Inlägg

Inlägg som JoBu har skrivit i forumet
Av JoBu

Jag köpte en Samsung 535u3c nyligen.
Den är riktigt fin med bra tangentbord, touchmad och matt skärm. Dessutom är den inte så tung och lätt att ta med sig.
Det svagaste i den är nog CPUn. Den for kämpa på rätt bra ibland och blir varm = fläkten varvar upp.
Men med ovan nämnda fördelar till ett pris på dryga 4k så tycker jag den är rätt bra ändå.

Av JoBu
Skrivet av Zaxilus:

Jag kan verkligen inte tacka er tillräckligt för all hjälp! Bilder är otroligt uppskattat! Hmm om jag inte får tag på fyndvaran på netonnet för 3.5k så kommer den kosta 4.5k och om det är problem med den kanske det inte är värt det? BTW hur är tangenterna? är dom högljudda/låter mycket när man skriver? Har du lust att skriva ngra pros & cons om din upplevelse av datorn? Hur mycket kan du använda datorn för att CPU belastningen ska ligga lågt resp. högt? Är det enda man kan göra åt värmeproblemet att applicera kylpasta? Just det, är det som den omtalade recensenten skrev, att det är smältrisk?

Varsågod
Smältproblem.. Personen i fråga måste nog ha haft datorn 100% belastad och i solen alternativt inbäddad i sängen. Om man har datorn på ett bord eller på en bok i knät så lär den inte kunna smälta. Ärligt talat så kan jag nog tycka att den är värd 4,5k. För en 13.3" skärm så har den ju inte så tycker jag upplösningen är OK. Jag har programmerat en del på en 1024x800 (10.1") skärm. Det är verkligen ingen fröjd men om man avnänder ett IDE som inte bloatar upp halva skärmen med annat än kod så kan det funka. Är dock inte alla som gillar att programmera i vim..
Tror inte du kommer ha några större problem med att programmera på denna. Som sagt är det ju inga enorma program du kommer skriva ivf.
Vet inte om det kanske kan hjälpa att byta ut fläkten i datorn men det finns annars nog inte så mkt man kan göra för att den börjar låta vid belastning förutom att ha den på en plan yta eller en yta där det finns gott om luft under flältens insug.
Jag har fått fixa en del för att få ordning på fläkten i Linux men kan visa exakt hur jag har gjort sen. Det är möjligt att den beter sig lite lugnare i Windows. Dessutom har ju samsung släppt mjukvara föra att kunna kontrollera flälten i Windows (ej till Linux, big surprise).
Tangenterna är bra! Några av de bättre jag använt på en laptop. Du kan ju prova själv i nån butik och se vad du tycker. Touchpaden är också bra f.ö.
Observera att du röker garantin etc ifall du ska öppna datorn och byta kylpasta eller what not.
Batteritiden är nog inte så jättebra på denna dator dock. Har bara testat en gång och det tar ju några gånger innan ett nytt batteri är i sitt esse men den laddade väll ur sig på 3h kanske. Dock är det väldigt sällan jag har användnig av batteriet i mer än typ 10 sekunder när jag råkar dra ut kontakten. I skolan finns ingen anledning att använda det eftersom det finns eluttag över allt.

Av JoBu

Jag läste flera recensioner på nätet som där det skrevs att Samsungs 535u3c gick väldigt svalt. Efter att ha använt min ett tag så kan jag inte hålla med tyvärr.. När man använder den extremt sparsamt (0-20% CPU belastning) så låg den på ca 55 grader men med ganska låg (dock hörbar) fläkt. När den dom upp i 60-90% CPU belastning så gick den fort varm (70-75 grader) och satte igång fläkten på fullt blås vilket är störigt när man sitter i ett tyst rum.
Jag tänkte att det väll var dålig kontakt mellan CPU och kylfläns men det visade sig se ganska ok ut där, dock väldigt väldigt myket kylpasta. Efter att ha applicerat lite bättre pasta så har den blivit aningne bättre men jag skulle fortfarande inte kalla datorn tyst om man jämför med de flesta andra ultrabooks/motsvarande.
Ifall du bestämmer dig för Samsung och villl göra lite liknande ingrepp så kan jag ladda upp bilder på förfarandet.
Anyways, jag kan fortfarande rekommendera denna dator, speciellt om du kan få den för så lite som <4k!

Skrivet av Sunshine914:

Aldrig funderat på köra en platta med OneNote? Fungerar skitsmidigt för mig man kör anteckningar på plattan och sen kan man gå genom dom på datorn hemma eller lägga upp nyttiga saker för föreläsningen innan eftersom allt synkas

Läst tråden? Har du provat att programmera på en surfplatta nån gång?

Av JoBu
Skrivet av QRikard:

Generellt brukar det finnas datorsalar där man gör labbar m.m. Så det är ok att ha en liten mindre skärm om man bara använder datorn runt ikring. Jag skulle säga att 13.3" är perfekt, tillräckligt liten och lätt för att den ska kunna följa med varje dag men ändå tillräckligt stor skärm så du slipper ta med förstoringsglas
Börja direkt med duaboot (en lättare dator blir nog för slö med virtualbox), för linux kommer behövas till programmeringen så det är lika bra att planera för det...
Kan du välja ta en dator med grafik från nvidia för deras drivare var (är?) mycket bättre till linux än amds variant.

Mjo, jag tror att NVIDIAS closed-source drivers är bättre än AMDs. AMDs open-source drivers är bättre än NVIDIAS..
Fungerar dual-boot nu när MS har tryckt in secure boot i typ alla nya laptops?

Av JoBu

Det stora problemet ur miljösynpunkt är inte energin som går ut då vi använder/förbrukar våra grejjer. Det stora miljöproblemet är tillverkningen och återvinningen/förbränningen/deponeringen av dem.
Man gör knappast en miljövinst av att köpa en ny strömsnål dator eller "miljöbil" när man fortfarande kan använda sin gamla..
Trist, när man tycker det är så kul med ny teknik

Av JoBu

Civilingenjör i robotik, du kommer ha mycket kul
Kan ge lite tips och förklara hur jag tänker..
Du kommer inte behöva en högpresterande laptop "för att läsa stora block med koder utan att krasha". Vilken laptop som helst kommer sannorlikt kunna klara av den programmeringen du kommer anväda dig av utan problem.
Smidigheten kan jag hålla med om att den är viktig, annars kommer du inte orka släpa med datorn till skolan. De datorerna du länkar ansera jag dock inte vara direkt smidiga 2.5kg.. 15"... Och ändå den relativt låga upplösningen!
Jag köpte en mkt smidig dator för en vecka sen, en Samsung 535u3c. 1.5kg, 13,3" med samma upplösning som de du länkat. Fick den för under 4k och jag kan rekommendera den. Vet inte hur den fungerar med Win8 då jag installerade Linux direkt men den flyter på bra idag.
Om du ska bli civilingenjör och är intresserad av datavetenskap så bör du lära dig Linux ivf
Dessutom har denna dator matt skärm vilket enligt mig i princip är ett måste om man ska sitta ute, eller vid ett fönster och jobba (för att bli kvitt reflektionerna).

Av JoBu
Skrivet av icelaw:

Jo för att privata organisationer får sätta egna avgifter som omfattar hela rikets konsumentmarknad låter ju lagligt och moraliskt rätt.. *ehum*..
Svenskar är bland de få i världen som accepterar att ta den upp i baken oavsett problemet, för att stå upp för sin åsikt och göra något åt saken är tydligen inte accepterat i Sverige.

Vad som är värre är de privata organisationer som bedriver spaning mot oss svenskar, typ rättighetsalliansen. Tyvärr är det inte bara i Sverige som privata organisationer utökar sin makt på bekostnad av folkets privatliv, integritet och kapital och det är inte bara svenska folket som "tar den upp i baken".

Det finns politisk vilja att stoppa den här typen av skit. Tyvärr finns inte denna vilja representerad i regeringen men jag antar att du syftar på utomparlamentarisk organisation när du antyder att svenska folket borde "göra något åt saken". Helt klart är det så, och jag förutsätter att det är det du ägnar dig åt själv eftersom du uttrycker dig så dömmande i övrigt.

Av JoBu
Skrivet av anon56869:

Förlåt för att jag är lite oförskämd men FYFAN vad patetiska ni är!

Det är bara Svenskar som kan gå med på sånt här och nöja sig med lite internet whining och en knyten näve i fickan.
Mer uppenbar korruption har jag då aldrig skådat.
Ganska uppenbart att Vikingatiden inte är annat än historia.

Orkade ni ens kommentera om PRISM skandalen?

Skönt att jag flyttat utomlands. Det verkar som det gått en stund nu sedan det Svenska skeppet krockade med isberget.
Hur många av er är kvar på nedersta däck?

Intressant kommentar. Det är självklart viktigt att aktivera sig och göra något åt saken när man är missnöjd med vad som sker runt omkring. Det låter som att det är detta du syftar på, så vad har du själv gjort? Förutom att flytta.. Kan knappt vänta på att få höra till vilket land, där utvecklingen för integritet går åt rätt håll, du flyttar till!

Av JoBu

Felsökning 101:
1. Gör en tråd på Swec.
2. Kolla om alla kablar sitter i som dom ska

Av JoBu
Skrivet av Rikoni:

Jag vet att det är dom två första talen som jämförs , jag tror att en for-loop är en loop som körs och körs ända tills man har fått det rätta svaret eller sorterat rätt. Men dock inte helt säker på om det stämmer.

Det stämmer inte riktigt

for(int i=0; i < a.length-1; i++ ){
...
}

Denna loop körs så länge i < a.length-1
i initieras till 0 (dvs är noll från början) och inkrementeras med ett varje gång loopen körs (i++ är samma sak som i = i + 1, dvs i ökar med ett varje gång).

OBS: for-loopen KOMMER att köras a.length - 1 gånger oavsett ifall y blir deklarerad som false under körningen eller inte. Först EFTER for-loopen så kommer while(y) att testa för y och se ifall den blivit false eller inte.

Av JoBu

Börja i början då, tex med:

boolean y = true;

while(y){
...
}

Av JoBu

Skriv vad du tror att den gör och sen om du har någon specifik fråga så kommer du säkert få ett svar här.

Av JoBu

Se till att ha ett bra lösenord och gärna installera tex fail2ban för att undvika att du får intrång av någon bot.

Av JoBu

Brukar gå att göra via SSH.

Av JoBu
Skrivet av kirigoe:

Jag är väldigt nyfiken på hur pass bra XMBC lirar på OUYA. Om den fixar att strömma 1080p x264 över Wifi är den ett givet köp som HTPC, kan knappast bli billigare. Verkar dessutom finnas en del SNES/NES-emulatorer redan så spelen blir bara bonus för min del.

Vad jag har sett på Youtube så verkar det flyta på riktigt bra. Vet inte om det var över WiFi dock men gissar på att det inte borde påverka så mycket. Ouya är verkligen ett bra köp ifall man dessutom tänker använda den som mediaspelare.

Av JoBu

Blir svårt om du inte kan luta chassit så att reservoaren kommer högre.

Av JoBu

Kul att de har börjat trill in! Ser fram emot att läsa vad ni tycker..

Av JoBu

Jag har kört LAMP med Wordpress på min Raspberry Pi (256MB) och det funkar hyfsat. Tar en liten stund att ladda varje statisk sida.. Apache är nog inte optimalt för en sån här liten ARM baserad enhet men det finns ju andran mjukvara som säkert funkar bättre.

Av JoBu

Låter som att du är ansluten till ett botnet eller liknande läskigheter. Koppla in alla enheter till en hubb (eller alla trådlöst) och kör igång Wireshark för att se vad de skickar för trafik.

Av JoBu

Det kan ju också ligga på ditt LAN eller i din router.. Jag tror inte att modemet försöker hitta ny IP flera gånger om dagen i varje fall