Inlägg

Inlägg som Kärlekstrollet har skrivit i forumet
Av Kärlekstrollet

Miljöpartiet tänker: "Det här ett steg till att rädda miljön!".

Socialdemokraterna: "Miljön ja... så länge vi får mer skatteintäkter."

Av Kärlekstrollet

@Ozzed: Lite annan utveckling nu på mobilfronten, fram tills nyligen har flaggskeppsmodellerna varje år nästan dubblerat i prestanda och höjt priset med ca 500kr. Nu har dubbleringsökningen stått stilla men fortsatt höjda priser vilket gör att konsumenter slutar uppgradera sina lurar efter bara ett år passerat.

Av Kärlekstrollet
Skrivet av HenrikM:

Jag förstår att man vill få tillbaka forskningskostnaden när det kommer till "nya" produkter. Men se på apple och nvidea nu då. Sälja x antal Kort/telefoner till hög marginal eller 2.5-3x så många till halva marginalen. Speciellt apple som tjänar grova pengar på appstore skulle vinna på att ha mer produkter ute på marknaden.

Tyvärr är det omöjligt att gå på den strategin så som marknaden är utformad. När man jobbar för investerare är det viktigt att gå jämnt därmed plus så riskfritt som möjligt och inom en viss deadline. Att säga "Om vi säljer denna vara för 1000kr baserat på hur prognosen ser ut går vi plus inom 7 månader" går hem men inte "Om vi säljer denna vara för 600kr i förväntan på att sälja dubbelt så många enligt prognos så går vi plus inom 7 månader" är en risk för investerare som genast backar ur.

Av Kärlekstrollet

AMDs egna prestandasiffror övertygar inte, att försöka konkurrera med vad som kommer bli f.d flaggskeppsserie från Nvidia fortfarande på oroväckande energieffektivitet.

Tycker det är dags att släppa hela GCN arkitekturen då spelmarknaden verkar inte bry sig särskilt mycket om alla arbetsverktyg som en gång i tiden skulle bli nästa stora grej för gamers.

Av Kärlekstrollet

Tyvärr kommer jag adblocka youtube(stänger ofta av för dem jag stöttar) tills dem fixar en kompromiss för skapare som kräver mer resurser för sitt arbete. Att alla reaction, let's play och vlog-videos roffar åt sig mest intäkter på minimalt utförande är knappast rättvis när man ser t ex talangfulla animerare överge sin passion för att systemet inte vill belöna deras hårda insats.

Av Kärlekstrollet

Undrar litegrann vad AMD håller på med.

Sedan 480 släpptes så har det överklockats uruselt på fabriksspänning men undervoltas som en dröm, lyckas till och med prestera bättre då mindre värme bildas. Är AMD för fega med spänningsnivån?

Av Kärlekstrollet
Skrivet av Diako:

Lite roligt om man hade tagit in en representant för Direktdemokraterna. Alla svar hade blivit: det våra väljare röstar igenom.

Eller Junilistan med "Det får varje kommun avgöra och VI SKA UT UR EU... Hare gött!"

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kärlekstrollet

Vilka kontroversiella reaktioner det var här.

Detta är inget generationskliv utan bara en finjustering, produkterna ska ersätta sina förgångare i pris och produkten presterar bättre på nästan alla hörn och kanter. Ser egentligen ingen anledning till att klaga, klaga kan man göra om Zen2 inte levererar.

Av Kärlekstrollet

Grovt kriminella är inte korkade, de är väl bekanta med dagens teknik och hur man kringgår den.

Som vanligt är detta främst för att fånga folk som sprider Åse-Nisse på torrentsidor.

Av Kärlekstrollet

Det är nu man väntar på att EU slänger på en 5 miljarders nota som kommer hållas i juridiskt omlopp kommande 5 åren tills Nvidia bestämmer sig för att betala. När marknadsandelarna ligger på 91% och AMDs grafiksektion gått i konkurs.

Av Kärlekstrollet

Har aldrig sett detta fenomen förrän en massa större Youtubers främst inriktade inom matlagning började med detta. Även andra giganter som Rhett&Link och Buzzfeed är delaktiga i att få trenden att växa.

Av Kärlekstrollet

Vad blir nästa ursäkt för att höja priserna?

"Leveransfärjan for förbi Bermudatriangeln och försvann spårlöst!"

Av Kärlekstrollet

Leta upp hur man ökar Field of View, när jag spelade Bioshock Infinite blev jag åksjuk som fan. Det löste sig genom att leta upp configfilen och öka FoV det dubbla från vad spelets egna inställningar tillåter.

Av Kärlekstrollet

20200kr efter skatt ser ut att stämma. Om det är innan skatt så har du blivit blåst.

När jag jobbade hel+deltid på två olika firmor fick jag ca 25000kr efter skatt. Att jobba extra med kollektivavtal är inte guld och gröna skogar.

Av Kärlekstrollet

Ersättningen sjunker för postombud. Tidigare fick Postombud 10% marginal från frimärken och posttjänster, sen ströp Postnord ned det till 5,5% men håller en morot framför näsan som om man säljer för flera miljoner så går marginalen upp till hela 11,5% OH MY GOD! Är bombsäker på att systemet kommer förändras så fort för många postombud ligger över 9%.

Efter 2 år ligger postombudet jag jobbar på 8% idag, ca en halv miljon från 8,5%. Dessutom har Postnord helt upphört köra hem- och företagsleveranser i mitt område, dessa hämtas inte utan ligger och tar upp en femtedel av kapaciteten i 2 veckor innan den returneras och åter igen skickas tillbaka med 14 nya fräscha dagar att ruttna i hyllan.

Hurra för Postnord!

Av Kärlekstrollet

I fängelset inom kort.

"Vad sitter du inne för?"
-"Mördade min ex-fru och brände ned hennes bostad, du då?"
"Laddade ned Åsa-Nisse..."

Av Kärlekstrollet

2200G överträffade mina förväntningar. Detta känns som ett bra svar mot de obskyra grafikkortspriserna även i instegsklassen, man får även en 4kärning CPU på detta.

Av Kärlekstrollet

Jag ser på värdet från att inte vara kopplat till banker. Vilket gör kryptovalutan mer personlig.

Därför är det oroande för mig att storbanker vill ta del av kryptovalutor, det kommer bara få negativa konsekvenser.

Av Kärlekstrollet

Jag och mina "varför blev du aldrig bassist eller basketspelare med dina-"händer kommer genast köpa denna kontroll. Älskade originalet, förutom att knapparna inte var bra placerade men passformen.

Av Kärlekstrollet

FEAR kl 2 på natten i mörkret sådär colakoffeintrött på max inställningar var nog det läskigaste jag upplevde.