Inlägg

Inlägg som Fonus har skrivit i forumet
Av Fonus

Nån som vet om normalt multiplayer skulle kunna påverkas (typ joina vänners spel)?

Av Fonus

Underskatta inte upplösningens betydelse. Att bara flyga runt kommer funka fint men om du vill utöva nån form av combat som innefattar, hud eller sikte vill du ha vettig skärpa (jag har iof. bara testat på War Thunder).

Av Fonus

Så dom hoppas på att nyttja och döpa om en 20+ år gammal etablerad teknik och tror att det skall lösa deras problem, suck.

https://en.wikipedia.org/wiki/Client-side_prediction

Av Fonus
Av Fonus
Skrivet av Esseboy:

Hur tror du det är med hårdvara då? Där är det ändå mer konkurrans... en biltillverkare tar runt 5-10% i vinst, medan ett spelbolag kan ta flera hundra procent i vinst.

Sitter som senior mjukvaruutvecklare på ett bilföretag, och ja det är ett stabilt 8-timmars kneg även om livet är allt annat än problemfritt.

När det gäller "ren mjukvaru-utveckling" (ex.apputveckling) så finns det ett fåtal vinnare som lyckats ta sig in i rampljuset och skördar pengar... men samtidigt väldigt många fruktansvärt duktiga utvecklare som kämpar i det dolda och skulle antagligen tjäna mer som vanliga kod-knegare.

Intressant artikel om hur det kan vara för de som inte lyckas ta sig till rampljuset:
https://www.pcgamer.com/gdcs-realistic-talk-about-game-sales-...

Av Fonus
Skrivet av Esseboy:

Skillnaden är att mjukvara inte är en fysisk resurs, har du en gång tagit fram den kan den användas i det oändligamTänk dig lite som språk. Du skulle knappast köpa en bok för 700 kr som ger 100 hr högkvalitativ underhållning, men ett spel som ger samma kan du pröjsa 700 kr för.

Masshysteri gör att människor gör dumma saker. Låt oss lära oss av historien och tänk 2 ggr före man köper.

"användas i det oändliga", dvs. fram till:

  • En konkurrent erbjuder något bättre 6 månader senare

  • En bugg tittar fram

  • "Oändligt" antal användare delas med oändligt utbud... och du säljer 4 licenser.

  • Ny hårdvara (ex. ny bil) kräver månader av arbete.

  • Din perfekta mjukvara nedladdas inte för att folk ser att det inte har uppdaterats på länge...

Mjukvara är färskvara och det är tydligt att du inte vet vad du pratar om.

Av Fonus
Skrivet av Zyces:

Liknelsen är ju helt fel.
OM Kinderägg gått ut med att säga i ca 0.5% av äggen så finns det ett kvitto till en el-scooter eller en gigantisk NerfGun.
Då hade det varit mer lika, men nu är "överraskningarna" i Kinder lika mycket värda. Och man behöver inte köpa upp 500 ägg för att kunna bygga ihop delar till en större och bättre leksak. DET ÄR SKILLNADEN!

Gör inte detta liknelsen ganska bra eftersom om mekaniken för lootboxes blir likt den för kinderägg så är det rätt ok. Sen vad man väljer att kalla det är rätt orelevant.

btw, bra tydliggörande

Av Fonus
Skrivet av anon78208:

Fast nu var det inte frågan om spelen i sig, utan en distributions-plattform för spel. Någon i ett tidigare inlägg i tråden kom med den briljanta idén att M$ borde styra upp det hela, men det är ju bara att byta ett monopol mot ett ännu värre monopol.

Diskussionen ledde oss sedan in på hur en fungerande och rättvis modell skulle kunna se ut, och jag tror folk är eniga om att några av grundkraven för en sådan modell måste vara att det är fritt, oberoende och open source, annars skulle det aldrig fungera. Allt annat blir bara att välja mellan pest eller kolera.

Tror jag att spelbranschen har vilja och kraft att kollaborera på ett sådant projekt? Som jag sa i mitt tidigare inlägg, så är svaret nej. Dock är det en modell som har lyckats väldigt bra i andra områden av IT-branschen, och om viljan fanns skulle det kunna fungera även här.

Sen vill jag påpeka att massor av spel har åtminstone något underliggande programbibliotek som är fritt och open source, ibland hela spelmotorer så det är ju inte så att konceptet är icke-existerande i spelvärlden.

Och återigen, open source behöver inte vara något som det spenderats en sekund av fritid på. Ofta är det kommersiella projekt utvecklade av proffs. Det är bara en något annorlunda affärsmodell jämfört med proprietär mjukvara.

OK, misstolkade dig. Todde du menade open-source för samtliga inblandade i spelbranchen.

Av Fonus
Skrivet av anon78208:

Uppenbarligen har du ingen aning om hur FOSS fungerar. De som bidrar mest till exempelvis Linux är folk som är anställda på heltid av någon form av IT-företag, ofta storföretag som Intel, AMD, Google, Facebook, IBM, Red Hat, Valve och oändligt många fler, i princip hela branschen utom Nvidia. När du köper en Intel-processor så går en del av de pengarna du lägger på processorn till att betala lönen till folk som på heltid utvecklar fri mjukvara.

Det har visat sig vara en bra modell som har sänkt Microsoft's monopol i samtliga branscher förutom desktop. Linux dominerar mobilmarknaden, servermarknaden, internetinfrastruktur, AI, machine/deep-learning, superdatorer etc...

Inte första gången någon anklagar det för att vara kommunism, men det är ju inget argument emot en modell som fungerar.

Dock lär det inte finnas mycket vilja till en liknande modell i spelbranschen, där varje aktör bara verkar vilja ha ett eget monopol. I övriga IT-branschen fanns det däremot en verklig oro mot Microsofts monopol och många insåg att man inte ensam kunde gå upp emot det, men när det fanns ett fritt alternativ man kunde börja bidra till och anpassa för sina behov, samtidigt som man kan dra nytta av det som andra bidrar till samma projekt, så såg man att det var det bästa sättet att stå upp emot Microsoft.

Ditt inlägg visar bara på den enorma ignorans som finns bland många som stirrar sig blind på desktop-marknaden och gaming. Vi lever inte i 1993 längre och Linus sitter inte hemma i källaren hos sina föräldrar och knackar kod längre. Linux har växt till något helt annat. Och om du tror kvalitetsstandarden är låg så ska du bläddra lite på linux kernel mailing lists så får du säkert se några av Linus notoriska utskällningar av professionella programmerare med årtionden av erfarenhet som jobbar för diverse storföretag.

För att koppla detta till utsprunget som gällde spel:

Av de som utvecklar fri-programvara lever vissa på support, sälja tillhörande hårdvara el. dyl. Merparten utvecklar dock på fritiden och får sin inkomst från ett normalt företag som säljer icke open source programvara.

Jag har svårt att se en framtid där spel utvecklade på folks fritid utan krav på ersättning kan utkonkurrera den existerande modellen.

Av Fonus
Skrivet av skog1s:

Klart att det är fritt val att betala.

Likaså som att försvara

Även om jag har en rik plånbok, försvarar det inte att göra ett dumt köp.

Såklart spelar intresse en stor roll, men jag köper inte ett hus, när jag vet om att jag kan få exakt samma hus för x kr mindre.

Typ

Vilket "exakt samma hus" skulle det vara?

Av Fonus
Skrivet av anon78208:

Precis som allt annat som är fritt open source så delas dessa aspekter av hela branschen vilket är ett sätt att skydda mot monopol, gärna med en oberoende icke vinstdrivande förening som styr upp det hela.

Se hur Linux-kerneln utvecklas t.ex.

Låter som nån form av kommunism.

Av Fonus
Skrivet av Hymer:

https://cdn.mos.cms.futurecdn.net/4MMNPuHSJMGikghCAHgc4M.png

Den här bilden är ju rätt talande om varför man vill köra steam.

Personligen hade jag föredragit att Steam var mindre bloatat....

Av Fonus

Läste nånstans att VR är ok gällande "ögon-hälsa", iaf. bättre än vanliga skärmar då ögat luras att ha fokuspunkten längre bort.

Annars anser jag som ovanstående, game-on så länge det inte går ut över normalt socialt liv, läxor mm.

Av Fonus
Skrivet av pv2b:

Varför har Sweclockers redaktion slutat använda det svenska ordet strålspårning för att istället skriva på engelska?

Finns gott om publikationer på nätet för de som vill läsa på engelska.

En översättning skapar mest förvirring. Om man använder ordet strålspårning så är det av principskäl snarare än att förmedla information så tydligt som möjligt.

Raytracing är ett etablerat begrepp och funkar bra oavsett språk, typ som:
Kompakt Skiva vs Compact Disc
Anti Alias vs Kantutjämning
Mail vs Elektronisk Post
eller, Device manager vs Enhetshanteraren

Edit
Såg att Jacob svarade.
första gången jag läste strålsprårning fick jag tänka till innan jag förstod att det var Raytracing man menade.

Av Fonus
Skrivet av RaZman:

VR var dödfött på samma sätt som 3DTV, hypades endast upp av en minoritet konsumenter som ville rationalisera att ha spenderat tusentals kronor på något ofärdigt och undermåligt.

Skitsnack. Som konsument var jag fullt medveten om att jag var teknikintresserad "early adopter" när jag köpte VR och har inget behov att rationalisera något. Misstänker att min inställning delas av fler som tidigt köpte VR men det är inget jag kan hävda för deras räkning... lika lite som du kan om motsatsen.

VR är inte dött - det är en nischprodukt / entusiast produkt.

Av Fonus
Skrivet av anon114264:

Det märks att alla som hyllar D3 verkligen inte kört Diablo 1 eller ens var födda när D1 släpptes. Ni verkar inte förstå vad är det som gjorde Diablo så bra från början.

3:an saknar helt känslan från 1:an. D1 kändes mörkt, dystert och känslan när man hacka monster och speciellt bossarna var få och unika där Butcher är den boss som gjorde mest intryck på alla. I trean är bossarna uppe i ett hundratal, skyskrapshöga och gjorda till groteska nidbilder av alla bossar i de tidigare spelen.

Diablo 3 är ett skämt!

Hmmm att behöva släpa upp allt guld o lägga i högar utanför smeden samt känslan att få byta ut sin helrustning i skinande metall till nått läderaktigt som tydligen skall vara bättre

Av Fonus

Trodde tråden skulle innehålla förslag på sleves, kylvätska, leds o dyl i sweclockers färger men hittar bara t-shirts, musmattor och löparkläder

Av Fonus

Hade varit trevligt med ett filter som plockar bort alla AMD fanboy-inlägg så man hittar dom posterna som faktiskt diskuterar nyheten lite lättare.

Av Fonus

Det är för tillfället en produkt för early adopters/ entusiaster med allt vad det innebär.

Dvs:
Du har antagligen redan en dator som klarar kraven.
Du klarar att det är plug and pray.
Försäljningssiffrorna är i linje med vad som är normalt för entuast-produkter (hur många icke entusiaster kör ex. 4k?).

Antingen:
Kommer något nytt som och VR/AR dör ut.
Det förblir en entusiast produkt.
Något händer och det blir en produkt för den stora massan.

Av Fonus
Skrivet av Xinpei:

Nu är det väl så att Nvidia har successivt ökat priset på sina kort för varje generation sedan GTX 900-serien. Då handlade det inte om dyra kretsar och ny teknik utan bristen på konkurrens och Nvidias försök att mjölka pengar. Så det är inte allt för långsökt att de försöker det igen.

Så länge vi köper korten så kommer dom att höja priserna...
.. vilket kunderna kommer att göra så länge alternativen är sämre (beroende hur du värderar prestanda/pris/ etc.).

Så det är inget fel på vare sig Nvidia eller kunderna, snarare konkurrenterna (eller myndigheterna om man anser att Nvidia har monopol eller nyttjar fula knep).