Inlägg

Inlägg som crew seven har skrivit i forumet
Av crew seven
Skrivet av Hjemrdeil:

En tanke som slår är; varför finns det inte inhemska lösningar på dessa system inom handeln? Tänker tillbaks på när Dan Eliasson slarvade med rikets säkerhet via "outsourcing" i Kanada.. Man hade ju kunnat hoppats på att företagsledare i svenska företag inom alla områden hade lärt sig något utav den händelsen om hur det ska gå till, och kanske till och med sluta att anlita företag utanför rikets gränser..

Eller är Sverige som ska vara så i framkant med utbyggande av 5G, Fiber och Internet åt alla osv. så dåliga på att sköta det som Kaseya gör? Fjärrstyrning av system måste väl gå att lösa på hemmaplan!

Finns massa kunskap men blir för dyrt med våra löner. Då ser det bättre ut för företaget när det tjänar några kronor extra på att använda billig kraft.

Av crew seven
Skrivet av kelthar:

Människor som inte har någon omgivningsuppfattning alls. Tanter och deras gubbar med kundvagnar som står och har fikapaus mitt i en gång mellan hyllorna i matbutiken.

Pretantiösa människor

Sånt får man leva med varje dag speciellt folk som glor i mobilen och inte alls visar hänsyn till andra människor.

Va med om en udda grej vid ett övergångsställe med lysen, kommer två morsor som kände varandra från varsitt håll och skulle ställa sig och ha konferens mitt på övergångsstället.

Istället för att ok vi vill prata gå upp på trottoaren så stod dom kvar när det blev grönt för oss

Av crew seven
Skrivet av Muddyvaines:

Jisses, det var väl ganska bra pris för att vara Stockholm öht? Trots att det kanske inte är det bästa läget eller så, någorlunda nyrenoverat eller?

Kåken är från 70 talet vi skulle haft stambyte innan Corona men blev inte av så klart, när stambytet är klart får jag räkna med att hyran kan höjas med 2000kr.

Av crew seven
Skrivet av Muddyvaines:

Bara av ren nyfikenhet, då jag själv med sambo och två katter ska flytta... Vad kostar en sådan i månaden? Vi flyttar däremot inom samma byhåla här i Norrland men...

Allt beror på läget jag bor i Stockholm i en tvåa på 64 kvadrat inget att skryta med, nästan sista hållplatsen på tunnelbanan. Nu ligger jag på nästan 5000kr i månaden men kommer att höjas efter stambytet.

Av crew seven
Skrivet av kundun:

Till syvende o sista så är det ett affärsbeslut som orsakat detta, dålig kod och sårbara system är oftast en produkt av det. Man kan ha världens säkraste uppgraderingssystem men ingen kommer att köpa det för det är för dyrt sett till värdet man kan ta ut. Så man kör på good enough och räknar med incidenter lite då o då.
Hade folk accepterat att mjölken kostar 50:-/l så hade det kanske varit annorlunda.

Väntar med spänning på när trenden vänder och man börjar anställa folk för att hantera saker manuellt på pappet istället. Risken att företaget brinner ner och man förlorar data är ju mindre än att ha det digitalt och bli hackad nuförtiden. Är datan viktig är det kanske lönt att att ett par personer på det?
Fast, människor (inkl mig) är ju lata av naturen så vi får nog vänta på det scenariot.😂

Jag är ingen författare men så du skriver människa

Av crew seven
Skrivet av djeflig:

Jag letar efter ett serverchassi för min server för minst 15 diskar och ett grafikkort. Alltså helst 4U i storlek. Jag är inte ute efter hot swap eller liknande utan lägger främst vikten på billigt pris. Jag har hittat ett, Rosewill 4U RSV-L4500, som verkar uppfylla kraven. Vad som däremot varit svårare är att få tag på ett. Därför undrar jag om någon känner till en liknande, billig modell?
Rosewillchassit har 3 st disklådor i fronten, vardera med fläkt och plats för 5 diskar.

https://www.amazon.com/Rosewill-Rackmount-Computer-Pre-Instal...

Jag är faktiskt på jakt efter liknande lösning och drömmer om nå liknande https://www.45drives.com/products/ men det är ju inte billigt precis.

Av crew seven

Är det nån som vet om dom butiker som stängde har öppnat nu?

Av crew seven
Skrivet av warh0g:

Mycket experter och förståsigpåare i den här tråden hehe

Om du har koll på läget kan väl du förklara för alla andra?

Av crew seven
Skrivet av Ryssfemma:

Generelle svensken: Så länge banken och kortutfärdare är nöjda? /dontcare

Hur ska vi göra för att stoppa det? När har "regeringen" lyssnat på vad folket vill.

Av crew seven
Skrivet av BergEr:

Så gick det med dina tankar om en riktad attack @crew seven

Samma grupp som ligger bakom Coop, det va bara början.

Av crew seven
Skrivet av Ryssfemma:

Vore det t.ex Tyskland hade de aldrig stängt för att kortsystemet är nere. Där är det bra att de inte är nån sorts tabu med kontanter.

Vi ska ju bli det första kontantfria samhället så detta är bara början på ett kaos. Visst det kan fungera för vissa med faktura men inte alla. Om butiken ligger nere blir det många som inte kommer att kunna handla mat. Nu var det bara Coop, SJ och några till men när samtliga kedjor bli attackerade kommer det bli svårt.

Av crew seven
Skrivet av Sions:

De lär ju gå via Webhallen med, om du inte är medlem så kan de inte registrera hur många köp du gör.
Jag vet att vår Ica inte heller kontrollerar hur många köp som hörs i vårat hushåll när det är max 3 per hushåll.

Om du betalar med kort lär dom väl känna igen kortet, tar Webhallen fortfarande kontanter? Då är det väl svårare om man inte hamnar i samma kassa flera gånger så att kassören känner igen dig.

Av crew seven
Skrivet av emilakered:

"Kassasystem blir till kassa system" 🥁

Ooooh! Göteborg där, @wittwang!

Pappahumor tryck på knappen så kommer våran kassa personal

Av crew seven

Vet inte riktigt vad du gillar men Tomorrowland brukar ha bra kvalitet på Youtube.

Av crew seven
Skrivet av Hallonolle:

Hej, där jag bor är mobilnätet kasst vilket resulterar i att samtal bryts. Däremot har jag fiber. Jag ringer rätt mycket i jobbet och vill alltså kunna använda min dator som går på internetsladd till att ringa. Vill att det ser ut som att jag ringer från telefonen. Windows telefon app funkar inte då den bara kopierar över det som sker på telefonen till datorn = samtal bryts.

Har du provat Skype? Förut gick det i alla fall att ringa "vanliga" telefoner.

Av crew seven
Skrivet av Thomas:

Det blir ju lite konstigt så dock. Man köper väl alltid av okända flummiga personer när man handlar på Blocket? Så därmed bör man använda blocketpaketet som köpare. Men om man säljer och en köpare vill använda det så är det bäst att vägra.
Hur skulle det gå om alla följde det?

Det blir lite av ett moment 22 jag säljer inte till främmande människor utan att först få betalt, sen finns det vissa som vägrar den dealen.

Av crew seven

Träna det finns många övningar att göra inomhus om du inte kan gå ut under tiden.

Av crew seven
Skrivet av OSkar000:

Min adapterhärva från DIN till Mini-DIN till USB som jag har till jobbdatorn är inte snygg eller smidig

Jävlar du kör midi gissar jag på?

Av crew seven
Skrivet av JeagerMeisterSWE:

PS2 fick ett uppsving när de mekaniska tangentborden blev populära för typ 10 år sedan på grund av en lägre latens. Det va dock under en begränsad tid känndes det som

Ja verkligen

Av crew seven
Skrivet av anton studs:

Har inte sett någon s-video på något moderkort, däremot något som ser som s-video ps2 kontakt som ska kopplas till äldre kontakter till tangentbord eller mus

Ja den är väldigt lik s-video undrar varför den fortfarande finns kvar?