Inlägg

Inlägg som JonasT har skrivit i forumet
Av JonasT
Skrivet av Roger W:

Men jag står för att några kablar hit eller dit i huvudkammaren inte lär göra någon meningsfull skillnad när det gäller temperaturer

Nä, så länge ingen har lindat 24-pinskabeln runt CPU-kylaren så lär ju skillnaden vara ytterst marginell om ens mätbar.

Av JonasT
Skrivet av Roger W:

Mycket marginellt i praktiken.
(minns att tex Linustechtips hade nån video där de fyllde halva burken med skräp utan att det påverkade tempsen i nämnvärd omfattning)

Nu hittar jag inte den specifika videon igen, men vill minnas att deras Afterburner-graf som visades för att demonstrera temperaturerna uppvisade att grafikkortet throttlade rätt rejält.

Av JonasT
Skrivet av Streamdog:

Och jag har på något vis lyckats böja pins på två olika Ryzen 5000-processorer. Gillar inte AM4 med pins på processorerna. Är så lätt att råka böja till dem vid installation om man inte kommer helt rakt när man ska lägga i processorn. Lyckligtvis klarade sambon av att böja tillbaka dessa så att de gick att installera.
LGA har enligt mig alltid varit enklare att handskas med.

Mitt största problem med AM4 är när man ska avinstallera processorkylaren, då det ofta uppstår en "sugkopps"-effekt av kylpastan som drar med hela processorn ur sockeln. Ofta fungerar det att vrida lite på kylaren när man lossat alla skruvar för att motverka detta, men ihop med vissa kylare är det extremt svårt. Detta är en klar fördel hos LGA, då processorn verkligen hålls på plats ordentligt i sockeln.

Av JonasT
Skrivet av GuessWho:

Har du ingen assistent ?
Eller ni får ta in en praktikant.
Åtminstone om du jobbar på kontoret.

Jobbar du hemifrån så kan det bli lite känsligt att ta in en praktikant.

Jag tror att det är bra för min personliga hälsa att tvingas röra på mig någon gång i timmen.

Av JonasT

Har ett höj- och sänkbart skrivbord men sitter alltid ned. Självklart sitter man i "halvskräddar"-ställning så att ena foten somnar efter en stund – något som gör det till ett äventyr varenda gång man ska ställa sig upp och hämta kaffe.

Av JonasT

Hade lite tajt med tid idag, men fick in Intel Arc A770 och A750 i 1080p-diagrammen nu. Skulle säga att båda modellerna underpresterar i Horizon Forbidden West.

Av JonasT

Kör fortfarande trådat vid stationära, men funderar faktiskt på att växla till trådlöst framöver för att slippa den ständiga kabelhärvan.

Av JonasT
Skrivet av Drasteroid:

Så mitt RTX 3080 kanske kan funka hyffsat?
Dock så sitter jag på 3440x1440 skärm. Vilket sällan finns med i några tester, men brukar tänka någonstans emellan 1440P & 4K.
Eller tänker jag fel då?

Du tänker helt rätt. Prestandan kommer att ligga mellan 1440p och 4K.

Men 3080 borde funka fint i typ High med dynamisk upplösningsskalning ihop med DLSS i den upplösningen.

Av JonasT
Skrivet av Jalle64:

Var blev 6800XT av i 4K upplösningen? Försvann det i "mängden"?

6800 XT var tyvärr det kort jag hade mest instabilitetsproblem med, så efter 5:e kraschen i 4K-testet gav jag upp.

Av JonasT
Skrivet av Fenerim:

Är det 4070 eller 4070 super som testet är baserat på ?

Geforce RTX 4070.

Av JonasT

Som jag skrev i artikeln stötte jag på stabilitetsproblem med vissa AMD-kort, vilket drog ut ytterligare på testtiden och därför hann inte Intel Arc komma med. Ska se om jag kan komplettera med dem på måndag.

Gällandes andra eventuella modeller så fanns helt enkelt inte tiden, då 23 grafikkort med en lunchpaus på 15 min är ungefär min fysiska gräns för en vanlig arbetsdag.

Av JonasT
Skrivet av str8forthakill:

Alla jag känner till som har haft sönder socklarna med böjda pins har ett delat misstag. De försökte hålla tag i CPUn genom att endast hålla i IHS'en. Det är okej att hålla CPUn i sidorna med. Inte bara limitera sig till IHSen.

Det framgår lite dåligt av bilderna/beskrivningen. Folk håller i dem för försiktigt och tappar dem.

Bra feedback! Har inte ens tänkt tanken att vissa håller processorn i enbart värmespridaren. Tar och tydliggör det i texten när jag sitter vid en dator.

Av JonasT

Kommer alla karaktärer i framtidens spel att ha sex fingrar per hand?

Av JonasT
Skrivet av Baver:

Kul grej, men jag vill inte ha mer grejor på skrivbordet. Hade den kommit i 5.25” format för montering direkt i chassit så…

Det finns skruvhål på kuberna, så med lite kreativitet kan man säkerligen placera dem på lite roliga ställen (se bild ovan).

Av JonasT
Skrivet av r80x:

Känns väldigt trevliga och roliga att ha vid datorn men bristen på mjukvarustöd förstör en del.

Hade varit coolt att exempelvis ha de kopplade till hur mycket ammunition, health, shield mm man har I spel. Hade varit riktigt häftigt.

Ja, det hade varit ballt! Eller typ varvtalsmätaren/hastighetsmätaren i bilspel eller höjdmätaren i flygsimulatorer. Känns som det finns många roliga användningsområden om mjukvarustödet kommer på plats.

Av JonasT
Skrivet av Lagers:

Bra en recension, dessa små tester tycker jag är riktigt roande och bra gjorda. Enkelt och trevligt.

Det är lite habegär, men man kan nog vänta lite till mjukvaran blir bättre då, eller räcker det att ha LibrehardwareMonitor igång på datorn och kunna köra dom från det programmet bara?

Om man bara önskar funktionaliteten att visa exempelvis CPU-temperatur, CPU-last, GPU-temperatur och GPU-effekt så räcker det med att köra servermjukvaran (VU Server) ihop med Streacoms demo-applikation (som använder LibreHardwareMonitor för att plocka in sensorerna från komponenterna).

Av JonasT
Skrivet av Daemon:

<Uppladdad bildlänk>

Dags att ladda. :]

Oh, min kom idag också!
Ugreen Nexode GAN på 65 W som storleksreferens (de är ganska exakt lika tjocka).

Av JonasT
Skrivet av ipac:

Detalj men detta stämmer inte:
Blackwell-kretsen är tillverkad på 4NP som i sin tur är en förfinad 4N som används för Ada. Båda dessa är custom made för Nvidia och sägs ha sitt ursprung i TSMC N5.

Mycket riktigt, blev en typo där.

Av JonasT
Skrivet av Jagers:

https://www.sweclockers.com/nyhet/38334-nasta-amd-grafikkort-...

nu får ni fan bestämma er är det MER raytracing eller MINDRE ray tracing

Det beror på vem man frågar.

Av JonasT
Skrivet av boibo:

En majoritet (typ 95% av alla laptops som säljs) klarar sig på 45W.

Men effekten på laddaren är ganska irrelevant, det laptops i regel kräver är 20v. Många laddare skickar inte 20v utan brukar ligga på max 12 eller 15v. Det är nackdelen med PD, man måste läsa den lilla texten på laddarna/batteripacken för att veta vad den faktiskt stödjer.

45W klarar ladda nästan alla kontorsdatorer som lenovo, hp. Större laptops kommer me 65w laddare (tex den T15 gen2 jag skriver detta på), men klarar sig fint med 45. Tar lite längre tid o ladda upp den men vad gör det.

Enligt manualerna matar båda Ikea-laddarna upp till 20 V via PD.