Inlägg

Inlägg som Glyph har skrivit i forumet
Av Glyph
Skrivet av Fenrisulvfan:

Vad hindrar telefonförsäljare att använda Bixby?

Liknande verktyg används väl redan av dem? Jag har fått reklamsamtal som bara läser upp förinspelad text.

Av Glyph
Skrivet av flashen:

Antar det kan vara värt det om man redan har ett Razer ekosystem? Antar att man kan köra allting via deras app med inställningar osv, men jag antar en del

Artikeln tyder på att så inte är fallet. Men det kanske ändras i framtiden.

Av Glyph

Produkt: Ubiquiti UniFi 6 Lite Access Point
Länk: https://www.webhallen.com/se/product/335098-Ubiquiti-UniFi-6-...
Kategori: Nätverk
Pris: 1 290kr

Spelande över trådlöst nätverk är möjligt med en riktigt bra accesspunkt. Stort plus är att alla dina andra trådlösa prylar i hemmet också blir glada!

Av Glyph

Rörelsesensor till hallampan. Det är simpelt, men så skönt och anvöndbart. Slipper numera leta efter knappar bakom alla jackor och välta ner dem. Bra inkörsport till smarta hemmet som uppskattas av alla i familjen. (vilket kanske inte kan sägas om alla andra utökningar son sedan blev av...)

Perfekt för att man både känner sig lite lat och tekniknörd samtidigt.

Av Glyph

There is no place like ::1

Av Glyph

Förslag för att göra den roligare vore att göra om den till ett quiz. T ex hade man kunnat gissa vilken återförsäljare som flest andra väljer, om inte det sabbar formatet för mycket.

Eller så får man bara se jämförelser och resultat direkt jämfört med alla andra. Just den långa feedbackloopen gör att det blir tråkigare för mig. Att de data efter varje sida vore toppen!

Av Glyph

Oftast har jag legat länge och spanat lite från håll. Sedan kryper jag gradvis närmare ett beslut, precis när jag närmar mig den kritiska punkten dyker det upp: ett extra bra erbjudande. Då är det inte så mycket att göra, det är bara att slå till! Lite förväntansfull väntan på leverans och sen en härlig känsla av glädje när den nya tekniken packas upp och installeras. Slutligen har man fått sig en ny favorit och älskling!

Av Glyph

Något som jag prioriterade för min primära skärm hemma när den inhandlades i början av året var KVM-funktion. Smidigheten att kunna docka sin jobblaptop med en sladd för allt (bild, tangentbord, ström...) samtidigt som man framåt kvällen kan byta till speldatorn var viktigt.

Informationen om detta var tyvärr svår att hitta, speciellt om man ville veta mer hur det funkade och inte "funktionen finns". Exempel: Hur många knapptryck för att byta? Byts input automatiskt när laptop kopplas in? Funkar det att väcka datorerna från sleep med tangentbordet?

I slutänden blev det en Philips 346b1c för mig som fungerar okej, men inte mer än så.

Av Glyph
Skrivet av Ozzed:

Har dessutom för mig att det är så att man inte kan avtala bort lagstadgade rättigheter hursomhelst, så vad är detta för stolligheter?

Detta stämmer när det gäller privatpersoner i Sverige. Både mellan företag och organisationer, samt i utlandet är det mycket mer som går att avtala bort.

Sedan exakt hur det är med detta vet jag inte, men jag kan definitivt tänka mig att det funkar i vissa sammanhang.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Glyph
Skrivet av Rospigg:

Tack!
Det var väl ungefär så jag tänkte.

Har kanske möjlighet att låna en lokal. Problemet där är att det saknas jordade uttag. Det känns inte helt hundra. Därför har jag valt bort det.
Går det att lösa på något bra sätt?

Skickades från m.sweclockers.com

Det ska inte vara några problem att spela i en lokal med ojordade uttag. Det är ganska ovanligt med elfel. Tidigare hade man bara jordat i våtutrymmen.

Det finns fortfarande massor av äldre hus där det mesta är ojordat, så direkt farligt är det inte.

Av Glyph

Om det räcker med gigabitnätverk så kan du använda cat 5e istället. Billigare, tunnare och mer böjlig. Något sämre mot störningar, och något sämre hastigheter. Men upp till gigabit ska inte vara något problem

Skickades från m.sweclockers.com

Av Glyph

FSP är ett gammalt välkänt märke. Helt okej kvalitet. Jag hade varit nöjd. (bortsett från att jag inte fick välja själv)

Skickades från m.sweclockers.com

Av Glyph

Nu börjar det ju bli lite kallare, så vänta och se ifall det blir bättre. Om det blir bättre är det förmodligen ganska enkelt att ta bort termostaten helt.

Sedan är det om jag förstått det rätt inte olagligt att ha blandade uttag, utan bara att installera det. Vilket ju är för att det är farligt. Så om man ska åtgärda det eller tycker jag mer handlar om hur snål och försiktig man är.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Glyph
Skrivet av Beginner:

Två nya saker jag funderat på. Tar det "löjligare" först, alltså jag som är löjlig men hakade upp mig på en sak. När jag ringde elfirman så sa kvinnan som tog emot samtalet att man inte får ha blandade uttag, ojordat och jordat i samma rum. När jag igår ringde upp för att boka tid för jobbet att jorda uttag så föreslog hon att "du kan ju ta ström från ett jordat uttag i annat rum till datorn.....". Med andra ord föreslog hon att jag kunde använda skarvsladd från ett annat rum fram till datorn. Det om något är väl att blanda jordade och ojordade uttag, hon som påpekade fem dagar innan att så fick man inte ha det. (Ärligt talat kändes det inte helt stabilt att få det förslaget från en firma som först talar om hur lagen ser ut och att de inte tänker hjälpa oss med uttaget som inte fungerar!)

Du får inte dra sladdar mellan rum där det är jordat i ena och ojordat i andra. Det är ju dock ganska enkelt att göra, men rekommenderas inte ifall man inte känner till riskerna. Konstigt att elfirman sa det, de kanske försökte vara snälla? Fast det låter lite farligt...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Glyph
Skrivet av Petterk:

Men gå in på ICA, Coop, Willys, Netto, Hemköp, ÖoB, Jula, Rusta eller vad som helst, eller Teknikmagasinet, Kjell & Company, Clas Ohlson, Webhallen, Elgiganten, Inet, Audio Video, Media Markt, eller butiker som Biltema, Mekonomen, eller valfri bygghandel.

Vad de marknadsförs som är inte det viktiga, och du kommer hitta mikrofiberdukar som marknadsförs för skärmrengöring hos i princip alla butiker som säljer någon form av rengöringsprodukter. De som marknadsförs för skärmar brukar vara lite finare/slätare, men det är ju bara att använda det som finns lokalt och pröva. Du ska inte ha de som säljs i kitt med rengöringsvätska, finns ingen vits.

Personligen har jag detta kitet hemma https://m.clasohlson.com/se/Mikrofiberdukar-4-pack/34-9479 funkar till lite allt möjligt. Både skrivbord och bildskärm.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Glyph
Skrivet av anon292978:

@Glyph: Zebraduk, ja varför inte.

Ska den vara snygg också?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Glyph

Till exempel. Finns billigare också https://m.clasohlson.com/se/Mikrofiberduk-för-skärmrengöring/...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Glyph
Skrivet av ågren:

Absolut, jag håller helt med i det du skriver och det var faktiskt en något sensationell trådstart för att locka intresse men det känns som att fokuset på diskussionen har hamnat lite snett vilket är förståeligt då de flesta tänker desktop/server när de hör Linux och inte alla andra enheter som använder någon form av kärnan och som utgör den kvalificerade majoriteten av Linuxanvändarna (Linux som i kärnan).

Det rör sig som sagt främst om Android och IOT vilket nästan gör det hela ännu mer skrämmande då det som du säger oftast inte ens finns något val att inaktivera det. Att man ska drabbas av bakdörren kräver så klart att man använder algoritmen vilket jag betvivlar att någon på desktop/server gör men dessa är inte heller målgruppen vilket gör det ännu märkligare att man väljer att inkludera det över huvud taget i diverse distributioner bara för att det finns i kärnan.

Androidanvändare utgör majoriteten av alla smartphoneägare och IOT ökar enormt med enheter som samlar in extremt mycket information om dess användare och att man som standard inkluderar en krypteringsalgoritm som uteslutande utvecklats av NSA går bara att tolka på ett sätt...En algoritm som dessutom fått utstå en hel del kritik och som NSA inte vill dela med sig av detaljer kring.

Jag vet inte om det fortfarande är så men diverse myndigheter hade länge haft problem att ta sig in i iOS-enheter ända tills någon föredetta Apple-anställd började sälja hårdvara för att kringgå krypteringen. Det här känns som ett sätt att försöka undvika att samma problematik uppstår för bl.a. Android och genom att insistera på användandet av Speck ger de per automatik sig själva en väg in så att säga, en bakdörr helt enkelt.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag ser risker mer i att inkluderandet öppnar hål även om krypteringen inte används. Till exempel kanske det räcker med att den är laddad i kärnan för att andra hål/backdörrar ska öppna sig. Visst, med en korrekt isolering är inte så fallet, men det förekommer säkerhetshål lite då och då som öppnar upp för detta. Inte helt otänkbart att NSA har hittat ett som går att använda.

Av Glyph

Året är indelat i olika terminer, du måste ha ett visst antal poäng per termin, iallafall var det så när jag pluggade för ett par år sedan. När / hur gränsen går för de olika minns jag däremot inte.

Du kan också prata med en studievägledare på din skola.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Glyph

Det verkar ha varit konstant 4 stycken skadade i nästan ett år. Jag hade inte varit orolig. Förutsatt att det finns backup / raid alltså.

Skickades från m.sweclockers.com