Inlägg

Inlägg som Grumie har skrivit i forumet
Av Grumie
Skrivet av lerklsh:

Tjenare, köpte nyligen en ny kylare till min processor & undrar därför hur stor skillnaden är mellan olika kylpastor.
Har köpt en Noctua NH-U12A & såg då även att Noctua har sin egen kylpasta, men såg sedan att den låg på närmare 400kr för en tub & det kändes lite överdrivet. Hittade också en Kryonaut för runt hundringen & undrar därför om det är någon märkbar skillnad mellan dem?

Tacksam för svar!

Minimala skillnader kylpastor emellan och de få som utmärker sig gör det åt fel håll

Av Grumie

Sverige
Danmark
Finland
Lettland
Spanien
Frankrike
Italien
Tyskland
Österrike
Finland
Storbritannien (England)
Cypern
Turkiet
Kroatien
Bosnien
Japan
Taiwan
Sydkorea

I Japan har jag varit flera gånger och det har varit fantastiskt varje gång - ska du hit HYR Bil.

Av Grumie
Skrivet av HektorI:

Tror att det endast är en 8gb.

Då bör du skaffa ett till 8gb.

Av Grumie
Skrivet av HektorI:

Jag har en I7-6700k och 8gb ram minne, jag har testat att köra några benchmarks med 3DMark, då presterar grafikkortet bra, men processorn presterar inte alls lika bra. Jag kan inte jättemycket om sånt här, men det verkar som om processorn bottleneckar?

Kan ha fel men känns inte som att en 6700k bör flaska så hårt.
8 gb ram kan ju i vissa fall vara bekymmersamt . Är det två 4gb-stickor eller en ensam 8?

Av Grumie

Proshop har 5800x i lager om du mest ska gamea och inte behöver alla kärnor i3950x av någon anledning

Av Grumie
Skrivet av AplAy:

Du menar "kyckling"!?

Ja, visst var det något om att dom inte fick hete Kentucky Fried Chicken för att deras produkter inte innehöll tillräckligt med kyckling och att dom då bytte namn till bara KFC?

Av Grumie

Innehåller lika mycket kyckling som deras tidigare produkter

Av Grumie
Skrivet av hockexx:

Nä, egentligen har du rätt i det. Jag har själv aldrig nyttjat det trots att minst 40% av alla mina spel på steam är ospelade, de flesta av dem är köpt/gåvor i paket dock. Jag tror gränsen är 2 timmar. Det känns bara fel för mig subjektivt att reklamera spel det egentligen inte är något fel på annat än att jag subjektivt inte finner dem intressant.

Köper man hårdvara/elektronik går man ju inte till försäljaren och försöker reklamera det bara för att man anser att det inte var upp till ens förväntningar om det inte är fel på produkten.

Jag ser det som ångerrätt. Att du enligt lag får testa varan innan beslut tas och det är en rättighet vi i Sverige har att nyttja vare sig vi vill det eller inte. Men nu ligger rättigheten i Steams användarvillkor istället. Så jag menar att det inte är en form av reklamation utan mer än ångerrätt för när produkten helt enkelt inte passar - precis som att man bestämmer sig för att köpa/inte köpa efter att ha spelat igenom en hederlig gammal demo.

Jag ser gärna att detta blir en branschstandard eftersom man nu längre inte alltid kan skapa sig en uppfattning om spelet på samma sätt som under den gamla goda demo-tiden.

Av Grumie
Skrivet av Micke_JKUR:

Alla har vi olika behov och prioriteringar. Som rubriken lyder, varför valde du en Android-mobil?

De tre stora anledningarna är

1. Batteritiden
2. Har köpt massa appar genom tiderna så är smått låst till android.
3. Jag vill komma billigt undan

I övrigt är det samma skit där den ena bajskorven är lite dyrare. Jag kommer fortsätta hålla mig till Android så länge de tre punkterna ovan är aktuella men skulle inte göra nåt om jag det ändrades. Jag har under åren kommit fram till att jag inte har särskilt höga krav på en mobil.. Lite större skärm, lite längre batteritid, ringa, smsa, checka av banken och kolla swec - typ.

Av Grumie
Skrivet av hockexx:

Det är svårt att anpassa saker för alla. Du har inte fel att Steam refunds är en bra funktion, jag tycker bara det känns lite fult att utnyttja det istället för att nyttja det.

Där är vi oense. Jag anser verkligen inte att jag utnyttjade något. Det är en tjänst som ingår i "paketet Steam" för såväl skaparna som kunderna. Argumentet Steam använde sig av vid lanseringen av den tjänsten var just att man skulle ha chansen att testa detta innan köp. Du får ju inte spela särskilt länge.. Spelat du mer än en timme (tror jag) så går tjänsten inte längre använda.

Av Grumie
Skrivet av hockexx:

Fast då fick ju egentligen det du betalade för? Känns konstigt för min del att köpa saker man inte har behov av. Sen är det ju ett spel du kan spela lite åt gången, kan ju dock vara svårt att hålla koll på storyn om så är fallet.

Fast utan Steam Refund hade jag aldrig köpt spelet. Men eftersom det lov ordnats överallt så tänkte jag att jag skulle testa. Visade sig inte vara något för mig men det kändes orelevant att skriva i en diskussionstråd som handlade om cyberpunk på en gammal konsol.

Av Grumie
Skrivet av MinscS2:

Inte helt. Kanske dags att uppdatera eller ta bort din signatur.

Fast jag skrev ingen om varför jag lämnade tillbaka det.. men jag förstår vad du menar. Har byggt två datorer sedan jag skrev den där signaturen.

Av Grumie
Skrivet av LeonHart:

Jösses vad du tog illa vid dig för att någon inte tyckte som du...

Han får gärna tycka annat än vad jag tycker. Nu var det ju inte riktigt därför jag skrev som jag skrev och efter att ha läst det igen kan jag verkligen inte förstå hur du kan misstolka det.

Han gjorde ett antagande och påstående som var helt hämtat ur luften och som fick mig att framstå som någon liten barnrumpa på 9gag. Ett antagande och påstående som alltså inte stämmer alls. Jag skrev i grundinlägget att Steams refund-model var bra och bör vara en branschstandard just för sånna här tillfällen och detta tror jag inte vi är osense om.

Av Grumie
Skrivet av hockexx:

PC-versionen är det dock inga större fel på. Du kan ju inte på allvar bli missnöjd när du har 5.5 år gammalt grafikkort och 7.5 år gammal processor. Där ligger ju felet hos dig och inte på CDPR. Ett 980 och även TI versionen kunde inte ens köra The witcher 3 i 60FPS med höga inställningar när det släpptes/strax efter då ti versionen kom ut efter. Kritiken mot CP2077 har nått en löjligt låg nivå.

Herregud tagga ned. Spelet var snyggt med mitt rtx 2080 + ryzen 3800x och jag stötte inte på några buggar alls.. Det var inte därför jag lämnade tillbaka. Jag insåg helt enkelt att spelet inte var något för mig. Jag är nybliven farsa så den lilla lediga tid jag har framför dator lägger jag hellre på ett roligare spel (min åsikt) kallat Rocket League.

Hur vore det att inte dra förhastade slutsatser? Jösses

Av Grumie

Bra ändå att de ersätter folk men vart går egentligen gränsen för falsk marknadsföring? Dom släpper flashiga animerade filmsnuttar med superflashig grafik och sen ser spelet ut som cs 1.6 (överdrift jag vet men ni förstår vad jag mena).

Jag nyttjade Steams refund-funktion på detta spel och jag anser denna model borde vara en branschstandard i denna tid utan demos och game play-videos.

Av Grumie
Skrivet av Gizze24:

Står nu vid vägvalet att välj än ny telefon då min har börjat blivit riktigt seg.

Ska mest ha telefonen till att foto filma osv uppe på fjället nu när skoterkörningen är nära. Utöver de används telefon mest till scrolla genom sociala medier samt YouTube tittande.

Vilken tror ni gör sig bäst ? Har varit sugen på xiaomi en längre stund men nu har s20 FE kommit till samma pris.

Tack på förhand!

Jag satt i samma båt och valde Xiaomi.. Är inte missnöjd - det hade jag säkert inte varit med samsungen heller. Prioriterade batteritiden vid valet och nu laddar jag varannan dag typ Är du en kamera-junkie så kör på samsung även om xiaomin är ganska bra den med.. Är du inte det kör på xiaomin..gör samma jobb till några tusenlappar under

Tillägg: Om du kan få båda till samma pris (~6500?) så skulle jag ta samsung men hittar inget så billigt

Av Grumie
Skrivet av moron:

Ursäkta om detta är en dum fråga, men är lost i djungeln. Köpte mig ett Varmilo med MX brown när jag inredde mitt Corono-kontor hemma - nu kommer klagomålen om "oväsen". Så, kollar på att köpa ett med MX Red Silent, eller finns det nåt bättre?

Jag skulle även vilja ha så det lyser igenom knapparna så bokstäver etc syns på i mörker (jobbar en del nattjobb), men verkar inte hitta det i Varmilos sortiment?

Jag är inte låst på Varmilo, men vill bara ha ett rejält tbord (som inte ser ut som ett rymdskepp...)

Testat att bara dra på lite o-ringar på ditt tangentbord? De tar bort de värsta ljudet som uppstår då tangenterna bottnar. Däremot tappar du dock en mm eller två "i höjd" på knapparna.

Av Grumie

Du vill ha fler fläktar som blåser in än ut. Så du bör vända några.

Av Grumie
Skrivet av Petterk:

Jag kan skriva om vad de gått ut med offentligt, någon annan motivering finns inte. Som jag tidigare skrivit, man behöver göra bedömningen att det blir sämre i framtiden 5-10 år bort. Där kan de ha oro, men väljer man att inte kommunicera detta så kommunicerar man inte detta.

Då misstförstod jag dig. Jag lästa mig till att du anklagade en av våra myndigheter för att aktivt handla främlingsfientligt.

Skrivet av ToddTheOdd:

Fast hen har 100% rätt. För ingen, inte ens SÄPO, kan säga vad som kommer hända i framtiden. Om du nu inte tror att SÄPO har en tidsmaskin så de har varit och hämtat bevis att år 2027 så kommer HUAWEI att "spionera" på Sverige med hjälp av 5G utrustning. Så det är skit samma hur fantastiskt duktiga du tror att SÄPO är så har de inga bevis för vad som kommer hända i framtiden.

Att handla på bedömningar av tillgänglig information är ju grunden till hela mänskligheten. Man kan göra ganska precis bedömningar om framtiden. T.ex. då du kastar upp en boll i luften - står du och väntar på svar om den ska falla ned eller ej? Det gör inte SÄPO heller - dom arbetar efter den information som finns tillgänglig i detta nu.

Av Grumie
Skrivet av Petterk:

Nej de har de inte. Finns inget, för deras motivering är att det inte går att lita på de – i framtiden. Huaweis och ZTEs utrustning får sitta kvar till 31 december 2024.

Bara för att man inte drar i nödbromsen betyder inte det att åtgärden är helt utan grund.

Sen har du lika mycket insikt i SÄPOs arbete som alla andra i detta forum - nära noll. Sluta skriv som att det din åsikt är den absolut sanna.