Inlägg

Inlägg som Grumie har skrivit i forumet
Av Grumie
Nytt bud: 3 000 kr För båda +frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Grumie
Nytt bud: 2 700 kr För båda två
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Grumie
Nytt bud: 2 500 kr 2500 kr för båda två + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Grumie
Skrivet av LeVvE:

Blir som alla andra år för mig, köper sånt som ligger i min lista på prisjakt som fått nytt "all time low" pris på BF.

Tack för tipset

Av Grumie

Beror inte detta lite på fall till fall? Cpuer med större heatsink kör jag kryss-style på men oftast blir det ett litet riskorn.

Men..

..det enda som spelar roll är väl ändå att man inte använder för lite?

Av Grumie

Hej

Sålde du någonsin datorn?

Av Grumie

Testa lägg upp den på blocket. Jag har sålt ett gäng bilar nu och samtliga till bilhandlare som kontaktat mig efter en annons på blocket. En av dom fick jag vad jag ville ha vid en privatförsäljning och de andra lite under.
Det är ju bara ignorera alla privatpersoner som skriver men blocket är ett väldigt effektivt sätt att få lite mer pengar för bilen även kontra bilhandlare.

Ex.
Hörde av mig till ett par firmor för att sälja min förra golf. Den första sa 35, den andra gav 45 och den sista gav 50 efter lite förhandling så sa den första firman (som i början sa 35) att de matchar 50.
Jag var inte nöjd med det så jag la ut den på blocket för 75 och sålde den inom ett dygn till en lokal bilhandlare för 75.

Av Grumie

Kul att du är på väg bort från smartwatches

Grundreglerna när det gäller klockköp är:
1. Finns det en perfym från samma märke - köp inte klockan.
2. Annonserar dom massor på Facebook - köp inte klockan.
3. Är klockan för stor för din handled - köp inte klockan.

I övrigt är det upp till smak och den är viktigast av allt.

Själv har jag byggt upp en liten samling av klockor med mekaniska urverk de senaste 10 åren. Där alla bär olika historier och såklart grovt varierande prislappar.

Lite över din budget kanske men i ditt fall skulle jag nog ändå rekommendera dig att kolla på Kronaby-klockor. Jag äger ingen själv men om jag en dag bestämmer mig för att köpa en digital klocka så är deras klockor ett alternativ.

Lägger du 5000 på en klocka blir tim-priset snart nära öret ändå

Lycka till

Av Grumie

Sitter med 10 000 Mbit från Bahnhof för 350 kr i månaden. Innan (2 år sedan) hade vi gratis 1000 Mbit via bostadsrättsföreningen (ingick i avgiften alltså, inget är såklart gratis).

Skrivet av martengooz:

Jag kan få 1Gbps idag med mitt fibernät för 580kr i Farsta området. Byter jag till Bahnhof fiber så kan jag få upp till 10Gbps, men inte så sugen på att punga ut 5k för uppsättningen av det

Om du ringer och velar så kommer dom bjuda på det.

Av Grumie
Skrivet av pellesandare:

Halloj,
Jag flyttade till en hyreslägenhet i våras med en liten uteplats på, den har mest stenplattor men av någon anledning ingår en liten gräsplätt som jag fått stå och trimma då och då.

Nu var det en bekant som skulle flytta och har gjort sig av med grejor, bl.a. ett gäng pallkragar som jag fick då hon tyckte jag kunde använda dem på uteplatsen.

Hyresvärden har sagt att det är okej att odla i pallkragar, så länge man räknar med att kunna återställa platsen vid utflytt. Så om jag nu sätter dem på gräsplätten som jag tänkte så lär jag antagligen så en massa gräs. Nu vet jag inte hur de tänker om jag då flyttar ut på vintern, då är det väl en annan femma.

Men hur bör man lämpligast preparera detta för att underlätta till framtiden? Ska man bara slänga över massa jord på gräset eller ska man ha något i botten? Tidningsppper? Nån duk? Har ingen aning och hyresvärden verkar ju inte riktigt veta själv.

Vill ju få så bra odling som möjligt samtidigt som jag vill ha så lite krångel som möjligt i framtiden när det ska bort.

Jag skulle kört på sånna här underlägg. Vi har sånna och man behöver inte oroa sig för att vatten inte hittar ut - det hittar ut.

Mycket enklare än markduk

Av Grumie

Måste ställa en säkert idiotiska fråga:

"Återskapa". Menar man att materialet har skapats en eller flera gånger men att man glömt/inte dokumenterat/inte vet hur man framställt det? Eller menar man återskapa som från en teori?

Av Grumie

Jag skänkte pengar till "Kony 2012"

Av Grumie

Det är väl bara köra på? Dom har väl ändå en ansvarig utgivare som ansvarar för innehållets äkthet så vad spelar det för roll om det är AI eller en person som skrivit artikeln?

Av Grumie
Skrivet av Dinkefing:

Vet inte vilken planet du lever på men ett topp medelklasskort har inte kostat runt 4000 kr på många år. RTX 2070 kostade båda runt 6000 kr. Inte ens GTX 1070 kostade i närheten av 4000 kr. När vi hade 70-serie kort runt 4000 kr då låg kronan runt 6-7 kr och det var tio år sedan. Du får skylla på en usel krona istället.

Så ditt påstående är felaktigt.

Fast 1070 är ju rena barnet. Tror han syftar på marknanden 2000-2010-ish.

Sen att priserna fullkomligt skenat de senaste åren går inte blunda för.

Av Grumie

Priserna kommer säkert vara höga i fortsättningen också. Kolla senaste årens vinster för t.ex. Nvidia. Dom lär inte ändra strategi förrän de verkligen blir tvingade.

Skrivet av Blixa_Bargeld:

Behövs ett hyffsat ok kort för 2-3k som ersätter 1060. Behövs inget monster, bara så det snurrar med dagens spel. Då skulle nog försäljningen sätta fart.

Intel arc a750 reas ju ut för typ 2500 (?) spänn nu. Det måste man ju ändå få kalla ett hyffsat kort. Matcher väl mitt rtx 2080?

Av Grumie

Har köpt massa appar i Androids ekosystem så byte är inte aktuellt. Har inget emot ios.. Fungerar ypperligt för min morsa.

Av Grumie

Jag jobbar med trafikledning på järnvägen - väldigt roligt jobb men statligt så man får stå ut med massor.

Av Grumie

Jag kan absolut tänka mig detta men tycker fortfarande att "skärmytan" är alldeles för begränsad för att kunna vara "den ultimata lösningen". Man har ju 64 442 grader (??grader i en sfär??) att jobba med.

Av Grumie
Skrivet av Segge:

Det slog mig nu under betan av Diablo IV hur mycket värme det kommer från en dator, ändå har jag bara ett 1070 tillsammans med en i7-3970X. Gått i tankarna att pojkens 1660-super blir ersatt med 6950XT eller liknande, vilket rekommenderar ett 850W, så tänkte säkra upp med 1000W. Med tanke på värmen tror jag aldrig det kommer behövas, tror nog ett 6950XT lär generera mer värme än önskvärt. Funderar på om jag ska styra honom mot ett 6800XT eller 7900XT där rekommenderat nätagg ligger kring 750W och köra på ett sån eller max 850W.

Hur resonerar du kring val av nätagg? "More is better" eller har du en "effektbudget"?
Jag är nyfiken på hur andra tänker.

Jag har alltid överdimensionerat för att fläktarna i nätagget inte ska gå på och för att aldrig begränsa mig mot framtida uppgraderingar.. Vadd som är "bäst" vet jag dock inte

Av Grumie
Skrivet av thesutex:

kostar ju like mycket som hela 5600 paketet.

Halloj

5800x3d hittar ofta ut för 2999. Kan ju vara värt att vänta på det även om den har 105 W tdp?