Inlägg

Inlägg som JoBu har skrivit i forumet
Av JoBu

Öppna aktivitetshanteraren med ctr+alt+delete och kolla ifall det är någon process som använder mycket CPU eller minne.
Scanna efter virus.. Vad har du för anti-virus program?
Kan vara hårddisken som håller på att dö också.. Finns programvara som undersöker detta.
Det är troligen inte temperaturen som är problemet i alla fall.

Av JoBu

Ok, då förstår jag. När det blir sånna här problem så kan det vara en god idé att kolla på vad det skickas för paket på nätverket med tex Wireshark men om du inte kan något om TCP/UDP/IP etc så är det nog inte lönt. Det enklaste är förståss att köpa ett trådlöst USB-nätverkskort. Kan du få för typ 70kr inkl frakt på ebay

Av JoBu
Skrivet av trisse23:

Du använder mobilen som tar emot wifi från routern så det blir ungefär som ett usb trådlöst nätverkskort!

Har du inget trådlöst nätverkskort i datorn? (Svarar du jo på denna fråga så kan vi låsa tråden tror jag )

Av JoBu

WTF? Du delar WiFi till din telefon och sen med WiFi från din telefon till din dator?
1. Detta verkar helt idiotiskt (ursäkta formuleringen )
2. Jag är inte säkert på att detta ens är möjligt. Jag vet att det i alla fall inte gick med Android 2.3.

Är du säkert på att det är såhär du gör? Och i så fall varför?

Edit: Eller jag har kanske missförstått dig.. Är det så att du har Internet på båda enheter direkt från routern via WiFi och att du vill dela filer lokalt från telefonen till datorn och att det är _enbart detta_ som inte fungerar?

Av JoBu

Försök formulera dig lite tydligare. Du delar med WiFi - OK! Delar du ditt mobila nät på telefonen via WiFi till datorn ELLER delar du ditt fiber-nät från routern till datorn via WiFi?

Av JoBu

Vad har detta med din Galaxy s2 att göra? Är det samma problem för alla enheter eller är det något speciellt med telefonen? Delar du internet på telefonen till routern?

Av JoBu

Om jag hade varit du så skulle jag nog formatera alla hårddiskar och sen boota datorn med något OS på USB som skriver nollor över hela hårddisken. Se sen till att du har ETT anti virus program installerat på datorn INNAN du kopplar upp den på Internet.
Glöm inte: Att datorn "fungerar perfekt" betyder inte att den är fri från virus.
Att bara formatera en hårddisk betyder inte att alla data (och virus) förstörs.

Av JoBu

Varför skulle man någonsin vilja vira in sina komponenter i en handduk?
Att egenbyggda system generellt sett skulle vara säkrare köper jag inte. Däremot det blir säkert mindre hallå i forumet när man tabbat sig och ens eget system läcker lite här och var.

Ta bort det synliga vattnet lär ju TS ha gjort vid det här laget. Jag skulle nog bara plocka ut alla komponenterna sen och låta de ligga ett dygn eller två.

Av JoBu

Var sprang den läck? Känns som att du borde försöka få corsair att ersätta eventuellt förstörda datorkomponenter.

Av JoBu
Skrivet av elklazor:

Om man ska rekommendera Mint till en som vill ha ett lättdrivet OS så bör man nog specificera att det ska vara Mint med LXDE som skrivbordsmiljö.

Förutom det så kan jag också rekommendera Crunchbang Linux.

Edit: såg vad det var för dator nu också.. Jag kör Crunchbang på en i princip likadan netbook med Atom N450 fast jag har satt in 2GB RAM. Det flyter på rätt bra. Betydligt bättre än vad tex Ubuntu med Unity gör. Oavsett vad du kör för OS så kommer det inte vara någon fröjd att använda datorn till mycket mer än att surfa. Den får jobba på rätt bra bara när man vill kika på något i 480p på youtube.

Av JoBu

Left 4 Dead!

Av JoBu

Du behöver väll inte vara så himla rädd för att inte kunna logga in med SSH om du ni har fysisk tillgång till servern?
Försök nu inte att få panik och ta apt-get purge remove på alla säklerhetslösningar i Linux

Av JoBu

Med tanke på vad ni säger så är det väll inte omöjligt att han har olika publika IPn, men fortfarande inte så troligt kanske.

Skrivet av alexzz:

Jag har Norton och windows 7, även om det inte är ddos vad är det som händer med min dator? http://www.greattech.se/product.html/Gamer-Calibre?category_i... det är min dator gtx 650.

Någon som vet något man kan ladda ner så man inte blir ddosad iallafall? *offtopic* Kan även ha fps dropp när jag livestreamar, spelar League of legends, cod mw2, cs:go. Tycker inte datorn funkar precis som den ska.

Det är inte möjligt att med någon programvara undvika att få DOS riktat mot sig men det finns mjukvara som minimerar konsekvenserna. Till Linux finns det bra mjukvara helt gratis men jag har ingen aning om hur det ser ut för Windows.

Av JoBu
Skrivet av dulingen:

Det kan ju t.o.m vara så att routern är bryggad eller i själva verket är en switch och han får IP av internetleverantören och därmed får bara han problem. har inte läst alltihop men efter att ha jobbat på bredbandsbolaget så vet man vilka fel/missförstånd som kan uppstå.

Jag vet att Bredbandsbolaget gjorde sådär för typ 10år sen men ingen ISP lär väll frivilligt dela ut flera IPv4 addresser till samma kund utan att ta extra betalt nu för tiden?

Vet inte vad det finns för mjukvara till Windows eller var loggar sparas men du borde kanske ha igång någon säkerhetslösning som kan blocka IP addresser som skickar skum trafik och logga dessa för att minimera skadorna av DOS attacker och annat skräp.

Av JoBu

Hårt men rättvist :). Det blir svårt att starta om maskinen om han inte har fysisk tillgång till den och inte kan logga in via SSH dock..
Hoppas att du vidtagit andra säkerhetskonfigurationer än bara fail2ban, som tex det deegan säger, att inte tillåta root att logga in via SSH kan vara en bra idé. Ett bra lösenord är minimum.
Testa logga in via en annan IP, ifall inte det fungerar så är det nog något annat som är fel.

Av JoBu
Skrivet av Skum-tomte:

Smart som jag var la jag till några nollor på slutet (typ 1000000000), så jag lär nog inte komma in på det sättet.
Har faktiskt testat med annan ip men det funkade inte heller :/

Det låter mycket konstigt att det inte skulle fungera med en annan IP.. Är du säker på att du ansluter via en annan extern IP address?

Av JoBu
Skrivet av Användarnamnet:

Hur menar du då?

Har du kopplat in pinsen till power eller vad det kan tänkas heta? Inte bara LED då alltså. Det är två pinnar på moderkortet som du ansluter till startknappen som kortsluter dessa pinnar för att starta datorn.

Av JoBu
Skrivet av Skum-tomte:

Har lyckats låsa ut mig själv, har testat stänga av iptables och fail2ban men jag kommer inte in igen.
Är riktigt jävla irriterad just nu!!!

Vad ska jag göra för att kunna komma in igen?

Klassiker
Default value är typ 10 minuter banntid så om du inte ändrat det så kan du ju antagligen bara vänta. Annars är det bara att ansluta från en annan IP. Via mobiltelefonen tex.

Skickades från m.sweclockers.com

Av JoBu

Ubuntu Server är ganska enkelt att konfigurera och det finns massor av guider för LAMP med Wordpress till det. Skippa de grafiska gränssnitten. Finns ingen anledning att installera det på en server som ska fjärrstyras. Sätt upp SSH och använd det. Om du ska leta efter information och guider till olika saker på nätet så är de i princip alltid för CLI.

Av JoBu
Skrivet av Skum-tomte:

Tackar ska pröva det senare
EDIT: Kan jag bara lägga till den där kommandot utan att avbanna min IP?
Behöver jag installera IPTables först eller räcker det med det där kommandot?

Du måste ha iptables men det är antagligen redan installerat. Annars är det bara att köra sudo apt-get install iptables.