Inlägg

Inlägg som JonasT har skrivit i forumet
Av JonasT
Skrivet av Unbalanced:

Och en annan sak, vad exakt menas med "open layout" när man pratar om chassin?
Är det när man kör det helt utan sidokåpor eller något annat?

Tack på förhand.

I det här sammanhanget skulle jag säga att ”open layout” syftar på Define R6 förmåga att omvandlas till att svälja större radiatorer. Tredje bilden från botten i mitt test beskriver vad jag menar.

Av JonasT

Jag kommer nog att invänta WOLED-skärmarna för att se hur de står sig mot QD-OLED i 4K/240 Hz-segmentet. Vi har en 27-tums Alienware QD-OLED uppställd på kontoret (AW2725DF) och jag stör mig enormt på hur dassig svärtan blir i ett upplyst rum. Ser fantastiskt ut när man släcker ned, men det återspeglar inte miljön jag sitter i hemma direkt.

EDIT: Bra artikel på ämnet hos TFT Central.

Av JonasT

Vad är det för HP-dator och hur ser det ut med lediga PCI Express-platser på insidan?

Ett M.2 PCI Express-kort är utan tvekan bättre än en USB-lösning, men det förutsätter att du har rätt typ av PCI Express-portar på moderkortet.

Rgb
Av JonasT

Det enklaste är att köpa en RGB-hubb. Typ den här från Deepcool tar upp till 12 enheter.

Av JonasT

Tycker A3:an ser riktigt nice och flexibel ut på insidan – speciellt sett till priset. Får försöka fiska ett testexemplar när det är färdigt.

Av JonasT

Skumt, enligt manualen är fn+F11 genvägen för att öppna e-mail. Så samma sak händer när du trycker på fn+F12?

Av JonasT

Har precis fått veta att riktpriset för APNX C1 (vit och svart) nu har ändrats till 1 199 kronor. Recensionen har uppdaterats med det nya priset i och med att den publicerades för bara två dagar sen, men det är inget som påverkar utmärkelsen. Fortfarande en "Utmärkt produkt" med andra ord, om än ännu starkare så nu efter prissänkningen.

Av JonasT
Skrivet av napahlm:

Hur presterade processorfläkten? Tycker den var sjukt snygg. Ser inte så stor ut heller, så den bör passa i de lite större ITX-chassin som finns nu.

Utöver att monteringsanordningen kändes stabil har jag dessvärre inte gjort några tester på just processorkylaren. Men håller med om att den är väldigt snygg!

Av JonasT

Fick hålla tungan rätt i mun genom hela videon för att inte kalla chassit @Apanx C1.

Av JonasT
Skrivet av _genki:

Överlag tycker jag bara att de har tagit bort den grundläggande flexibiliteten som chassit hade. jag kör tornkylare i mitt nuvarande NR200, och tycker att det är en skam att den funktionaliteten tas bort helt och hållet.

Håller helt med. Är väldigt nöjd med att kunna köra en U12A i mitt NR200P och är inte intresserad av AIO.

Av JonasT

Är jäkligt dålig på att hålla rent burkarna hemma, men brukar väl bli filterrengöring några gånger om året och mer noggrann städning i samband med uppgraderingar/mek.

Arbetsstationen på jobbet skulle dock behöva lite kärlek…

Av JonasT
Skrivet av marcusOCZ:

Går det att köra framegen på denna? Hade vart rätt fint om det gick i spel där man inte använder mus eller behöver flytta musen fort. Typ handkontrollspel.

Absolut, antingen via FSR 3 eller med AFMF globalt i drivrutinen.

Av JonasT
Skrivet av pAcKiE:

Kanske jag som är kass men graferna verkar vara de samma?

Ibland cachas diagrammen av webbläsaren om man besökt sidan innan. Testa att köra en CTRL+F5.

Av JonasT

Nu har jag lagt till IGP-resultat från Ryzen 7 7700X i testet. Prestandan är som väntat ganska låg.

Ping @GuessWho

Av JonasT

Jag gillar gamla grafikkortslådor.

Av JonasT
Skrivet av GuessWho:

@JonasT

Har inte vanliga Ryzen 7000 serien integrerad grafik också nuförtiden?

Hade varit intressant att se någon av Ryzen 7000 processorerna, exempelvis Ryzen 7 7700X med i iGPU testerna.

Åtminstone enligt amd.com så har
AMD Ryzen™ 7 7700X - Graphics Model AMD Radeon™ Graphics

Vet du vad? Jag kör igenom 7700X imorgon och lägger till den i testet. Kul att ha siffrorna för framtiden om inte annat.

Av JonasT
Skrivet av Yoshman:

Skulle vara spännande att se något test där iGPUn används för GPGPU, t.ex. Blender Cycles, PyTorch/Tensorflow (Machine Learning), eller liknande.

Även om dGPUer är snabbare där har iGPUer en "killer feature" i att de kan access långt mer "VRAM", vilket gör att de kan använda GPGPU (som även för iGPU är långt snabbare än CPU) på fall där dGPUer går bet p.g.a. för lite VRAM.

Håller helt med om att det hade varit intressant. Kan se om vi kan bredda iGPU-sviten utanför spel. Den här rundan blev det tajt med tid eftersom det inte fanns några referenser att tillgå sedan tidigare.

Skrivet av superapan:

Påverkar STAPM-debaklet resultatet här på något sätt? Jag har inte hunnit fördjupa mig i det ännu, men ingen ny Agesa finns ute, så jag antar ja?

Sen har väl denna testats med typ 8000 MHz-minnen med ganska fin uppsida, om jag minns rätt. Iaf är inte 6000 MT en sweetspot för just denna AMD-prolle.

Hade egentligen tänkt skriva det i första inlägget, men glömde bort. Vi körde med STAPM avstängt. Åtminstone MSI och Asus har rullat ut BIOS med nya Agesan.

För högsta möjliga IGP-prestanda är definitivt hög minneshastighet önskvärd. Strävar man efter lägre latenser, exempelvis ihop med ett separat grafikkort är 6000 MT fortfarande sweet spot sett till att minneskontrollern klockar ned sig över den nivån.

Av JonasT
Skrivet av Apanx:

Hur vettig är 8700G om man ställer den mot ex att köpa 12100F och RX6600, vilket landar på en liknande kostnad men verkar leverera betydligt bättre prestanda enl ex https://www.techspot.com/review/2796-amd-ryzen-8700g/

Som jag skriver i recensionen:

Den som strävar efter att bygga en budgetorienterad spelburk kommer dock fortfarande att få ut mer prestanda genom att satsa på att köpa ett separat grafikkort ihopparat med en billig processor – åtminstone så länge de nuvarande priserna gäller för Ryzen 8000G-modellerna.

Även det billigare GTX 1650 som används som referens i testet är snabbare än 8700G i spel.

Av JonasT
Skrivet av Michael1:

Tack för all input! Jag tror jag är lite otydlig. När man googlar bi-wire vs bi-amp så beskrivs skillnaden. Bi-amp använder 2 steg per högtalare medan bi-wire använder ett. Manualen säger att högtalaren har stöd för "bi-wire". Men ni är inne på att det bara är att köra ändå? Det vore bra och det jag var ute efter.

Ja, det är bara att köra. Men glöm inte att ta bort blecken mellan terminalerna på högtalarna först.

Av JonasT
Skrivet av Michael1:

Men där står det ju bi-wire, alltså 2 par kablar från varje högtalare till samma kanal i förstärkaren. Det är det som förvirrar mig.

När du aktiverar bi-amping på din receiver och plockar bort blecken på högtalarna så driver du diskanten och bas/mellanregister på separata slutsteg. Se bild nedan.

https://manuals.denon.com/AVCX4800H/EU/EN/fig/Conne%20SP%207.1%2...