Inlägg

Inlägg som Kärlekstrollet har skrivit i forumet
Av Kärlekstrollet

Intel: "Eh nej vi har inte haft avtal med PC-tillverkare att bara göra Intel-byggen. Vi har bara överbelastat deras lager så AMD inte fick plats."

Av Kärlekstrollet

AMD ska lansera Raven Ridge under andra halvan 2017, Intel har nya modeller på G. Såhär på lanseringshöst så ska man hålla i om man skippade Skolrean. För priserna kommer att skiftas rejält när de nya modeller når ut till butikerna.

Av Kärlekstrollet

När kommer produkterna som man vill ha?

mATX x370 och mITX B350?

Av Kärlekstrollet

För att svara din rubrik. Nej Freesync(eller Gsync) är inte viktigt. Snarare en lyx som förhöjer upplevelsen när GPUn böjer sig på knäna, när scener blir grafiskt intensiva och FPSen sjunker så märker man inte av det lika mycket jämfört med vanliga skärmar.

Av Kärlekstrollet

Den stora nyheten är NVMe RAID. Dags att utforska hur snabbt man kan starta 50 program på datorn vid uppstart.

Av Kärlekstrollet

Köpte XCOM:Enemy Unknown med Enemy Within för 10euro på steamrean(sportlovet). Körde från Lördag till idag(Onsdag) och klarade Normal difficulty med Ironman.

Måste säga att jävlar vad svårighetskurvan går upp och ned. Man måste vara prickfri första månaden med basen för att inte bli ägd i tredje månaden. Men sista uppdraget var lite... för enkelt. Speciellt när man spenderat hur många jävla timmar som helst med att få upp 6 majorer utan att någon dör av en kritisk träff från ingenstans eller fadern av alla flanker. Speciellt när sista jäveln dog med ett enda drag(double tap) av snipern.

Hur är XCOM 2, är det ungefär samma berg o dalbana i svårighetskurvan?

Av Kärlekstrollet
Skrivet av Daemon:

Blandar ni inte ihop deras "introduktionspris" med det "riktiga" priset nu?

Och vad är det riktiga priset för Vega 64? AMDs senaste uttalanden menar att priset ska vara $499, medans ÅF(inte sett någon säga emot) säger att inköpspriset ligger där eller högre.

Av Kärlekstrollet

@Ratatosk: Vega56 är bra prissatt för svensk del, men Vega64($499) ligger som lägst på 6090:-. Här står svenska ÅF väldigt billiga jämfört med Newegg billigaste Vega64 går för $689.

Av Kärlekstrollet

@Bernd_P1: AMD hittar på en nytt ord för listpris, kallar det SEP och inte MSRP eller SRP. Kan inte hitta någonstans vad SEP är förkortning av. Det visar sig att ÅF får kampanjpris vid första inköpet, men när kampanjmanteln drogs av blev inköpspriset betydligt högre.

Av Kärlekstrollet

Dock så tror jag att fildelningen är mindre intressant(fortfarande prioritet), den stora flugan idag är att jaga och hänga ut privatpersoner med fel åsikter.

Av Kärlekstrollet

Tro inte att detta är något bra, vi ska fortfarande sponsra hårt vänstervinklad media. Nu med högre skatter istället för feta fakturor.

Om SVT/SR/UR skulle bli fristående, dvs köra reklam och leva på investeringar. Då kan vi hurra.

Av Kärlekstrollet

Oförtjänt är att ta i, de förtjänar den kritikstormen som blev.

Tekniken har gått iväg sen Mass Effect 2, men fortfarande ser spelet inte bättre ut dessutom kass PC optimering. Att både CGI-animeringen och röstskådespeleriet är på rekordlåg nivå i jämförelse med tidigare titlar ur serien säger mycket om utvecklaren som inte tog det lika allvarligt som sin följarbas.

Min generella uppfattning av Andromeda är att detta är en cash grab, spelets enda mål var att mjölka pengar från trogna fans.

Av Kärlekstrollet
Skrivet av Dracc:

...du spelar inte civ va? 😂

OnT: kul med ett nytt AoE! Synd att de inte släpper spelet till andra OS.

Skickades från m.sweclockers.com

Civ är turn-based, vilket gör att man orkar sitta igenom 6 timmar. Dessutom bjuder man in alla i discord och diskuterar öl. AoE3 är RTS som kräver fokus hela tiden.

Av Kärlekstrollet
Skrivet av Baywatcher:

Alla verkar gilla Age of empires 2 mer än 3:an men jag är kluven. Spelat väldigt mycket aoe 3 online och det är klockrent i Multiplayer då det skiljer mycket mellan de olika civilisationerna. I 2:an är lagen mycket mer lika varandra. Är man inte riktigt bra spelar det inte jätteroll vilket lag man spelar känner jag och spelstilarna blir ganska lika varandra. Missförstå mig inte, 2:an är nice och kör det endel fortfarande... Men spelstilen i aoe 3 känns mycket roligare online. Blev extra djup i strategierna också med home city korten som man kunde bygga upp för att passa olika strategier.

Hoppas på en blanding av 2:an och 3:an Men helst inte modern tidsålder... känns inte aoe för mig.
Taggad som tusan!

AoE3 var ett fantastiskt spel, kanske bäst i serien. Tyvärr så suger den musten ur en, en seriös match tar 3-4 timmar(2-3 spelare). Det finns så mycket val och kanske inte det bäst balanserade spelet men man blir helt fast.

AoE2 är snabbare, mindre valmöjligheter och större fokus på sten-sax-påse principen att man måste vara snabb med att välja rätt offensiv eller försvar. Passar bättre för esport.

Av Kärlekstrollet

Köpte en Samsung PM961 och jävlar vilken skillnad det är från SSD. Allt lagrat på den startar så snabbt man hinner aldrig ta en klunk kaffe mellan klicken.

Av Kärlekstrollet

Har tyvärr byggt upp en reflex som svarar innan jag ens kan se vem som ringer. Den har suttit sen hemtelefonen.

Man märker av det även hos folk som alltid introducerar med "Tja det är [namn]" som är sånna som svarar på dolda nummer.

Av Kärlekstrollet

Ramstickorna har testats i annan burk, ibland kommer blåskärmarna snabbt ibland aldrig under dagens körning. Även i 1333MHz, har dock inte testat dem individuellt bara ihop som ett par.

Av Kärlekstrollet

FM1: A6-3670K, MSI A75MA-G55 och 2x8GB "defekta" DDR3 1866MHz

Har en gammal goding som först tänkt att bli en mediaserver, blev istället övergiven minidator från HP som enbart behövde hårddiskar som tog den rollen. Numera samlar denna bara damm.

CPU: AMD A6-3670K som klarar 3,2GHz utan spänningsändringar. Inte försökt trycka den vidare.
Medföljer såklart en fungerande GPU inuti på 320 streamprocessorer. Aldrig använt denna del.

Moderkort: MSI A75MA-G55 ett "toppnivå" moderkort i mATX format.

RAM: Team Elite 2x8GB 1866MHz som går att använda men inte stabila. Rekommenderas att bytas ut eller om man kör RAM disk på dessa då det blir bara blåskärmar ifall man driver OS på det.

Pris 100:- för rubbet eller om någon känner sig villig att buda högre. Hämtas i Medborgarplatsen.

Läs hela annonsen här

Av Kärlekstrollet

Om man handlar mycket från Matsmart, sätt ett max på 10kg per beställning. För Matsmart kommer att klämma in allt i samma låda vilket förstör andra andra paket den fraktas med eller så kommer eran försändelse inte vara hel.

8 av 10 fall är Matsmart boven till att andra försändelser går sönder. För Postnord tänker inte vara smarta och lägga deras paket i botten på burarna, nejnejnej ÖVERST ska den ligga.

Av Kärlekstrollet

@Jimi84: Jag är postombudsansvarig, jag pratar med deras anställda varje dag. Och ungefär var tredje vecka är det en ny person, för att den tidigare sagt upp sig. Den främsta anledningen är att de fått höra att cheferna plockat ut miljonbonusar trots att brevbärares situation blir bara värre och värre.