Inlägg

Inlägg som Kärlekstrollet har skrivit i forumet
Av Kärlekstrollet

Kontrollpanelen är mer eller mindre ersatt av långt högerklick på start då allt man behöver dyker upp i en kompakt meny.

Tycker det är supersmidigt.

Av Kärlekstrollet

Har ett defekt RX 580 som inte kan hantera OpenGL accelerering, även lite problem i applikationer som använder DirectX 11. Annars fungerar den bra... mirakulöst nog. Den skänkes bort enbart med fraktkostnad.

Av Kärlekstrollet

Så eftersom Nvidia var först och mycket av dagens AI-kod är baserat på just Nvidias hårdvara så kan det svänga vilt när som helst när någon vill pröva bygga kod för andra tillverkare.

Av Kärlekstrollet

4300 tillbaka, förra året var det 5500 och innan det 6200.

Antar att mycket gått till Ukraina.

Av Kärlekstrollet
Skrivet av Thomas:

Menar du admins? Moderatorer på reddit är helt vanliga användare utanför de subreddits de är mods i, medan admins kan göra lite vad som helst över hela siten.
Jag var mod för en liten subreddit men tror inte jag kunde se några borttagna kommentarer -- och isåfall definitivt inte utanför den subredditen.

Skrev en kommentar på fyllan som jag insåg var något grovt och raderade direkt efter jag postade Ett par timmar senare blev jag bannad från subredditen då mod saxat det jag skrev. Det var ingen admin som utförde bannen. Detta var dock 2 år sedan men jag tror inte att den personen hann se mitt inlägg under dom 10-15 sekunder den fanns uppe.

Av Kärlekstrollet

Eftersom Reddit sparar dina raderade kommentarer(eftersom kränkta moderatorer kan se dom) så ska du redigera dina kommentarer till blankt innan du raderar din historik där.

Av Kärlekstrollet

Har du SATA-kontrollern inställd på IDE i BIOS/UEFI? Om hårddisken är inställd på AHCI så kommer den inte hittas i IDE-läget.

Och om den skulle vara det, ändra inte till AHCI direkt utan du måste gå igenom en process i Windows registry för att komma in till Windows efter omstart där du växlat till AHCI-läge.

Av Kärlekstrollet

Många verkar tolka uttalandet lite fel. Detta är inte någon vit flagga från Intel snarare som ägare av flera kretsfabriker ser möjligheten att konkurrera hårdare mot GloFo, Samsung och tsmc. Om AMD ska fortsätta klättra upp i marknadsandelar så kan Intel erhålla en hacka på AMDs framgång.

Av Kärlekstrollet

Då jag mina primära intressen är matlagning, spel, komedi och musik. Mina topp 5 prenumerationer är:

1. 5secondfilms, legendarisk kanal som levererar snabba skämt i sketchform.

2. Food Wishes, han var den förste foodtubern och jag hoppas på att han lever ut alla som försöker imitera honom utan att ge honom credd. Inkluderar en viss gemensam respekt för Adam Regusea som öppet citerar sin mästare.

3. Oneyplays, ett gäng profiler från Newgrounds som sitter ihop, snackar total goja och spelar ett spel tillsammans. Om man är uppvuxen med Newgrounds är detta rätt spelkanal.

4. Bill McClintock, en mästare på att hitta rätt kombinationer mellan hårdrock och soulmusik. Hans mash ups är värt att leva för.

5. Smosh Pit, en sidokanal till Smosh vars engagerad talang gör ett enormt jobb för att skapa underhållning via improvisation.

Lägga till en bubblare: Lambchopper678. En australiensare som hittar rätt hårdvara och ton till hårdrock från 80 och 90 talet.

Av Kärlekstrollet

Kundservice och marknadsföring, då t ex många ICA-butiker använder sig utav en AI som besvarar alla Googlerecensioner och ja, den AIn verkar inte förstå klagomålen eller berömmen.

Av Kärlekstrollet
Skrivet av Ozzed:

Tänk om de valt Android från början istället. Lumia-serien hade väl bra hårdvara men att de bara gav ut lurar med Windows Phone var ju värdelöst. Inte ens Microsoft själva vill ju kännas vid Windows Phone längre. Så ja snacks om dåligt beslut.

WP blev ju bra med 8.1 uppdateringen, följt av att Microsoft sabbade allt med WP 10 och där rök allt förtroende för Windows Phone.

Av Kärlekstrollet

Har märkt att iaf två tjänster blivit hackade då jag blivit notifierad att mitt lösenord har bytts utan att jag har något att göra åt saken. Ena var Steam och andra var Facebook, eftersom min epost har annat lösen så kunde jag åtgärda saken men man märker av när företag blir hackade.

Av Kärlekstrollet
Skrivet av Dinkefing:

Jag köpte en mp3 spelare där runt millenieskiftet. 3500 kr kostade den mycket pengar på den tiden, lika mycket som toppmodellen av grafikkort från Nvidia eller 3DFX då. Tror det var ett svenskt märke. DAP någonting. 128 mb minne hade den och det var ganska mycket de flesta hade bara 32 mb minne.

TM hade ganska konkurrenskraftiga priser 5-10 år tillbaka sedan dess har de inte kört med lika mycket prispressning efter senaste turbulenta händelserna genom åren.

Har CDON ens tjänat på det? Det är ju inte glada kommenterarer från swec om CDON nuförtiden efter alla obskyra affärer de låtit sälja på deras plattform.

CDON tjänade nog multum på att varsla all personal och istället plocka några procent från att bara länka andra webbshoppars produkter.

Istället för att gå så extremt som CDON gjorde så hade TM som varumärke kunnat göra något emellan. Reducera eget lager och länka andra webbshoppar som passar in i TMs vision.

Av Kärlekstrollet

TM hade stora möjligheter att bli lite som CDON och satsa på webbshop med att ansluta in små aktörer.

Men vi får tyvärr hissa upp flaggan halvvägs för Teknikmagasinet.

Av Kärlekstrollet

E3 har länge varit dysfunktionellt, halva E3 handlar om att söka investerare till koncept och demoprodukter. Nu har vi kickstarter och andra mer fokuserade plattformar som gör detta bättre. Andra hälften är spelfesten och inte så kul att dyka upp på plats hoppas att få se Shigeru Miyamotos ikoniska charm när det är en roterande Amerikachef som dyker upp och allt som visas är förinspelat från Japan. När andra spelföretag började med digitala presentationer så fanns det inte så mycket kvar.

Det har fungerat bättre med dessa mindre visningsshower som Geoff-fest(Den heter något annat men Pregame Discharges variant har fastnat i huvudet på mig).

Av Kärlekstrollet

Hade hoppats på fler än bara 2 huvudkaraktärer, tyckte dynamiken mellan de 3 i GTA5 var underhållande. Det enda jag inte tyckte om där var hur uppenbart det "bättre" avslutet var. Man förutsåg det väldigt långt tidigare.

Men här hoppas jag att Rockstar har lärt sin läxa.

Av Kärlekstrollet

Upplevt att många moderna spel har redan förbestämt hur ljuset ska sitta för "bästa effekt" vilket gör raytracing rätt så meningslöst. Vad RT kan åstadkomma är att speltillverkarna kan sluta placera ljuskällor som passar deras vision och därmed förlita sig på användarens hårdvara, men då är det trist om bara 5% av konsumenterna kan uppleva den på stabil framerate.

Idag anser jag att det är en fluga men imorgon kanske så visar RT vägen om tekniken blir mer utvecklad.

Av Kärlekstrollet
Skrivet av Dumbullen:

Kan någon förklara för mig varför ett bolag som Spotify behövde nära inpå 10.000 anställda i första taget?

För att mellanchefer skapar fler mellanchefer lika fort som ett par kaniner i en grop.

Av Kärlekstrollet

Vad skulle då stoppa AMD från att göra en "GTX 680" då mellanklasskortet placeras i toppklassegmentet och sedan vänta på att lansera entusiastvarianterna tills motståndaren kan kontra?

Av Kärlekstrollet
Skrivet av tomle:

Har du några exempel?
Kollade några 4080 och 4090 och det verkar vara ungefär samma priser i USA och i Sverige, diffar kanske någon hundring.

Nvidia klarar sig bra där, men AMD-modellerna har haft stora problem där senaste åren. T ex Asus RX 7800 TUF ligger på 520 USD just nu vilket är 21 USD över MSRP. Rimligt prispåslag för en premiumvariant. Här kostar den 8190:- vilket är 1000kr över Sapphire/XFXs standardmodeller. Inte förrän denna rea så kostar den mer i linje med USAs prissättning med 300 kronors skillnad.

Men om man ska gnälla ytterligare så borde den kosta 6990 kr med valutakurs, miljöskatter och moms inräknat. Då allt över detta är ren bonusmarginal för återförsäljaren.