Inlägg

Inlägg som Fonus har skrivit i forumet
Av Fonus
Skrivet av Zachtionman:

Gamepad ger en fantastisk upplevelse! Själv spelar jag med en Xbox 360-kontroll. Det är inget "vifta med armarna" spel, så jag tycker det känns mer naturligt att sitta i en stol och spela det med handkontroll. Fantastiskt grafik och närvarokänsla

Zachtionman beskriver det hela bra.

Spelet är inte utvecklat för VR i grunden men grafiskt håller det AAA klass även för VR (lite beroende på dator ofc.).

Av Fonus

Vill slå ett slag för Subnatica VR, tyvärr får jag inte tangentbord och mus att funka så jag måste stå ut med min xbox-kontroll. Grym grafik dock.

Av Fonus

Bor i ett lugnt villaområde utanför Göteborg och har ingen lust att avstå från fyrverkerier bara för att skitungar i tätorterna ränner fritt, svenskt nyår är grått nog som det är.

Har svårt att se att kommunen kommer ut på landsbygden och bjuder på licensierat fyrverkeri / lasershow.

Av Fonus

Låter kul även om grafiken verkar vara lite väl simpel... testar nog när jag tröttnat på Superhot VR..

Av Fonus
Skrivet av traetaona:

Det förvånar mig lite att ingen har knappat ihop en liten bok på en sida eller så som de säljer för $1 000 000 på Amazon m.fl. och hackat advokatbyråerna och filmbolagen till att dela filen och krävt $70 000 000 i förlikning eller annars går det till domstol....

(notera att jag inte på något sätt vill uppmana till detta, bara att det hade varit lite roligt om de hade fått smaka på sin egen medicin hehe)

Borde inte vara svårt att hitta en firma där man kan sitta i receptionen och seeda via något gästnätverk.

Av Fonus
Skrivet av Chrisj:

Låter som att du har för låg värme/för mycket kött i pannan åt gången....

Av nån anledning händer det inte när jag köper färs från en närliggande gård, det lokala slakteriet verkar ha bättre utrustning än den ica använder sig av...

Av Fonus
Skrivet av Chrisj:

Med tanke på att köttet som utgör dig, en människa, innehåller mer än 50% vatten så är väl det fetade knappast ett problem?

Just 50% tog jag ur luften, det var mest ett uttryck för den irritation jag känner varje gång jag måste ösa vatten ur stekpannan för att inte köttet skall bli kokt.

Av Fonus
Skrivet av Aleshi:

Själv är jag förvånad att människor i ett teknikforum är så teknikfientliga att de köper konspirationsteorier om "de däringa läskiga nymodigheterna".

Fientlig... nah, är inte intresserad av "mat-teknik" och gör det enkelt för mig genom att hålla mig till ekologiskt om möjligt. Undviker även saker som light-produkter, pre-fabrikat samt lab-GMO i den mån jag kan.

Kanske blir man mer GMO vänlig om livsmedel hade samma krav på kliniska studier som läkemedel men i dagläget så känns det inte som att framstegen inom livsmedelsindustrin är helt sunda när grönsakerna smakar mindre och innehåller mindre näring (och köttet innehåller 50% vatten..).

Av Fonus

Metro 2033

Av Fonus
Skrivet av Dredd:

men efter 8-timmar spelade så saknas det fortfarande ren skär "Fun Factor", man startar ett mission och PLÖJER ner fienderna som om de inte ens existerade

Låter som att du spelar på banor med alldeles för låg level.

Av Fonus
Skrivet av FinApelsin:

Man får bonusar ifall man uppnår vissa mål som en klan. Dessutom är det alltid trevligt med en Svensk klan att köra med.

Dessutom ger clan ger tillgång till ett clan-hq som i sin tur ger access till ett gäng blueprints för crafting, trading etc.

Av Fonus

Så när jag tar min telefon håller in home-knappen för att få igång Siri som jag ber ringa ett nummer... då kommer jag att bryta mot lagen. Detta är jag kapabel att göra detta med blicken på vägbanan.

Om jag däremot fibblar runt i menyerna på touchpanelen i en bil med modernt infotainmentsystem...helt ok.

...great...

Av Fonus
Skrivet av xarl:

att dom redan behöver göra detta säger endel om spelet...

Behöver och behöver.. kommer ihåg tiden då demos släpptes innan den skarpa versionen... oavsett om det var dåligt eller inte.

Vad det säger.. tja, kan komma på 3-4 anledningar på rak arm.

Av Fonus

Att något klassas som lotteri innebär inte med automatik att det skall förbjudas, däremot finns det antagligen ett gäng regler som man skall följa.

Av Fonus

För Sverige gäller (https://www4.skatteverket.se/rattsligvagledning/edition/2014....):

"Lotterilagens definition av lotteri
Med lotteri avses en verksamhet där en eller flera deltagare, med eller utan insats, kan få en vinst till ett högre värde än vad var och en av de övriga deltagarna kan få (3 § första stycket LL)."

Av Fonus

Lustigt, en gång i tiden trodde jag att sweclockers forum befolkades av teknik-hungriga och nyfikna individer.....

Av Fonus

Om Destiny 2 är inom ramen så kan man mycket väl testa Warframe (som nämnt innan):

- "FTP" (hatar termen), är dock den bra varianten, man betalar för att snabba upp gind, utseende-prylar samt fler slots för diverse utrustning.

- Spelas solo alt. coop upp till 4 i instanser (ganska likt Hellgate).

- Snyggt och välgjort (imo).

- Finns div. story missions av varierande kvalitet att blanda grindet med. Försök att spela solo för att få ut så mycket soom möjligt av storyn

- Riktigt bra gameplay

- Open world delen är nu lanserad men fort. ganska buggig.

Av Fonus

Trist, Windows Phone var det mobil OS som passade mig bäst (rent, snabbt, bra auto-correction etc).

Av Fonus

Är nog också inne på att den är 1000 kr för dyr och behöver vara mer krångelfritt.

Av Fonus
Skrivet av CyberVillain:

Tack för feedback!

Hänger inte riktigt med, du vill ha en mer digital än analog "joystick" där man hastigheten är mer i steg än steglös? Svårt förklara.

Typ: Move Xm OnRelease, dvs. klicka konstant för förflyttning för att simulera steg. Ingen aning om det är bättre men kan tänka mig att det kan minska känslan att man står på en hoverplatta.

Skrivet av CyberVillain:

Idag är vi välldigt oförlåtande om man har en dålig floor tracking. Lite balansgång mellan realism och användarvänlighet här, vi kanske får utöka vad som räknas som pickup zone lite.

Hover over variant i form av hot-spot boll när man är nära med kontrollen, alt. ge mig en invalido griptång.

Skrivet av CyberVillain:

Kul du gillar det! Den fysiska biten i spelet är lite av vår stolthet ochvad som skiljer oss från de andra. Det ger även en fördel för mindre vapen som kompkta SMGs osv

Bidrog till att ge bäst "tyngd-känsla" av de jag testat hittills

Skrivet av CyberVillain:

Unity 5 är en kraftfull motor och har samma förutsättningar som alla andra när det gäller ljus, dock i VR är det svårt med realtidsljus pga prestanda, man får köra mycket bakat ljus och då tappar man man tex specular-effekten. Vi ska gå upp till 5.6 av Unity nu och då kan man köra mixed mode som det heter och det kan ge lite mer omph i ljuset, dock kostar det lite mer i prestanda. Sedan får man inte sticka under stol med att ljussättning tar tid och vi är ju Indies så det kommer aldrig bli lika snyggt som BF1 (Även om vi med stolthet kan säga att vi nog ligger etta bland de stora VR shooteserna när det gäller ljus och skuggor). Men här kan du se vad som är möjligt med Unity 5

https://www.youtube.com/watch?v=GXI0l3yqBrA

Vad jag förstått verkar vissa anse att det kräver mer av studion att få till vissa typer av rendering i Unity även om det är tekniskt möjligt.

Skrivet av CyberVillain:

Yes, det är på roadmappen, även ljud när hylsor faller osv.

Nice

Skrivet av CyberVillain:

Det låter som du inte har spawnat utan är i loadouten enbart? Där kan du inte få nytt magg, du måste spawna in i världen, då får du 1 magg i vapnet och 3 magg i "bältet". S&D tillåter inte spawn om du är självm på servern, så välj typ DM eller TDM

Håller du tex ett vapen i handen så hovrar du med andra "handen" över gripzonen på vapnet och trycker trigger, du överför nu vapnet till andra handen. Gäller alla items. Alla vapen så är det greppet på vapnet som räknas som gripzone. Ammo osv så är det hela itemet som räknas

Ok, skall testa

Skrivet av CyberVillain:

Hehe, jo, det där fick jag från någon film där huvudpersonen hade en container full med vapen. Minns inte vilken film Men ska nog fixa något bättre ja

Vi är ju lite mot en HUD då vi vill vara så realistiska det går. Du kan ju titta ner på kroppen och se vad du har

Håller egentligen med, men ett proffsigt interface kan styra hur en användare bedömer resten av applikationen/spelet.

I mitt fall kan det vara min utrustning, jag hade svårt att se vad bubblorna innehöll.