Inlägg

Inlägg som donjojo har skrivit i forumet
Av donjojo

En intressant diskussion så långt. Istället för att kräva objektiva recensenter vill jag ha dem mer subjektiva. Ofta får man intrycket av recensionerna på de stora spelsajterna att recensenten håller tillbaka vad de egentligen tycker. I IGN och Gamespots recensioner av Far cry 2 står det att det är jättesnyggt men repetitivt och utan en engagerande berättelse. Ändå så får spelet ett väldigt högt betyg. Förväntningar på recensenten att ge ett högt betyg till ett hypat spel väger tungt. Spelbranschen växer och de stora spelutvecklarna betalar stora summor pengar för reklam som spelsajterna lever på. Ett uttalat eller outtalat tryck på recensenten från chefer och annonsörer kan ligga bakom de höga betyg som så ofta ses idag. Även spelare som rycks med i hypen reagerar ofta med ilska om spelet de har sett fram emot får ett lågt betyg. Det kombinerade trycket skapar en atmosfär där frispråkighet och rättframhet inte gynnas.

Fortsätt gärna att tipsa om alternativ till de stora spelsajterna. Fz.se gillar jag själv.

Av donjojo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jonti
Alien vs predator! när man spelar som marine!!

Ord. Det bästa med det spelet var att det var så helt olika beroende på vilken ras man spelade. Marines var läskigast, man kände sig som en mus instägd i ett mörkt rum med katter.

Av donjojo

Kritiker som ger spel för höga betyg

Det här är en tråd där det ska diskuteras varför kritiker alltid sätter så höga betyg på spel. Det har blivit en sådan inflation i betyg att ett dåligt spel får 60-80% i betyg, ett mediokert 80-90% och ett bra över 90%.

Inom filmvärlden är 3/5 ett gott betyg, motsvarande 60% inom spelvärlden är ett spel som är så dåligt att min mormor kunde göra ett bättre i gamefactory.

Jag tycker att kritiker borde återgå till en mera nyanserad betygskala där 60% betyder ett helt okej spel, 80% ett jättebra och 90+ en modern klassiker.

Av donjojo

Crow 2: Den förra tråden var lätt att missuppfatta vilket många gjorde.

Crysis och far cry 2, diablo 2

Crysis var kul men det levde fan inte upp till hypen det fått.

Far cry2 suger rätt igenom. Fyfan, var det ingen som tänkte att spel ska vara kul när de designade det.

Diablo 2: satan vad man såg fram emot det, inte så jädra kul när det väl kom.

Av donjojo

Alltså Crysis var ju ingent tiopängare men det var ett kul spel med en värld som kändes mer övertygande än i far cry2 om man bortser från aliens. Varför?
Far Cry 2 värld är obegriplig. Om du får ett vapen uppdrag ska du skjuta en bil som åker runt runt runt på en slinga. Varför gör han det?? Han borde ju lämna vapnena någonstans inte köra rally hela dagen.
Alla snubbar skjuter på dig så fort de ser dig. De har ju ingen aning om jag är på deras sida eller inte. Varför krigar de olika sidorna aldrig mot varandra utan bara mot dig?
Storyn är obegriplig. Jag skall alltså vara "god" och döda en kille som säljer vapen. Men istället för att skjuta mig in till ledarna för de olika faktionerna och tvinga till mig information om var han håller hus elller hur de möts så skall jag alltså begå massmord på landet jag vill rädda genom att göra en massa uppdrag för de två olika sidorna för att på något sätt nästla mig in i deras organisationer. Snacka om att ändamålet helgar medlen eller??? Dom skiter förövrigt i att jag gör uppdrag för motståndarlägret.

Spelet är förövrigt väldigt repetitivt och det är trist att behöva köra bil 10 minuter för att få något kul uppdrag. Uppdragen kan faktiskt vara rätt roliga och adrinalinhöjande men tyvärr drar de andra delarna av spelet ner betyget som blir 2.5/5 för mig.

Av donjojo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hunkaboy86
Kallar du inte far cry 2 för meningslöst där eller har du två personligheter kanske? Fast igentligen betyder menlösa för oskuldsfull men jag tror inte att det var det du menade.

Jag menade menlös och det kan betyda intetsägande. Jag syftade på att dylika spel aldrig berör mig på djupet utan glöms bort såfort datorn har stängts av.

http://www.student.se/forum/f65t685.html

Av donjojo

Painkiller är väl rätt snabbt?

Av donjojo

Re: grafikkort

Citat:

Ursprungligen inskrivet av zebtheman68
Hävdar med bestämdhet att vad gällande kvalitee på bild så är ati/amd ett självklart val. har genom åren prövat de båda märkenas olika kort.

Och bildkvalite hos Nvidia är inget vidare.

Sedan gäller det även vem som tillverkar korten och i bottenskiktet har vi
sapphire och powercolor varav sapphire är värst.

Hightechs kort har överlag bättre komponenter.

Mvh z

Är det inte så att det enda som skiljer på korten är klisterlapp, kylning och eventuell överklockning?

Av donjojo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hunkaboy86
Haha hur kan du kalla far cry 2 meningslöst? Man vill nästan börja gråta... du har säkert inte ens spelat det.

Jag har inte sagt det där citera mig rätt ffs.

Av donjojo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av crow2
borde han inte kunna spela oblivion på den där datorn t.om?

Tvivlar starkt på det om jag minns systemkraven rätt.

Knights of the old republic tycker jag borde gå dock. Bra Starwars RPG.

Av donjojo

Som fattig student känner jag att typ 100-150 spänn för menlösa spel typ far cry 2 och liknande som man tröttnar på när man spelat igenom dem är okej. För spel som man verkligen gillar och vill ha skulle 3-400 kännas okej typ civilization 5 om det kom. Tyvärr tror jag inte att piratkopierandet skulle minska speciellt mycket om priserna sänktes. Varför betala om man kan få något gratis på ett lätt sätt istället för att betala för något på ett krångligt sätt?

Av donjojo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av linppan
Instalerade Forgotten Hope 2 finns runt 10 servrar ALLA är tomma vad fan det är ju inge kul :(. Är det jag som gör något fel? Tankade full version på deras hemsida och jag har nyaste BF2 versionen.

Det är sant att det finns lite folk men hslan brukar alltid ha 50+ på kvällar och helger. Konstigt att du inte hittar den, testa en annan dag.

Av donjojo

gillar alienware som drar upp en sex år gammal tråd för att få ett förtydligande på vad trådskaparen egentligen menade

Av donjojo

Forgotten Hope 2 är min favoritmodd till bf2. Otroligt välgjord modd som lyckas undvika att bli alltför komplicerad jämfört med vissa andra moddar. Utspelar sig i öknen under andra världskriget. Det roligaste är de olika flygplanen som alla har olika egenskaper och därför passar till olika taktiker.

Av donjojo

Recension i svenska PCGAMER. Quote: Fallout 3 IS “Oblivion with guns”

score: 81%
Pros:
VATS
SPECIAL
Megaton at night
Cons:
A feeling of lifeless backdrops
Lifeless/stale Characters
To much on a too small area

http://fallout3.wordpress.com/2008/10/07/fallout-3-review-fro...

Av donjojo

Låter som ett temperaturproblem eftersom att det fungerar bra när datorn har fått vila i windows ett tag. Vanligast är processorn, grafikkortet eller olika komponenter på moderkortet.

Av donjojo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nutshell
Fråga 4: Har du sett några barn i Oblivion? [/B]

:-(o)

Av donjojo

Sid meirs civilization:colonization ett fristående spel som behandlar epoken då den nya värlen koloniserades. Helt nytt.

Av donjojo

Hoppas de bygger en mer logisk värld än i oblivion, det var en bra grej med fallout att världen kändes övertygande. I oblivion blev man attackerad så fort man steg utanför stadsmurarna i princip. Om en krigare och hjälte måste kämpa för att överleva hur gör då lokalbefolkningen? Hur får de mat när de inte kan odla på fälten? Hur reser de när det är banditer var hundrade meter? Hur får de lust att göra barn när alla är så fula?

Ps, Detta är en inte helt seriös diss av oblivion, på det stora hela är det ett skönt spel faktiskt.

Av donjojo

Harpan finns om du trycker på start -> program ->spel. Ett otroligt välkänt och populärt i de breda lagren spel.