Permalänk
Medlem
Skrivet av maDa:

Javisst har latens-tiderna blivit bättre med åren, men det är för jag misstänker man sektionerar upp coax-näten mer och mer. När jag hade comhem första gången i början av 2000-talet så delade hela stan troligen på samma nod och man hade inte en chans mot sina ADSL-kompisar.

1200/100 är bisarrt dyrt och meningslöst tyvärr. Precis som 10gig till hemmet.

Jaså du tillhör dem som tror 5G kommer slå ut alla befintliga lösningar - Då får nog leverantörerna börja fasa ut sina låga trafiktak först. Fiber är här för att stanna skulle jag säga.

Jag håller med om att 1200/100 hos Comhem är total waste of money! Skulle aldrig falla mig in. Jag glider fint på 250/50 Mbit framöver (kommer inte teckna upp mig på de svinsnabba hastigheterna som kommer erbjudas), och även 250/50 är betydligt mer än vad jag behöver.

Tror inte 5G kommer slå ut befintliga lösningar, däremot kommer alternativen till att gräva upp tomter och dylikt vara mer lockande om man kan få gigabithastigheter i luften. Detta gäller bara mer tätbebyggda områden och glesbygdens ända räddning är fiberoptiken.

Visa signatur

Vänligen,
Gabe

Permalänk
Medlem

Jag är splittrad till Com Hem men är nog ändå nöjd med viss tvekan sammantaget.

De har sugit ut de här "tre hål i väggen" uttagen i förbannelse. Det finns många föreningar som snålar med fiberdragning och enbart erbjuder Com Hem fiberkoax. Kvalitén verkar dessutom variera kraftigt på fiberkoax beroende på var man bor. Egentligen är ju det här föreningarnas fel och inte Com Hems.

Jag har haft Com Hem i två perioder.

Först fiberkoax ca 2 år vilket ändå fungerade bra där jag bodde (kan inte klaga förutom möjligen på priset), betalade även för diverse tv kanaler via Com Hem. Lite sämre ping/latency och sämre upload hastighet än fiber men generellt fungerade det bra. En bekväm fördel för mig med tre hål i väggen uttaget var att jag kunde ha alla boxar och skit bakom TVn, inga kablar syndes alls (körde Wifi till datorn då).

Nu kör jag Com Hem fiber i en annan lägenhet och valde Com Hem fiber av två orsaker: 1. Jag får 500/500 för 250 kr/månad inklusive obegränsad cloud utrymme. 2. Eftersom jag haft Com Hem tidigare så var det mycket bekvämt för mig att få med mitt gamla cloud konto (cloud.comhem.se) med allt innehåll bevarat. Jag slapp tanka över alla filer till en annan tjänst och dessutom betala extra för det.

Bortsett från klart störande intialt prestanda problem med deras router så fungerar det bra. De fick ordning på routern (tror jag) men jag kör en annan router ändå.

Det Com Hem är kluriga med är så klart deras ibland kraftiga prishöjningar efter 1 eller 2 år, ytterst tveksamt om jag kommer ha kvar Com Hem då, det beror på om Com Hem är öppna för lite förhandling eller inte, självklart kommer man inte acceptera en dubbling av priset hur som helst. Hur mycket man ska värdera obegränsat cloud utrymme på köpet är kanske lite klurigt det också.

Men forumtrådar om Com Hem blir lite röriga eftersom många glömmer bort faktumet att Com Hem har renodlade fibertjänster också. Folk som är missnöjda är det oftast över Com Hems fiberkoax tjänster men som sagt, kvalitén på fiberkoax verkar variera krafitgt beroende på var man bor vilket också rör till det. Sammanlagt blir det en salig jäkla röra av både nöjda och missnöjda kunder.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jesper930:

Det har helt enkelt blivit så för att något skit inträffade med ikea trådfri och jag blev tvungen att fabriksåterställa allt och lägga till alla 30 lampor igen och sen orkade jag inte namnge alla lampor i Ikeas app när jag ändå bara använder google assistant. Sen finns det ju fjärrkontroller också som jag aldrig använt men nån är trasigi knapparna och till de andra är lamporna kopplade hej vilt då jag lagt till lampor vid olika tidpunkter, flyttat dem från en annan lägenhet jag bodde i tidigare, mellan olika rum, osv. Så ska jag tända kontoret på morgonen så tänds sovrummet också och väcker flickvännen. För mig har fjärrkontrollerna bara varit ett medel för att koppla nya lampor till ikeas gateway och jag styr alla lampor med en google nest i varje rum vilket bara funkar med internetuppkoppling.

Japp. Det är något väldigt fel med det här företaget. I november var jag borta en helg på landet och kom tillbaka söndag kväll och då var min router fabriksåterställd med det ssid och lösenord som den ursprungligen levererades med. ComHem hade inget att säga i frågan och det blev eländigt för mig att börja koppla upp alla enheter på ett nytt nätverk.

Då behöver jag nog inte oroa mig.
Vi signade nyss ett lånmgt avtal med Com Hem 1000/1000, gruppavtal, FTTH.

Permalänk
Medlem

Klart man först av allt väljer en öppen fibernätlevernatör med massor av ISP:s om man har chansen. Men om man redan har Comhems fibercoax indraget så går det få till helt sjuka gruppavtal som gör vanlig fiber ganska så ovärt. Jag ser flera nu i denna tråd det sista som är inne på samma spår.

Ett plus är också Comhems privacy policy. De är näst bäst i klassen efter Bahnhof/Ownit.

Visa signatur

Vänligen,
Gabe

Permalänk
Medlem

Det är en sorgens dag. Efter 6 år med Ownit flyttar jag nu till en lägenhet som enbart erbjuder ComHem. Hade ComHem för många år sen och var måttligt nöjd. Hur är de nu för tiden?

Beställde 300 MBit/s (halva månadsavgiften i 24 månader, alltid något, fortfarande två gånger priset som för dubbla hastigheten hos Ownit ...). Kommer jag att få några 300 MBit/s? Och hur kan de försvara en uppladdningshastighet på ynka 10 MBit/s i ett sånt abonnemang?

Vad är det för modem/router man får låna? Går det fortfarande att köra "modem only" och använda sin egen router istället?

Tack för svar!

Edit: Att ta ut en startavgift på 399 kr får också anses vara magstarkt.

Visa signatur

Rigg: ASUS ROG Strix B660-I Gaming WIFI | i5 12400F | Corsair Vengence DDR5, 32 GB | nVidia Geforce GTX 1060 3GB | Samsung 980 PRO, 1 TB

Permalänk
Medlem
Skrivet av wixia:

Det är en sorgens dag. Efter 6 år med Ownit flyttar jag nu till en lägenhet som enbart erbjuder ComHem. Hade ComHem för många år sen och var måttligt nöjd. Hur är de nu för tiden?

Beställde 300 MBit/s (halva månadsavgiften i 24 månader, alltid något, fortfarande två gånger priset som för dubbla hastigheten hos Ownit ...). Kommer jag att få några 300 MBit/s? Och hur kan de försvara en uppladdningshastighet på ynka 10 MBit/s i ett sånt abonnemang?

Vad är det för modem/router man får låna? Går det fortfarande att köra "modem only" och använda sin egen router istället?

Tack för svar!

Har samma hastighet , utgår ifrån siffrorna att det är koax , får alltid vad som utlovas , har för mej det ska gå att få mera upload men det kostar naturligtvis en slant , jag kör bryggat modem(Compal som varit med några år) med en egen router(Asus nånting) efter , ingen aning om ditt modem går att brygga vad du nu får

Visa signatur

Lian Li PC-V2120B | ASUS X79-Deluxe | Intel 4930K + EK 360 | Corsair 4x8GB 1866MHz VENGEANCE LP | EVGA Geforce GTX 1080 Ti FTW3 SLI | Corsair AX1200i | Intel 530 240GB + Samsung 860 EVO 1TB + några TB blandad mekanik | Dell U2711 | Synology DS 411j

Permalänk
Medlem
Skrivet av oz_054:

Fick mail idag att de kommer höja avgiften för mig till 449 kr/mån. Detta för 200/10. Inte första gången de höjer sin avgift heller. De brukade gilla att "uppgradera" hastigheter "kostnadsfritt" följt ett tag senare med prishöjningar.

Den här gången handlar det om hur 2020 varit ett år där användning ökat samt uppdaterad/uppgraderad infrastruktur införts och motiverar därmed prishöjningen. Som "plåster på såren" får jag tillgång till Com Hem Cloud.

Ge mig högre uppladdningshastighet istället när jag ändå får en tjänst som normalt kostar pengar.

Det måste kännas bra för Com Hem att de har flertalet kunder enbart pga. de sk. Com Hem-husen, för utan detta jävla ofog så hade jag aldrig ens rört deras tjänst. Jag är en av många.
Det kom en enkät gällande huruvida man i mitt hyreshus såg på möjligheten att få tillgång till stadsnät, men med tanke på att de flesta inte bryr sig/har koll så ser jag den chansen som låg.

Så för att avsluta så sänder jag ett långfinger i Com Hem's riktning.

Jag fick samma sms innan jul någon gång. Gå inte på det där.

Jag hörde av mig och sa att jag tykcte det var för dyrt och undrade hur man säger upp abonnemanget. Vips så gick jag ett "erbjudande" för samma bredband för 199kr/mån i 12 månader. Deras prishöjningar är till för folk som accepterar dem.

Visa signatur

NR200P | 2xNF-A12x15 | SF1000L | STRIX B450-I GAMING | 5800X3D | NH-U12S | 32GB LPX 3600 MHz | RX7800XT PULSE

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av wixia:

Hur är de nu för tiden?

Det varierar nog en hel del beroende på hur gammalt och sletet nätet är just i ditt hus.

Citat:

Kommer jag att få några 300 MBit/s? Och hur kan de försvara en uppladdningshastighet på ynka 10 MBit/s i ett sånt abonnemang?

Kan säga rent personligen att de generellt varit mycket bra med att ge den prestanda man faktiskt ska ha. Så det finns helt klart stora möjligheter för att du får utlovad hastighet - med asterixen att servern/tjänsten du ansluter mot måste såklart kunna leverera den hastigheten också.

Sedan, hur de motiverar... Tror det är mest gammal tröghet, 10Mbit var ju asmycket på den gamla onda ADSL-tiden, och de flesta har nog historiskt inte brytt sig särskilt mycket om uppströmshastigheten. Kanske i dessa koronatider när folk videokonferensar mer kan det ha större betydelse (eller om du ska vara riktigt modern och strömma till twitch eller något liknande). Så det är väl mest det att folk gnäller inte nog mycket på dem om det här för att de ska uppgradera de abbonemang som ligger kvar på den här botten-nivån, typ...

Citat:

Vad är det för modem/router man får låna? Går det fortfarande att köra "modem only" och använda sin egen router istället?

Ingen aning vad man får om man blir ny kund, DOCSIS 3.0 eller 3.1. Förhoppningsvis får du 3.1, jag som har ett äldre 3.0-modem måste antingen binda mig i minst ett år för att få ynnesten att låna ett 3.1-modem av dem, eller slanta upp egna pengar för att köpa det direkt. Sitter lustigt nog i telefonkö för att göra just något av de här två alternativen!

De två modem jag fått tillskickat mig från C-H har båda gått att brygga routern i, så det borde säkert gå med ditt också. Vore ju som konstigt om det inte funkade, varenda konsumentrouter jag någonsin lånat/ägt under mer än 20 års tid av bredbandsinnehav har gått att brygga.

Permalänk
Medlem
Skrivet av wixia:

Det är en sorgens dag. Efter 6 år med Ownit flyttar jag nu till en lägenhet som enbart erbjuder ComHem. Hade ComHem för många år sen och var måttligt nöjd. Hur är de nu för tiden?

Beställde 300 MBit/s (halva månadsavgiften i 24 månader, alltid något, fortfarande två gånger priset som för dubbla hastigheten hos Ownit ...). Kommer jag att få några 300 MBit/s? Och hur kan de försvara en uppladdningshastighet på ynka 10 MBit/s i ett sånt abonnemang?

Vad är det för modem/router man får låna? Går det fortfarande att köra "modem only" och använda sin egen router istället?

Tack för svar!

Edit: Att ta ut en startavgift på 399 kr får också anses vara magstarkt.

Tråkigt att höra! Vi hade också 5 fina år med Ownit.

Är det coax-nät, så är det faktiskt bra download, men väldigt begränsad upload (6-8Mbit), samt varierande ping-tider på det. Du får också räkna med lite kortare avbrott ibland när de gör arbete i coax-nätet. Grannar kan också störa ut.

Modemet/routern är lite handikappade och sega, men duger för vanligt hemmasurf och vanlig streaming. Tack och lov kan man än så länge brygga dem och använda egna prylar.

Permalänk
Medlem
Skrivet av maDa:

Tråkigt att höra! Vi hade också 5 fina år med Ownit.

Är det coax-nät, så är det faktiskt bra download, men väldigt begränsad upload (6-8Mbit), samt varierande ping-tider på det. Du får också räkna med lite kortare avbrott ibland när de gör arbete i coax-nätet. Grannar kan också störa ut.

Modemet/routern är lite handikappade och sega, men duger för vanligt hemmasurf och vanlig streaming. Tack och lov kan man än så länge brygga dem och använda egna prylar.

Haha förlåt men varför sitter du fortfarande och svarar på folk i denna tråd när du uppenbarligen inte verkar vara rätt person för det?

"Grannar kan störa ut" vad menar du ens med det? Att deras Wi-Fi kan störa ditt Wi-Fi? Vet du vad, det kan hända än vilken leverantör man har.

Du skulle ju också kunna mena att han grannarna kan "störa ut" för att han skulle kunna bo i ett hus där uttagen är seriekopplade, men det är ju ytterst liten sannolikhet att du ens visste om att det är möjligt med tanke på de bristande kunskaperna du uppvisat tidigare. Dessutom kan inte grannarna "störa ut" ändå utan att faktiskt skada sitt uttag eller kopparnätet i väggarna hos dem.

Och att routrarna skulle vara lite handikappade och sega? Haha?
Jag vet inte vad du kör för gammal Cisco-modem men jag har i alla fall en router från Com Hem med Wi-Fi 6 och den har jag haft sedan långt innan någon annan leverantör erbjöd en Wi-Fi 6. Antar att det än idag inte är någon annan leverantör som börjat erbjuda det heller. Ja, vissa modeller har vissa specifika problem men knappast någonting man behöver oroa sig för. Jag har aldrig haft något problem med deras hårdvara personligen.

Permalänk
Medlem

Det är tyvärr inget ovanligt att t.ex det sker arbete någonstans i fastigheten eller området som skapar störningar/reflektioner i näten. Det kan vara allt från att någon klämt en kabel, en kortsluten TV-antennkabel, ojordad apparat, eller grannens golvslipare kört av deras inkommande ledning. Pratar alltså inte om WiFi från grannar (även om det också är ett stort problem eftersom de levereras med ultra-breda kanaler som krockar med alla grannars ultra-breda kanaler med).

Med "handikappade och sega" menar jag att du kan på sin höjd sätta en statisk dhcp-lease och göra en port-forward, samt att det är en trög historia att logga in i.

Personligen för att hushålla med den låga upstreams-kapaciteten har jag fått tillämpa ganska hård protokoll/prefix-baserad QoS hemma. Det är ohållbart att Teams-mötena packar ihopa för att sambon tar emot ett Facetime-samtal, gör en iCloud-backup eller mailar en dokument till en kollega. Jag har fått kvotera upp min upstream för de viktigaste klienterna och protokollen. Tack och lov har jag den kunskapen och resurser.

Permalänk
Medlem
Skrivet av maDa:

Det är tyvärr inget ovanligt att t.ex det sker arbete någonstans i fastigheten eller området som skapar störningar/reflektioner i näten. Det kan vara allt från att någon klämt en kabel, en kortsluten TV-antennkabel, ojordad apparat, eller grannens golvslipare kört av deras inkommande ledning. Pratar alltså inte om WiFi från grannar (även om det också är ett stort problem eftersom de levereras med ultra-breda kanaler som krockar med alla grannars ultra-breda kanaler med).

Med "handikappade och sega" menar jag att du kan på sin höjd sätta en statisk dhcp-lease och göra en port-forward, samt att det är en trög historia att logga in i.

Personligen för att hushålla med den låga upstreams-kapaciteten har jag fått tillämpa ganska hård protokoll/prefix-baserad QoS hemma. Det är ohållbart att Teams-mötena packar ihopa för att sambon tar emot ett Facetime-samtal, gör en iCloud-backup eller mailar en dokument till en kollega. Jag har fått kvotera upp min upstream för de viktigaste klienterna och protokollen. Tack och lov har jag den kunskapen och resurser.

Nej, det är inte vanligt att man får problem p.g.a. någon granne i samma slinga gör något. Särskilt inte med tanke på att de flesta fastigheter har ett stjärnnät och då påverkar såklart inte grannarnas inkompetens eller klumpighet din uppkoppling.

Okej då var "handikappade och sega" en dålig beskrivning. Och har du problem med att logga in i routern vet jag verkligen inte vad som går fel hos dig för jag har aldrig haft problem med det och då har jag en gång i tiden jobbat åt Com Hem och loggat in i tusentals routrar.

Permalänk

Hej på er!

Jag skulle behöva lite hjälp att styra upp det trådlösa nätverket här i lägenheten och vänder mig därför till er mer kunniga. Senaste månaderna har nätet i lägenheten (framförallt wifi) varit katastrofalt dåligt. Enligt bredbandskollen ligger jag i dagsläget på ca 53 Mbit/s och sitter på 300/10. Med sladd till stationära får jag ut mina 300, så jag misstänker att det framförallt är comhem routern som strular.

Då både jag och frugan sitter hemma och jobbar så är vi i behov av att ha ett fungerande wifi, men just nu så tappar det anslutningen stup i kvarten och är alltmänt segt. Från comhem supporten får man ingen större hjälp då de enbart hänvisar till sladd och att routern inte ska stå nära tvn, trots att uttaget är precis bredvid den...

Har hört att man kan brygga comhem routern (en C2) och köra med en annan router, skulle det kunna vara ett alternativ för oss? Om ja, vad rekommenderar ni för prisvärd router? Finns det något sätt att försöka göra det trådlösa nätet lite mer stabilt än det är idag? Har testat att switcha mellan 2,4 och 5GHz utan större skillnad.

Tack på förhand!

Permalänk
Medlem

Det som jag inte blir riktigt klok över är om Com Hem fiberkoaxial duger för seriös online gaming eller ej (tex när man spelar battle royal spel)? Jag vet ju att det fungerar men frågan är om det blir ett liitet handikapp trots allt?

Permalänk
Medlem
Skrivet av MattyKCookie:

Har hört att man kan brygga comhem routern (en C2) och köra med en annan router, skulle det kunna vara ett alternativ för oss? Om ja, vad rekommenderar ni för prisvärd router? Finns det något sätt att försöka göra det trådlösa nätet lite mer stabilt än det är idag? Har testat att switcha mellan 2,4 och 5GHz utan större skillnad.

Tack på förhand!

Har en C2 och den fungerar fint att brygga till egen router. När det kommer till trådlöst så är placering & montering helt fundamentalt för resultatet. Jag har en separat accesspunkt placerad på väggen i hallen. Täcker in hela huset nu. 11ac/5Ghz kräver i princip fri sikt för god prestanda.

Ett annat sätt att förbättra signal/stabilitet, med lite bekostnad av hastighet är att minska kanal-bredden. Att bara ställa in allt på "max" kan tvärtom få sämre resultat.

Permalänk
Medlem
Skrivet av makatech:

Det som jag inte blir riktigt klok över är om Com Hem fiberkoaxial duger för seriös online gaming eller ej (tex när man spelar battle royal spel)? Jag vet ju att det fungerar men frågan är om det blir ett liitet handikapp trots allt?

Fungerar allldeles utmärkt till det. Alla bekanta som har fiberkoax spelar lika bra som mig på fiberlan med samma ping in game oftast.

Visa signatur

Ryzen 5800x @ 32gb 3200mhz @ 7tb ssd @ 3060ti Fractal r5 @ Arch
i5 4670k @ 24gb 1600mhz @ Fractal r3 @ 12tb ZFS @ Truenas Scale
Thinkpad T450 @ i5 5300u @ 16gb @ 512gb ssd @ 24+48wh batteri @ Debian

Permalänk
Medlem
Skrivet av sleepyoh:

Fungerar allldeles utmärkt till det. Alla bekanta som har fiberkoax spelar lika bra som mig på fiberlan med samma ping in game oftast.

Toppen

Permalänk
Medlem

Vad man får för ping i ett spel beror ju på vad som händer på vägen.
Normal ser det ju ut så här:
PC->1->Router->2->ISP->3->Spelserver
1 kan antigen vara kabel eller wifi. Kabel är bäst.
2 Fiber, Koax, ADSL, 4G i den ordningen.
3 Olika ISP har olika bra routing. Generellt sätt har Telia bäst routing men det betyder inte att det alltid är bäst.

Om 3 är mycket större 2 så spelar det givetvis mindre roll man har fiber eller koax.

Visa signatur

Klient: AMD 7 5800X | ASUS X570-F | 32GB 3200MHz | Corsair RM850 | Gigabyte 3070 | Phanteks P500A | Samsung 980 PRO
HTPC: Intel I7 4770T | 16 GB 1600 | FC8 EVO | Gigabyte GA-H87N-WIFI | Samsung 840 250GB
Server: Intel XEON E5620 x 2| ASUS Z8PE-D18 | 96GB 1333MHz | Corsair AX 1200W | HAF 932 | WD Black 2TB
Nätverk: Telia F@st| Unifi AC Lite/Pro/LR/Nano/Mesh/U6-LR/U6+/U6-Lite | Nighthawk M1 | pfSense | TP-Link TL-WPA8630KIT | Ubiquiti NanoStation M5 | UniFi Switch 8-150W

Permalänk
Medlem

Vår kontroll till Tivo har fungerat väldigt dåligt under lång tid och var precis i kontakt med Comhem som sa att de inte har några ersättningskontroller att skicka. Däremot får vi en kompensation från dem om vi köper en egen universalfjärrkontroll. Jag tänkte därför höra efter om ni vet någon bra universalkontroll som fungerar bra till Tivo-boxen?

Visa signatur

Corsair 4000D Airflow | NZXT C650 | MSI B550-A PRO | Ryzen 5800X + Noctua NH-D15 | 16GB Gigabyte Aorus RGB Memory (3733 MHz) | Adata SX8200 PRO 500GB + Crucial BX100 240GB | EVGA GTX980 Ti | Benq G2420HDBL + LG CX |

Permalänk
Medlem

Problem Comhem C2

Har haft Comhem i runt 8 år och alltid kört med egen router och bryggat comhem routern. För ett halvår sedan började jag få problem med störningar med min Compal router och sa upp avtalet och fick en ny C2 router. Den har jag aldrig fått att fungera.

Allt fungerar i 5-10 minuter, sedan stoppar någon en propp i internetförbindelsen när det gäller vanlig surf, däremot fungarar fortfarande min IPSEC tunnel mot jobbet och jag kan fortfarande pinga. Kör jag C2 routern som router verkar allt fungera, men jag måste köra egen router för att ha flera IPSEC tunnlar uppe.

Någon som har någon idé vad som kan strula?

Permalänk
Medlem
Permalänk

Flytten till combort drar närmare, dags att beställa abonnemang, de har de märkligaste valen.

Surfa i 75-150 Mbit/s
Skicka filer i 7-10 Mbit/s
149 kr

Surfa i 100-250 Mbit/s
Skicka filer i 50-100 Mbit/s
219 kr

Surfa i 150-300 Mbit/s
Skicka filer i 7-10 Mbit/s
219 kr

Surfa i 300-500 Mbit/s
Skicka filer i 50-100 Mbit/s
329 kr

Surfa i 300-600 Mbit/s
Skicka filer i 30-50 Mbit/s
329 kr

Surfa i 500-1000 Mbit/s
Skicka filer i 50-100 Mbit/s
599 kr

Vet inte vilket fyllo som satt upp dessa, men det enda vettiga jag ser är 300-500 Mbit/s ner 50-100 Mbit/s upp för 329 kr.

Återigen ett jävla mög med asynkrona hastigheter.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Barilla08:

Flytten till combort drar närmare, dags att beställa abonnemang, de har de märkligaste valen.

Surfa i 75-150 Mbit/s
Skicka filer i 7-10 Mbit/s
149 kr

Surfa i 100-250 Mbit/s
Skicka filer i 50-100 Mbit/s
219 kr

Surfa i 150-300 Mbit/s
Skicka filer i 7-10 Mbit/s
219 kr

Surfa i 300-500 Mbit/s
Skicka filer i 50-100 Mbit/s
329 kr

Surfa i 300-600 Mbit/s
Skicka filer i 30-50 Mbit/s
329 kr

Surfa i 500-1000 Mbit/s
Skicka filer i 50-100 Mbit/s
599 kr

Vet inte vilket fyllo som satt upp dessa, men det enda vettiga jag ser är 300-500 Mbit/s ner 50-100 Mbit/s upp för 329 kr.

Återigen ett jävla mög med asynkrona hastigheter.

Rent spontant så ser det där ut som om ni har tagit alternativen för både fiber och koax , har ni nån koll på vad ni har i bostaden ?

Visa signatur

Lian Li PC-V2120B | ASUS X79-Deluxe | Intel 4930K + EK 360 | Corsair 4x8GB 1866MHz VENGEANCE LP | EVGA Geforce GTX 1080 Ti FTW3 SLI | Corsair AX1200i | Intel 530 240GB + Samsung 860 EVO 1TB + några TB blandad mekanik | Dell U2711 | Synology DS 411j

Permalänk

Många föreningar drar in fiber till deras central och därifrån gå med koax, för att slippa dra till varje lägenhet, så har vi och efter ett routerbyte ligger jag på 255/55 med en 250/50 lina. ca 12ms trådlöst. Det vart mycket mer stabilt med, inte ett avbrott på 1 års tid!

Visa signatur

Mobo: Asus B550 E Gaming | CPU: 5900X | CPU Kylare: Noctua NH-D15| RAM: 32GB G.Skill TirdentZ Neo @ 3600 cl 16 | GPU: ASUS TUF 3080 OC | | PSU: Corsair RM850X | SSD1: Samsung 980 Pro 1T | SSD2:Samsung 970 Evo Plus 1T | Chassi: Fractal Design Define 7 vit | Skärm: LG 27'' UltraGear 27GL850

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jeskar:

Allt fungerar i 5-10 minuter, sedan stoppar någon en propp i internetförbindelsen när det gäller vanlig surf, däremot fungarar fortfarande min IPSEC tunnel mot jobbet och jag kan fortfarande pinga. Kör jag C2 routern som router verkar allt fungera, men jag måste köra egen router för att ha flera IPSEC tunnlar uppe.

Någon som har någon idé vad som kan strula?

Terminerar du tunneln i din dator eller din egna router?

Skrivet av Barilla08:

Surfa i 100-250 Mbit/s
Skicka filer i 50-100 Mbit/s
219 kr

Det där kan inte vara vanlig Coax för den ration erbjuder de inte vad jag sett någonstans.

Permalänk
Skrivet av mr_sQuinty:

Rent spontant så ser det där ut som om ni har tagit alternativen för både fiber och koax , har ni nån koll på vad ni har i bostaden ?

Vi har Fiberlan/FTTH, fiber in i huset. Nybyggt radhusområde.
Så det är väl någon i vår tillfälliga övergångsförening (säkert pensionär) som blivit blåst av ComHem. För 7-10 upp är det fattigaste jag sett någonsin.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Barilla08:

Vi har Fiberlan/FTTH, fiber in i huset. Nybyggt radhusområde.
Så det är väl någon i vår tillfälliga övergångsförening (säkert pensionär) som blivit blåst av ComHem. För 7-10 upp är det fattigaste jag sett någonsin.

Anledningen till att jag frågar är att jag är ganska säker på att en del av dom där hastighetsalternativen bara är för Koax bl.a. 7-10 upp

Visa signatur

Lian Li PC-V2120B | ASUS X79-Deluxe | Intel 4930K + EK 360 | Corsair 4x8GB 1866MHz VENGEANCE LP | EVGA Geforce GTX 1080 Ti FTW3 SLI | Corsair AX1200i | Intel 530 240GB + Samsung 860 EVO 1TB + några TB blandad mekanik | Dell U2711 | Synology DS 411j

Permalänk
Skrivet av mr_sQuinty:

Anledningen till att jag frågar är att jag är ganska säker på att en del av dom där hastighetsalternativen bara är för Koax bl.a. 7-10 upp

Hmm ok, jo jag har ju inte grävt upp marken själv och kontrollerat ledningarna, men enligt byggherren så är det Fiberlan/FTTH.
Men comhem är ju notoriskt värdelösa på det mesta så att de kör en massa asynkront förvånar mig icke.

Om det hade varit Coax hade man väl inte kunnat välja 50-100 upp?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Barilla08:

För 7-10 upp är det fattigaste jag sett någonsin.

Valkommen till min och mångas vardag

Skrivet av Barilla08:

Om det hade varit Coax hade man väl inte kunnat välja 50-100 upp?

Jo de erbjuder det i deras 1200Mbit tjänst, som såklart är hutlöst dyr, och området måste vara uppgraderat för det.

Permalänk
Skrivet av maDa:

Valkommen till min och mångas vardag

Jo de erbjuder det i deras 1200Mbit tjänst, som såklart är hutlöst dyr, och området måste vara uppgraderat för det.

Ah ok. Tycker detta är svinmärkligt, ska försöka få tag på Comhem och reda ut varför de erbjuder sådan dynga.