Inlägg

Inlägg som wixia har skrivit i forumet
Av wixia
Skrivet av Pulver:

Ja, titta på inlägg 3 ovan - Pocketbook har Adobe Digital Edition direkt på plattan.

Ah, vad slarvigt jag läser (pun intended). Det låter utmärkt.

PocketBooken känns dock något daterad i jämförelse med nya Kobo och Kindle. Hur tycker du att de jämför sig?

PocketBooken har inte Overdrive? Har den någon annan inbyggd bokbutik eller går hela läsaren ut på att man surfar (i sakta mak) till valfri bokbutik och köper boken där? Kan man köpa på Amazon då eller är Amazon helt nedlåst till Kindle?

Något annat jag bör tänka på när jag jämför dem?

Tack!

Av wixia

Har börjat läsa en del i mobilen på sistone och lånar mina böcker på Stockholms Stadsbibliotek (epub). Finns det någon läsplatta som hanterar det helt och hållet i plattan, utan att blanda in en dator och Adobe Digital Editions? Eller är det bara Overdrive som gäller om man vill låna böcker via biblioteket?

Av wixia
Skrivet av Decster:

Vilka grafikinställningar kör du och vilken FPS får du? GTX 1060 3GB/6GB borde inte ha några större problem i TBC Classic, även i den höga upplösningen. Du behöver kanske bara optimera/finjustera några inställningar?

Det visade sig att du har helt rätt. Körde allt på max eftersom jag tänkte att det ändå är ett gammalt spel. När jag stängde av Anti-Aliasing fick jag en rejäl FPS-boost.

Tack alla andra för era svar också. Har AMD kommit ikapp Nvidia när det gäller grafikkort? Är 6600 XT jämförbart med 3060? Man verkar kunna få ett 2070 Super begagnat för ungefär samma pengar som 3060/6600 XT. Vad hade ni föredragit?

Av wixia

Nytt grafikkort, värt det?

Hej,

Har datorn i signaturen och tycker att den börjar bli lite trött. Spelar bara WoW TBC Classic och skulle gärna få lite mer tryck i min nya skärm (3440x1440@165Hz). Jag tänker att ett nytt grafikkort borde göra skillnad men övriga komponenter är såklart också gamla. Räcker det med nytt grafikkort eller måste jag byta ut allt? Vilket grafikkort bör jag i sådana fall köpa? Budget spelar inte så stor roll, viktigare att det blir en bra match med övriga komponenter.

Tack!

Av wixia

VGA? Que pasa?

Av wixia
Skrivet av anon265474:

Jag genomförde affären, så nej det var ingen trolltråd

Jag hoppas att du fortfarande är nöjd!

Av wixia

Det är en sorgens dag. Efter 6 år med Ownit flyttar jag nu till en lägenhet som enbart erbjuder ComHem. Hade ComHem för många år sen och var måttligt nöjd. Hur är de nu för tiden?

Beställde 300 MBit/s (halva månadsavgiften i 24 månader, alltid något, fortfarande två gånger priset som för dubbla hastigheten hos Ownit ...). Kommer jag att få några 300 MBit/s? Och hur kan de försvara en uppladdningshastighet på ynka 10 MBit/s i ett sånt abonnemang?

Vad är det för modem/router man får låna? Går det fortfarande att köra "modem only" och använda sin egen router istället?

Tack för svar!

Edit: Att ta ut en startavgift på 399 kr får också anses vara magstarkt.

Av wixia

Bästa 4G-routern med plats för SIM-kort?

Av wixia

Det blev ett Ducky One 2 SF Cherry MX Red Silent till slut. Mycket nöjd med känsla och layout. Dyker det upp som Mecha-modell om några månader kan det mycket väl bli så att jag uppgraderar

Av wixia

Cooler Master MK750, Cherry Blue, nyskick

Roterat detta tangentbord med många andra för att hitta min favorit. Total användningstid är ca. två månader så det är mycket fräscht. Vuxenanvänt, inget spill eller kladd. Följer med magnetiskt handldsstöd, kabel, key cap puller och lite extra key caps.

Kompletta specs här: https://www.maxgaming.se/gaming-tangentbord/masterkeys-mk750-... (detta är dock med blåa brytare, i övrigt samma)

Finns att hämta på Thorildsplan, Kungsholmen i Stockholm. Kan skickas, köparen står för frakten.

Söktaggar: mekaniskt tangentbord cherry mx blue mk 750

Läs hela annonsen här

Av wixia

Nu har jag hittat ännu ett tangentbord jag ännu hellre vill ha, Ducky Mecha. Det verkar dock bara finnas i 60%, någon som har hört något om en 65%-modell?

Av wixia
Skrivet av StuntmanMike:

Köp svarta keycaps separat?

Det är en bra idé.

Nu fick jag dock upp ögonen för ett annat tangentbord; Ducky One 2 SF. Jag kan dock inte för mitt liv förstå varför de inte har ett alternativ utan den vita bottendelen. Någon som vet om man kan få till det tangentbordet i helsvart?

Av wixia

Jag vill ha ett Varmilo VA88M Cherry MX Brown. Dvs. ett cleant TKL. Problemet är att färgen är charcoal och inte svart. Tittar jag på deras hemsida verkar det som att man kan få allt i svart förutom key caps som är dark grey. Kan jag på något vis fixa ihop ett helsvart VA88M? Om inte, vilka andra TKL i samma stil finns att köpa i helsvart? Tack!

Av wixia

@Laxpudding: Enligt specen är det Thunderbolt 40 Gbit/s, så det borde i teorin räcka för två skärmar i rimligt hög frekvens. Efter diskussionen är jag dock tveksam till om det är värt att ens prova med en USB C-docka, det verkar onekligen vara ett träsk. Just nu överväger jag nog att lägga pengarna på en större/bättre skärm, och använda laptopens skärm som andra skärm. Då blir det dockning med tre kablar istället för en, ström/usb-hubb/Displayport, vilket ändå är drägligt. Kan jag räkna med att Displayporten på själva laptopen kan skicka ut 1440p@144Hz utan problem eller är det också ett träsk?

Av wixia
Skrivet av mrqaffe:

Du behöver väl inte ta ström via dockan men bildanslutningarna borde ju fungera om de inte medvetet spärrat så den bara fungerar med vissa modeller.

Laddning är sekundär. Så ska egentligen bara vara säker på at någon av dockorna är bra nog för skicka ut 1080/1440P@144Hz på båda DisplaPort-utgångarna. Men det verkar inte helt enkelt att ta reda på. Har skickat ett mail till HP och frågat också.

Av wixia

@Laxpudding @mrqaffe

Datorn i fråga har USB 3.1 Gen 2 Type-C™ med Thunderbolt™ 3. Nätadaptern är på 200W så jag behöver HPs värstingdocka på 230W med en så kallad kombikabel (dubbla kablar).

https://store.hp.com/us/en/pdp/hp-thunderbolt-dock-g2-with-co...

Den dockan verkar inte vara kompatibel med Omen så jag kan knappast räkna med att det är rätt typ av laddningskontakt. Det är inte heller USB C på den Omen (det går ju dock att lösa med adapter).

Laddningen är dock inte så viktig, det går bra att ladda separat. Det viktiga är att resten fungerar, så kan kan i princip tänka mig att köpa vilken docka som helst här: https://www.dustinhome.se/group/hardvara/datorer-surfplattor/...

Av wixia

Hej,

Jag har en fråga om USB C-dockor med flera skärmar. Jag har inte alls hängt med de sista åren så jag tänkte börja med en sanity check här innan jag gräver djupare.

Jag kikar på följande laptop från HP: https://store.hp.com/SwedenStore/Merch/Product.aspx?id=7MX04E...

Den skulle jag vilja docka ibland och då är det enda alternativet en USB C-docka. Har vi år 2019 kommit så långt att HP har en USB C-docka med dubbla DisplayPort som har stöd för att driva 2 st skärmar i 144 HZ, i typ 1440p? Kommer den kanske till och med att kunna ladda datorn samtidigt så att jag bara behöver en enda sladd för att docka?

Tack!

Av wixia
Skrivet av LudvigLindell:

Kvalitén på UHD bluray och t.ex. Netflix skräp är som natt och dag

Finns det ingen aktör som erbjuder streaming av 4K UHD i samma kvalitet som man får från Bluray?

Av wixia
Skrivet av Scirocco:

Ganska meninglöst, största anledningen att köpa en Xbox one S är för den bra inbyggda 4k bluray spelaren.

Finns det fortfarande en marknad för film på fysisk media (jag har verkligen noll koll, tänker att man streamar allt nu)?

Av wixia

Mycket trevlig lösning av elförsörjningen. Jag antar att anledningen till att man väljer att sätta DC/DC-omvandlaren inne i chassi är för att bara ha två inkommande ledare till chassit? Det externa nätagget levererar bara 12 V?