Inlägg

Inlägg som Kärlekstrollet har skrivit i forumet
Av Kärlekstrollet

Som väntat, alla premiummodeller som är kraftigt överprisade här jämfört med USAs prissättning över standardmodellerna får nu normalt pris. Ännu en genomrutten grafikkortshöst, tack för inget Webhallen.

Av Kärlekstrollet

Hade Lumia 520. Allt var toppen tills Windows Phone 10 anlände då jag bodde bara korttidsboenden och tecknade inte något bredband då det var billigare att använda telefonen som internetkälla.

Sen kom WP10-uppdateringen och funktionen internetdelning över USB bara... försvann. Funktionen blev borttagen i uppdateringen, försökte nedgradera tillbaka till WP8 men telefonen råkade bli obrukbar. Det var ett framtvingat telefonbyte jag inte ville ha.

Av Kärlekstrollet

VAC verkar leva ett eget liv, såg ett twitterinlägg där folk blir bannade för att man skruvat musinställningarna till max då VAC verkar tro att man är en spinbot.

Av Kärlekstrollet
Skrivet av qwertylol1:

Kan för mitt liv inte förstå hur King och Candy Crush kan tjäna så mycket pengar.
Vad är det man möjligvis är villig att betala pengar för i ett mobilspel där man staplar godis på varandra??

Man betalar för att slippa reklam, även reklamen i sig står för mycket av inkomsten. Det är sjukt många som spelar dessa spel eftersom spelen är perfekt designade för att spelas när man pendlar till och från sina jobb eller skola.

Av Kärlekstrollet

Är det bara jag som tänker 90-talet varje gång man ser denna design? Typ alla tangentbord 96-02 såg ut så här.

Av Kärlekstrollet

Lucaskontot följde mig, lite obehagligt.

Av Kärlekstrollet
Skrivet av FX9:

Kan se följande i ett styrelsemöte

VDn: Ni har anställt mig för att öka vinsterna, här är mitt förslag.
Styrelsen: Låter bra, vi kör på det.
Utvecklare: Screw you, detta suger.
Styrelsen: Det borde du väl förstått att ingen skulle acceptera.
VDn: Tack för mig!

Det ska vara en rad innan den första.

Styrelsen: Vi vill ha mer pengar, hur ska du lyckats åstadkomma med det?
VDn: Ni har....

Av Kärlekstrollet

Som far till en dotter som precis börjat lära sig använda vår dator hemma så får tjejer betydligt mer oroväckande reklam än p-surfande män. Förutom att mycket av reklamen är oroväckande stötande för unga tjejer(viktnedgång, bröstförstoringsoperationer och underkläder), min dotter är bara 8 år. Hur i helsike kan algoritmerna gräva fram det här för henne?

Av Kärlekstrollet
Skrivet av orginallinus:

Fått flera paket som "inte kunde levereras", och så har jag fått åka och hämta dem på serviceställe fast jag haft hemleveransavtal. Och då har jag varit hemma hela dagen, lämnat mitt telefonnummer. Men ingen har ringt, och det går inte att ta reda på heller vad "inte kunde levereras" betyder. Tror det beror på vem, i det här fallet den individuella brevbäraren, då paket också kommit fram med hjälp av då, trevliga brevbärare.

Som tidigare jobbat som postombud, jag har själv ringt och klagat om detta då jag anser att om man pröjsat extra för att få sin leverans utanför dörren så ska man få det.

Men vad jag har fiskat fram är att Postnord har svartlistat vissa postnummer från hemleveranser och dessa paket för att spara tid och pengar kommer alltid skickas till postombud oavsett hur mycket mottagaren pröjsat för hemleverans.

Varje gång jag ringde så var alltid svaret "Ojdå, vi ska se till att det inte händer igen". Men så händer det igen... och igen. Jag började förstå att dessa postnummer aldrig någonsin kommer få hemleverans. Orsaken vet jag inte, men gissar på att rutten kan ta för lång tid och eftersom Postnord skär ned på personaltimmar så har man valt att svartlista "svåra rutter".

Av Kärlekstrollet

7-zip, steam och annan webbläsare.

Använder dock sällan 7-zip i nuläget men gamla vanor när allt man tankade hem var i .rar.

Av Kärlekstrollet

Känns som att det blir ett permanent kliv till Linux när Windows 10 når EOL.

Jag misstänker att Microsoft spår att vanliga hemdatorn kommer bli sällsynt i framtiden med tanke på smartphones bidrar idag nästan all underhållning en yngre person vill ha. Många PC-titlar har portats över och till viss del fungerat bra. Fast konstigt nog verkar PC-användning växa i Japan, vilket är en spännande trend där fler blir intresserade i PC-spel.

Av Kärlekstrollet

Som född 94 så var jag totalt omringad av jämnåringar som spenderade hela dagarna runt Instagram, förstod aldrig poängen i det och jag är glad att jag inte blev inslukad till den livstilen. Men nu väntar min dotter sitt sjätte år i livet och redan i förskolan har andra ungar telefoner som dessa sitter med när det inte är handleder session.

Jag hoppas för allt jag tror på att hon inte dras in i Tiktokskiten, eller mobilberoendet. Det är som sociala medier på något sätt utvecklar ADD hos människor som får koncentrationssvårigheter utan att tidigare passat in i den diagnosen.

Av Kärlekstrollet
Skrivet av serafim:

Jag är inte kränkt. Undrar lite grand varför du bekymrar dig om att skriva ett sånt inlägg i en tråd som handlar om riskokare. Tycker du inte att du behöver en riskokare så OK. Dessutom är det en sann historia. Jag har haft riskokare i mer än 50 år och de första var just bara riskokare med timer, möjlighet att starta vid en viss tid, möjlighet att laga några andra risrätter och varmhållning då riset var klart. Men sen ungefär 30 år tillbaka har mina riskokare kunnat väsentligt mycket mer.

Mitt svar var riktat mot alla ogrundade inlägg i denna tråd som insisterar att det går inte att få perfekt ris utan en riskokare.

Då inte alla lever med ett gigantiskt kök hemma och har en elektrisk grunka för varenda råvara hemma. Jag har inget emot att folk älskar sina riskokare men att sprida osanning för andra att det är det enda och rätta alternativet för att koka ris är fel.

Av Kärlekstrollet
Skrivet av serafim:

Den "teflonkastrull" jag har köptes för 21 år sedan och har levererat perfekt ris hela tiden. Den var i o f s dyrare än din men har ju en timer och ett kokprogram som gör att jag kan fixa mitt ris när jag vill, be den att riset ska vara klart en viss tid och det är inte allt, den låter mig laga alla möjliga japanska maträtter med minsta ansträngning. Den används inte för potatis. Den kräver ingen passning och den har varit värd sitt pris flera gånger om. Märket är Zojirushi och den är i "mint condition" fortfarande förutom att backupbatteriet har tagit slut men det kan jag leva med. Om du ska laga någon av alla de maträtter min Zojirushi klarar av behöver du betydligt mer än en Pyrex teflonkastrull för 149 kr. Skulle gissa på en hel del flera hundralappar och jag gissar dessutom att du har en del andra matlagningsgrejer som jag antagligen slipper. En modern riskokare kan mycket mer än bara laga ris till perfektion men, det är klart, den duger inte till att koka potatis, eller, kanske kan den det men jag har en vanlig kastrull (utan teflon) för det ändamålet och faktiskt kan den kastrullen användas till mer än potatis. Idag har jag gjort en härlig paprikasås i den till pastan som jag kokade i en annan kastrull, inte heller den med teflon i så idag fick riskokaren vila.

Du behöver inte bli så kränkt över att någon kritiserar myten om att man bara får perfekt ris med riskokare att koka ihop en sådan halvsann historia.

Riskokare är i grunden bara en teflonkastrull med timer, det finns extraprogram men dessa kostar lite mer och då marknadsförs produkten att den kan göra mer till exempel justera temperaturer efter en viss tid vilket gör att den kan göra andra grejer än bara ris. Något annat som också kan göra detta? Du, som känner av i luften att ca 10 minuter har gått och du ska sänka eller höja temperaturen på spisen.

Av Kärlekstrollet

Har en kastrull i teflon med lock som levererar identiskt resultat, den används bara för ris och potatis då det blir perfektion varenda gång. Då riskokaren är i grunden bara en teflonkastrull med lock plus timer, det är ingen magi bakom det. Slipp extra maskiner i hemmet och införskaffa en teflonkastrull.

Innan någon frågar, modellen jag har är Pyrex som köptes för 11 år sedan för en ca 149kr och än sitter ytbeläggningen oskadd.

Av Kärlekstrollet
Skrivet av Söderbäck:

Samma lista som bojkottade företag som gick över till fax och email från traditionell postgång och springpojkar ;).
Eller de som ersatte växeltelefonister med tekniska diton.
(den här listan kan lätt bli väldigt lång)

Det är klart att jag inte är blind för problemen som kan uppstå om stor andel jobb i samhället på kort tid försvinner. Vi hinner inte ställa om och få igång nya arbeten. I know.

Men att arbetsuppgifter ersätts med tekniska lösningar är väl något vi egentligen uppskattar generellt.

Det handlar inte om att ställa om utan att företagare tror sig AI ska ersätta fysisk och mental arbetskraft för att kunna maximera sin vinst över natt.

När fax och email kom så utplånades inte postleveransen, snarare det fanns växande uppgifter på andra områden där man kunde ställa om. När industrirobotarna kom så behövdes det fler ingenjörer alternativt plock och lyftpersonal på plats fick nya uppgifter som att övervaka maskinerna och snabbt rycka in så fort något gick fel. Dessa förändringar ökade produktionen istället för att minska arbetskraftsbehovet.

Nu som i nyheten ställs det inte om, folk ersätts. Det är där skon klämmer i frågan.

Av Kärlekstrollet
Skrivet av joakim99:

En fördel är väl att man i många fall har kunnat ersätta monotont och tungt arbete och därmed inte får lika mycket förslitningsskador etc.

Nackdelen är att män med ölmagar som gör dessa tunga lyft dag ut och dag in inte längre får en squatrumpa i världsklass.

Av Kärlekstrollet
Skrivet av joakim99:

Är det i samma lista där företagen som använder industrirobotar är listade?

Om det fungerar för bra, många industrier som använder robotar till grovarbetet verkar spendera mer på sin "personal"(ingenjörer som behöver reparera och underhålla robotarna hela tiden) mot innan industrirobotarna tog över.

Av Kärlekstrollet

Snart dyker det upp en svart lista på företag som utnyttjar AI över mänsklig arbetskraft så man kan bojkotta företagen som gör sig fula kring AI.

Om konsumenterna säger ifrån så kommer experimentet att floppa.

Av Kärlekstrollet

2 kr per såld kopia hade varit mer rimligt, men 2kr per installation är då man totalt skitit i det blå skåpet.

Det finns inget som stoppar Unity själva från att sätta ihop en datorfarm som installerar-avinstallerar spel och totalt ösa in pengar.

Eller individer som blir sura på spelutvecklare och väljer att göra samma sak bara för att jävlas.

Detta är i grunden ett djävulskt förslag, Unity behöver skämmas och skämmas ordentligt.