Inlägg

Inlägg som Boredbynoobs har skrivit i forumet
Av Boredbynoobs
Skrivet av Shrudder:

EVGA är nog de bästa Geforcekorten man kan köpa i dagsläget. "Köp det billigaste" har inte varit sant på många, många år.

Problemet är att EVGA i Sverige ofta tyvärr är dem dyraste tillsammans med Asus, i synnerhet deras FTW serie. En 2070 Super FTW kostade nästan 1000kr mer än tex MSI 2070 Super Gaming X Trio och då känns EVGA inte relevant alls längre. Ja, dem har lite bättre överklockning, men kylning/ljudnivå är inte bättre än tex MSI eller Palits alternativ.

Av Boredbynoobs
Skrivet av Jacob:

Ja, det var bland de första sakerna Blizzard gick ut med om Warcraft 3 Reforged.

DotA 3 i detta och sen är cyklen sluten

Av Boredbynoobs
Skrivet av robalm:

Jo det är sant om man trycker in ett bios på ett kort med vrm och strömförsörjning som inte är byggd för det.

Dock har msi kortet 8 plus 2 faser och 2 x 8 pin ström. Ändå så är tpn lägre än referens kortet.
Så jag är ganska säker på att du kan slå in ett bios med en hel del mer tdp utan problem.

Jag hade gärna flashat mitt kort sålänge jag får bekräftat att risken för brick är mycket liten. Jag har inte hittat någonting på nätet om just flashning av 2070S Trio men det jag har hittat om andra RTX kort är att vissa brickat sina kort (typ trådar där folk säger "I just bricked my 2080 ti LUL" , i synnerhet så verkar risken för brick vara större när ett kortet inte använder sig av Nvidias referensdesign.

Någon här på forumet som flashat ett 2070S Trio till något annat?

Av Boredbynoobs
Skrivet av robalm:

Nice.
Ang låg tdp, är det inte bara flasha ett bios med högre tdp? (det fungerade i alla fall fint med gtx 10x0 serien).

Av det jag har läst är det tyvärr inte riktigt så. Om det inte är samma PCB så finns risken för att man brickar. Det är inte samma PCB för tex MSI:s trio och ftw3 såkalrt. Dessutom så förlorar man ju garantin direkt när man flashar så.

Av Boredbynoobs
Skrivet av robalm:

Tack för infon. Hur är det med coil whine på msi kortet?

Jag har verkligen ingen coil-whine oavsett spel/fps

Av Boredbynoobs
Skrivet av robalm:

Blev ett gigabyte gaming oc. Med msi kortet så måste jag köpa nytt chassi för att få plats.
Hoppas på zero coil whine.

Ett bra köp och ganska likvärdigt trio kortet förutom att det har lite sämre kylning och mindre bling. Jag ville köpa just det kortet också urpsrungligen när man kunde få tag på den för drygt 6000kr, sen ökade priset successivt med tiden....

Vad gäller överklockning ska det vara på samma nivå som Trio kortet eftersom båda har 240 TDP (+12% powerlimit). Jag har 2070S Trio och det är ett bra kort sett till kylning och ljudnivå, riktigt bra t.o.m. Däremot ska man inte förvänta sig att slå några världsrekord i överklockning då det har ett ganska fattigt 240W TDP, notera att Founders har 260W så 20 mindre lol. Detta försvårar överclockningen även om temperaturen är låg pga massiv kylning. Mitt kort klarar inte mer än +85 i core i alla spel helt stabilt under lång tid. I benchmarks funkar +110 utan problem men det säger inget. Minnet har jag inte provat mer än +800 men det funkar iaf. Vilket resulterar i ca 2040-2050 jämn boost-clock i spel vilket väl är helt OK.

EVGA ft3 och Asus Rog strix går att överklocka ganska mycket bättre för 2070 Super korten men dem kostar nästan dryga 1000 lappen mer också...så det är verkligen inte värt det för dem priserna.

Av Boredbynoobs
Skrivet av loevet:

@Boredbynoobs: jag tycker tvärtom att det var exakt vad serien behövde. Jag älskar Gow 1-3, första spelet var som sagt en av de största anledningarna till att jag köpte en PS2, och tvåan håller jag med om som den bästa i serien. Men redan med trean började konceptet kännas lite väl bekant, och Ascension kändes direkt ljummet. Lite som att Santa Monica inte riktigt visste hur de skulle föra serien vidare.

Att flytta kameran närmare Kratos och göra striderna mer intima och ge dem mer tyngd kändes helt rätt för min del, och de lyckades oväntat bra med att skapa en välfylld semi-öppen spelvärld som inte kändes livlös och stor för sakens skull. Det fanns intressanta saker att göra där, och jag hade inte alls tråkigt under de cirka 30 timmarna med spelet. Älskar första spelet, men skulle inte vilja ha en ny del som använder samma struktur. Det är gjort ett flertal gånger, och jag ser gärna att GoW 2018 ligger mall för nästa del i serien.

Jag förstår att GoW 2018 tog en annan riktning, men jag gillar inte den här riktningen. Den känns själlös och om du tar bort Kratos från spelet så är det egentligen inget märkvärdigt spel utan liknar random action-spel från ubisoft. Bosserna var nästan pinsamma. Om jag kommer ihåg rätt så var typ 85% av "bossarna" recyclade" giants, budgeten för spelet tog slut eller något. Jag gillade heller inte det nya stridssystemet i kombination med overleveled/underleved enemies.

Det är inget fel med att ett GoW-spel inför fler rpg-elements och "loot" men här tycker jag inte att det gjordes på ett bra sätt vilket även ledde till konstiga difficulty spikes (jag spelade på hard).

Semi-openwordsystemet var också inte alls välgjort. Vissa intressanta områden som inte ingick i huvudstoryn kunde kanske gjorts bättre och blivit en del av huvudstoryn. Jag tror att dem blev "cuttade" från huvudspelet också va just den anledningen natt dem själva märkte att det inte höll måttet. För att inte tala om det området där man konstant förlorar health av att göra ingenting så lamt system som bara leder till frustration.

Vi verkar iaf vara överens att GoW2 är bästa i serien

Av Boredbynoobs
Skrivet av loevet:

@emilakered: ett av de absolut bästa spelen den här generationen, och hade jag inte ägt en PS4 hade jag hoppat jämfota över att kunna uppleva det på annan plattform. Det första spelet i serien var förvisso tillsammans med Final Fantasy X anledningen till att jag köpte en PS2

Tyckte det var OK spel men verkligen inget bra GoW-spel om man jämför med föregångarna (och då i synnerhet GoW2 som är klart bäst i serien).

Av Boredbynoobs

Ettan var en av dem sjukaste snooze-festerna jag någonsin upplevt i min spelkärriär så inte ett dugg intresserad

Pumpa istället in pengar i ett bra Ratchet & Clank eller GoW Sony!

Av Boredbynoobs
Skrivet av Ratatosk:

Jo det skall det göra, GPU:n avkodar i stället för CPU:n, och GPU:n är bättre på det.

Ok, tack för svar. Jag trodde också det först men har aldrig märkt någon lägre cpu-användning när jag slått på det. Däremot har jag sett en liten liten ökning i GPU-användning. Beror säkert på att jag genrellt använt high end cpu kanske.

Av Boredbynoobs

Nitro+ 5700XT verkar vara ett riktigt fint kort!

Av Boredbynoobs
Skrivet av addman:

"System instability may be experienced on some Radeon RX 5700 series graphics system configurations when watching video content in a web browser."

Äntligen kan man slå på hårdvaruacceleration i firefox igen.

Vad vinner man egentligen på att slå på det? (Det minskar väl inte CPU-användning eller nått).

Av Boredbynoobs
Skrivet av ts1337:

hej har med en 9900k. ligger runt 60c full kraft. har en enkel sluten vattenkylare som kyler. Jag spelar dessytin WoW med det inbyggda grafikkortet som cpun erbjuder

60c "full kraft" med 9900k? Hmm...

Av Boredbynoobs
Skrivet av the squonk:

Som sagt, vem bryr sig ...

Jag bytte heller inte till AMD för att dem är tydligt sämre i spel. För att inte tala om alla buggar, dyra x570 moderkort och nu senast falsk marknadsföring.

Av Boredbynoobs
Skrivet av superpwnguin:

Äntligen!
Det blir köp på direkten.

Jag har spelat en del på Xbox One X och det är verkligen både intressant berättat, stämningsfullt, inlevelsefullt och högupplöst. Men gode jesus moder vad det är svårt att sikta och krångla med cirkelmenyer.
Ser fram emot att kunna rida ifrån snuten och andra otäckingar och panga dem istället för att stendö hela tiden.

Haha sjukt skön kommentar.

OnT: Classic Rockstar tripple-dip inc.

Av Boredbynoobs

Ganska chockerande resultat om man kollar på diagrammen i videon.

Classic AMD-bullshit som vanligt, inte förvånad. Jag hade kännt mig "lurat" om jag köpt Zen 2 iaf för även om det är en bra produkt är detta inget annat än falsk marknadsföring.

Av Boredbynoobs
Skrivet av backfeed:

Min 3700X på ett ASUS Crosshair VII med Agesa 1.0.0.3AB har en maxklock på mellan 4341,9 och 4366,8 MHz beroende på kärna (enligt HWiNFO), och max är väl ~4400 MHz enligt AMD, så i genomsnitt ca 50 MHz under. Dvs inget att bry sig om. Så jag antar att problemet inte drabbar alla?

Känns som att du har svarat på din egen fråga i början av ditt inlägg. Du har ju också blivit "drabbad" av falsk marknadsföring enligt vad du beskriver, sen att det endast rör sig om ca 50 mhz för din del gör ju inte så mycket som du själv beskriver.

Av Boredbynoobs
Skrivet av Haibane:

Jag gillar AMD, men deras marknadsavdenling borde munkavlas.

Bulldozer marknasfördes som en 8 kärning best...

Boost-clocks på 3000-serien...

Game-cache (the cringe is real...)

För att nämna några övertramp...

Det är försvånansvärt tyst om boost-clocks för 3000-serien här på swec...

Edit: Ser i Matisse samlingstråden en del kommentarer om folk som är ganska långt från sina specificerade boost clocks

Av Boredbynoobs
Skrivet av anon99339:

Multi-gpu är ju skräp, men det är rent patetiskt att MS pushat UWP när det fortfarande inte klarar av att leverera det som krävs, ens för deras egenutvecklade spel.

Skickades från m.sweclockers.com

Företagen som med varje medel försöker "plocka marknadsandelar" efter direktiv från styrelsen. Resultatet blir UWP.

Av Boredbynoobs
Skrivet av jehuty:

Varför då? RT är ju extremt krävande, kan man streama spel där servrar gör jobbet kan det väl inte vara något annat än bra?

Precis, snarare är väl RT något som berättigar streaming då väldigt få sitter på hårdvaran.