungefär som att säga att jag ogillar färgen på väggarna i Burger king, är inte mitt problem att lösa det eller komma med förslag på en annan färg.

Visst är inte en rättighet att komma åt aftonbladets material, men samtidigt är det inte olagligt att blockera reklamen heller oavsett vad den moraliska aspekten av det hela säger.

En annan fundering jag har, får dom ens betalt för att visa reklamen. Eller får dom betalt per klick på reklamen? För är det per klick så får dom inte några inkomster av att visa reklamen överhuvudtaget om ingen klickar på den.

Och personligen valde jag bort att läsa sporten på aftonbladet sen dom började med sin popup (tills någon här pratade om Ublock Origin så nu kan jag läsa det igen utan popup).

Ni som pratar om pirater och allt annat som faktiskt är olagligt..att blockera reklam online är inte olagligt och det är absolut inte den som blockerar reklamens problem hur siterna finansierar sin verksamhet.

Permalänk
Avstängd

Jag använder adblocker på alla sidor hela tiden och slutar använda sidor som inte tillåter att man har det för dom kan helt enkelt dra åt helvete med sin skit reklam

Visa signatur

i3 6100 - MSI b150m pro-vd - 8gb 2133 ddr4 - GTX 950 GAMING 2G - z400s 120gb ssd - 1tb WD blue - Corsair 500w

Permalänk
Medlem
Skrivet av RSX:

Ganska obvious att de ändrat då den riktiga videon kom ut. Om jag får fråga, vilken dag såg du det på aftonbladet? Jag är mer än 100% säker att de inte visade videon som jag länkat tidigare utan att man bara kunde se Trump. Jag vet vad jag såg, och om du ser nu annat, så är det för att de ändrat det, och inte heller lagt upp det på framsidan igen så att de som såg första "versonen" av videon ska se sanningen osv..

Såg det samma dag som det lades upp, för några dagar sedan. Däremot skrevs rubriken som ett klickbait - för att lura läsare och på den fronten måste man väl får säga att Aftonblaskan lyckats

Visa signatur

There are two kinds of people: 1. Those that can extrapolate from incomplete data.
Min tråkiga hemsida om mitt bygge och lite annat smått o gott: www.2x3m4u.net

Permalänk
Medlem
Skrivet av Rorax:

Ungefär som att säga att jag ogillar färgen på väggarna i Burger king, är inte mitt problem att lösa det eller komma med förslag på en annan färg.

Om vi nu bara ska ta detta som ett konstaterande av TS att han ogillar Aftonbladet vet jag inte var diskussionsvärdet är i denna tråd. Eftersom det inte finns några motargument mot hans smak. I sådana fallet bryter tråden mot reglerna på Swec då trådar utan diskussionsvärde inte får finnas.

I ditt exempel skulle tråden då lyda nåt i stil med:

"Så där, nu har även Burger King sällat sig till de restauranger, liksom Sweclockers, som bombarderar en med färgen grön och krav att acceptera färgen grön på deras väggar för att man skall kunna äta hos dem. Jag kommer ALDRIG någonsin att acceptera färgen grön, ever, för någon. Idioti!"

Visa signatur

Core i7 7700K | Titan X (Pascal) | MSI 270I Gaming Pro Carbon | 32 GiB Corsair Vengeance LPX @3000MHz | Samsung 960 EVO 1TB

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Rorax:

Ni som pratar om pirater och allt annat som faktiskt är olagligt..att blockera reklam online är inte olagligt och det är absolut inte den som blockerar reklamens problem hur siterna finansierar sin verksamhet.

Vet att du inte är den enda som fört argumentet, men nu känner jag att det är dags att bemöta.

Detta är ett lustigt argument. För inte allt för många år sedan så var det lagligt att pirata. Var det ok då? Diskutabelt. Precis som nu. Det finns de som gör det för att få en trial, vilket kan göra att de faktiskt köper varan. Sedan finns det de som bara vill ha gratis. Osv..

Min poäng är att man inte kan gömma sig bakom detta argument för att rättfärdiga sina handlingar. Man kan gömma sig bakom det för att det då inte kommer ha påföljder, men det är inte vad som diskuterades. Det är också så att lagstiftning är något som är efter tycke/tro. Den tillkommer när vi anser att något bör regleras. Det är inte som om någon allsmäktig och allvetande gud per automatik skriver lagar som alltid är perfekta. De förändras hela tiden, när vi upptäcker att något bör förbjudas.

Summering: Diskutera rätt och fel, inte lagligt och olagligt. Lagen kommer genom rätt och fel diskussionen. (och lobbande såklart..)

Edit:
PS: Låter kanske som om jag ger order.. Men det var tänkt som uppmuntran.