Inlägg

Inlägg som Kärlekstrollet har skrivit i forumet
Av Kärlekstrollet

Antar att Microsoft med assistans av AMD kommer utveckla bättre stöd för raytracing i DirectX. Då det är trist att AMD meddelat att RDNA4 inte kommer konkurrera i toppsegmentet om detta skulle vara det lyftet AMD behöver på just den kategorin.

Av Kärlekstrollet

Lustigt att detta triggade ett minne, då någon f d arbetskollega gjorde ett test då pasta som kokats i 10 minuter växer cirka 3½ gånger råvikten.

Av Kärlekstrollet

Har bara haft goda erfarenheter med Sapphire då ett HD5850 och ett RX480 strulade för mig. Fick ett nytt HD5850 efter typ 5 arbetsdagar och RX480n uppgraderades till en RX580 i returen.

Av Kärlekstrollet
Nytt bud: 150 kr Hämtar
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Kärlekstrollet

Tyckte förut att Geoff Keighley var en otroligt falsk mediaperson men han har skänkt bort mycket från egen ficka för att hålla spelpresentationer vid liv sen större aktörer valt att lägga ned sina initiativ. Jag hade fel om honom men väntar nog in sammanfattningen från Pregame:Discharge.

Av Kärlekstrollet

Har svårt att tro att något kommer på riktigt bli verkställt.

Musk har engagerat sig väldigt mycket i att reta upp specifika ideologiska grupper då dessa skapar så mycket rubriker vilket ger Musk mer och mer publicitet genom att bara re-tweeta inlägg som vissa anses som kontroversiell.

Han verkar leva upp till sin tonårsdröm att vara det ultimata nättrollet.

Inom ett halvår kommer säkerligen Twitter komma tillbaka i form av "Twitter - By X-Corp" eller vad hans drömkoncern ska nu heta.

Av Kärlekstrollet

Digitala ID-kort är något utmanande för stunden, det är rätt lätt att fejka för tillfället.

Blev nyligen informerad om att några ungdomar försökte köpa cigg och hade visat upp sina "Freja ID" och kassören var osäker på att den var giltig. Jag ser att bilderna på ungdomarna var tagna utanför en kontrollerad miljö dvs träd och himmel syntes i bakgrunden eller bilden var tagen i sitt egna hem. Då kassasystem är inte programmerade för att hämta all krävande data ur en QR-kod utan kommer bara hämta t ex 12-siffrigt personnummer så är det lätt att lura butiker med en enkel bild med QR kod som läser upp just 12 siffror så är det lätt för iaf ungdomar att bluffa till sig varor de inte har rätt till.

Av Kärlekstrollet
Skrivet av walkir:

Eloge till dig som fortfarande kör Microsofts bästa och snabbaste OS! Speciellt Windows 8.1 Embedded verkar vara löjligt streamlinat jfm bloatade Windows 10.

För mig hade Windows 8.1 Update 2 allt jag behövde tillsammans med Classic Start/Open-Shell. Sen kom Windows 10 och tog bort allt som var bra med Windows 7 och Windows 8.1...

Fortfarande förbryllad över just 8.1 kan spela gamla W98 spel men inte Windows 7 eller 10 som sätter sina käppar i hjulet för bra flyt i spelet.

Av Kärlekstrollet

Minns att det nämndes att Windows 10 skulle bli det sista släppet då användaruppgifterna skulle betala för sig själv, nu är vi uppe i 12 och jag sitter kvar på 8.1 då det kan spela mina gamla spel utan något stök... eller svävande aktivitetsfält.

Av Kärlekstrollet
Skrivet av llxt:

Precis som dagens glasögon, så kanske det kommer finnas smarta glasögon med olika styrkor på?

Har prövat linser, hjälper litegrann men fortfarande bara suddigt.

Av Kärlekstrollet

Inte alla är närsynta nog för att kunna använda det.

Är själv väldigt långsynt och kan inte se ett smack i VR-headset, det ser ut som en kladdig vattenfärgsmålning för mig. Då jag antar att "smart glasses" kommer ha liknande effekt för långsynta människor.

Av Kärlekstrollet

Nu när Barry har avslutats så finner jag inte så mycket värde i att fortsätta med HBO, prishöjning eller ej men utbudet är annars inte för mig.

Av Kärlekstrollet

Helt ärligt, för det priset vill jag ha betydligt mer VED.

En liten bräda är inte tillräckligt, visserligen cool funktionalitet men vill jag ha både en stor GPU och kylare i litet chassi så hade valt något annat alternativ, kompromissfunktionen duger inte här.

Av Kärlekstrollet

AMD sket nog på sig när dom såg högafflarna mot Nvidias lansering igår. Eftersom flera rykten spekulerat att ordinarie MSRP skulle ligga runt 329-349 USD.

Av Kärlekstrollet

Efterfrågan är inte låg, det är priserna som är för höga.

Som när nu det läcktes om att AMD 7600 ligger över $300 MSRP så blir även det kortet så kallat "låg efterfrågan".

Av Kärlekstrollet

Okej detta på något vänster förklarar så mycket.

Varje gång jag sätter mig ned eller reser mig upp från min stol vid datorn så flimmrar skärmen och jag inbillar mig att det var en fluga som susa förbi.

Av Kärlekstrollet

Har det installerat men aldrig använt den.

Av Kärlekstrollet

Fortfarande för dyrt.

Av Kärlekstrollet

Tack o lov så finns det folk som kan powershell och brukar lägga upp scripts för att ta bort all bloat.

Av Kärlekstrollet
Skrivet av RaidSoft:

"Till följd av att de domännamn som tjänsterna nyttjar ständigt förändras ska operatörerna löpande även blockera nyuppkomna varianter."

Så vem betalar för hur mycket jobb som skulle krävas att jaga ner alla nya domäner? Kan verkligen hoppas att inte det kommer hamna på leverantörerna då jag kan tänka mig det inte blir billigt i antal timmar för att ha nån anställd som letar på de konstant.

I mina öron så låter det som något streamingbolagen ska stå för gällande kostnad. Även om det är meningslöst så verkar det orimligt att internetleverantörerna ska genomföra ett evighetsjobb utan syfte vilket borde stridas emot juridiskt eftersom det är helt ohållbart.