Inlägg

Inlägg som Wiinis har skrivit i forumet
Av Wiinis
Skrivet av joakim99:

Vad skulle du vilja kalla det?

Vet inte och det är en komplex fråga för de som bara vill tjäna pengar för de är det en vinst men för oss som vill hitta ett bra boende blir det mer än bara vinst.

Av Wiinis
Skrivet av Trent023:

Fortfarande samma förtjänst på första bostaden.

Klart det inte är lika kul men jämför det med den som skulle köpt samma, nya bostad utan de pengarna.

880 tusen i lån jämfört med 4 miljoner.

Hur kan det bli dyrare?

Om jag har en lägenhet som jag köpte för 2 miljoner och sen säljer för fyra miljoner. Köper jag sen en ny för fyra miljoner då måste jag stoppa in ca 400 000 för jag betalat vinstskatt. Kanske fel term att kalla det dyrare, men oavsett måste jag skjuta till mer pengar. Tycker det är fel att kalla det vinst när jag måste betala mer.

Av Wiinis
Skrivet av Trent023:

Fortfarande minst drygt 3 miljoner i fickan 👍

Om du gör en exit och inte köper nytt då är bra men annars blir det dyrare.
Sälj för fyra miljoner och köp nytt för samma då är det inte lika kul.

Av Wiinis
Skrivet av Aktsu:

Och ni har ingen annan intäkt än medlemsavgifter i de där 5 miljonerna? För som sagt bör man ställa det i relation till medlemsavgifter inte total omsättning då medlemsavgifterna är vad man hade sänkt om arvodet inte fanns.

Om arvodet är 72k innan sociala avgifter och det är 5 miljoner i medlemsavgifter så lägger ni runt 1,9% av medlemmarnas inbetalning på styrelsearvode, är det inklusive sociala avgifter är det istället runt 1,4%. Är såklart bättre att det är en mindre andel men jag tycker att allt över noll är slöseri.

Om det är så jag ska tänka är det ju ännu värre. Då är närmare 20%. Med brasklappen att jag minnas fel och räknat fel. Men ca 200k inklusive soc. avg. och intäkter på ca 1,1 mille i avgifter.

Av Wiinis
Skrivet av Aktsu:

När jag gick in i styrelsen i min förening såg jag till att medlemmarna röstade för att sätta arvodet till noll. Är hål i huvudet om alla ska betala avgift med skattade pengar för arvodet där Skatteverket tar över 60%.

Så sedan dess har vi sparat in mycket pengar som istället kunnat gå till att ha högre underhåll utan att höja avgiften.

Håller med. De höjde avgiften med 10%, två ggr!, och ändå tar de ut ett arvode på ca 9% av omsättningen.
Får väl vara den jobbiga den här gången.
Tack för inputen!

Av Wiinis
Skrivet av Trihxeem:

Fördelen för oss i vår BRF är att vi har butiker i bottenplan som bidrar med 50% av intäkterna till föreningen så våra avgifter är ungefär 50% av vad de annars skulle vara. Det är ju omöjligt i en villa.
Har nu en avgift på 3200kr för 91kvm i centrala malmö och då ingår värme, vatten, bredband, avsättning för framtida underhåll etc. det enda jag utöver det behöver betala är el. Sitter i styrelsen och ser att vår budget går ihop långsiktigt.

Så ja, högre pris per kvm i inköp men sedan kan man bo billigt i "rätt" brf.

Vi har samma i vår BRF, där lokaler står för 50% av intäkterna. Som nyinflyttad och precis läst årsredovisningen, blir jag fundersam på styrelsens arvode vilket jag tycker är väldigt högt. Krävs det mer jobb för att ni har butiker?
Kommer själv gå med som kassör, och med tanke på ersättningen så kommer jag antingen få jobba mycket eller få bra betalt. Oavsett tycker jag inte det är ok att en så stor del av kostnaden ligger på arvode.

Av Wiinis
Skrivet av Gustav-P:

Det finns saker som är bra med EU - men så finns det också jättemånga saker som är ren och skär idioti med vad de hittar på.
Men visst någon minoritet som förhandlar till sig en liten sak som de kan vifta med och berättiga sin existens för sina väljare medans stora frågor som verkligen berör och behöver mer debatt och arbete för att förslagen ska bli bra bara hafsas igenom.

Måste vara ett oerhört stort problem i något EU land att det ligger korkar i drivor på gatorna för att de fått för sig att införa denna regel. Sådant här, och skatten på plastpåsar, borde svenska Riksdagen bara skita i att införa och ta eventuella böter.
Finns viktigare miljö områden att fokusera på om man har det som sitt största kall i livet.

Jag verkar vara den enda som tycker det är toppen att korken sitter kvar. Speciellt om man är iväg någonstans, t ex stranden. Risken att den blir sandig är minimal och den försvinner inte heller
Sen kan de ju utforma den bättre så att den blir enklare att stänga.

Av Wiinis
Skrivet av KroesusSork:

Ja, vad ska man säga... Har varit kund how Ownit i många, många år nu och alltid varit nöjd och rekommenderat dem, men senaste åren verkar det ha gått utför... och nu blev det droppen som fick bägaren att rinna över.

Jag var väl inte helt nöjd när jag skrev orginalärendet, då det är _tredje gången_ de börjar skicka mina paket via 08, så tonen kunde jag väl kanske hållit lite bättre... men komigen...

https://i.imgur.com/1H5bUp4.png

Notera att jag refererar till tidigare ärenden. Det går... ett slag...

https://i.imgur.com/8iEWNua.png

Varpå de tillslut återkommer med ett svar! Hurra!

https://i.imgur.com/OVjWqkx.png

... ridå! Jag upplever att jag blir i princip hotad. Sedan stänger snubben ärendet som "LÖST"... Löst?!

Jag finner det olämpligt att "hota" kunden med kostnader, speciellt när mitt stadsnät knappast har NÅGONTING att göra med att paket åker direkt in i ownits router:

3 213-238-223-225.customers.ownit.se (213.238.223.225) 3.329 ms 3.727 ms 3.855 ms

för att sedan hoppa ner till Stockhom:

4 213-238-223-224.customers.ownit.se (213.238.223.224) 28.142 ms 27.990 ms 28.336

.. och ja, jag är säker på min sak. Det är inget jag "upplever" eller gissar, tack och lov finns gamla hederliga bredbandskollens cli-klient till Linux kvar! Uuuundrar hur det ser ut när man kollar vilken server som ligger "närmast" med --check-servers flaggan?!

$ bin/cli --check-servers Network operator: Telenor Sverige AB Response time: anycast-global-ipv4.bredbandskollen.se 6.283732 ms Response time: sth1-ipv4.bredbandskollen.se 6.257533 ms Response time: gbg1-ipv4.bredbandskollen.se 13.088760 ms Response time: osl1-ipv4.bredbandskollen.se 13.085660 ms Response time: mmo1-ipv4.bredbandskollen.se 14.046549 ms Response time: svl1-ipv4.bredbandskollen.se 19.159894 ms Closest server: sth1-ipv4.bredbandskollen.se $

Nämen? Ligger staden jag faktiskt bor i SÄMST TILL och Stockholm BÄST? *spelar cirkusmusik* Det här är fan inte roligt.

Det är dags att byta ISP för det här går inte längre, men vill varna för att Ownit inte längre är vad de en gång var. Det här var ingen trevlig upplevelse.

0 sorkar av 10 möjliga. Undvik.

Hotad? Personen ville göra dig beredd på att det kan tillkomma kostnader. Vad hade du sagt om det kom en faktura i efterhand utan att du visste om det?
Förstår att du är arg för att det tog tid med svaret, men du ska nog andas och läsa igen.

Sen måste jag erkänna att jag förstår inte problemet. Är det så märkbart med routingen och hur upplever du det? Är det hela tiden eller hur märker du ens av det?

Av Wiinis
Skrivet av lhugo:

Vardör är detta relevant? Den lagring du beskriver har ju helt andra egenskaper. Är poängen att det finns andra sätt att lagra stora mängder data? Jättemånga 1.44 MB-floppys kan lagra mer än dina NAS:ar.

Datadensiteten är betydligt sämre på vad du anger jämförtbmed dessa teoretiska optiska skivor. Sulle denna skiva mot förmodan realiseras och ha bra hållbarhet är den ju totalt överlägsen ditt exempel för kall backup.

Hen syftade nog mer till datacenter=200TB

Av Wiinis

Jag tar nog priset i att vara gubbe i år.
Bakgrunden är att jag är nyskild och bott själv i någon månad och är således ganska kärlekskrank och skulle vilja ha lite uppskattning av det motsatta könet.
Går in på en av de här stora dejtingsidorna, funkade bra för 17 år sedan där jag träffade exet. Fixar med profilen, lägger upp några bilder - gör mig inte jättebra på bild - och sen tänkte jag sitta tillbaka och invänta kvinnornas jubel och tjoande. Ett riktigt kosläpp.
Aldrig använt Tinder, men gissar att de gjort en minivariant av det. Swipea höger och vänster.
De jag gillar - för åldersspannet är satt i passande ålder, vilket gör att det är gummor, själv 42 - är få som gillar tillbaka, inget konstigt ännu, men de som faktiskt gillar mig, de kan jag inte få kontakt med. Skriver upp mig på ett abonnemang på ca 200 i månaden på ett kvartal och inser att de måste också ha ett abonnemang för annars går det inte. Så även vi finner varandra intressanta då måste jag alltså betala ännu mer.

Så nu till det gubbiga, jag mailade supporten och reklamerade tjänsten. Det är inte gubben som är ful, det är tjänsten som är för dålig! Punkt!

Edit: Reklamationen gick igenom! Nu får jag hitta en ny tjänst där jag kan späka mig själv och inse att "I'm too old for this."

Av Wiinis
Skrivet av ehsnils:

Lösningen blir säkert någon form av bolagskonstellation som visar att företaget som äger tjänsten är en förlustaffär.

Borde de inte alltid göra så om det var så enkelt?

Av Wiinis
Skrivet av rwkk:

är möjligt att gömma malware i minne också.

nej, bättre att se upp vem/var du köper ifrån. kan minimera risken med 99.999%

Vilket minne menar du då?

Av Wiinis
Skrivet av timpO:

Det är snart dags för mig att beställa ny förmånsbil. Enligt beräkningar bör jag ha kört mina 12000 mil som vi har runt aug-sept. Jag är dock jäkligt kluven just nu på vad för bil jag vill ha... Kör just nu en Kia EV6 gt-line med "alla" optioner. Känns som de flesta bilarna antingen är samma eller ett steg ner i teknik eller mer "beta".

VAG: Samma batteristorlek, 400V ist. för 800V och allmänt mindre rolig teknik i alla bilar.
BMW: iX1 eller snart lanserad i5 touring. iX1 har mindre batteri så kommer inte klara vardagarna.. i5 touring kommer säkert lanseras så jag inte hinner få den innan jag Behöver en ny bil.
Polestar: model 2 är aningen liten.. De andra modellerna för dyra.
Volvo: EX30 alldeles för liten.
Tesla: Model Y - Intressant, helst med faceliften som kommer i år!
Zeekr: Intressant om vi får den valbar.
NIO: Samma sak
Mercedes: Enbart EQB i vår lista hittills. Känns som en riktig gubbräser..
Ford: Mustang är typ likadan fast med lite mindre teknik och saknar värmepump.

Jäkligt kluven faktiskt.. Tyvärr är det i princip bara Tesla model Y och Zeekr som är intressanta just nu om jag inte ska vara så tråkig att ta ut en ny EV6 en gång till i ett par år. Någon som har gått i samma tankar eller har något att tillägga som jag missar? Någon modell i samma segment som jag missat? Låter kanske väldigt "bortskämt" men då jag har förmånsbil och spenderar ca. 5000mil om året i bil så är det inte min investering i pengar, men kräsen pga. mycket tid i bil.

Kolla in Cadillac
https://www.cadillaceurope.com/se-sv/lyriq?ppc=SEARCH_utm_sou...

Av Wiinis
Skrivet av Joppis:

Betalar för tillfället bara för Youtube music (family). Ingen i familjen är intresserad av film/serier så mycket att vi behöver någon streamingtjänst för det.

Vad gör ni istället?

Av Wiinis

Ett tips är att testa en sak i taget.
Säkerställ att det ser ut som du tror.
Andas
Ibland tar det nämligen tid att förstå och det händer alla!

Av Wiinis

Hur ser du att den är borta och hur ser du att den finns?
Går du mot samma databas?

Av Wiinis
Skrivet av norrby89:

När du binder dig så är abonemanget bundet helt enkelt, då kan varken kund eller leverantör göra några ändringar på avtalet, Sen såklart finns det alltid extremfall där leverantören kan göra ändringar men är väldigt sällsynt och då erbjuder dom oftast möjlighet att kunna säga upp abonemanget eller annan kompensation.

Medans har du ett avtal som bara är pris X i 12 månader, du kan säga upp när du vill osv så om du väl läser avtalet så är priset nog inte garanterat och det finns i avtalet att leverantören får göra ändringar osv.

Ja men då är det inget avtal om att du har ett pris i tolv månader. Det är ett löpande pris eller vad man vill kalla det. Vad händer efter tolv månader?
Väldigt missledande och de räknar med att ingen läser avtalet.

Av Wiinis
Skrivet av norrby89:

Well förstår att du blir besviken över det hela, men hänger lite i att många inte läser vad dom faktiskt skriver på för avtal när man tecknar abonnemang idag, vilket är en självklarhet för företagen att utnyttja.

Blev också väldigt nyfiken på vad skillnaderna är i binda sig och få ett pris i tolv månader?

Men vad innebär då 12 månader?
Vad är skillnaden mot att binda sig?

Av Wiinis
Skrivet av Gundes:

Och din poäng är vadå? Det är fortfarande bara du som skriver om märkliga konspirationsteorier.

Förstår verkligen inte. Bevisen för att regeringar påverkar vad som står i traditionella samt sociala medier och tystar motståndare är väl ganska väl etablerat. Det har pågått länge och inte bara i diktaturer. Forna och kanske nuvarande Twitter/X är inte ett undantag. Du jämställer alltså den typen av "konspirationsteori" med att tro att jorden är platt?

Du kanske inte heller tror att USA avlyssnar "alla" trots Snowden läckan? Ännu en konspirationsteori från så kallade foliehattar?

Finns det bevis att regeringar påverkar vad media ska skriva? Här i Sverige?

Av Wiinis
Skrivet av pi:

Känns som ett strategiskt dumt drag av Tesla att inte satsa mer på att snabbt få ut en mindre suv/crossover, dvs model Y mini till ett vettigt pris för att konkurrera med BYD och andra. Den hade nog sålt bra, till skillnad från Cybertruck som har en väldigt begränsad marknad. Kommer väl en Model 2 om ett tag, men den borde varit på marknaden för 2 år sedan.

I USA är väl dessa typer av bilar något helt annat. De vill ha så stora som möjligt och om Tesla vill få över fler till elbilsmarknaden så är den här säkert något som kan få vissa negativa att bli positiva.