Inlägg

Inlägg som Boredbynoobs har skrivit i forumet
Av Boredbynoobs
Skrivet av KorvMos:

Finns det några kort idag som släpps utan att vara semi-passiva?

Skickades från m.sweclockers.com

Massor!

Några jag kommer på direkt: MSI Ventus, Palit GamingPro, och för Zotac så saknas idle-fan i nästan alla modeller.

Som alltid går det ju att flasha kortet till nått annat såklart men det är alltid en risk och dessutom så ryker garantin.

Av Boredbynoobs
Skrivet av Luksenburg:

5000kr för 2070 är utan tvekan mycket bättre än allt annat i den prisklassen. Speciellt om det är ett 2070 med någorlunda bra kylning.

2080 är inte alls värt 6800 för att inte nämna 8000kr lol. Annars kan du kanske hålla utkik på 2070 Super som det just nu råder stor brist på och därmed trissat upp priserna. Men en bra eftermarknads 2070 Super för ca 6000kr är riktigt bra också. För några veckor sedan kunde man köpa gigabyte 2070 Super Gaming Oc för ca 6100 kr (3 fläktar, bra kylning, bra överklock, men inte lika premium som deras auros) men det tog snabbt slut i butikerna.

Av Boredbynoobs
Skrivet av Ratatosk:

Jo, men Intel är i alla fall bättre på spel, speciellt i 1280*720.

Japp. 9600k/9700k slår även allt AMD har i 1440p i dem flesta spelen

Inget av dessa "säkerhetshål" har någonsin drabbat en vanlig konsument eller påverkat prestandan nämnvärt, men visst jag förstår att AMD-fanboys gärna lyfter fram detta som något katastrofalt.

Av Boredbynoobs
Skrivet av Mangee75:

Har alltid tyckt mest om Sapphires lösningar till AMD korten.
Men detta ser riktigt fint ut.

Sapphire har varit nr 1 väldigt länge för AMD-kort både i budget och lyx aftermarket. Endast MSI som brukade slå dem på lyx-sidan med sina lightning-kort men då va dem ofta lite för dyra

Av Boredbynoobs
Skrivet av anon56869:

Det tror inte jag. Hade det kostat betydligt mer än en tia eller åå sin höjd två hade man skippat det.

Skickades från m.sweclockers.com

Om du inte lyckas hitta någon källa för detta är din gissning lika kvalificerad som min

Påstående: Påkostad RGB kostar mer än 10-20kr

CHALLENGE ME med källor så lär jag mig nått nytt

EDIT:

Det lilla jag pallade hittade om ämnet: https://www.youtube.com/watch?v=Ih6Z1O5qnCw

Där verkar det som att ca 100kr är nog mer i linje för ett moderkort. Kollar vi på ett moderkort för ca 2500kr så motsvarar det 4% vilket är under 5%. För dyrare grafikkort som i denna artikel med superhäftig RGB kostar det med största sannolikhet mer än 100kr att implementera RGB, hade gissat närmare 200kr utifrån det jag läst.

Av Boredbynoobs
Skrivet av anon56869:

500 spänn för att löda fast några led dioder?? Haha möjligen 10-20kr om man räknar till utvecklingskostkaden.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag skrev under 5%, inte 5%. Men visst det kanske t.o.m är under 1-2%? Den exakta kostnaden har jag inte superkoll på, men jag tror definitivt att det kostar mer än 10kr att implementera RGB som du påstår. Handlar inte om att en tomte "löder fast lite RGB". Utan kostnaden för design, utveckling, mjukvara, marknadsföring etc. Beror såklart på omfattningen av RGB också.

Av Boredbynoobs
Skrivet av Hugashaka:

Yay! RGB - still not dead...

Skickades från m.sweclockers.com

RGB kommer nog aldrig att dö, snarare så kommer det vidareutvecklas och implementeras på smartare sätt.

Klagomål om RGB är fan mycket mer tröttsamt än RGB. Det finns RGB för att folk vill ha det, i synnerhet när du behöver ut 10000kr+ för hårdvara. Kostnaden för att implementera RGB är med största sannolikhet under 5% av priset du betalar. För att inte nämna att du kan STÄNGA AV SKITEN om du hatar det så mycket.

Av Boredbynoobs
Skrivet av Tapeworm1c:

Hej,

Har nu landat i att uppgradera grafikkort + skärm.

Har tänkt införskaffa en Asus ROG Swift PG279Q - skräm (IPS, 165Hz, 2560x1440).

Grafikkortet håller jag fortfarande på att flura lite på. Det står mellan rtx 2070 Super, rtx 2080 eller rtx 2080 Super.
Just nu lutar det dock åt ett 2070 Super.
Jag har inte hängt med i marknaden senaste åren men har försökt "catcha up" och har fått någorlunda koll på korten. Dock hänger jag inte riktigt med på vad som är skillnaden mellan de olika 2070 super-korten.

Hittar ca 10 olika "rtx 2070 Super" från olika tillverkare där det diffar ca 1500kr mellan det billigaste och det dyraste (MSI GeForce RTX 2070 Super Ventus OC 8GB, ASUS ROG Strix GeForce RTX 2070 Super 8GB OC Gaming, Gigabyte GeForce RTX 2070 Super Gaming OC 8GB etc etc).

Här hänger jag dock inte riktigt med och skulle gärna få lite hjälp. Vad är skillnaden?
Är det någon större skillnad i prestanda mellan dessa? Är det rimligt att gå på den billigare varianten? Är det "bara" kylning/temp/ljudnivå och liknande som diffar?

Mvh

Skillnaden är som vanligt kylning, ljudnivåer, utseende/RGB, garantier och överklockningspotential.

https://www.prisjakt.nu/jamfor/produkter/5155543,5156514?cate...

Jämför du exempelvis Zotac 2070 Super Twin Fan med en Aorus 2070 super så ser du direkt att det skiljer ganska mycket på kylningen och hur kortet ser ut. Kollar du nogrannare så kommer du även märka skillnader i garantier (2 vs 4 år), överklockningspotential som är delvis kopplat till power phase etc.

Summa summarum så är Aorus 2070 en premiumversion av 2070 super och Zotac Twin Fan en s.k "budgetversion".

Av Boredbynoobs
Skrivet av Lodisen:

Handla vad? Nytt eller begagnat?

Jag tror dem flesta här syftar på handla nytt. Ganska få vill köpa en skräp budget 2080 ti begagnat från tyskland och riskera att bli helt utan garanti beroende på tillverkare etc.

Är man redo att punga ut ca 10 000kr för ett grafikkort så tycker jag att det är bättre att lägga 1000 eller 2000kr till och köpa nytt istället.

Hell, jag hade lagt ytterliggare en 1000 lapp och köpt en premiumversion som Gaming X Trio, Aorus Xtreme etc.

Av Boredbynoobs

När lyfts review embargo på 2080 super...

Verkar som NVIDIA inte riktigt tror på det här kortet på samma sätt som 2060/2070 super? Kortet ska släppas imorgon och 0 recensioner online.

Av Boredbynoobs

Ehm va? Hur är det en bra deal?

7000kr för en budget version av 2080 när det finns många 2070S för nära 6000kr? Speciellt när 2080S släpps nästa vecka.

Av Boredbynoobs

Gigabyte GeForce RTX 2070 Gaming OC död efter 6 dagar :)

Hej,

Mitt Gigabyte RTX 2070 Gaming OC dog efter 6 dagars användning. Helt normal användning vid spel som Odyssey och DotA 2 med temperaturer på max 63 C. Först fick jag konstig artefakter i muspekaren efter 5 dagars användning (den blev sporadiskt grön och två streck istället för den vanliga muspekare). Sedan mitt i DotA 2 match fick jag skärm med massa gröna artefakter med påföljande bluescreen. Detta hände två gånger och när jag startade datorn efter den andra gången så vill datorn inte ens boota med grafikkortet, utan det är helt blackscreen. Jag sitter nu med min Intel IGPU 630 som kommer med 9900k.

Jag har nu RMA:at kortet och ska köpa ett RTX 2070 Super istället, så den dog kanske lägligt trots allt.

Jag trodde att RTX kort som dör efter några dagar hade blivit åtgärdat av NVIDIA :O? Någon annan med liknande erfarenhet eller hade jag bara extremt otur?

Av Boredbynoobs
Skrivet av Cadzon:

What? 1 månad efter lansering är väl ändå rätt så snabbt??? Tycker det är helt rimligt.

Skickades från m.sweclockers.com

Vad som är snabbt är väl relativt. Nvidias partnerkort brukar dyka upp ungefär samtidigt som originalkorten...

Av Boredbynoobs
Skrivet av Knightmare:

Förstår inte varför du gör dig lustig över detta. Sweclockers är Sveriges största forum för teknik intresserade så rimligen borde många här jobba med musik/video redigering, programmering osv.

Mitt jobb skalar nästan linjärt med antal threads. Är en liten avvikelse för dependencies och på slutet av varje jobb.

Skickades från m.sweclockers.com

Det lustiga är inte att det finns folk som använder cpu för mycket musik/video/etc redigering. Det lustiga är att vissa verkar tro att denna grupp är i majoritet och kallar gruppen som endast spelar på sin dator för "omogna" och dylikt. Går du tillbaka i tråden kommer du hitta dessa kommentarer.

Jag har respekt för alla grupper oavsett vad man gillar att använda sin dator till och tycker att man ska köpa sin hårdvara därefter vilket har varit min utgångspunkt i Intel vs AMD för spel och varför jag föredrar Intel.

Av Boredbynoobs
Skrivet av Knotvillage:

Ska du bara pyssla med syntetiska tester?

Tydligen är det så att nästan alla här på sweclockers jobbar dag in, dag ut med program som kräver 32 kärnor.

Vi gamers verkar vara minoritet nuförtiden:P?

Av Boredbynoobs
Skrivet av ottoblom:

@Boredbynoobs: Alltså ärligt talat många har en budget tex när dom skall köpa ett grafikkort till . Säg en köper i9 9900 k och sen köper ett 2060-2070 grafikkort för säg 3000 kr-5000 för pengarna saknas för det lilla extra . Istället köper han 3700 x och får råd till ett super 2070 och pengar över Vem tror du har högst FPS i spel ? den med ett 2060-2070 eller den med ett 2070 super ?. Prollarna i dag är overkill ändå .

Beror på vad du spelar. Vissa spel är extremt cpu-bound med få kärnor(tex dota 2) och där kommer du ha högre fps med 9700k+2060 jämfört med 3700x+2070. Även vissa nyare spel kräver mycket av CPU:n av flera kärnor som tex Odyssey och där ser man i tester över hela itnernet idag att 9700k eller 9900k (och i vissa fall även 9600k/8700k) är snabbare. Det är inte som den gamla goda tiden där man kan köra 3770k+ bästa GPU:n man kan få tag på utan CPU spelar stor roll. Speciellt viktig är IPC/klockfrekvens i upp till 4 kärnor för dem flesta spel.

Av Boredbynoobs
Skrivet av 120hz:

@Boredbynoobs: tur man har en ny 9700k liggandes i kartong till nya bygget! såg resultaten och tänkte fan 9700K är ju riktigt bra.
Nu väntar jag bara på att 2070 super korten ska komma in på komplett.

Njut av din 9700k, det är en galen processor till spel och lättare att överklocka än 9900k. En processor som kommer hänga med bra i många år framöver.

Av Boredbynoobs
Skrivet av anon56869:

Haha vem bryr sig om cpu för spel? Oavsett vilken av de testade processorerna man kör är der grafikkortet som kommer flaska.

Med mindre man tror att man är något spelproffs som måste köra i 200fps i skitupplösning för att då någom ms bättre performance i fps spel.

Hur många här på forumet lever på att spela fps spel? 0?

Skickades från m.sweclockers.com

Jag slutade läsa vid "Haha vem bryr sig om cpu för spel?". Jag tror du hittar målgruppen om du gör lite research.

Av Boredbynoobs
Skrivet av Lodisen:

Då är det förståeligt. 4-års garanti är riktigt trevligt att ha.

Undrar dock varför du valde ett 2070 framför ett 2070 Super. Tredjepartskort för långt bort?

Jag tror tredjepartskort 2070 Super kommer väldigt snart men jag tror inte dem kommer kunna slå rtx 2070 för 5090kr vad gäller fps/krona.

2060 är ju redan nu bäst av allt fps/krona men det tycker jag är lite för svagt för min smak, även i 1080p som jag spelar i (har 240hz skärm).

Av Boredbynoobs
Skrivet av Samlooh:

RTX 2070 Super verkar prestera ungefär 12% bättre i 1080p (typ 13% i 1440p) och kostar ca 15% mer (Founders Edition). Så var väl ett helt okej köp, men pris/prestandan typ exakt samma. Antagligen är det ju bättre kylare på ditt kort dock.

Kylning/ljudnivå/rgb etc spelar såklart också roll som du säger och påverkar andrahandspriset. Sedan har vi ju inte ens fått priser för dugliga eftermarknadskort för Super-serien ännu så svårt att uttala mig men jag tror att det blir svårt att få bättre deal än det jag fick