Inlägg

Inlägg som crew seven har skrivit i forumet
Av crew seven
Skrivet av CubaCola:

Aldrig sett S-video utgång på ett moderkort till en PC under de senaste 20åren, men det kanske är en PS2 kontakt du tittar på?

PS2 kanske den heter den runda lilla färgglada saken.

Av crew seven

Moderkort och S-video

Varför har nya moderkort fortfarande S-video utgång? Det är ju inte nån direkt standard längre för skärmar att ha S-video. Kanske om man hittar nån gammal projektor som inte har hdmi men annars ser jag ingen anledning till att nya moderkort fortfarande har S-video.

Av crew seven
Skrivet av DoffeAlstig:

Tja! Jag har köpt allting förutom min PSU till min dator. Jag har en R5 5600X, 2x8GB 3600mhz corsair vengence, gtx 1060 6gb, 1tb nvme ssd och ett 4000d airflow chassi. Jag har valt att köra med ett Corsair CX750F där mrpc.se är billigast. Det kostar då 911kr ink med frakt samt moms. Jag undrar då om någon har haft erfarenhet med mrpc.se? Är det en bra eller dålig hemsida? Är det en scam? Hur är kundtjänsten?

Länk till PSU: https://mrpc.se/produkt/psu-corsair-cx750f-black-rgb-modular-...

Mvh William

Sök på mrpc här på Sweclockers finns några trådar med folk som har problem med dom.

Av crew seven
Skrivet av Simon979:

Hej någon som vet om man kan ta ut pengar från Crypto till nordea konto?

Bästa är att undvika svenska banker då många inte tillåter krypto. Kolla om du kan växla till typ Paypal istället men va redo på att du kan bli flaggad.

Av crew seven
Skrivet av karhart:

Men oranga lampan lyser ju för DRAM..?

Japp men för mig fungerade det med bara en sticka med gpu inte utan. Kolla i manualen vilken slot som ska användas med bara en sticka sen startar du med gpu.

Av crew seven
Skrivet av karhart:

Jajamen, har gjort allt det där. Har inte ens ett grafikkort inkopplat - kör inbyggd grafik bara för att få till en post.

Testa med GPU hade samma problem där jag tänkte testa med inbyggda grafiken men efter några försök fick jag igång allt med GPU.

Av crew seven

Hur många minnen kör du? Testa med bara ett minne först sen utökar du efter omstart.

Av crew seven

Ja hoppa Amazon gå in på Inet eller Webbhallen brukar finnas prisvärda kablar från bland annat Deltaco.

Av crew seven
Skrivet av evil penguin:

Det är väl heller inte något Paypal sysslar med vad jag märkt?

Det verkar va olika det där, jag va tvungen att verifiera mitt konto med en elräkning som "proof of address" samt bild på passet.

Av crew seven
Skrivet av krEJZi:

Vem bryr sig. Facebook har säkert redan all den infon redan från annat håll. xD

Lite så för en vanlig svensson (räknar inte personskydd och liknande) så är det extremt svårt att va "hemlig" 2021.

Av crew seven
Skrivet av KingCobra:

Skulle nog säga att de flesta som handlat med kryptovalutor betalar skatt. Det är oerhört svårt att omvandla kryptovalutor till pengar man faktiskt kan använda idag.
De flesta har ett arbete.

Vad heter han Dunkers? Han va väl en av de första stora Svenska handlare när det började, nu har han ju fogden efter sig på flera miljoner.

Av crew seven
Skrivet av snajk:

Det kan man inte riktigt säga i min mening. Det finns massvis av olika typer av pizza i Italien. Jag har käkat allt från vad som närmast kan beskrivas som en bulle eller fralla med bara lite tomatsås på till en stor tunn pizza med bara ost, potatis och har jag för mig timjan i Italien exempelvis.

Ja det kan man diskutera i all evighet och kommer alltid finnas olika åsikter. Till exempel när får en pizza kallas pizza? Kan man kalla varma mackor för pizza? Om jag gör enkla mackor blir det samma pålägg som på en Vesuvio.

Av crew seven

Vi har ju massa konstiga pizzor också, känner många från till exempel uk som tycker att vår bananpizza med curry är jätte konstig (heter olika på olika ställen) men består oftast av sås, ost, skinka, banan och curry.

En riktig Italiensk pizza ska inte ha så många olika pålägg, helst bara sås och ost men visst även här experimenteras det.

I USA är ju klassikern pepperoni den där slicen man oftast köper på gatan genom ett hål i väggen.

Av crew seven
Skrivet av BergEr:

Du har helt missat vad CDNs är eller?

Stora delar av internet hänger på några få punkter, går en sån ner slocknar mycket. Skulle de tre största gå ner så försvinner 70%~ av internet.

Visst fast nu verkar det va riktat mot just nyhetskanaler och forum.

Av crew seven
Skrivet av twit:

Givetvis. Så fort någonting strular på internet så rör det sig om en attack.

Självklart inte alltid men om flera sidor går ner samtidigt så lär det inte va för att det finns nån stor nyhet som gör att servrarna inte pallar med trafiken. Det hände på Blackfriday bland annat för några år sedan när alla skulle handla samtidigt. Men så vitt jag vet har inte hänt nånting idag som ALLA vill läsa samtidigt.

Av crew seven

Kanske ryssarna som är i farten, nån form av test ddos?

Av crew seven
Skrivet av BadNewsBrod:

åt helvete med ”cruising” å alla jävla ”dunka-dunka” bilar!! Noll respekt för vanligt folk som försöker sova och har arbeten att sköta.

Håller med Sveavägen i Stockholm kan vara ett rent helvete på sommaren, motorer som låter högt och hög musik. För oss som har känslig hörsel är motorer som låter högt extremt jobbigt speciellt när det är cruising.

Av crew seven

Jag tycker det är sjukt svårt att sikta med handkontroll om det är ett zombie spel får jag nästan mer kills om jag springer runt med motorsåg. Det är väl en vanesak gissar jag på?

Av crew seven
Skrivet av Kolsvart Katt:

Verkligen? Visste inte ens att svtplay blockar videor utomlands..har bett en bekant som bor utomlands prova.

Re Netflix så, verkligen? 映画やTV番組、アニメが見放題 får jag om jag försöker nå netflix.se med jp geo.

Sist jag provade logga in på Netflix USA med vpn så sa den nej tack hörde nån som att Netflix samarbetar med olika operatörer men inte alla. Polare provade svt från Sydafrika fungerade inte.

Av crew seven

Att VPN skulle fungera med Netflix och liknande stämmer inte, till och med svtplay känner av om du är utomlands men surfar med ett "svenskt" ip.