Inlägg

Inlägg som Kärlekstrollet har skrivit i forumet
Av Kärlekstrollet

Cyklar är princip värdelösa att försäkra eftersom det kräver för mycket resurser pga cyklarnas identiteter. Cyklar med registreringsmärken har ju sina IDn under ramen, att poliser ska kolla efter varenda mörkblå Monark med klassisk ram under själva ramen är ju knappast poliser kommer ägna sig åt. Det är betydligt lättare med bilar då registreringsplåtar är ju synliga från flera meters avstånd.

Själv i tonåren så fann jag min stulna cykel helt på mofo, den med alla mina markeringar var min cykel. Då jag hade vänt hem för att låna en bultsax från grannen(med förklaring att jag hade hittat min stulna cykel) för att återhämta min cykel så fann jag den stulen av någon annan, cykellåset den hade var avklippt. Förortsliv i ett nötskal.

Av Kärlekstrollet

Första gången jag såg min storasyster spela Sonic The Hedgehog på Megadrive var nog mitt första "Wow"-moment. Var typ 4 år och minns hur färgerna bara poppade ur teven vilket inte gick att jämföra med det jag i mitt korta liv tidigare upplevt.

I mer utvecklad ålder tar nog Half Life 2 kakan, spelade aldrig Half Life(1) innan utan hoppade direkt till Counter Strike men när HL2 släpptes så var det detaljrikedom jag aldrig tidigare upplevt i ett spel.

Av Kärlekstrollet

Blivit för beroende av sortering av datum och för att snabbt komma åt den fil jag senast hämtade hem, då dessa får namn som aasdasedasda.jpeg och qoinwobnweqo.mp3 vilket blir ett problem två år senare man finner filerna igen och undrar vad fan detta är.

Av Kärlekstrollet

Sen jag och flera av mina arbetskamrater började spela DnD varannan helg med alkohol inkluderat så har man gått upp ungefär ett halvt kilo i veckan. Blir liksom 8 öl och en hämtpizza varje gång vilket är en rejäl mängd kalorier.

Började för 7 veckor sedan att avstå alkoholen och kebabpizzan, dricker bara sockerfri cola dessa kvällar så visade sig direkt motsatsen. Gått ned halvt kilo genomsnitt per vecka. Vägde 94 kg då idag 91 kg.

Av Kärlekstrollet

Vi kanske hyllar denna nyhet här men våra föräldrar kommer orsaka ett våldsamt upplopp om Facebook försvinner. Borde gömma undan allt mamsen kan använda till vapen.

Av Kärlekstrollet

Orolig utveckling, antar att rånare kommer nu begära grafikkort istället för plånbok och mobil.

Skämt åsido, att grafikkort har nu blivit en attraktiv stöldvara kommer nog göra många seriösa andrahandsäljare oroliga.

Av Kärlekstrollet

Inte helt ovanligt att det pågår lite "kartell"-system bland regionala elektronikkedjor, produkter brukar fasas ut i god tid innan rea då den glöms bort i prisstatistiker, kanske även får nytt modellnummer som inte tidigare existerar och voilah! Oslagbart pris som en blixt från klar himmel.

Av Kärlekstrollet

Stockholm Stad: Spendera miljoner på en skolplattform.

Stockholmare: Skapa en bättre plattform, princip gratis.

Stockholm stad: nI äR fÖr DyRa!

Av Kärlekstrollet

Mina föräldrar avgudade Heinz och jag som ball tonåring skulle vara rebellisk valde då Felix bara för att jävlas med mina föräldrar. Men med åren uppskattade jag Heinz bara mer och mer. Det är främst syran som påverkar, Felix är inte alls lika syrlig som Heinz och när man var liten grabb hade man svårigheter med det syrliga.

Av Kärlekstrollet

Låter rimligt att smyghöja priser med 4 veckor kvar innan black friday rean.

Surt dock att man planerat köpa grafikkort då.

Av Kärlekstrollet

If you can’t beat them, join them.

Av Kärlekstrollet

Bra timing för scrollhjulet hos min Avior har börjat glappa, köper gärna en ny när den färska varianten släpps i butik.

Av Kärlekstrollet

Inga aprilskämt från Google/Youtube i år? Kollat igenom alla deras kanaler men senaste uppladdningen på allt var över en vecka sedan.

Av Kärlekstrollet

Har inte särskilt höga förhoppningar kring detta, Skype ruinerades med extra mycket påträngande reklam och virtuella begränsningar för att tvinga användare att uppgradera sig. Därav kom Discord mycket angeläget när folk desperat letade efter ett nytt alternativ, vilket kom med det bästa av tre världar: Klassiska Skype, IRC och Teamspeak.

Skulle inte förvånas över att Microsoft upprepar samma misstag och börja försämra upplevelsen för gratisanvändarna. Vilket kommer bara leda till nästa "Discord" som alla migrerar över till.

Av Kärlekstrollet
Skrivet av superegg:

Skriv inte att det var något negativt, att varan skickas från tillverkare till ett lager och sen till ett grossist och sen till ett centrallager, det ICA gör att dom tillverka det och sen skicka det till ett lager eller till deras centrallager på en gång och då spara dom pengar på det som gör att dom kan sänkta sina priser på sina varor.

Själva poängen var att tillverkare inte kan skänka sina priser hur mycket om vill då dom har utgifter, medans ICA spara in pengar och kan ha låga priser som gör att andras tillverkare inte kan möta det.

Eller har jag fel?

ICA(och andra butikskedjor) prispressar på två vis: Ena är volym, stora beställningar och mängdrabatter. Andra är deras samarbete betyder att tillverkaren kan släppa vissa avdelningar inom företaget t ex marknadsföringsteam som saknar funktion vid partnerskap med ICA, därav kan budet justeras efter att tillverkaren gör sig av med onödig personal.

Men ja målet är att sälja t ex ICAs Limpa för 20kr när Pågen vill ha 30 kr för sin limpa. Kvalitén skiljer sig inte men marginalen är exakt lika mycket, därav kan ICA höja priset på sin limpa till kanske 27kr och (med moms) tjäna 7kr mer i marginal!

Av Kärlekstrollet

Något som inte nämns i tråden är hur EMV har räddat väldigt många producenter. Saken är att sälja ut sin produkt till en butikskoncern eliminerar behovet att behöva marknadsföra produkten, det tar butikskoncernen hand om därav trots prispressandet som pågår så får producenten hyfsat betalt för sitt samarbete. Sen även hur EMV ser till att de kända varumärkena inte spårar ur i sin prissättning till slutkund.

Men precis som diskussioner om GMO så finns det både bra och dåliga sidor gällande EMV. Det är väldigt svårt för en ny producent att äntra den svenska marknaden, man måste helt enkelt satsa lokalt och sälja sin själ tidigt enbart för popularitet vilket kommer fördröja den första riktiga vinstsiffran vid årsslut.

Av Kärlekstrollet

Tror det var lite för ambitiöst projekt till att börja med, idén nådde allmänheten redan år 2013 men det var E3 2018 där all hype byggdes upp.

Att bygga upp så mycket uppmärksamhet 4 år innan man planerar att släppa spelet väcker liksom frågor. Hade varit vettigare att göra en "Sonic 3 & Knuckles" av det hela, dela upp spelet till episoder och därmed kunna polera produkten i god tid så inte youtubers tjänar pengar bara på att visa upp alla buggar i spelet.

Av Kärlekstrollet

En gissning är att det är några EU-lagar som spökar gällande utlämning av IP-adresser, men inte för fysiska hemadresser... och tro mig att Youtube *host* Google har nog bra koll på vart du bor, heter och vilken deodorant din pappa alltid köpte även om du aldrig medvetet givit din hemadress till någon av Googles tjänster.

Av Kärlekstrollet

Aprilskämt eller ej, ett mobilt ESD-armband hade inte varit så dumt. Där jag lokalt handlar mat så får man så förbannat mycket stötar från vissa varuhyllor, korgarna och kassan vilket är obehagligt inte minst för folk mer känsliga för sådant än mig.

Av Kärlekstrollet

Bättre gå mot vikingatiden, Grand Theft Longboat.