Integrerad grafik: Battlefield 4

Egenskap

Värde

Titel

Battlefield 4

Genre

FPS

DirectX-version

11.0

Lanseringsdatum

2013-10-29

Systemkrav

  • Intel Core 2 Duo 2,4 GHz, AMD Athlon X2 2,8 GHz eller bättre

  • Radeon HD 3870, Geforce 8800 GT

  • 4 GB RAM

Testinställningar

Fördefinerade "Low"

Senaste upplagan i Battlefield-serien finslipar grafikmotorn Frostbite ytterligare. På menyn står, förutom grafik i DX11-klassen, ett välbekant flerspelarläge och en enspelarkampanj med gott om filmiska undertoner. Som grädde på moset finns dessutom stöd för Mantle, AMD:s nya grafikgränssnit med lägre overhead.

För SweClockers test används första delen av uppdraget Tashgar. Spelaren åker i en bil tillsammans med två andra karaktärer, vilket gör sekvensen lätt att upprepa med mycket konsekventa resultat.

Redan vid första speltestet syns en tydlig fingervisning om vad som komma skall. Årets modeller i A-serien drar nytta av GCN-grafiken och intar båda placeringarna i toppen. En snittnivå runt 30 FPS är knappast njutbar för alla, men ändå tillräcklig för mindre seriöst spelande.

Med upplösningen sänkt springer siffrorna mot högre nivåer. Den som kan tänka sig att kompromissa med antalet pixlar kan nå närmare 60 FPS i medelfrekvens med nya A-serien, i alla fall när det kommer till enspelarläget.