Inlägg

Inlägg som GuTsaV har skrivit i forumet
Av GuTsaV
Av GuTsaV

Åhh, Subsonic verkar ju åsåm. Visste inte att det fanns ngt i den stilen.

Av GuTsaV

Komma åt musik överallt

Hej hej
Har en lagringsserver som kör Linux. På den har jag all min musik. När jag är hemma ansluter jag (från min Mac) med SMB och sen spelar jag upp musiken med en vanlig musikspelare. Det fungerar bra med alla mina .flac, men mp3-filer har en förmåga att hacka. Kan lika gärna vara musikspelarens fel.

Jag skulle dock behöva kunna göra ngt liknande varsomhelst ifrån över internet. Jag testade att mounta min musikmapp med Transmit över SSH. Jag upplever det som ganska segt. När musiken väl är igång så spelar den, men ibland tar det flera sekunder innan en låt startar. Browsa filstrukturen är också långsamt.

Finns det ngt bra sätt att ansluta till en server och spela musik utan en massa fördröjning som även fungerar över internet?

Av GuTsaV

Kan man smacka på den 5,0V 1,9A? Har en Nook-laddare liggandes.

Av GuTsaV

Ljud över Ethernet-kabel

Hej hej
Jag har en himla massa Ethernet-kabel dragit i väggarna i min bostad, men tyvärr ingen annan kabel och jag har inte möjlighet att dra ngn annan kabel.

Jag har en musikserver i ett rum som jag vill koppla in direkt i en förstärkare som står i ett annat rum. Mellan dessa två rum finns det Ethernet-kabel dragen. Kan man göra som följer?

Dela upp tåtarna i Ethernet-kabel och tvinna ihop dem i tre grupper samt koppla på en RCA-kabel med 3,5mm-propp?

http://ladda-upp.se/files/2012/b24902.jpg

Av GuTsaV

Har de inte gjort det här en gång redan? Tillex när de släppte denna:
http://store.apple.com/us/product/H7561ZM/A?n=thunderbolt&fno...

Av GuTsaV
Skrivet av sharpless:

Ser ju så ut, undrar om de har licens, eller hittat något sätt att gå runt patentet. Men det är ju verkligen något som skulle behövas på typ alla bärbara datorer.

Äpples exklusivitet löpte ut i slutet av förra året, tror jag att det var.

Av GuTsaV
Skrivet av trollhattan:

Denna är en grov besvikelse, "Nexus" skall vara "it" vara framåt och framstående och samsung klarar inte av att leverera, undrar om google kan släppa denna b-tillverkare och låta HTC visa hur det går till istället.

Du menar HTC vars flaggskeppsmobiler just nu heter Sensation XE och XL?

Försäljningsargument dem är att de kommer med "beats audio" som bara är möjligheten att ändra equalizern i stockmusikspelaren. Det kan man redan göra i tredjepartsspelare som också är bättre på andra sätt.

XL har en större skärm än XE men en mindre upplösning... Lite märkligt, tycker du inte?
Båda skärmarna är LCD också, AMOLED är ju så mycket bättre. Det är ändå mobiler som kostar över 5kkr, man kan kosta på dem AMOLED.

Enligt Engadget är kameran i XE samma som de hade i mobiler som släpptes för flera månader sedan. Den var visst undermålig redan då.

Av GuTsaV

Har swecopy fått igenom sin kassettersättning än?

Av GuTsaV

Några av de mindre nyheterna var att man kan resizea widgets, se senast körde program smidigt och ta screenshot enkelt.
Det kan min NOOK, som kör Cyanogenmod, redan nu göra. Menar de seriöst att man inte har kunnat göra det på orootat Android?

För er som undrar om 5mpx står sig: http://www.engadget.com/2011/10/19/samsung-galaxy-nexus-camer...

Av GuTsaV

Skillnaden mellan Äpple och Samsung:

När Äpple har släppt en ny mobil så är den mitt fram på deras hemsida direkt efter äppeleventet.
När Samsung släpper en ny mobil så får man se kylskåp och tvättmaskiner på deras förstasida.

Jag tror att Äpple blev stort för att ngn på varje avdelning hade ett öga för detaljer.

Av GuTsaV
Skrivet av Xclusiv8:

Tre timmar? Where is this happening!!!!???

Jag lurades.
"Uppdaterad med rätt datum!"
http://blogg.tkj.se/android-4-0-oktober-19/

Av GuTsaV

Tre timmar kvar. Tenta om åtta och en halv. Hatar när det händer.

Av GuTsaV

Själva panelen är väl runt 2mm och sen är väl CCFL-plattan runt 5-6 mm. På externa skärmar sitter oftast lite kretskort och sådant på också. Det är därför skärmen totalt blir 5-6 cm tjock.

Av GuTsaV
Skrivet av You:

Vilket år det blir en standard är egentligen inte särskilt relevant.

Om TS blir ombedd att göra en webbsida så är det dock i dagsläget mer meriterande att kunna ngt annat än att implementera en standard som inte är färdig än och som i nuläget bara delvis fungerar i vissa webbläsare.

Av GuTsaV

Jag var lite aktiv i den här tråden i dess begynnelse. Då försökte jag själv sätta upp en Hackintosh, men lyckades bara till viss del. Flera skärmar och 3D-grafik (tillex det inbyggda spelet Chess) fick den att hänga sig. Har hacken utvecklats ngt? Vilken är den bästa guiden just nu? Finns det bättre stöd för HD4850 eller HD4350?

Av GuTsaV

Den där 27"-Dellen lär ha väldigt mycket glare-coating enligt vissa recensioner på Prisjakt. Jag var själv sugen på den, men blev lite fundersam efter det. Om ngn känner till en butik med demoex av den får ni gärna hojta till. Skulle vara kul att testa själv innan köp.

Av GuTsaV

För att ngt ska kunna placeras i mitten behöver det ha en width: Xpx; och sen margin: 0 auto; som rumpnisse skrev. För att den ska vara fixerad krävs position:fixed;.

Dock granskar jag din CSS lite och känner inte igen allt. Är det CSS3? Där kanske det finns ngt bättre sätt.

Av GuTsaV

Om du menar webbutveckling och inte -design så borde du lära dig dels ngt serverside och dels ngt klientside.
Serverside: PHP är enkelt att komma igång med och lätt att installera på egen server. Det finns också som val på alla webhotell. Man kommer ofta i kontakt med det. Om du lär dig grunderna kan du hantera Wordpress (göra egna teman, göra avancerade funktioner...). Även Drupal och Joomla är PHP.
Klientside: Javascript. Finns väl inte så mycket annat. Bygg på det med Ajax så kan du göra "fräcka" saker.

Dock borde du lära dig HTML5 och CSS3 också. Lite tidigt kan tyckas dock, HTML5 ska väl inte bli standard förrän 2019 eller ngt.

Av GuTsaV

Jag har inte full koll på situationen och jag försöker oftast att hålla mig borta från politiska diskussioner, dock hörde jag nyligen detta:

I många år har facken krävt fler och fler förmåner från staten. Då det inte funnits pengar till högre löner så har det utlovats mer pensionspengar, pensionsförmåner och liknande, man har alltså skjutit pengaprobroblemet på framtiden. Nu har framtiden kommit ifatt oss.

Om ett par år kommer alltså ett "köttberg" att gå i pension och de vill ha alla sina pensionspengar. De pengarna kommer från folk som jobbar i dagsläget och tyvärr är det inte mer än ca två personer per pensionär. I Kina, eller om det var Japan, är motsvarande siffra 16.

På grund av detta måste vi ha hit arbetskraft som jobbar. Tyvärr finns det inte jobb så det räcker och många som kommer hit integreras aldrig och kommer aldrig ut på arbetsmarknaden.

Så vill jag minnas att det är. Binga om du vill veta mer.