Inlägg

Inlägg som JonasT har skrivit i forumet
Av JonasT
Skrivet av Alastor Moody:

18 000 kr är för dyrt då Alienware har en motsvarande (AW3225QF) för runt 13 500 kr.

Alienware hade nog fått mina pengar om det inte vore för att den var välvd.

Av JonasT

Kör med Chromes default, så Google med snabblänkar till ofta besökta webbplatser.

Av JonasT
Skrivet av lasseTM:

Måste fråga hur time spy cpu test förhåller sig till core count.
Jag får ju skitlåga poäng på CPU jämfört med er med en 7800x3d även om den ska vara bland de bättre processorerna för spel.

Får 24172 poäng totalt
GPU 28105
CPU 13483
allt är stock men min CPU har custom loop så värme är inte ett problem, ligger på runt 80 grader i cinebench all core och den håller runt 4,8-4,9ghz på alla kärnor.

CPU-testet i Time Spy är mer beroende av höga kärnantal i kombination med höga klockfrekvenser (alla världsrekord är med antingen överklockade Threadripper eller Xeon med 56+ kärnor). Så du behöver inte vara orolig över din "låga" poäng med andra ord.

Av JonasT
Skrivet av Peterrrrr:

Tänkte köpa nytt grafikkort och har ett Defince C och med fläkt vid fronten är max mått 315mm och utan 340mm.
Undrar om det är helt kört med denna då den enligt spec är 344mm:
https://www.komplett.se/product/1221500/datorutrustning/dator...

Eller går det att få i några mm?

Rent spontant tror jag det blir för tajt. Har ett Meshify C med samma stomme som Define C, och med mitt grafikkort på 285 mm är det ganska exakt 55 mm kvar till metallen i fronten – något som innebär att Fractals begränsning på 340 mm verkar stämma ganska bra.

Av JonasT
Skrivet av dool:

Hur är fläkten monterad? Går det att byta fläkten själv om X antal år om den börjat väsnas?

Den sitter begravd någonstans under höljet, så oklart. Baserat på servicemanualen från andra fläktbestyckade Alienware-skärmar så verkar det dock vara möjligt om man är någorlunda händig och avlägsnar cirka 25000 skruvar. Men designen kan givetvis skilja en del mellan modellerna.

Skrivet av wibbe44:

När ni skriver att ABL kickade in vid HDR-läget på skrivbordet undrar jag om ni körde på det certifierade HDR-400 läget eller Peak 1000. Det är nämligen det certifierade läget man bör använda till vardags då det andra ses mer som ett "overdrive" läge.
Har själv en AW3423DW och har noll ABL på skrivbordet med HDR aktiverat i HDR-400. Jag kör slidern inställd på 10 i Windows 11 för SDR-materialet i HDR-läget.
Vore intressant att höra hur ni upplever denna skärm med samma inställning.

Den aggressiva ABL:en gäller Peak HDR 1000-läget. Vid Display HDR True Black 400 märks ingen nämnvärd ABL.

Av JonasT
Skrivet av Gambit_2K:

@Sweclockers Upplevde ni inte att HDR1000 (Peak brightness tror jag det heter hos Alienware) on vs. off faktiskt gav en mörkare full screen brightness? Jag har sett att alla nya Samsung QD-Oled paneler verkar ha det problemet. LG's WOLED har inte denna issue.

Exempel:

https://twitter.com/i/status/1763275255726940212

Ja, med HDR Peak 1000 kickar ABL:en in rejält vid fullskärmsvitt, vilket ger upphov till lägre ljussstyrka än exempelvis Display HDR True Black 400 vid samma scenario. Ett ganska märkligt beteende kan tyckas. Vid spelande och filmtittande var det inget som vi direkt reagerade på, men i skrivbordsmiljö är det väldigt uppenbart.

Skrivet av Rebe1:

Vet nån om båda Alienware kommer med aktiv kylning (fläkt isf)? Om yes och det är bara jag som har missat info i texten - hur högt ljudnivå är isf?

Båda modellerna har fläktar. Under tiden vi använde skärmen hörde jag aldrig fläkten, men det är möjligt att den kanske är mer hörbar i helt knäpptysta miljöer.

Av JonasT

Blev precis klar med säsong 3 av The Boys och tyckte den var riktigt bra! Blir nog spinoffen Generation V i väntan på säsong 4.

Av JonasT
Skrivet av Hajjar99:

Nej det har jag tyvärr inte finns det annan lösning? eller är nytt nätaggregat mer värt ändå då man planerat att köpa nytt?

Om du hör av dig till Corsairs support med exakt modellnummer på nätaggregatet så är jag rätt säker på att de kan peka dig i rätt riktning var du kan köpa en passande reservkabel.

Alternativet är att köpa ett nytt nätaggregat, men det känns i sammanhanget som en ganska dyr lösning om du är nöjd med enheten du har nu.

Av JonasT
Skrivet av medbor:

Har du tittat i artikeln innan du svarar?

Alla G-system som testades åtminstone

Man kan säga att G-serien är outliers i sammanhanget eftersom de är baserade på monolitiska kretsar för bärbara datorer.

Sen ska det också sägas att moderkortet som används kan ha en viss påverkan i saken när det kommer till idle-mätningar, sett till att vi tar värdet för hela systemet vid väggen.

Bästa vore helt klart att ha kompletterande mätningar för endast processorn via 8-pinskontakterna, men saknar i dagsläget utrustning för det. Kanske i framtiden!

Av JonasT

Kände att det här ämnet var up my alley, men det räckte inte hela vägen…

Av JonasT
Skrivet av Keylia:

Det är en samsung

Det verkar finnas flera alternativa filhanterare till Android som klarar av att visa bildspel från ett USB-minne. File Manager Plus är ett exempel.

Av JonasT

Förutsatt att du använder den medföljande hubben med Lian Li:s SL-fläktar så behöver du inte ha en 5V ARGB-port på moderkortet, då denna kan kommunicera med en intern USB-kontakt med mjukvaran L-Connect.

Ditt nätaggregat har SATA-strömkontakter, men de sitter på löstagbara kablar. Har du kvar kabelpaketet som kom med nätaggregatet?

Av JonasT
Skrivet av Saagaa:

Hmm vad är det som händer i F1 22 1% lows? 5000 serien X3D överpresterar till och med 7000 serien X3D. Samtidigt som 7950X även överpresterar vs i andra spel. Tråkigt att inte 5950X/7900X är med här då dom eventuellt kunde ge en bättre bild av vad som händer här. Är det här ett spel som kan använda två CCDs och deras cache i princip optimalt iom deras högre klockfrekvenser jämfört med 7950X3D? Eller är det vi ser ett resultat av slumpmässig variation under testomgångar?

I alla fall känns resultatet smått omöjligt.

Ja, jag håller med om att de är väldigt konstiga och i synnerhet då de endast dyker upp vid 1080p. Verkar onekligen som att vi slår i någon form av GPU-flaskhals här och att något avvikande händer med specifika modeller sett till lägstavärden.

Får ta och undersöka detta närmare, kanske pluppa i typ en 5950X och se om den följer samma mönster.

Skrivet av Carliz:

Vet inte om Sweclockers har ändrat inställningar för att "tvinga" spel på CCD0, den med extra cache. Under normala förhållanden så verkar 7900X3D och speciellt 7950X3D har svårt att välja rätt CCD med default inställning därav bör få lägre värde än 7800X3D, vilket inte är fallet i SC tester. Genom att begränsa CCD1 till något lägre, i mitt fall 100MHz lägre max turbo jämfört med CCD0 så väljer CPUn att alltid köra spel i CCD0, jag fick över 15% boost i spel och 3DMark jämfört med default.

Vi kör allt i stock utan forcering av CCD på Ryzen 9 7950X3D.

Av JonasT
Skrivet av marcusOCZ:

Tyckte nånting var galet, så jag installerade CP och körde benchmarken i 720p medium. Se bort från 99 percentile, för detta är inte lägsta värde av den. Finns ingen metric i Capframe som heter lägsta värde av 99% percentile.

https://i.imgur.com/yozaNPg.png

Värdet är baserat på 99:e percentilens renderingstid (frame time), vilket i CapframeX heter P1.

Av JonasT
Skrivet av sKRUVARN:

"Vidare fortsätter företagets vinstmarginaler att öka med 2 procentenheter till 76 procent, vilket även det är rekordnivåer."

@JonasT det måste väl rimligtvis vara bruttomarginalen som avses och inte vinstmarginalen?

Det är mycket riktigt bruttovinstmarginalen som åsyftas. Har korrigerat detta i artikeln nu, tack för för att du lyfte det!

Av JonasT
Skrivet av DST:

Har faktiskt gör svårt att förstå graferna, hur kan en 12600k får sämre resultat än en 5800x, samt hur kan 7950x3d prestera bättre än 7800x3d som inte har samma problem med att enda ccd:n inte är med v-cache.

Sen ser man att vi har en r5 2600x i testet, men inte än 10gen eller 11gen cpu som både är nyare och mer populärare än just 2600x:an som är äldre.

Sen hade varit kul att se några resultat för mp spel oxå.

Det är inte svårare än att Ryzen 7 5800X snittar högre än Core i5-12600K i vår spelsvit.

7950X3D är snabbare än 7800X3D förutsatt att spelet körs på rätt CCD, vilket verkligen inte var fallet vid det ursprungliga testtillfället, men nyare chipsetdrivrutiner har förbättrat detta rejält.

Anledningen till Ryzen-fokus i de nyinlagda referenserna är att det de är mest relevanta för den som kan tänkas vara en tilltänkt köpare av Ryzen 7 5700X3D.

Av JonasT

Passade på att lägga till lite ytterligare processorer i form av Ryzen 7 5800X, Ryzen 5 3600 och Ryzen 5 2600X till detta test, där framförallt de två sista kan vara intressanta referenser för den som sitter på äldre Ryzen-byggen. Trevlig helg!

Av JonasT
Skrivet av Taxas:

Då är min fråga varför inte ta Dell varianten som är biligare?

Har funderat på en LG C3 42tum också som verkar vara på någon kampanj

Ganska lost på vad som är bra och prisvärt i just OLED världen som PC-skärm.

Problemet med Dell (Alienware)-skärmen är att den är välvd, vilket i mitt personliga tycke känns rätt meningslöst på bildförhållandet 16:9. Men om man tycker det är ok är den utan tvekan ett av de hetaste valen just nu sett till att priset är så pass lågt.

Av JonasT

Eftersom diskussionen redan var igång här så kopplade jag på nyheten till denna tråden.

Av JonasT
Skrivet av Wesslan1:

Hardware unboxed har testat både asus och nya msi nu och kortfattat var rekommendationen att skiljer priset sig avsevärt som i usa ta den billigare msi. Om det är samma pris, ta asus.

Såg att Komplett hade lagt upp MSI-skärmen nu. Sett till priset på 16995 kronor verkar Sverige gå miste om den aggressiva amerikanska prissättningen dessvärre.