Inlägg

Inlägg som JonasT har skrivit i forumet
Av JonasT

Kommer alla karaktärer i framtidens spel att ha sex fingrar per hand?

Av JonasT
Skrivet av Baver:

Kul grej, men jag vill inte ha mer grejor på skrivbordet. Hade den kommit i 5.25” format för montering direkt i chassit så…

Det finns skruvhål på kuberna, så med lite kreativitet kan man säkerligen placera dem på lite roliga ställen (se bild ovan).

Av JonasT
Skrivet av r80x:

Känns väldigt trevliga och roliga att ha vid datorn men bristen på mjukvarustöd förstör en del.

Hade varit coolt att exempelvis ha de kopplade till hur mycket ammunition, health, shield mm man har I spel. Hade varit riktigt häftigt.

Ja, det hade varit ballt! Eller typ varvtalsmätaren/hastighetsmätaren i bilspel eller höjdmätaren i flygsimulatorer. Känns som det finns många roliga användningsområden om mjukvarustödet kommer på plats.

Av JonasT
Skrivet av Lagers:

Bra en recension, dessa små tester tycker jag är riktigt roande och bra gjorda. Enkelt och trevligt.

Det är lite habegär, men man kan nog vänta lite till mjukvaran blir bättre då, eller räcker det att ha LibrehardwareMonitor igång på datorn och kunna köra dom från det programmet bara?

Om man bara önskar funktionaliteten att visa exempelvis CPU-temperatur, CPU-last, GPU-temperatur och GPU-effekt så räcker det med att köra servermjukvaran (VU Server) ihop med Streacoms demo-applikation (som använder LibreHardwareMonitor för att plocka in sensorerna från komponenterna).

Av JonasT
Skrivet av Daemon:

<Uppladdad bildlänk>

Dags att ladda. :]

Oh, min kom idag också!
Ugreen Nexode GAN på 65 W som storleksreferens (de är ganska exakt lika tjocka).

Av JonasT
Skrivet av ipac:

Detalj men detta stämmer inte:
Blackwell-kretsen är tillverkad på 4NP som i sin tur är en förfinad 4N som används för Ada. Båda dessa är custom made för Nvidia och sägs ha sitt ursprung i TSMC N5.

Mycket riktigt, blev en typo där.

Av JonasT
Skrivet av Jagers:

https://www.sweclockers.com/nyhet/38334-nasta-amd-grafikkort-...

nu får ni fan bestämma er är det MER raytracing eller MINDRE ray tracing

Det beror på vem man frågar.

Av JonasT
Skrivet av boibo:

En majoritet (typ 95% av alla laptops som säljs) klarar sig på 45W.

Men effekten på laddaren är ganska irrelevant, det laptops i regel kräver är 20v. Många laddare skickar inte 20v utan brukar ligga på max 12 eller 15v. Det är nackdelen med PD, man måste läsa den lilla texten på laddarna/batteripacken för att veta vad den faktiskt stödjer.

45W klarar ladda nästan alla kontorsdatorer som lenovo, hp. Större laptops kommer me 65w laddare (tex den T15 gen2 jag skriver detta på), men klarar sig fint med 45. Tar lite längre tid o ladda upp den men vad gör det.

Enligt manualerna matar båda Ikea-laddarna upp till 20 V via PD.

Av JonasT
Skrivet av Ragin Pig:

Ah sjukt nostalgisk artikel. Första datorn jag plockade ihop och byggde själv var däromkring - en Athlon XP 2600+ (thoroughbred). Anledningen till att det blev just den processorn var att den faktiskt gick i 2ghz, något jag blev fixerad på.

Tror absolut det var nödvändigt för amd att använda modellnamn som antydde till jämförelse mot pentium 4, även om jag faktiskt inte vet hur bra dom stämde. På den tiden jämfördes processorer allt som oftast mellan klockfrekvens utanför entusiast circklar. Se tidningar, annonser, folkmun etc.

Fick mig även att komma att tänka på den här videon. Förutom kylarfästen som inte riskerade en skruvmejsel genom moderkortet så brann dom (intel) heller inte upp om man stod utan (kylare)

https://www.youtube.com/watch?v=NxNUK3U73SI

Jäklar vilket liv det blev när den där videon publicerades. AMD kontrade väl t.o.m. med en egen video där de visade att Athlon-system visst stängs av vid överhettning.

I slutändan var Tom’s video inte ogrundad dock. Var många Socket A-moderkort som hade bristfälliga skyddsfunktioner för just plötslig överhettning. Gjorde väl inte saken bättre heller att Thunderbird inte hade någon integrerad tempsensor.

Av JonasT

Beställde ett ex av 45-wattaren. Känns som en ”bra att ha i väskan”-reserv.

Av JonasT

So close!

Av JonasT
Skrivet av spinxen:

Min AMD Duron 600 (mhz) @ 1050 Mhz sprang ju åttor runt det mesta redan innan Intel släppte sin PIII 1ghz, till en bråkdel av priset. Det var tider det

Kul sammanträffande! Fick tag på en ny Duron 600 via Ebay för ett tag sedan och har sedan dess skramlat ihop lite delar till en potentiell retro-överklockningsartikel som kan rulla senare under året.

Av JonasT
Skrivet av edson:

Mer Innebandy ska såklart vara på listan!

{ data-uri }

Jäklar vad vi spelade det på lunchrasterna i högstadiet!

Av JonasT
Skrivet av lumpa:

Har för mig att Pentium 4 startade på 1.4GHz, inte 1.5GHz som det står i artikeln. Men jag kanske minns fel?

1,4 och 1,5 GHz lanserades samtidigt och följdes kort därefter upp av 1,3 GHz.

Av JonasT
Skrivet av Chromatic:

Önskar jag hade en sån istället för min P2 på 333 mhz på retrodatorn! Klarar knappt spel från 97 och uppåt...

Förstår precis din känsla. Satt på en Pentium II 300 MHz fram tills sommaren 2000 då jag växlade över till en Pentium III 733 MHz, och jäklar vilken skillnad det var!

Av JonasT
Skrivet av firefreak:

Ni glömde ta upp att Intel släppte P3 i 1,13Ghz för att försöka hänga med AMDs race när P4 inte presterade som dom önskade. Dock räknade P3an på 1,13Ghz fel och fick återkallas till slut.

Jag fick avgränsa historiken lite för att hålla längden på artikeln nere, men ja det är mycket riktigt att Intel blev tvungna att återkalla Pentium III 1,13 GHz för att de inte fungerade korrekt vid den klockfrekvensen.

Av JonasT
Skrivet av Thomas:

Jag ser inte riktigt meningen med KS-modellerna ärligt talat.
Påminner lite om Ryzen 3000XT-processorerna med väldigt marginell prestandaförbättring mot motsvarande X-modell.

I detta fallet blir det väl 6.2/6.0 = 3.33% högre prestanda som allra mest, men här även till ett klart högre pris (14900K kostar runt 7200 kr, denna med rekommenderat pris på 8700 kr enligt nyheten) och högre bas-TDP.

Ja, nej, det är väl mer en haloprodukt för den som inte bryr sig så mycket om kostnaden men vill ha en förhoppningsvis bra binnad processor direkt ur kartong. Bang for the buck-faktorn är rätt obefintlig.

Av JonasT

Geforce RTX 3080 FE, köpt vid launch hösten 2020. Funkar fortfarande bra, men hade varit kul med något snabbare i framtiden (lite svettigt med path tracing i Alan Wake II).

Av JonasT

Tror att Playstation är den enda konsolserien jag ägt alla versioner av, inklusive de portabla.

Av JonasT

Upprätta ett ärende via Fractals supporttjänst så kan de säkert lösa en reservdel.