Inlägg

Inlägg som JonasT har skrivit i forumet
Av JonasT

Som ett lite inflik rullar spelet rätt bra på Steam Deck också utan att se ut som en potatis, förutsatt att man accepterar bildfrekvenser mellan 30 och 40 FPS.

Av JonasT
Skrivet av Alexraptor:

Sicket dilemma då, skaffade nyligen en PS5 för Stellar Blade, frågan är skaffar man Playstation verisionenen eller hoppar på PC verisionen?

Decisions decisions...

PS5-versionen är riktigt bra också, och går kanske att hitta lite billigare?

Av JonasT

Om du inte har testat det så kan det vara en idé att rycka strömkabeln helt till skärmen och låta den vara strömlös några minuter innan du kopplar in den igen. Stött på några skärmar genom åren som "hängt" sig på det viset.

Av JonasT

Wow, det där gick riktigt risigt!

Av JonasT

Kan du fota samtliga kablar som löper ut ur fläkten? Det ska finnas fler än ARGB-kontakterna.

Av JonasT

Förutsatt att ni inte kör kryptering via Bitlocker på hårddisken (vilket ni troligtvis inte gör) är det bara att trycka ”Y” för att fortsätta.

Av JonasT
Skrivet av spjakarn:

Vill för övrigt tacka Sweclockers att jag fick reda på namnet på spelet (Alex Kidd) som jag spelade på min kusins SMS, som av någon anledning undgått mig i 25 år.

Ingen orsak! Alex Kidd var ett av de första Sega-spelen jag spelade. Även i mitt fall var det på kusinens Master System.

Av JonasT
Skrivet av Swedishchef_90:

Aah sant! Men tror 8000 blir som bäst laptop. Ryktet säger 9000 iaf

Jepp, är rätt säker på att det blir 9000-serien för ”vanliga” Zen 5 desktop i höst. AMD verkar hålla hårt i det namnmönstret sedan Ryzen 3000.

Av JonasT
Skrivet av Swedishchef_90:

Cpu 9000
Gpu 8000
Annars kommer nog chaos uppstå när ingen vet vad folk talar om med 8000 serien

Som nu med 7000-serien?

Av JonasT
Skrivet av Thomas:

Kul läsning som vanligt Jonas!

Jag har tydligen helt tappat tidsperspektivet här; jag hade nog gissat på att 9700 Pro kom nånstans kring GeForce 256 - GeForce 2.

Produktlanseringarna under den här tidsperioden flyter verkligen ihop, så det är inte konstigt!

Det är rätt galet när man tänker tillbaka att det släpptes nya generationer grafikkort varje år med en halvårsrefresh mellan. Lite skillnad mot nu med 2,5 till 3 år mellan generationer.

Av JonasT

Utöver vissa undantagsfall (Alan Wake II med path tracing exempelvis) så strävar jag alltid efter 60 FPS+ och justerar upplösning/detaljnivå efter detta.

Av JonasT

100% SSD sedan några år tillbaka (räknar inte in NAS:en där). Första SSD-köpet var en Intel X25-M G2 80 GB om jag inte minns fel.

Av JonasT
Skrivet av SiRai:

Som pc-spelare borde man väl redan vara van med att behöva 25 000 konton. Ser inte den stora uppståndelsen..

Problemet är att det är många regioner i världen som inte har tillgång till PSN, och därför låses de användarna ut från att spela spelet överhuvudtaget.

Av JonasT

Nu spelar jag visserligen mestadels på tv:n, vilket är en OLED, men planerar att byta till OLED på bildskärmsfronten också framöver. Vill dock kika närmare på de senaste WOLED-skärmarna först och kanske vänta in några fler modeller än bara LG:s egna.

Av JonasT

Har spelat några timmar nu på Steam Decken, och det flyter fint utöver några dippar här och var. Riktigt kul är det i alla fall! Likt ettan vill man bara klämma in ”en sista run”.

Av JonasT

Köpte nu på morgonen. Det är Steam Deck Verified direkt vid Early Access-lanseringen, så blir perfekt att ströspela.

Av JonasT

Testa att dra hem den från Techpowerup.

Av JonasT

Missade Uffe, men är nöjd ändå!

Av JonasT

Det här är lite av ett långskott, men det kan vara värt ett försök. Testa att forcera PCI Express 3.0 för platsen som grafikkortet sitter i. Vet att många moderkort ur 300-serien har haft stabilitetsproblem med PCI Express 4.0, och jag tror även att Asus har plockat bort det stödet ur senare BIOS-versioner.

I BIOS ligger det under "Advanced/Onboard Devices Configuration/PCIEX16_1 Mode/". Ställ om den till GEN 3.

Av JonasT

Endast när jag jobbar hemma för att komma åt kontorets nätverk/NAS.