Inlägg

Inlägg som crew seven har skrivit i forumet
Av crew seven

Fick mig att fundera lite på alla mobilplånböcker där du har dina kort och mobil i samma fodral. Om vi säger att vi slopar alla kort samt kontanter och går över till en mobil lösning, hur blir det då om du blir rånad av till exempel en ficktjuv? I dags läget om du använder en mobilplånbok så får tjuven allt och du kanske befinner dig nånstans där du inte kan ta dig hem utan giltigt färdmedel.

Nu är du helt lost du kan inte ringa till en kompis och be om hjälp och alla kort är borta. Som det fungerar nu kan jag i alla fall ha mobilen separat, korten i en annan ficka och en bunt sedlar i en annan så man i alla fall kan ta sig hem om olyckan är framme. Hur löser man det om allt finns i mobilen?

Av crew seven
Skrivet av Trunk:

För att inte tala om hur varje köp i regel tar längre tid med kontanter och den ökade rånrisken. Så här i covidtider kan man även ta upp den hygieniska aspekten.

Ännu ett argument för att vi helt ska gå ifrån kontanter.

Av crew seven
Skrivet av talonmas:

Många här som verkar tro att dagens korttransaktioner är gratis. Affärerna betalar ganska mycket till Visa/master card och detta läggs självklart på kunderna i form av högre priser.

Låter ju hellre svenska staten styra mina pengar än visa/MC och banker...

De kan välja att ta betalt i kontanter om så är fallet.

Av crew seven
Skrivet av Jackss:

Få lönen direkt till sin e-krona wallet som man sedan kan betala räkningar direkt från, Sen ska man kunna koppla sin wallet till mobilens NFC och använda i affärer. Då skulle man kunnat leva helt utan bank om man vill eller? För just nu är man ju mer eller mindre tvingad att ha bank, och det vet dom och behandlar sina kunder därefter. Skulle vara najs om man tog bort den maktpositionen från dom

Problemet är bara att då blir det helt riksbanken som styr över dig. Röstar du "fel" kan de strypa din inkomst. De har total kontroll.

Av crew seven
Skrivet av Quenya:

Vad är ens poängen med en e-krona? Vad fyller detta för funktion utöver våra redan befintliga digitala betalningslösningar?

Brukar ställa mig samma fråga men om jag tar på mig foliehatten så är det för att man helt vill slopa kontanter. Göra Sverige till ett helt kontantlöst samhälle, detta ser vi redan en början på med att affärer och liknande helt kan förbjuda kontanter som betalmedel.

Av crew seven
Skrivet av griid:

När du separerar kylare och CPU ska det alltid sättas dit ny kylpasta. Ta bort det gamla och på med ny för att undvika små luftbubblor.

Tack brukar alltid köra med ny pasta men kanske inte fick bort allt ordentligt?

Av crew seven

Tack @Mac83 den kom efter lite vridande.

Vågar man använda samma kylpasta igen, jag som precis köpt en ny tub.

@Tawen Helt ny tub köpt på Inet

Av crew seven

CPU sitter fast på kylare

Jaha hur blev det så här då?

https://i.imgur.com/NTmMaEt.png

Kylpastan agerar superlim och håller kvar den stenhårt det går inte att få loss den. Första tanken va att bända upp den med en mejsel men då finns ju risken att man skadar den istället.

Nån som varit med om detta?

Av crew seven

Jag har arbetat som belysningsmästare i USA har aldrig gillat deras stickproppar känns så bräckliga.

Av crew seven

Jag hade ju valt det säkra före det osäkra och handlat från en svensk butik.

Av crew seven

Vad är egentligen skillnaden på sport och idrott? Har för mig att OS talade om att plocka in e-sport som en gren.
Om man spelar till exempel Fifa på datorn räknas det som e-idrott då men inte CS?

Av crew seven
Skrivet av Mono:

Gnälltråd eller biltråd? *gubbgnäller*

Kan gnälla på cyklister istället de verkar verkligen vilja cykla över mig som gångtrafikant.

Av crew seven

Se till att du har skrivit kontrakt med nya jobbet innan du säger upp dig. Kolla med ditt nuvarande jobb hur lång uppsägningstid och så vidare du har sen stämmer du av det med nya arbetet så du inte står där helt utan.

Av crew seven

Frågor om Chia

Hej 2 frågor om Chia.

Fråga 1: Vad är är mest optimalt, ett stort raid av diskar eller flera olika mindre diskar typ 2TB.
Om jag har förstått det hela rätt så tar Chia endast upp en liten del av disken.

Fråga 2: Måste man radera de små filer (block) som faktiskt hamnar på disken nån gång blir det ju fullt.

Använder en snabbare ssd till "temp foldern" och äldre diskar till själva lagringen.

Av crew seven
Skrivet av Söderbäck:

För prylnördar är det här kanske givet - medan många andra inte alls har samma insikt kring vad amazons handelsplats faktiskt innebär.

Förmodligen inte men fler borde ställa sig frågan varför det är så mycket billigare på dessa sidor.

Av crew seven

Jo men det är ju som att köpa grisen i säcken, sen är det väl nån som ska gråta ut i Aftonbladet.

Av crew seven
Skrivet av toge:

Jag har en gammal ASUS-skärm på 27" som jag skulle vilja montera på ett stativ från en lite nyare ASUS-skärm på 27". Båda är definitivt enligt VESA-standard då jag använt dels skärmen i fråga samt skärmen som hör till stativet i fråga till samma universal-VESA-stativ tidigare. Frågan är bara vilka skruvar som behövs, då jag inte har kvar dessa till varken stativet eller skärmen.

Jag har hittat information om att det ska vara M4 10 mm, men det är lite otydligt. Är det någon som kan bekräfta om det låter korrekt eller ej?

Hade samma dilemma för en tid sen, knallade in på jula och köpte ett kit med skruvar och distanser.
Ren tur så hittade jag några skruvar som passade men va lite för långa körde med några extra distanser så fungerade allt.

Av crew seven
Skrivet av Pliind:

Men det är ändå Nike som betalar för reklamen, och ansvarar för budskapet de betalar för att genomföra. I detta fallet baserad på data där mitt enda intresse är produkter de inte vill ge rabatt på, men då ändå skapar falsk marknadsföring då jag inte har andra intressen hos dom som de kan rabattera.

Gissar på att det inte är nike i slutändan, som för mig jag är intresserad av elektronik, ljud, datorer mm. Får massor av erbjudanden om billiga slutsteg till och med mining riggar men produkten jag verkligen vill ha finns aldrig i lager, utan det är bara för att locka mig till appen.

Av crew seven

Förstår inte riktigt men får massor av reklam och liknande på Facebook, sen när jag klickar på produkten som jag faktiskt vill ha så finns den inte. Så länge Facebook får betalt är det lagligt?

Av crew seven
Skrivet av anon25463:

Många som känner sig kränkta över Inet nya logotyp. Synd bara att Inet gav efter för grupptrycket

Har dom bytt igen eller vad menar du?