Inlägg

Inlägg som JoBu har skrivit i forumet
Av JoBu
Skrivet av TiasE:

1år och 5 månader sedan tråden skapades så han har nog haft den längre än så

Oj, det var visst ett tag sen ja! Verkar inte som att TS direkt sprudlar av idéer isf Men det kan fortfarande bli bra, säkert!

Av JoBu

Fin mask och kul idé men jag efterlyser mindre snack och mer youtube, var ju 4 månader sen du fick masken O_o

Av JoBu

Ser bättre ut sladdlöst och det är lite skumt att det inte går att hitta trådlösa tangentbord med mekaniska brytare men å andra sidan.. Ingen slår en gammal hederlig kabel!

Av JoBu

Har du monitorn i rätt läge så att den lyssnar på DVI och inte HDMI eller nått annat?

Av JoBu

Jag tycker att allt tyder på att din ISP stryper torrenttrafiken. Inte mycket att göra åt då antagligen men för att vara säker så kan du väll bara slänga iväg ett mail till dom och fråga?

Av JoBu

Kan också rekommendera Computer Networking: A Top-down Approach den är riktigt pedagogisk och välskriven. TCP/IP Illustrated är bra som referens men är lite tyngre läsning.

Av JoBu
Skrivet av ebba546:

Olika nätverk men samma torrent samma speed på internetet
vet någon hur man fixar det?

Fixa att ni är på olika nätverk med samma speed? O_o
Skämt åsido.. För att kolla ifall det är något med din router så kan du ju test att koppla förbi den och istället koppla modemet direkt till datorn. Det bör bli lite snabbare men om det inte är det så skulle det kunna vara din ISP som stryper din torrent trafik eller något med din dator.
Du lär ju inte vilja ha din router urkopplad för alltid så då kan du testa port-forwarding. Kolla i inställningarna till µtorrent vilka portar som används, logga in på routern och öppna dessa portar till den lokala IP address som din dator har. För att se till att detta funkar även nästa gång du startar om datorn bör du se till att din dator alltid har samma lokala IP. Det gör du genom att (i routern) binda din dators MAC-address till en specifik IP-adress.

Av JoBu
Skrivet av ebba546:

På bredbandskollen.se får ja 7 så det e bra men torrents är fortfarande söliga även om min kompis tankar i 2.5 mB/s på samma torrent

Din kompis tankar samma torrent ifrån samma nätverk (ditt hemnätverk) i helt annan hastighet?

Av JoBu

Om du ska logga in på den via Internet så bör du köra HTTPS. Om du är på ditt lokala nät när du loggar in så kommer inlogget aldrig läcka ut på nätet så då är kanske inte HTTPS så viktigt.

Av JoBu

Alla bör ha som princip att ALDRIG gå till sin bank via någon länk. Ska du göra något som har med banken att göra så skriver du själv in adressen. Utöver det ska man självklart aldrig ge ut sin bankinformation till sin bank. Ganska uppenbart varför

Av JoBu
Skrivet av ares93:

Statistik. Det finns en sån liten andel Linuxanvändare att ingen skriver virus till Linux. Finns ingen vinst i det.

Visst finns det färre virus till Linux än till Windows men det finns en annan viktig anledning. Det kommer ut patchar till din Linux-dist i princip dagligen. Ifall någon skadlig kod som kan utsätta ditt system för fara så patchas det väldigt snabbt till Linux. Händer det i Windows så kan du få vänta en månad, alternativt uppdatera ditt AV som kommer med en patch.

Edit: Skulle nog vilja påstå att du med närmare eftertanke har åt minstone delvis fel. Linux dominerar marknaden när det gäller webservrar som är betydligt mer attraktiva att få kontroll över med malware än vanliga användares datorer.

Andra anledningar till att risken för att råka ut för virus på Linux är mindre är att man oftast installerar programvara mha packet managers där all programvara är kontrollerad.

Av JoBu
Skrivet av leafbranch:

Om det skulle visa sig göra en direkt allvarligt effekt på människan så skulle staten eller företag köpa upp informationen och hålla stängda dörrar är jag helt övertygad om. Hela landet skulle förlora så mycket om de skulle behöva stänga ner nät osv.

Då ska de ha en jäkla tur att 1. Det är så otrologt svårt att visa på detta 2. De lyckas köpa sig till OCH tysta alla som har vetskap om detta 3. Ifall någon lyckas visa på detta är det ganska troligt att flera forskare världen över kommer lyckas göra det inom en mycket snar framtid.
Krävs en gaaaanska fet konspiration för att tyska hela forskarvärlden..
Tror du att det är praxis att en forskningsavdelning på tex ett universitet hör av sig till staten innan de publicerar något eller?

Av JoBu

Rätta mig om jag har fel men den enda påverkan som strålningen från 3G/4G kan ha på vår kropp är väll uppvärmning? Det finns därför regler för hur stor effekt en telefon får stråla med. Mig veterligen finns det inget dokumenterat fall av någon som farit illa på grund av mobilanvändning. Det finns heller ingen teori som stödjer att det skulle finnas några hälsorisker med att prata i telefon dygnet runt 365 dagar om året, bortsett från att man antagligen skulle få ont i armen.. Men det går ju att lösa med en handsfree å andra sidan!

Av JoBu
Skrivet av mrqaffe:

Troligen är en brygga det som är allra bäst bäst:
http://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=473
Usbdonglar lär iallafall vara det som är sämst eftersom de inte rymmer riktiga antenner.
Sedan hänger det på vad för nät som ska köras, bäst kapacitetsmässigt är at köra på 5GHz.

Jag skulle kört på en USB dongel med pigtail så man kan sätta på vilken antenn som helst. Den mest populära pga drivrutiner, "hackability" och power output är alfa awus036h. Sök på den på ebay och få hem för 200:- eller nått i den stilen.

Av JoBu
Skrivet av Deathdevil:

Läs även att jag skrev T-switch. Kanske dåligt val av ord men det finns switchar med 3 utgångar.
Sedan det andra visste jag inte om. Men det borde ju fortfarande bli ett antal tappade paket då det fortfarande är en viss längd på kabel som utsätts för störningar och att switchen är inget som "reparerar" paket utan bara skickar vidare

Ok, jag förstår vad du menar även om jag är skeptisk till begreppet T-switch ;).
Jag tror dock inte att två switchar med 30+30m UTP kabel skulle resultera i speciellt många bitfel. Tänk på att man skickar datapaket till andra sidan jorden och tillbaka genom typiskt 30 switchar utan att förlora paket. Visserligen är det med fiber men som sagt, 30m UTP är nog inte så farligt.

Av JoBu
Skrivet av Deathdevil:

Hade avrekomenderat just detta ifall det är 30 meter kabel mellan varje rum för då blir det 90 meter kabel till det sista rummet där kabeln bryt 4 gånger för att vara i T-switchen. Det kan bli problematiskt på den datorn längst ifrån att få kontakt med routern.

Men har produkter av bra kvalite så kan detta mycket väl vara ett alternativ. Men se till att kabeln ligger bra då och att inte snåla in pengar på T-switcharna

Det finns även Home plug som man drar via elnätet som levererar 500Mbps som räcker gott och väl till nätverket ifall du vill slippa kablarna.

Sedan finns trådlöst nätverk.

EDIT: Någon han visst före med många av dessa ideer:D

1. Det finns inga T-kopplingar
2. Eftersom det inte finns T-kopplingar så använder man switchar. Detta betyder att man inte behöver oroa sig över kablarnas summerade längd. En switch tar emot datatrafik, läser av den och skickar vidare den. Signalen blir således inte svagare.

Av JoBu

Något så enkelt som en T-koppling finns inte i nätverk men det fungerar med en switch. Då kan du ha en sladd från routern in i switchen och två sladdar ut ur switchen till två olika datorer.

Av JoBu

Skulle kunna vara en hårddisk som sjunger på sista versen eller en hårddisk innehållande nått virus.. Är det en ny dator? Vad har du för anti virus program? PS: Internet är ett nätverk - inget program

Av JoBu

Var ifrån har du laddat ner .exe filen? Frågar den om administratörsrättigheter när du kör den? Vad är det för typ av användarkonto du är inloggad på?

Av JoBu

Har du en CPU användning som ständigt ligger på 99%? Då börjar vi nog ringa in problemet.. Det är inte normalt
Klicka på "Processes" i listen längst upp i enhetshanteraren för att se vilken process det är som kräver CPU hela tiden.

HDTune är ett progam du kan använda till att kolla hårddisken.