Inlägg

Inlägg som JoBu har skrivit i forumet
Av JoBu

Beror på vad du har för andra komponenter i datorn.

Av JoBu

Bara för att vara säker, du kör Mint direkt direkt på metallen och inte i en virtuell maskin?

Av JoBu

Företag 1 låter ju trevligare. Kan kanske vara bra karriärsmässigt att prova på nått nytt också?

Skickades från m.sweclockers.com

Av JoBu

Ett bra och välskrivet CV är självklart viktigt. Låt andra titta på det och ge kritik. Kanske kan du länka till dina projekt eller din hemsida på CV:t?
För att öht få komma på intervju så är det viktigt att du skriver ett bra personligt brev som är skrivet just för det företaget och tjänsten du ansöker för tillfället.

Av JoBu
Skrivet av Mocka:

Auch, det var en del kosing.
Varför köpte du inte BF3 Premium direkt?
De hade ett erbjudande lite innan release där Premium kostade 359kr. Och så MOH för 49kr = 408kr för rubbet (inkl BF4 beta)

För EA inte släppte premium direkt? 500:- för BF3 + 150 eller nått för BTK + 400:- för Premium. Dom vet allt hur man ska musta ut pengar ur oss.

Av JoBu

Jäklar vad det går undan med Battlefield. Inte ens ett år sen jag räknade ihop att EA klämt mig på totalt 1100:- för BF3 med expansioner så är redan betan för BF4 i antågande. Jag kan inte annat än att känna mig lite smutsig när jag överväger att köpa det..

Av JoBu
Av JoBu

Om du redan har en PS3 eller Xbox 360 så kan du nog använda kontrollerna till dem och dår äcker det med att punga ut 1000:- för en Ouya + 1 hk. Dessutom funkar den bra som mediaserver med XBMC så det är ju klockrent

Av JoBu
Skrivet av panpo98:

Har du inte sparat en backup av Volume Header?

Du vet den du skapar under TrueCrypt / Volyme Tools / Backup Volume Header innan det gick åt skogen. Det är den backup filen du behöver för att återställa krypteringen så att du kommer åt grejerna igen. Jag snackar INTE om keyfile.

Det funkar inte med vanliga recovery/räddnings program som bara letar efter filer eftersom de inte förstår krypteringen. Kanske Testdisk och liknande kan återställa.

Edit:
Grattis. Fortsätta testa med liknande program och glöm inte att skapa en bakcup av Volume Header.

Bra tips. Varje gång jag kopplar in min krypterade externa hdd i en Windows-burk så frågar datorn ifall jag vill formatera den.. Ett litet felklick och det kan bli drygt ifall man inte tänkt på att göra backup.

Av JoBu
Skrivet av backspace:

Jag har för mig att det pratats om att MS-CHAPv2 också är knäckt, kan ha varit att göra med Defcon.

Precis, det presenterades på defcon förra året har jag för mig. Är fett knäckt och därmed är det inge vidare att köra PPTP, om man inte kan välja någon annan säkrare algortim för authentication?

Av JoBu
Skrivet av Printscreen:

Fast OpenVPN gillar väl inte mobila enheter, bara desktops som jag förstår det

Jag har kört OpenVPN-server på en Raspberry-Pi och OpenVPN-klient på min telefon, det är inga problem.

Av JoBu
Skrivet av Printscreen:

Använd inte PPTP, det är sjukt osäkert. IPsec är att föredra.

Om du nu MÅSTE använda pptp tycker jag du ska använda MSchapV2 om du vill slippa så enkla saker som dictionary-attacker.

Jag kan hålla med om att PPTP inte är säkert men inte om att IPSec skulle vara att föredra rent generellt. OpenVPN med SSL funkar väll utmärkt, tex?

Av JoBu

Snyggt! (Bortsett från de livsfarliga ledarna på insidan). Vad väger kalaset? Edit: 9kg står det visst.

Av JoBu

Filosofin, till att börja med..
Windows 8 - If You Use It, You're Helping Microsoft Kill PC Gaming
Intressant artikel (och lite rolig med sin ursinniga framtoning). Vissa har ju ingen aning om vad för skit det är MS har påbörjat.

De som tycker att Win8 är en "bra uppgradering för priset" bör se efter vad det egentligen är för ändringar MS har gjort och fundera på varför.

Av JoBu

Jag har kört OpenVPN på Raspbian och har skrivit en guide på hur man sätter upp och konfigurerar det via CLI. La precis upp texten så det finns säkert nån groda att hitta men det ska funka att följa detta:
http://www.bunchofrobots.com/?page_id=308

Av JoBu

Har du en burk som kör Linux så är det värt ett försök, brukar fungera bättre.

Av JoBu

Asus har en hel del prisvärda datorer som känns gedigna. Jag tycker du ska gå in på nån butik och kolla hur full HD ser ut på en 13" skärm innan du bestämmer dig för att det är det du vill ha. Känns nästan som om det borde vara på gränsen till för hög pixeltäthet om man inte gillar att zooma för att kunna läsa text

Av JoBu

Synd att Samsungen bara har 4GB RAM, annars verkan den riktigt fin.

Av JoBu

Med tanke på vad du ska ha den till och att du antagligen kommer släpa runt på den flera dagar i veckan i skolan så vilja med egen erfarenhet i åtanke framföra följande:

Satsa på 13.3, 14, eller absolut max 15".'

Hyffsad upplösning. Inte full HD på en 13.3 tummare så du blir tvungen att zooma in en massa för att kunna läsa text men en hyffsat hög upplösning är trevligt.

Inte väga mer än 2 kg. En tunn och lätt dator är (förutom dyrt) jäkligt najs att ha i väskan.

Om du nu ska läsa Datateknik i fem år på KTH så skulle jag verkligen vilja framföra en fet uppmaning och det är att blåsa ut Windows helt alternativ ha det i dual boot och sen använda Linux till allt ditt arbete. Jag vet att det finns vissa sorgliga skälar som tar sig igenom datateknik nästan helt utan att lära sig Linux men för din egen skull, bli inte en av dem

Om du tycker Linux verkar trist så måste du iaf ge det en chans alternativt tänka om ditt studieval. Om du vill bli lite motiverad så kolla in arbetsannonser för datatekniker. Linux finns över allt och används i allt seriöst arbete.

Av JoBu

Köp ett begagnat GTX460 eller motsvarande för 400:-