Inlägg

Inlägg som Kärlekstrollet har skrivit i forumet
Av Kärlekstrollet

@aaaaaaaaaa: Du ser inte konsekvenserna i det hela? Betalar man summan så bekräftar man sin fildelning, en vecka senare skickar de ett nytt kravbrev till samma person bara för att de kan. Ingen garanti och inte heller någon polis inblandad över huvudtaget.

Av Kärlekstrollet

@Mezzlock: den förbannade vaccindebatten. Folk påstår att det finns metaller som orsaker autism(som av någon anledning har på senare tid blivit likställt med cancer), dessa metaller förekommer i mineral- och kranvatten. Ekologiska grönsaker, har dessa metaller. Äter du dig mätt på tomater så är man inte långt ifrån samma dos som själva vaccinet. Kollar man i utvecklingsländer där man infört vaccin så har dödstalet från sjukdomar gått ned. Skulle någon stackare ha blivit offer för en bieffekt säger mer om personens system än vaccinet, och där är något man måste fokusera forskningen på.

Tillbaka till GMO, en teknik som har haft det största inflytandet till att världens befolkning är den siffra vi har idag. Vi kan odla grödor på platser vi tidigare inte kunnat göra, använda mindre bekämpningsgifter i grödorna samt förbättra näringsvärdet vilket har förhindrat många liv från att skördas.

Det man ska vara kritisk mot är det vinstdrivande syftet och bristen på transparens. Det är mycket hokus pokus för alla utanför Monsanto och det är svårt att få fram dokument från deras arbete.

Av Kärlekstrollet

För kort är svårt att säga. När jag fick möta fotbollsspelaren Anders Svensson så vart jag förvånad över att han var en skalle och lite till kortare än mig(184cm). Han ser betydligt större ut i rörlig bild(Tom Cruise-fenomenet) och kan ändå vinna nickdueller mot längre herrar.

Av Kärlekstrollet

Kör ett roterande schema med Arvid Nordqvists Franskrost, Zoega Mollbergs Blandning och Garant Bistro. Hela bönor självfallet.

För espresso föredras det 70/30 Arabica/Robusta i Italiensk stil(märket spelar ingen roll, prövat 5 olika märken och märker ingen skilland).

Av Kärlekstrollet
Av Kärlekstrollet

Total Annihilation var tider det, har kvar de 2 CD-skivorna men inte kartongen. Supreme Commander är annars en modern uppföljare och går att hitta billigt för Steam.

Av Kärlekstrollet

När fasen kommer förbud mot cyklister med slutna eller in-ear lurar? De är det största trafikhotet i storstäder.

Av Kärlekstrollet
Skrivet av dlq84:

Är det bara jag som håller med dem i sak? Påhittade kosmetiska prylar hade inte passat in, punkt.

Däremot ser jag inte hur det motiverar p2w...

Kosmetiska prylar håller spel vid liv längre. Men P2W på ett spel med hyllpris är moraliskt fel på alla grunder, utgivaren rent av pissar på de som köpt spelet med att begära mer i efterhand bara för att få en rättvist spelarplan. Om de inte vill ge ut hela spelet för ordinarie hyllpris så ska de helt enkelt marknadsföra spelet som 1199:- inte 599:-

Av Kärlekstrollet

Köpte en ny Mionix 7000 för exakt samma pris jag betalade januari 2015. 249kr. Snacka om utveckling i produktombudet.

Av Kärlekstrollet

Mmm denna BF var kanske den sämsta någonsin. Köpte en "ny" mus för samma reapris som för 2 år sedan. Webhallen som vanligt säljer ut riktigt gamla saker.

Det enda bra erbjudanden som nästan alla butiker hade var sänkt pris på hårddiskar, eftersom alla körde detta får mig att misstänka att det börjar växa lager för dessa och reaprisen kommer snart bli ordinarie pris.

Av Kärlekstrollet

Väldigt mycket Asus, misstänksamt mycket. Hmm...

Av Kärlekstrollet

Konsumenter betalar mer för sina spel än de någonsin gjort tidigare.

Förr så betalade man 400-500kr för ett komplett spel vid lansering, efter 3-5 månader halverades priset. Efter ett år hamnade spel i 100krs högen.

Nu så får man ett spel i sent beta stadie för 500kr, ett halvår senare har det patchas klart till vad som först lovades. Under tiden släpps kosmetiska föremål för 200kr styck, låt oss säga att man köper 2 bara för att se ball ut i spelet. Notan ligger nu på 900kr. Nu annonseras det DLC, 2 nya kartor eller uppdrag som tar 30 minuter att spela ut, kostar 300kr. Uppe i 1200kr.

Ett år sedan lansering, en uppföljare annonseras. Konsumenterna förväntade sig att spelet skulle vara aktivt i minst 2 år men man vill inte vara efter i tiden och väljer att spela det senaste. Uppföljaren tar bort alla tidigare kosmetiska föremål, folk hoppar från ett skepp till ett annat och resan börjar på nytt. Egentligen var uppföljaren planerat som DLC för 300kr men istället ökar man priset till 500kr och gör den separat från tidigare upplaga.

Vi betalar inte för lite.

Av Kärlekstrollet

Hade konfat en wiimote och nunchuck till att fungera med WoW långt tillbaka. När man levlade upp nya karaktärer så kunde man sitta i soffan med TVn uppkopplad till datorn. Är förbannad över att jag förlorat konf-filerna då jag minns inte hur jag fick ordning på rörelsesensorn.

Av Kärlekstrollet

Det behövs nya märkningar för spel som har butikspris men även mikrotransaktioner. Detta börjar gå för långt.

Om spel ger fördelar för de som betalar extra så ska det finnas ett märke på spelkartongen som "This game includes a Pay2Win microtransaction model" och det skulle få utgivarna att backa av då det skrämmer bort konsumenter.

Av Kärlekstrollet

Har pysslat med lite musikproduktion för polares punkband, 16GB RAM är ett minimum för att hantera alla lossless klipp. Körde då Reaper(Cubase klon) och även där kunde ibland få slut på minnet.

Av Kärlekstrollet

Om man ska vara ett "cover band" så gäller det att ha en speciell identitet som sätter på minnet. Är målet att imitera originalet? Kan originalet förbättras(sök efter kritik och försök lösa det)? Gäller det att sätta sin egna musikaliska twist på låten?

Detta är anledningen till att ungefär 1 av 100 cover artister lyckas slå igenom, de som har mål och visioner över sitt cover-arbete lyckas. Se t ex: Cody Slaugther(Elvis imitatör), Madeon(frilans remixer), och Smooth McGroove(kör sin egen twist).

Av Kärlekstrollet

Eftersom jag klantade till min OS installering, alternativen jag hade var SAMSUNG 128GB och SAMSUNG 128GB vilket slutade med att SSDn fick OS och min m.2 är nu dedikerad Steamdisk.

Fyfan va spel laddar snabbt må jag säga.

Av Kärlekstrollet

AB och Expressen kör en förbannad automatisk spelad video i vartenda artikel där antingen en röst läser upp texten eller ett gäng muppar i en billig studio som diskuterar nyheten med kraftig politisk vinkling. Eftersom videon stoppas av adblocker pga oundviklig reklam så är det en skänk från ovan.

Men min nuvarande ärkefiende är paywalls, DN och SVD är illa skyldiga till detta. Sajter som jag tidigare tillåtit annonser, nu säger stopp. Därmed inge fler besök från mig.

Av Kärlekstrollet

Använder FB främst för nyhetsflödet eftersom det är smidigt att få färska nyheter från det jag följer. Eftersom FB likt många andra sidor kör en odemokratisk modell när det kommer till kommentarsfältet så bidrar jag inte min till att diskutera. Diskussionsplattformar som använder poängsystem och flyttar undan ogillade/nedröstade kommentarer vilket antingen låter personens röst förbli ohörd eller att fårtänkandet tar över och eftersom kommentaren går kraftigt back i poäng så måste man fortsätta rösta ned utan att läsa igenom.

Av Kärlekstrollet

Ny arbetsplats: Mejeriansvarig på Maxi. 24500:- för 142tim jobbat. Till skillnad från ansvarig på flera avdelningar i närbutik och jobba 180tim per månad då jag fick 19100:- innan skatt.

Har även ork att gymma och studera halvtid nu. Det känns bra för min del.