Inlägg

Inlägg som JoBu har skrivit i forumet
Av JoBu

Testa och se och återkom.

Av JoBu

Någon mer som tycker det är irriterande att det första som händer när mat startar ett nytt avsnitt på en serie är att det startas från och med de sista fem minuterna på avsnittet? Riktigt fina spoliers..

Av JoBu

"Jag tror allt detta hände då jag laddade ner "Hola unblocker"" - dina ord
Testa ta bort det först innan du börjar gå bärsärk över datorn totalt.

Av JoBu

Kvarstår problemet om du avinstallerar Hola Unblocker och startar om datorn?

Av JoBu

Du har väl antagligen bättre koll än jag men brukar man inte kunna skriva uppsats lite när som helst? Min erfarenhet är att de är flexibla på universitetet och att det mesta brukar gå att lösa om man frågar rätt person.

Av JoBu

Aningen dyr. Bara för att man åker snålskjuts på open source så betyder det inte att alla plötsligt vill panga ut 2500:-.

Men å andra sidan.. 1,2GHz dual core = verry internet, much speed.

Av JoBu
Skrivet av holetaker:

Det är kontakter, bilder osv.
Kunna läsa mail från alla plattformar på en smidigt sätt..
Något jag verkligen efterlyser är att kunna docka telefonen och svara på sms via datorn.
Det gjorde jag när jag hade min gamla sonyericsson C905

Kontakter och bilder lär vara smidigt att synca oavsett plattform. Det är mest en fråga om vem som har tillgång till din data (Apple, Google eller MS).

Av JoBu

+1 för CSRF / session hijacking. Finns en del ganska simpla saker du kan göra för att försvåra det, byta till random session-id ofta, kolla på HTTP-headers så att inte de ändras mitt i en session, fixera en session till en IP-adress etc.

Av JoBu

Ja det är inte realistiskt att gissa ditt lösenord ifall det är av hyffsad kvalitet men du bör flytta SSH från port 22 för att slippa allt för mycket automatiserade attacker.
Du skriver "Har inte den öppet utåt". Har du scannat dina portar då alltså?

Av JoBu

Inget konstigt att någon försöker cracka din server via SSH. Du verkar ju redan ha skydd mot det i.o.m sshguard så länge du har ett bra lösenord.
Ser kanske lite konstigt ut dock att din router svartlistas.. Kanske att den har blivit ägd. Isf finns det antagligen kända exploits till RT-N66U. Testa googla det.
Du bör till att börja med byta lösenord på ditt webb-login på routern. Gör en portscanning utifrån, tex via https://www.grc.com/shieldsup för att se ifall du har några onödiga processer som lyssnar på portar utåt.
Om du har otur så är din router en av dem som har UPnP öppet mot internet. Isf är den garanterat ägd sedan länge. Tror att detta testas ifall du kör scannen på länken jag skrev. Då måste du stänga av UPnP i routern och byta lösenord och/eller flasha in tredjeparts firmware.

Av JoBu
Av JoBu

(A=5); <---- Här sätter du A till 5

printf ("Gissa nummret\n");
scanf("%d", &A); <------ Här sätter du A till det som användaren matar in

Alltså är det meningslöst att sätta A=5;

Av JoBu
Skrivet av DavidtheDoom:

Väldigt stora spänningar som börjar för flytta sig i ledningarna när de blåser och svajar när de rör sig genom jordens magnetfält. Det är en stor anledning till ping och hastighetsproblem. Vet även att när jag hade ADSL och lagningar på teleledningen efter stormen Gudrun så fylldes dessa lagningar med fukt.

Detta skulle kunna vara en rimlig förklaring förutsatt att det är likspänning i telefonledningarna.. Men det ska det väll också vara?

Av JoBu

"funktionen att högerklicka på applikationer för att få upp en musvänlig meny". Ganska skrattretande att de kommer med denna fantastiska funktion över ett år efter release.. Smått ofattbart så dåligt anpassat Win 8 är för de som använder tangentbord och mus till sin dator.

Av JoBu

Otroligt snyggt!

Av JoBu

Överklocka VRAM och underklocka och framför allt undervolta GPUn så kan man få ner värmeutvecklingen rejält. Jag fick ner mitt system med ett 7970 från 450W till 250W och gick ner endast 8% i hashrate.

Av JoBu
Skrivet av lolight:

Kontanter kommer var borta om 4 år. Staten förbjuder dem. BTC kommer inte heller tillåtas vara anonymt. Så något "sätt att handla anonymt online" kan du glömma.

Det är ju ganska stor skillnad för staten att dra in kontanter och att omöjliggöra handlandet med BTC. Tips: skillnaden ligger i att det ena är väldigt enkelt och det andra är i princip omöjligt.

Av JoBu
Skrivet av Mackan15:

Så formateringen kan hända automatiskt?

Ja.
Och för att vara väldigt tydlig: det är omöjligt att installera Windows på en hårddisk som inte är formaterad.

Av JoBu
Skrivet av Mackan15:

Då är det alltså försent att formatera då jag redan har installerat Windows? Blir min prestanda sämre om jag inte har formaterat hårddisken?

Om du har installerat Windows så har du garanterat också formaterat hårddisken så du behöver inte oroa dig.

Av JoBu

Du behöver formatera den med ett filsystem för att kunna använda den. Kör du Windows så välj NTFS. Om den är inkopplad och fungerar så är det antagligen redan fixat.