Inlägg

Inlägg som wixia har skrivit i forumet
Av wixia

@Mumu55: Beställde dessa nu, ska blir intressant att se hur billiga de är.

http://www.ebay.com/itm/Thicker-Ear-Pad-Cushion-For-Denon-AH-...

Av wixia
Skrivet av Mumu55:

Original fungerar bäst av det jag provat. Men original är svårt att få tag på. Ebay kina pads är tunnare men låter ok, kan numera finnas tjockare varianter mer lik original såg nåt på Ali Express för $29,99. Brainwaws Hybrid pads var prisvärda men jag fick inte ens på dom. TH-X00 padsen har mindre öppning för örat och påverkar ljudet negativt enligt mig, fick mina D2000 att låta skumt.

Skickades från m.sweclockers.com

Tack, jag ska kika runt lite!

Jag har blivit tvungen att börja sälja av lite lurar, om det är någon som är sugna på ett par Beyerdynamic DT 700 Pro i absolut nyskick får ni gärna titta på mina: http://www.sweclockers.com/marknad/144705-beyerdynamic-dt-770...

Av wixia
Skrivet av oatp1b1:

Bra köp! Jag slog till på ett par för 1800 tidigare i våras för att ha på kontoret och är mycket nöjd.

Skickades från m.sweclockers.com

Härligt! Jag ska också ha mina på kontoret!

Är det någon som kan rekommendera bra pads till dessa lurar?

Av wixia
Skrivet av Mumu55:

Finns ett par Denon D5000 för 2lax på Blocket. Om de är i bra skick och omoddade är det ju lätt värt.

http://www.blocket.se/vi/74960977.htm

Skickades från m.sweclockers.com

Tack för tipset, dessa plockade jag upp nu ikväll för 1500 kr

Av wixia

@fiskebulle: Förstäkare har jag redan en på jobbet (O2+Odac) som jag kör med mina Beyerdynamic DT770 Pro. Jag upplever att de lurarna är för vassa och analytiska att lyssna PÅ en hel arbetsdag. Jag vill ha fart, bas och värme!

Din slutsats kring stängda lurar är samma som jag har kommit fram till efter att ha läst en hel del under dagen. Jag hade gärna haft öppna lurar på jobbet men det blir lite svårt och Fostex TH-X00 verkar ändå vara en bra kompromiss!

Av wixia
Skrivet av fiskebulle:

@wixia: Jag äger ett par T50RP mk3, de är semi-öppna och låter givetvis annorlunda, men passformen är densamma. Det man ska tänka på med dessa lurar är att de är riktigt obekväma med originalkuddarna och även huvudbandet är ganska hårt. De är även löjligt tungdrivna.

Haha, det lät ju sådär!

Skrivet av oatp1b1:

Ingen av de du föreslår har ett varmt ljud, flera av dem är studiolurar. Håll utkik på begagnatmarknaden är mitt förslag.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag har förstått det nu efter att ha läst lite! Som vanligt är man dum och frågar först och läser sen! Verkar som att om man vill ha varmt ljud runt 1000-lappen är det många som rekommenderar Sony MDR-1A.

Verkar svårt att hitta varmt ljud i slutet format i det lite lägre prissegmentet, det är mest studio/referenslurar, gjorde ju det misstaget när jag köpte Beyerdynamic DT770 Pro. Runt 4-5k finns det många fler alternativ. Får nog försöka provlyssna lite lurar i den prisklassen och se om det känns värt det.

Av wixia
Skrivet av Mumu55:

Audio Technica ATH-MSR7 kan ha en ljudsignatur som passar. Inte lika bra och väldefinierad bas som Fostex/Denon varianterna men rätt behagligt mellanregister och diskant. Går att få för under 2000kr.

Eller som tidigare nämnts ett par beggade D2000/D5000.

Skickades från m.sweclockers.com

Tack för flera bra idéer! Får fundera på detta, TH-X00 verkar ju vara precis vad jag letar efter. Vet du något om Fostex T40RP MKIII?

Om vi kikar på riktigt billiga lurar, typ AKG K550, Sennheiser HD 280 Pro, Sony MDR-7506, Audio Technica ATH-M50x, finns det någon som står ut?

Om någon i tråden råkar ha ett par Fostex TH-X00 de vill bli av med får de gärna höra av sig!

Av wixia
Skrivet av Mumu55:

Ja 4200-4400 gissar jag. Postnord mfl lägger på hanteringsavgift när det ska tullas/momsas också.

Det är i saltaste laget alltså. Finns det något för under 2000 kr som är värt att kika på?

Av wixia
Skrivet av Mumu55:

Fostex TH-X00, E-MU teak, Denon D7200 osv.
Men de isolerar inte lika bra som DT770.

Skickades från m.sweclockers.com

Fostex TH-X00 har jag kikat på, verkar onekligen vara vad jag letar efter. Det blir tull på priset antar jag? Borde alltså landa på ca 4200 kr?

Av wixia

När vi ändå är igång och diskuterar hörlurar att ha på jobbet. Jag har idag O2+Odac som driver ett par Beyerdynamic DT770 Pro. Jag tycker att de blir jobbiga att lyssna på under längre perioder eftersom de är vassa och ganska ljusa i klangen. Jag skulle vilja ha lite "varmare och snällare" ljud med lite mer bas för att pigga upp när arbetet är tråkigt! Hemma kör jag O2+Odac med Philips Fidelio X2 och tycker att ljudet passar mig utmärkt men de är inte slutna vilket är nödvändigt då jag sitter i öppet kontorslandskap. Har ni några tips?

Av wixia
Skrivet av Icte:

Jag är nu på jakt efter ett par trådlösa hörlurar med aktiv brusreducering. Har kollat runt lite och många verkar rekommendera Bose QuietComfort 35 p.g.a. deras "superb brusreducering", men vissa skriver att ljudkvalitén inte så är värst bra på dessa.

Har kollat lite i listan på Prisjakt på vilka hörlurar som finns:

https://www.prisjakt.nu/kategori.php?l=s325857712

HIttade bl.a. Sony MDR-1000X, Sennheiser Momentum Wireless, m.m. men osäker på vilka man ska välja. Har även inte möjligthet att springa iväg till en butik och testa olika hörlurar förrän om tre veckor så passar på att fråga er här först!

Pris: Ptja, runt 3200 kr (kan få tag på QC35 via Webhallen för 3190 kr just nu så sätter priset där). Har just nu Philips Fidelio X1 och L2 och vill gärna ha lite bättre ljud (gärna så neutralt som möjligt) än dessa kan ge också, om detta nu är möjligt i dagsläget med trådlösa hörlurar i min prisklass!

Vad rekommenderar ni och varför?

Jag får slå ett slag för Bose QC35 då jag äger dessa och är mycket nöjd. Brusreduceringen är riktigt bra, bättre än både Sony och Sennheiser, har provat båda två. Sony-lurarna har touchkontroller vilket kan vara bra att tänka på, Bose har tre diskreta knappar med bra känsla. Extremt bekväma är de också, har dem lätt på mig hela arbetsdagar eller 10h+ flygresor. 20 h batteritid är ingen överdrift. Bluetooth fungerar riktigt bra också, inte massa förlorade anslutningar och skit som på vissa billigare Bluetooth-produkter. Jag kan ärligt talat inte komma på en enda negativ grej med dessa lurar och jag är extremt petig med teknik. Skulle ranka dem som mitt bästa teknikköp någonsin faktiskt.

Skrivet av HenrikM:

Dämpningen över hela frekvensregistret på bose är bättre än på sony. Bose är lättare, men har mindre kontroller på lurarna. Bose har bara svara och volym. Sony kan du byta låt på.
Bose måste du ha nc om du kör BT. Sony kan du välja. Trådat kan du köra utan nc, men du funkar inte micen på lurarna så du inte kan prata i telefon, detta på bose. Speciell sladd med mic finns att köpa.

Skickades från m.sweclockers.com

Har du dem kopplade till iPhone kan du byta låt genom att dubbelklicka osv, knappen motsvarar tredje knappen på det vanliga headsetet vilket gör att det finns många funktioner till!

Av wixia

Har ett Model M märkt år 1992 i botten som jag har använt i 10 år nu. Tar isär och rengör det då och då. Använder det antagligen resten av mitt liv.

Av wixia

Jag har kört mina DT 770 Pro 80 Ohm tillsammans med min O2+ODAC-kombo ett tag nu. Jag tycker att de är lite väl vassa i diskanten. Märker att jag får ont i öronen efter en tids lyssning, något jag inte får med mina Fidelio X2. Jag tycker inte heller att basen är så bra som jag hade hoppats på. Jag funderar nu på att sälja dem och skaffa Audio Technica ATH-M50x eller Sony MDR-1A istället då jag uppfattar dem som lite "snällare och basigare" att lysna på. Kommentarer?

Av wixia

Ursäkta sent svar här, förstärkaren är såld.

Av wixia

Little Dot 2+, Hörlursförstärkare med rör

Säljer en kul liten sak till högstbjudande, Little Dot 2+ rörstärkare! Power-rören är utbytta mot ett par bättre ryska 4P1L (4П1Л), originalrören (kinesiska 4P1S-J) medföljer också. Driver-rören är ett par Mullard EF92 CV131.

Bjud i tråden. Förstärkaren finns på Kungsholmen i Stockholm. Jag kan skicka, köparen står för frakt. Säljer till vem jag vill.

Läs hela annonsen här

Av wixia

Jag kopplade min Little Dot till vinylspelaren igår, mycket trevlig upplevelse! Dock tyckte jag att basen sprack lite när jag spelade Daft Punks Random Access Memories på hög volym. Vad kan detta bero på? Har köpt stärkaren begagnad så har dålig koll på hur mycket rören har spelats.

Sen funderar jag på vad det är jag egentligen har köpt haha Finns väldigt knapphändig information om LD2+. LD1+ och LD2++ finns det mycket mer att läsa om. Det enda jag har hittat är att det verkar vara triodrör, vad innebär det egentligen? Är det någon som har bättre koll på denna stärkare?

Detta är tydligen en gammal modell, hittade lite mer information när jag sökte lite noggrannare. Power-rören är kinesiska 4P1S-rör och det enda man kan uppgradera till är Ryska 4P1L. Driver-rören är av EF92-typ vilket gör att man har lite mer valmöjligheter!

Av wixia
Skrivet av mrqaffe:

Ja det är oftast det, däremot är det ju en del som inte kan skilja på ljudkort vs dac och hörlur vs headset och det kan skapa problem eftersom funktionen skiljer, alla ska ju inte bara lyssna på musik med datorn som signalkälla utan en del vill använda en mikrofon för att kunna kommunicera via tal.

Mitt gamla ljudkort får sitta kvar i datorn till micen!

Skrivet av Agustavsson:

Fint! Några rekommendationer vad gäller DAC? Skulle vilja ha en som fungerar med min iPhone också!

Av wixia
Skrivet av mrqaffe:

En dac innebär att man bara får en analog linjeutgång och inget annat men är klarar man sig med den funktionen så är det oftast ett bättre val.

En analog linjeutgång är väl vad man allra helst vill ha till en förstärkare?

Av wixia
Skrivet av mrqaffe:

Ja troligen, det blir bättre om du separerar kretsarna galvaniskt, ofta löser det problemet helt, ibland blir det bara mycket bättre.
Du kan prova att använda en transformator eller di-box och ska det vara bättre kvalitet finns det hos musikhandlarna men enklare/billigare modeller finna tex på Kjell eller hos bilstereobutiker.
https://www.kjell.com/se/sortiment/ljud-bild/hogtalare/hogtal...

Bra tips, men kanske lika bra att köpa en DAC direkt som Agustavsson föreslår.

Skrivet av Agustavsson:

Köp dig en bättre källa. Något externt som separerar ljudkortet från datorn. Finns en del alternativt redan nämnda i tråden ( nästan samma fråga dyker upp var å varannan dag )

Misstänkte att detta var det enda vettiga alternativet! Är det Modi2 eller ODAC som gäller?

Av wixia

Har fått min rörförstärkare nu (Little Dot 2+), skoj liten pryl! Har dock ett problem. Att spela från min telefon går hur bra som helst men när jag kopplar in den till min dator (vanlig 3.5 mm ut från ett Creative X-Fi) får jag mycket störningar, framförallt när jag rör något på skärmen. Går detta att göra något åt?