Inlägg

Inlägg som wixia har skrivit i forumet
Av wixia

Då var det ungefär som jag tänkte mig, det blir spännande att komma hem från jobbet några veckor framöver!

Av wixia

Vad är oddsen att jag får tillbaka ett brev som Postnord har slarvat bort?

Hej,

Jag köpte en pryl på Tradera och säljaren skickade den till mig i ett vanligt vaderat kuvert med några frimärken. Brevet skulle dykt upp i torsdags men har fortfarande inte kommit. Jag har ingen anledning att misstänka säljaren, han har med största sannolikhet lagt brevet på lådan (mängder av omdömen och jag fick en bild på det färdiga kuvertet med min adress och frimärken). Det är heller ingen konstig rutt, Norrköping till Stockholm. Det verkar alltså inte bättre än att Postnord har slarvat bort mitt brev, första gången detta händer mig, skickar och tar emot en hel del saker.

Vad tror ni oddsen är att mitt brev dyker upp till slut? Har någon av er till slut fått ett brev som varit på villovägar? Finns lite historier om folk som fått sina brev flera månader senare.

Vänliga hälsningar

Av wixia
Skrivet av anon5930:

Jag gick själv från första versionen av 3DS till en Samus New 3DS XL i höstas och var en bra uppgradering. Mindre bra att all speltid portabelt hamnat på Switchen möjligen.

Jag var också lite sugen på Switch men jag tycker att den är för stor för att kallas portabel! Har massor av spel kvar på 3DS också så jag nöjer mig där framöver! Tänker att man kanske kan plocka upp en switch billigt i framtiden!

Av wixia

Jag kunde inte låta bli att beställa en 3DS XL Snes Edition... (jag behöver hjälp). Tycker att den är himla snygg och jag uppskattar produkter som känns lite mer premium!
***bort/moderator***

Av wixia
Skrivet av BrytaPlanka:

Nu har allt kommit! Mina Sennheiser Momentum lurar klarar aptX och då verkar det fungera bra i alla fall.
https://i.imgur.com/KXipOCT.jpg
Brightech BTX Ultra vs Trond BT-DUO S
Storlek: Trond BT-DUO S är lite större både i bredd, höjd och tjocklek, men knappt märkbart.

Vikt: Vikten känns irrelevant för båda, ungefär samma vikt som att hålla i en blyertspenna. Brightech BTX Ultra är möjligen lite tyngre eftersom den har ett metallhölje, men skillnaden känns som sagt irrelevant.

Funktionalitet: Dom fungerar på samma sätt. När man knäpper av dom eller headsetet och knäpper på igen så parar dom automatiskt ihop igen. Trond har volymknappar på sidan om man vill använda den som receiver istället för transmitter, den funktionen har inte Brightech, men det var inget jag testade.

Batteri och laddtid: Det har jag inte hunnit testa. Jag misstänker att dom är ungefär samma.

Ljudkvalité: Jag upplever den som exakt samma i Metroid.

Lagg: Det här är ju det viktigaste. Det är lite lagg, men eftersom det är lite svårt att beskriva i ord så tar jag hjälp av bilden så att du kan testa själv när du har spelet. När man står på det där avståndet som du ser på bilden ifrån en vägg och trycker på skjutknappen, då hör man avfyringsljudet börja precis när man ser att animationen för explosionen på väggen startar med Brightech. Tronden upplever jag inte som riktigt lika bra, men väldigt nära. Tar man ett halvt steg bakåt så blir det samma för Trond. Det stör troligen om man ska spela något musikrelaterat spel där man ska trycka exakt i takt med musiken, men för Metroid så upplevdes det som i stort sett laggfritt och problemfritt. Jag kommer använda Brightech när jag spelar. Tronden vet jag inte vad jag ska göra av, jag behöver den inte.

Jag beställde samma. Ifrån Inet.se

Stort tack för en så utförlig recension! Får se lite hur jag gör. Har använt sladden till mina Bose hela veckan och tycker faktiskt att det fungerar riktigt bra!

Av wixia

Har varit lite sugen på att gå upp till XL (har vanliga New 3DS) och igår hittade jag ett 2DS XL i oöppnad kartong på Blocket för 900 kr så jag slog till. Lite irriterad på att jag inte har gjort detta tidigare, mycket trevligare att spela på så stora skärmar! Dock saknar jag faktiskt 3D lite grann, så nu funderar jag på att slå till på ett N3DS XL SNES Edition på Elgiganten för 1590 kr (bra pris för övrigt!). Orkar inte att det finns så många valmöjligheter! Jag gillar dock det lite mer slimmade utförandet på 2DS XL. Dagens I-lands-problem...

Av wixia
Skrivet av BrytaPlanka:

Ska bli mycket intressant att höra vad du kommer fram till! Jag kom dock på att mina Bose QC35 inte har Aptx vilket garanterat kan ställa till det när det kommer till latens.

Av wixia
Skrivet av BrytaPlanka:

Jag har just beställt en New 3DS XL (hoppas jag får IPS paneler) men nu undrar jag vad man kan köpa för bra Bluetooth Transmitter som man kan koppla i 3.5mm jacket och skicka ljudet till mina Sennheiser Momentum Wireless headphones. Är det någon som har fått till någon bra setup och har något tips på någon en liten och smidig bluetooth transmitter för hörlursuttaget till trådlösa lurar?

Jag har börjat spela lite 3DS igen när jag pendlar och jag undrar exakt samma sak! En transmitter är ganska klumpig (https://www.reddit.com/r/3DS/comments/3ch9fp/my_cheap_and_eff...), då kan jag lika bra ta fram sladden till mina Bose QC35 och koppla in.

Finns folk som har gjort riktiga moddar också, men vet knappt om man pallar det alltså!

https://gbatemp.net/threads/n3ds-xl-with-integrated-bluetooth...

Av wixia

@CyberVillain: Du är säkert en jätteduktig programmerare men du behöver onekligen jobba på din attityd mot andra människor. Du framstår som en ganska otrevlig typ och snudd på osympatisk när du skrattar rakt ut åt folks åsikter, tycker att det borde vara dödsstraff på vissa typer av kommentarer och skriver rakt ut till en annan människa att hen borde få sparken. Jag hoppas för din egen skull att du inte behandlar dina kollegor på samma vis.

Av wixia

Kinnarps kontorsstol

Kontorsstol från Kinnarps. Jag vet inte vad det är för modellbeteckning men det är en av deras mer exklusiva modeller, riktigt rejäl pjäs som man sitter mycket bra i. Det finns en reva i tyget till sitsen, det är bara tyget som är trasigt, stoppningen under är intakt. Jag har haft en fårfäll i stolen så jag har inte ens märkt av det.

Budgivning. Stolen finns på Kungsholmen i Stockholm. Hör av er om ni har några frågor.

Läs hela annonsen här

Av wixia
Skrivet av Spelaspel:

Spotify premium använder 320 kbp/s ogg vorbis som är aningen bättre än MP3 och jag hör då ingen skillnad alls på lossless och 320 kbp/s. Sen håller jag med om att spotify har mycket bättre sätt att hitta ny musik på, är man intresserad av någon ny genre är det bara att söka på den så känns det som att det finns minst 20 spellistor som alla har över 500 låtar att välja ifrån. Skulle aldrig kunna använda Tidal i.o.m att det inte direkt ger någon fördel över spotify och snarare ger en massa nackdelar.

Skrivet av mrqaffe:

Tekniskt sett så ger Tidal just nu högst kvalitet av strömningstjänsterna då de erbjuder MQA för en del musik men det går å andra sidan inte att köra ut via odacen och telefon.
Det lär gå att köra ut MQA via en del Samsungtelefoner och usb-otg funktionen till nån dac som stödjer det men har inte hört talas om att nån har kunnat använda en iphone.

Skrivet av oatp1b1:

Vet inte om det är samma sak, men de har ju "Masters"-releaser också som är 24/96(?) och det funkar med USB till Mojo via iPhone iaf. Tveksam förbättring med Tidal dock. Jag har det för att det finns en del musik där som inte finns på Spotify. Behöver ju inte oroa sig över att bitraten är flaskhalsen heller.

Att Tidal tekniskt sett är bättre än Spotify, det tvekar jag inte sekund! Den farliga och subjektiva frågan jag ställer är, hör man någon skillnad? Låter Tidal bättre? Hör man fler detaljer? Vad tycker ni?

Av wixia

Låt mig ställa en högst subjektiv fråga. På jobbet har jag ett par Denon AH-D5000 som jag driver med en ODAC Rev. B + Objective2 kopplad till min iPhone. Borde (subjektivt) jag köra Tidal HiFi istället för Spotify. Borde jag höra skillnad?

Det finns två anledningar till att jag frågar, som tyvärr motverkar varandra:
- Jag personligen har svårt att höra skillnad på ljudkvaliteten. Ibland tycker jag att Tidal låter bättre, även fast det kanske bara är placebo. Jag är dock mer än villig att betala 100 kr mer i månaden, till och med för ren placebo, om det inte vore för anledning nummer två.
- Jag tycker att Spotifys app är så mycket bättre än Tidals app, på alla vis. Bättre bibliotek/gränssnitt (hur appen hanterar min sparade musik alltså), bättre algoritmer för att hitta ny musik, lättare att dela musik med vänner, bättre spellistor osv. Hela upplevelsen är helt enkelt bättre. Jag märker att jag mest är irriterad när jag använder Tidal. Dessutom tycker jag att det känns som att Tidal favoriserar svår (dålig?) musik i alla sina spellistor på ett sätt som får mig att känna att de är mer "tryhhards" än personer med god musiksmak (återigen extremt subjektivt).

Vad är er högst subjektiva åsikt i ämnet? Är extra intresserad av åsikter kring grundfrågan som blir; låter Tidal bättre än Spotify?

Av wixia

Är det någon som på rak arm vet om jag kan köpa en sån här:

https://www.apple.com/se/shop/product/MK0W2ZM/A/lightning-til...

Och sedan koppla in min DAC i USB-porten och min laddare i Lightning-porten och därmed både lyssna på musik och ladda min iPhone samtidigt?

Av wixia
Skrivet av Mumu55:

Är det liknande fyllning som orginal eller något annat?

Likt original, något fjädrande skum, ingen "memory"-effekt.

Av wixia

Padsen till mina D5000 kom nu (Ebay-länk).

Kvaliteten var över förväntan, kändes riktigt bra för att vara Kina-fuskläder. I beskrivningen stod det att de skulle vara extra tjocka och det var ingen överdrift, original till vänster:

https://imgur.com/f6ftdH4.jpg

På hörlurarna:

https://imgur.com/wwvqwSW.jpg

Jag hade föredragit om de var mer formade efter örat så som original-padsen. Nu finns det gott om rum för örat inne i hörluren men det tar ändå i lite grann pga. den runda formen, dock mycket bättre än innan. Ljudmässigt upplever jag tyvärr att jag har tappat lite bas vilket är synd. Ska fortsätta lyssna i veckan, får se vad jag gör med dem!

Av wixia
Skrivet av Mumu55:

Jag kommer inte köpa, behöver inga fler budget-DAC:ar.
Marvey på SBAF har skrivit några rader och jämfört den med Modi 2. Han gillar inte ODAC, O2 och nwavguy förövrigt.
http://www.audiophool.org/blog/index.php/2017/09/01/massdrop-...

Är hans salta kritik mot ODAC/O2 befogad?

Av wixia
Skrivet av Calle:

Köpte ett par Dekoni i memoryfoam och fårskinn till mina D5000.
Lite fastare och tjockare, hade inte problem med originalpadsen men mycket nöjd ändå

Intressant, det märket har jag missat! Verkar dock inte finnas pads som är uttalat gjorda för D5000 men jag misstänker att det är dessa du köpte?

http://dekoniaudio.com/product/dekoni-audio-fostex-th900-elit...

Av wixia

Padsen till mina Denon AH-D5000 har inte kommit än men jag hoppas innerligt att de är lite tjockare än originalpadsen. Kan i nuläget inte ha på mig lurarna några längre perioder eftersom mina öron ligger emot insidan av hörluren och det blir väldigt obekvämt väldigt fort. Själva hörluren låter dock fantastiskt bra, kör Tidal -> ODAC/O2.

Funderar lite på inställningar man kan göra. I Tidal har jag aktivt valt ODAC som output och kryssat i Force Volume/Exclusive Mode. Det är allt jag behöver göra för att få WASAPI 24bit/96kHz när jag spelar masters, right? Behöver jag göra några inställningar i Windows? Man kan ju tex. välja 24bit/96kHz där också men det borde inte spela någon roll för uppspelningen från Tidal?

Av wixia
Skrivet av Mumu55:

De har jag inte provat. Ser tjockare ut än de andra kina padsen. Men följer inte originalformen. Kan ju bli bra ändå. Rapportera gärna sen.

Skickades från m.sweclockers.com

Japp, de ska vara extra tjocka, vilket är bra eftersom mina öron tar emot lite grann med original-padsen. Märker redan att det blir obekvämt efter ett tag, vill helst att öronen är helt fria, som i mina Fidelio X2. Jag återkommer med resultat!

Av wixia

@Agustavsson: Japp, tänker att jag börjar med snål-pads från Ebay! Är de riktigt ruttna ska jag absolut överväga Brainwavz!

När jag ändå är igång och shoppar på Ebay är jag också sugen på ett trevligt ställ till lurarna! Jag tittar på detta:

http://www.ebay.com/itm/Wooden-U-Shape-Solid-Headset-Earphone...-

Jag har dock för mig att jag har läst någon diskussion tidigare i tråden att det inte är bra att stället trycker på hörlurarna eftersom padsen då aldrig får "vila". Stämmer det eller är det bara till att vara orolig i onödan?